Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
27 Mart 2013 Çarşamba - 15:19

Evcilmen'e soru: 'Büyükşehir adaylığı benim hakkım der misiniz?'

MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Büyükşehir adaylığı benim hakkım der misiniz" sorusuna hem kendisinin hem de partisinin Muratpaşa'da yüzde 50'nin biraz üzerinde oy oranına demir attığını belirterek, “Halkın takdiri önemli. Bu gözardı edilemez. CHP Genel Merkezi de bu söylemde bulundu" diye karşılık verdi.

Evcilmen e soru:  Büyükşehir adaylığı benim hakkım der misiniz?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Belediye Başkanı Evcilmen, Kalekapısı'nda bulunan Bahçe Kafe'de bir grup gazeteciyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının simitlerini Başkan Evcilmen getirirken konuşmaktan çok soruları yanıtlamayı tercih etti.

'İŞARET' YORUMU

Başkan Evcilmen, belediye başkanlığında üçüncü dönemi geride bırakmak üzere olduğunun hatırlatılması üzerine çok açık bir ifadeyle, “Siyaseti bırakmayı düşünmüyorum" dedi. Muratpaşa'dan Büyükşehir'e yeniden adaylık ihtimallerine yönelik soruları “Görev adamıyım" diyerek yumuşak geçiştiren Evcilmen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son Antalya programında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yeniden adaylığına yönelik açıklamalarının 'İşaret' olarak yapılan değerlendirmelere kısmen katıldığını söyledi.

SİYASETTE UZUN ZAMAN

Fakat bu açıklamaların yapıldığı tarihte yerel seçimlere daha 13.5 ay gibi sürenin olduğunu kaydeden Evcilmen, şunları söyledi: “Yıllar içinde edindiğim deneyimle şunu çok açık ve net ortaya koyabilirim, bu siyaset için çok uzun bir zaman. Ben o açıklamaları gittiğimiz ilçelerde, insanlara bir bilinmeyeni açıklamak olarak gördüm. Yeni Büyükşehir yasasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş'tan Gazipaşa'ya çok geniş bir alana hizmet götürmek zorunda kalacak. Bu bağlamda açıklamayı, 'Bir sorununuz varsa gidin Büyükşehir Belediyesi'nden talep edin' şeklinde değerlendirdim. Bu haliyle bir işaret etme söz konusudur."

HALKIN TERCİHİ ORTADA

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, “Partiniz, belediye başkan adaylarının üç aşamalı anketlerden çıkacağını açıkladı. Eğer parti anketlerinden de birinci çıkarsanız, 'Büyükşehir benim hakkım' der misiniz?" sorusuna ise uzun değerlendirmelerde bulundu. Muratpaşa'da artık yüzde 50'nin biraz üzerinde, sabite yakın bir oy oranı olduğunu belirten Başkan Evcilmen, “Son yapılan anketler ve seçim sonuçlarına baktığımız zaman bu banda demir atılmış vaziyette. Bu tablo çok net ortaya çıktı" dedi.

GENEL MERKEZ YOKLAMASI

Muratpaşa'da CHP'nin ve kendisinin 15 yıl sonunda her seçimde oyunu artırarak bu rakama ulaştığını kaydeden Başkan Evcilmen, bunun ilçe halkının belediyesine sahip çıktığının, arkasında olduğunun çok açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Evcilmen, “Halkın takdiri önemli. Bu gözardı edilemez. Sempati yüksek. Bunu dikkate almak lazım" derken, parti Genel Merkezi'nin adayların belirlenmesi noktasında ilk anketini tamamladığını 2 tane daha yapılacağını söyledi. Evcilmen, “Genel merkez yoklaması da halkın takdirinden geçiyor. Genel Merkez de bu söylemde bulundu. Halkın takdirini dikkate alacağını açıkladı" dedi.

BAYKAL SORUSU CEVAPSIZ

Anketlerle birlikte örgütün düşüncesi ve Antalya'daki 'akil adamlar'ın da adayların belirlenmesi noktasında etkili olacağını belirten Başkan Evcilmen, tek bir soruya cevap vermedi. Başkan Evcilmen, “CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da belirleyici olur mu?" sorusunu yanıtsız bıraktı. Evcilmen, Ak Parti'nin yeni atanan Muratpaşa İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Işıkhan'ın 9 yıllık bir çalışma arkadaşı olduğunu belirterek, “Burada edindiği bilgi ve birikimi sahaya yansıtacaktır" dedi. Başkan Evcilmen, aynı zamanda İlçe Başkanı Işıkhan'ı ilk kutlayan isimin de kendisi olduğunu kaydetti.

YIKIMLARLA İLGİLİ KONUŞTU

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, bir soru üzerine kaçak yıkımların yargı kararları ve bilirkişi raporları doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi. “Bu işten keyif almıyorum" hatırlatmasında bulunan Başkan Evcilmen, Lara'da 11 otelin kaçak kısımlarının yargı kararlarının Danıştay tarafından da onanması neticesinde yıkıldığını kaydetti. Dedeman Otel ve bitişindeki su parkında ise Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan bir şikayete bağlı olarak savcılığın bilirkişi incelemesi sonucu tespit ettiği kaçakların yıkıldığını belirten Evcilmen, yıkılan su parkının olduğu bölüme bir seyir teras parkı projesi üzerine çalıştıklarını açıkladı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Kızlardan yatak fişlemeleri
 
ANSAD turnuvası bitti
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aksekili 28 Mart 2013 Perşembe 17:33

sayın başkan akpden aday olabilirsin ama asla chp sinden senin gibi her yerde yolsuzluk davasında ismi olan birini aday oldurtmayız artık partimi yıllarca kene gibi sömürdün...senin aday gösterilmemen için tüm hayatımı koyacagım bunu bilesin...

Yorumu oyla      6      5  
gerçek hikayeler 28 Mart 2013 Perşembe 17:31

hallederiz evcilmen gene adaymışsın... gene hallederiz diyecen ama bu sefer bu partili yemez be kuzum... önce şu partiye koşan gece gunduz calısan insanların emegini hiçe saydıgın günlerii bi düşün sonra adayım de.. senin işini herkez biliyor.. tüm türkiye senin davalarını biliyor.. ramada otel,dedaman aquapark,antalya otel,fen işleri,çöp işlerin,daha bunlar bir kaç tanesi

Yorumu oyla      6      5  
mehmet dökmeci 28 Mart 2013 Perşembe 17:26

sayın baskan senin yanına gelip sana şöyle demiştim.. (cok kul hakkı yedin bunu ödeyemessin ne burda nede öteki dünyada) sen köpürdün bana kızmıştın.. simdi duyuyorum diken üstünde geziyormussun ... allah senin ve tayyip gibilerinin sonunu getirecek inşallah...

Yorumu oyla      6      4  
vatansever 28 Mart 2013 Perşembe 17:22

eeeeyyy sayın evcilmen sen neyin adayı olucan hala semeri dolduramadın heralde... hiç allah inancın yok mu bi etrafına bak şöyle herkes senden nefretle bahsediyor.. hangi kapalı kapıların arkasına baksam senın çevirdigin alavereler dalevereler konusuluyor..

Yorumu oyla      6      4  
devrimci genc 28 Mart 2013 Perşembe 17:16

sayın evcılmen senin yolsuzluklarını antalya mahkemeleri cözemedi izmirde yargılanıyorsun. sen hala neyin adaylıgını düşünüyorsun. bu halk partililer salak degil bunu bilesin.. artık gencler var eskiden uyuttugun insanlara benzemez kimse

Yorumu oyla      6      4  
heryerde sallamasyon 28 Mart 2013 Perşembe 16:57

park yapmakla belediyecelik olmuyo! ön seçime girde parti tabanından çıkabiliyon mu görelim! hodri meydan! örgütten gelen adnan yıldızı desteliyoruz!

Yorumu oyla      5      4  
okuduğunu anlayan 28 Mart 2013 Perşembe 13:48

Başkan kendi söylediğini bilerekmi söylüyor acaba.? Konuşmasının başında halkçı ayakları , konuşmanın sonunda sermayeden özür dileme. Yargı ile savcı karışmasa ben yıkmam demeye getirmiş. Laradakileri (hoş yıkılmadılar ya) adalet söyledi , dedeman ile kazancının restoranı savcı söyledi. EEEEE başkan ne yapar , ne bilir , neden haberi var anlamadım.? Galiba keserle , sap dönüyor.

Yorumu oyla      10      6  
YİNE BEN 28 Mart 2013 Perşembe 12:17

Pardon orada yapmazlarsa bana gelsin bir yakınımın yeri var oraya garson yaparız takmasın kafaya...

Yorumu oyla      10      6  
ALİ İHSAN DÖNMEZ 28 Mart 2013 Perşembe 12:14

Aç tavuk kendini darı ambarında görür diyecem ama tavuk aç da değil yıye yıye karun olmuş.Adaylık mı? işte o iş artık mazide kaldı.Onu artık kazan kebaba ya şef yada garson yaparlar.....

Yorumu oyla      11      6  
sermayedar 28 Mart 2013 Perşembe 11:39

Halkçı başkan mesaj alınmıştır. Savcı şikayet etmediği sürece , sermaye rahat olabilir.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Baykal 2b için Alanya'daydı
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal Antalya'nın ...
Gökhan Günaydın; 'Milletin gücü şaka değil'
ANTALYA'da haftalardır yol kapatma eylemleri düzenleyerek rayiç bedellerin ...
Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu arasında kıyasıya yarış var
ORC Araştırma Şirketi'nin yeni araştırması "Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ...
 
Akaydın: En önemli anket sandıktır
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Kumluca İlçe ...
Görevden alındı sinir krizi geçirdi
CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilay Özdem ve yönetimi, il başkanlığı ...
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ısınma turları
Kulislerde adı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen AK Parti ...
 
Gökhan Günaydın Manavgat'ta temel attı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, hükümetin cumhuriyetin kazanımlarını ...
Erdoğan: Bir Arap kızı ile evlendim
Başbakan Erdoğan, 'Arap kardeşimi de Türk kardeşimi de seviyorum, ayrım ...
Hamza Taş'a AKP vefası
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse ve Milletvekili Hüseyin samani, Gençlik ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva