Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
17 Ocak 2020 Cuma - 11:04

Eylül'ün ailesi için acılı karne günü

MİLYONLARCA öğrenci ve ailesi karne heyecanını yaşarken, Avcılar’daki Mehmetçik İlkokulu’nun bahçesinde servis minibüsünün çarpması sonucu ölen Eylül Mirzaoğlu’nun (9) anne ve babası, bu günde çifte acı yaşadıklarını söyledi.

Eylül ün ailesi için acılı karne günü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avcılar'da geçen 7 Kasım’da Mehmetçik İlkokulu'nun bahçesinde, servis aracının çarptığı Eylül, kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Olay üzerine tutuklanan servis şoförü Hüseyin Y. hakkında açılan davada hakkında ‘Taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 2-6 yıl hapis istenmesi, ailenin acısını arttırdı. Çocuklarının yaşaması halinde bugün milyonlarca öğrenci gibi karne sevinci yaşayacağını belirten 5 çocuk babası Cahit Mirzaoğlu, iddianame ile bu mutlu günde çifte acı yaşadıklarını söyledi. Cahit Mirzaoğlu, “Allah hiç kimseye, anne-babaya evlat acısı vermesin. Bugün Cuma; çocuklarımız karne alacaktı. Eylül yaşasa o da karnesini alacaktı. Ama ne yazık ki Eylül, bize karneyi getiremeyecek. Onsuz bir karne günü yaşıyoruz” dedi. Cahit Mirzaoğlu,  kızını kendilerinden alanların en ağır cezayı almasını beklediklerini belirterek, şöyle dedi:

“İddianamede istenen cezayı çok az buluyoruz. Ceza bu olmamalı. Okulun bahçesinde böyle bir ölüm; cinayet olur, taksirli ölüm olmaz. Bu bilerek içeri giriyor ve bu aklımıza hiç gelmeyecek bir olay oldu. Yani çocuğum Eylül, okula gidiyor ve cenazesi geliyor.  Okul yönetimi, servis şoförü,  servis şirketi bunda birinci derecede suçlu. Eylülümün, kızımın, ölümünde bütün sorumlulara en ağır cezanın verilmesini istiyorum. Adaletime güveniyorum. Allah-ü taala bundan sonra hiçbir anne-babayı böyle olaylarla karşılaştırmasın. Savcı, servis şoförü için 2-6 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlamış. Bunu çok az buluyoruz. Okulun bahçesindeki bir olay için böyle bir ceza olmaması lazım. Daha ağır bir ceza olması lazım. Eylül, sokakta, caddede değil, devletin okulu ve bahçesinde hayatını kaybetti. Hiç beklemediğimiz, insanın aklına hiç gelmeyecek bir yerde hayatını kaybetti. Bütün yetkililerden rica ediyorum; bu olayı basite almasınlar başka çocuklar da ölmesin. Bunu istiyoruz. Dersleri çok iyiydi, çok cana yakındı, hareketliydi, çok sevimliydi. Onu çok özlüyorum.”

Altı çocuğundan en küçüğü Eylül'ü iki ay önce meydana gelen olayda kaybeden anne Azize Mirzaoğlu da  yaşıtlarının karne aldığı günde acılarının katlandığını söyledi. Azize Mirzaoğlu , “Kızımın kitaplarını, çantasını her gün elime alıyor, bakıyorum, her gün resmine bakıyorum. Eylülümü çok özledim. O gün oradaydım. Bu bir kaza değil, cinayettir. Gözümün önünde direkt üzerinden geçti. Okulda kaza olmaz, caddede, sokakta olur. Savcıya, hakime, hukukçuya sesleniyorum. Güveniyorum onlara. En ağır cezanın verilmesini istiyorum. Kızımın kitaplarını saklıyorum, her gün onlarla avunuyorum. Benim ciğerim yandı, başka annelerin ciğeri yanmasın.  Onu çok özledim. Rüya gibiydi, uçup gitti” diye konuştu.

ŞOFÖR İÇİN 2-6 YIL HAPİS İSTEMİ

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede,  servis minibüsü şoförü Hüseyin Y.’nin aracı ile 7 Kasım 2019 tarihinde, saat12.30 sıralarında okul bahçesine girdiği, manevra yaptığı sırada bahçede gezen Eylül Mirzaoğlu’na çarparak ağır yaralanmasına neden olduğu belirtildi. Küçük kızın kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığı belirtilirken, kaza tespit tutanağı ve trafik bilirkişi raporunda şoför Hüseyin Y.'nin asli kusurlu olarak tespit edildiği ifade edildi. Sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan Hüseyin Y.’nin ’Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2-6 yıl hapis istemiyle cezalandırılması istendi.

CAHIT MIRZAOGLU, KIZININ CADDE VEYA SOKAKTA EZILMEDIGINI OKULDA YASAMINI YITIRDIGINI BELIRTEREK, SAVCININ ISTEDIGI CEZAYI AZ BULDUGUNU SOYLEDI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

AVCILAR'DA OKULUN BAHCESINDE SERVIS MINIBUSUNUN ALTINDA KALARAK OLEN EYLUL'DEN BU FOTOGRAFLARI  KALDI (FOTOGRAF:ISTANBUL-DHA)

AVCILAR'DA OKULUN BAHCESINDE SERVIS MINIBUSUNUN ALTINDA KALARAK OLEN EYLUL'DEN BU FOTOGRAFLAR ANI KALDI  ANNESI AZIZE KIZININ FOTOGRAFLARINA VE OKUL ESYALARINA BAKARAK AVUNMAYA CALISTIGINI SOYLEDI. (FOTOGRAF IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

 EYLUL'UN OKUL BAHCESINDEKI OLUMUNDEN SONRA OGRETMENLERI SIRASINA FOTOGRAFINI VE CICEK BIRAKMISTI.  ARSIV FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

AVCILAR'DA OKULUN BAHCESINDE SERVIS MINIBUSUNUN ALTINDA KALARAK OLEN  EYLUL'DEN BU FOTOGRAFLAR KALDI (FOTOGRAF:ISTANBUL-DHA)

AVCILAR'DA ILKOKUL IKINCI SINIF OGRENCISI 9 YASINDAKI EYLUL MIRZAOGLU DUN OKUL BAHCESINDE SERVIS ARACININ ALTINDA KALARAK, HAYATINI KAYBETTI. KUCUK EYLUL'UN ARDINDAN ISE BU FOTOGRAFLAR KALDI.
FOTOGRAF ISTANBUL,(DHA)

AVCILAR'DA OKULUN BAHCESINDE SERVIS MINIBUSUNUN ALTINDA KALARAK OLEN  EYLUL'DEN BU FOTOGRAFLAR ANI KALDI (FOTOGRAF:ISTANBUL-DHA)

AVCILAR'DA ILKOKUL IKINCI SINIF OGRENCISI 9 YASINDAKI EYLUL MIRZAOGLU OKUL BAHCESINDE SERVIS ARACININ ALTINDA KALARAK, HAYATINI KAYBETTI. KUCUK EYLUL'UN ARDINDAN ISE BU FOTOGRAFLAR KALDI. ARSIV FOTOGRAF:ISTANBUL,(DHA)

AVCILAR'DA ILKOKUL IKINCI SINIF OGRENCISI 9 YASINDAKI EYLUL MIRZAOGLU OKUL BAHCESINDE SERVIS ARACININ ALTINDA KALARAK, HAYATINI KAYBETTI. KUCUK EYLUL'UN ARDINDAN ISE BU FOTOGRAFLAR KALDI. ARSIV FOTOGRAF:ISTANBUL,(DHA)

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)

Etiketler:
 
Hafif ticari araç beton direğe çarptı: 4 yaralı
 
Doğal ürün arayan bu sokağa koşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hafif ticari araç beton direğe çarptı: 4 yaralı
ADAPAZARI'nda sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari araç, beton ...
Kar nedeniyle araçlarında mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
NİĞDE’de kar yağışı nedeniyle araçlarında mahsur kalan 3 kişi, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.
Araçlara battaniye ve naylonlu önlem
DOĞU Anadolu Bölgesi, soğuk havaya teslim oldu. Türkiye'nin en soğuk yerleşim ...
 
Kore gazisi, son yolculuğuna askeri törenle uğurlandı
AYDIN'ın Çine ilçesinde, 90 yaşında hayatını kaybeden Kore gazisi Mustafa ...
Plastik fabrikasında korkutan yangın
SAMSUN'un Tekkeköy ilçesindeki plastik fabrikasında, henüz belirlenemeyen ...
Düzce'de aralık ayında 45 kişiyi köpek ısırdı
DÜZCE İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 Aralık ayında kentte 45 kişinin ...
 
Dede yadigarlarını topladı, köy evini müzeye çevirdi
RİZE’de fizik öğretmeni Ali Kuleci (55) Ardeşen ilçesindeki köyünde dedesinden ...
Hakkarili çocuklar kayak yapmayı öğreniyor
HAKKARİ'nin 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi, hafta sonları ...
Trafik cinayetinde tahliye olan sanık: Tartışma çıkarsa uzaklaşın
İZMİR'de, yol verme nedeniyle çıkan kavgada, Gürcan Karatosun'un darbedilerek ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva