CHP Serik'te yeni yönetim belli oldu
CHP Serik'te yeni yönetim belli oldu
Antalya'da açık havada film keyfi
Antalya'da açık havada film keyfi
Antalya'da cinayet öncesi tanınmamak için peruk takmış
Antalya'da cinayet öncesi tanınmamak için peruk takmış
Muratpaşa’dan 16 bin 200 hastaya evde bakım hizmeti
Muratpaşa’dan 16 bin 200 hastaya evde bakım hizmeti
20 Mayıs 2020 Çarşamba - 16:18

Fransız Havayolu şirketi Air France'ta taciz iddiası

Fransa merkezli havayolu şirketi Air France'de çalışan hostesler, şirket içerisinde tevavüz ve taciz olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

Fransız Havayolu şirketi Air France ta taciz iddiası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Fransız havayolu şirketi Air France'ta taciz iddiaları gündemi meşgul ediyor. Fransız medyası havayolu şirketinin ‘cinsel şiddetin’ büyük ölçüde görmezden gelindiğini gösteren çok sayıda kanıt toplandığı iddiasında bulundu. Şirket tarafından taciz ve cinsiyetçi yaklaşımları engellemek için uygulanan önleme mekanizmalarının ise sendikalar tarafından yetersiz görüldüğü aktarıldı. Koronavirüs (Covid-19) krizi nedeniyle birçok uçağı  pistlere bağlanan Air France’ın imdadına devlet koştu. Olağan bir kurtarma planını duyurdu ve 7 milyar fon destek sağladı. Virüsün beraberinde gelen ekonomik kriz nedeniyle iş kayıpları ve ucuz iş gücüne başvurmalar nedeniyle cinsel ve cinsiyete dayalı şiddet olaylarının çoğaldığı aktarıldı.

SÖZLÜ VE FİZİKİ TACİZ İDDİALARI

2018 yılında Air France yeni CEO’su Kanadalı Ben Smith, şirket bünyesinde cinsel taciz ve cinsiyetçi yaklaşımlara karşı acımasız bir tutum sergilendiğini söyledi. Fransız medyası ise şirket içinde cinsel saldırı ve tacizlere karşı grup diyalogları ve çalışmalarının yapıldığının da altını çizdi. Fransız medyası, hosteslerin  hem iş arkadaşları hem de üstleri tarafından hem sözlü hem de fiziki olarak tacize uğradığını ileri sürdü.

13 KADIN HOSTES İTİRAF ETTİ

Mediapart’a konuşan 13 kadın hostes, söz konusu taciz olaylarında yaşadıklarını anlattı. Uçuş personeli sendikası, konu hakkında bildiri ve açıklamalarda bulunmasına rağmen şirketinin üst düzey yöneticilerinin suskun kalmaya devam ettikleri aktarıldı. 2018’in Mart ayında bir hostes, bir kaptanı pilotu ve üst amirleri hakkında şikâyetçi olarak olayı yargıya taşıdı. Geçtiğimiz Mart ayında görülmesi beklenen dava ise salgın nedeniyle ertelendi. Şikayet edilen kişilerin, hostese şikayetini geri çekmesi konusunda baskı uyguladığı da iddialar arasında.

SALDIRILARIN HEDEFİ ÖĞRENCİ VE KISA SÜRELİ ÇALIŞANLAR

Fransız medyası, saldırıların hedefinde kısa sureli sözleşmeli olan kadın çalışanların ve öğrenci olan genç kadınların olduğunu bildirdi. Söz konusu saldırılara hedef olan kadınların ise işlerini kaybetme korkusu nedeniyle taciz olaylarını şikayet edemedikleri aktarıldı.

Fransa, (DHA)

Etiketler:
 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahta’da semender izleme çalışmaları yapıldı
ADIYAMAN'ın Kahta ilçesinde ''Ulusal Biyolojik Çeşitlilik ve Envanter ...
Kaçak maden ocağında iş kazası: 1 işçi yaralandı
ZONGULDAK'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde, kaçak maden ocağında ...
Yanlışlıkla KKTC İçişleri Bakanlığı'na yaptığı başvuru onaylandı
SİVAS'ta yaşayan Mehmet Bülent Özçelik (50), Ramazan Bayramı’nda uygulanacak ...
 
Duvar inşaatında toprak kayması: 2 işçi kurtarılmaya çalışılıyor
TEKİRDAĞ'da bir sitenin dış cephesinin kaplamasını yapan 2 işçi kayan ...
Cansız bedeni bulunan Pınar'ın ailesi: Evden zorla götürülmüş
ORDU’da, Melet Irmağı'nda cansız bedeni bulunan Pınar Sarı’nın (28) ailesi, ...
Otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı
BURSA’nın İnegöl ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Fevzi ...
 
Fenerbahçe Sahili'nde denize girenler havadan fotoğraflandı
KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında uygulanan 0-14 yaş grubu çocuklar ...
Kısıtlamaları kaldırılan çocuklar sahilde top oynadı
KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve ...
Devrilen traktörün altında kalan çiftçi öldü
DENİZLİ'nin Tavas ilçesinde, kontrolden çıkarak devrilen traktörün altında ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalyaspor canımız ama markalarımıza kıymayın
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bir gece ansızın
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Koltuktan sonra ne olacak?
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ateş sadece ormanı değil, vicdanları da yakıyor...
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva