Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
18 Haziran 2015 Perşembe - 11:10

Erken seçime en çok üzülecek 26 AKP'li

Olası bir erken seçim üç dönem kuralı nedeniyle parlamentoya veda eden 70 AKP’liye yeniden adaylık yolunu açıyor. 26 isim ise yeni "3 dönemlikler"...

Erken seçime en çok üzülecek 26 AKP li
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milliyet’ten Şebnem Hoşgör’ün haberine göre olası bir erken seçim üç dönem kuralı nedeniyle parlamentoya veda eden 70 AKP’liye yeniden adaylık yolunu açarken, 7 Haziran’la birlikte 3. dönemine başlayan aralarında bakanlar Veysel Eroğlu, Mehmet Müezzinoğlu, Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek ve İdris Güllüce’nin de bulunduğu 26 ismi ise Meclis dışı bırakacak. Ancak kulislerde olası bir seçim durumunda AKP’nin tüzük değişikliği yoluyla üç dönem kuralını kaldırabileceği de konuşuluyor.

70 İSİM SEVİNECEK
Koalisyon arayışlarının sonuç vermemesi halinde seçimin tekrarlanması olasılığı AKP’li eski ve mevcut pek çok milletvekilini yakından ilgilendiriyor. 7 Haziran seçiminde AKP’den aralarında Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan, Bekir Bozdağ, Salih Kapusuz, Hüseyin Çelik gibi partinin ağır toplarının da bulunduğu 70 isim, tüzükteki üç dönem sınırı nedeniyle yeniden aday olamamıştı. Partinin tecrübeli kadrosunu bir anlamda tasfiye eden üç dönem kuralı nedeniyle, 25. dönemde benzer bir sendromun yaşanmaması için AKP yönetimi 7 Haziran listelerinde 2. dönemini tamamlayıp 3. dönemine başlayacak pek çok isme de yer vermemişti. Parti yönetimince aday listelerine 7 Haziran’la birlikte 3. dönemine girecek sadece 26 isim alındı.

26 İSİM ÜZÜLECEK
Seçim sonrası oluşan tabloyla birlikte koalisyon hükümeti olasılığının yanı sıra erken seçimin de gündemde olması ise AKP’de üç dönem kuralının yeniden tartışılmasına yol açtı.
AKP tüzüğüne göre üç dönem milletvekilliği yapan, bir dönem ara vermeden yeniden aday olamıyor. 25. dönem parlamentosunun Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşumunun ardından başlayacak anayasadaki 45 günlük süre içinde hükümetin kurulamaması halinde Cumhurbaşkanı’nın kararıyla seçimlerin yenilenmesi yoluna gidilmesi ya da siyasi çevrelerce dillendirilen, “yeni bir hükümet kurulsa dahi uzun ömürlü olmaz en geç 2 yıl içinde seçime gidilir” tezinin doğru çıkması durumunda, 7 Haziran’da zorunlu olarak Meclis’e veda eden 70 isim için “ara verme” dönemi jet hızıyla tamamlanmış olacak. 26. dönem parlamentosu için yapılacak seçimlerle birlikte 70 isme yeniden milletvekili adaylığı yolu açılacak.
Ancak 70 ismi sevindirecek bir erken seçim, eğer bu süreçte AKP tüzüğündeki üç dönem sınırlaması kaldırılmazsa ise, bu kez de 22 ve 23. dönemde milletvekilliği yapıp 7 Haziran’da yeniden seçilen 26 milletvekili ismi üzecek. Çünkü 25. dönemle birlikte üç dönemini tamamlamış olacak 26 isim tüzük kuralı uyarınca yeniden aday gösterilemeyecek.

 
Alanya'da 13 işletmeye 25 bin lira ceza
 
CHP lideri: Bütün seçenekleri deneyeceğiz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamdi YALÇIN 20 Haziran 2015 Cumartesi 04:17

Ben, Ak Parti'nin bu tüzüğünü çok beğeniyorum.Diğer siyasi partilere de örnek olmasını diliyorum.Parti Genel Başkanı ve partide görev yapan beyin takımı haricinde bırakın artık 3 dönem milletvekilliği yapmış olanlar yerlerini gençlere bıraksınlar. Onlara bilgi ve tecrübelerini aktarsınlar. Daha hala gözleri ve hırsları ne olursa olsun, biz illa milletvekili olalım,diye olmamalıdır. Ülkemizde sadece meclis çatısı altında hizmet yapılmıyor. O çatının dışında da vatana ve millete hizmet edebilmenin alanları çoktur. Sonu değil bu dünyanın; ümitvar olunmalıdır,korkulmamalı, ümitsiz olunmamalıdır. Allah bir kapı kapatırsa bir kapı açar. Hizmet aşkıyla yanan tutuşan sadece onlar değildir;3 dönem geçti,5 dönem de yetmez, 6 dönem de yetmez diyorlarsa yine onlar bilir. Dikenli, uzun ve meşakkatli yollarda yürümeyi göze alan hizmet aşkıyla yanıp tutuşan o kadar çok genç var ki ülkemizde; 3 dönemden mezun olan milletvekilleri tadında ve yerinde bırakmalılar TBMM'ni. Ak Partiye aşık, gönül erleri ve neferlerinin sizlere "gölge etmesinler başka ihsan istemezük" dediklerini duyar gibi oluyorum. Açın gençlerin önünü, gölge etmeyin, başka ihsan istemezler...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirel buraya defnedilecek
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı İslamköy'de büyük üzüntü yarattı.
Cezaevi müdürü öldürüldü
Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü kurşunlanarak öldürüldü
İzmit'te bazı evlerin işaretlenmesi endişe yarattı
İZMİT'te Tavşantepe Semti'nde iddiaya göre ailevilerin çoğunlukta kaldığı ...
 
Öldürülme korkusu nedeniyle 50 öğrenciye karnelerini öğretmenleri götürdü
MARDİN'in Derik ve Mazıdağı ilçelerinde iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin ...
Siirt'te askeri konvoya PKK ateşi
Siirt'te PKK'lılar askeri konvoya ateş açtı, çatışma çıktı.
Sümer Tilmaç hayatını kaybetti
ÜNLÜ tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç (67), Sedat Peker'in ...
 
Miss Turkey 2015
Elidor Miss Turkey 2015 Güzellik Yarışması dün akşam yapıldı.
Polis merkezine ateş açıldı!
GAZİANTEP'te, bıçaklı kavganın ardından yakalanan şüphelinin sağlık kontrolüne ...
Sevilay Yükselir'den kovulma tepkisi
Seçim öncesi ve sonrasında AKP'yi eleştirmesi ile gündeme gelen Yükselir ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva