Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
4 Nisan 2013 Perşembe - 14:27

Gülay:”Expo’dan 4 milyar dolar katma değer bekliyoruz”

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Perşembe kahvaltısı etkinlikleri çerçevesinde Expo 2016 Antalya Genel Sekreteri Selami Gülay ve ekibini ağırladı.

Gülay:”Expo’dan 4 milyar dolar katma değer bekliyoruz”
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dösiad Perşembe kahvaltısının bu haftaki konukları Expo 2016 Antalya Genel Sekreteri Selami Gülay, Antalya İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ve Expo 2016 Antalya ekibi oldu. Expo 2016 Antalya Sekreteri Selami Gülay, Expo 2016 Antalya’dan 4 milyar dolar katma değer beklediklerini söyledi.
Keptur Park Restoran’da düzenlenen kahvaltıda konuşan Dösiad Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, EXPO 2016 Antalya’nın Türkiye'nin bugüne kadar ev sahipliği yaptığı en önemli proje olduğunu belirterek, ”EXPO'ların 160 yıllık tarihe sahip olduğu göz önüne alınırsa Expo’nun Türkiye'de ilk defa Antalya'da düzenlenmesi Antalya’nın ne kadar önemli bir şehir olduğunun altını bir kez daha çizmiştir. Bizler de İş dünyası olarak Antalya'nın geleceğinde önemli rol oynayacak Expo 2016'yla ilgili yapılan ve yapılacak olan çalışmaları yakından takip ediyoruz” dedi.
Gencer, yapılacak EXPO ile yolların, parkların, yeşil alanların modern ve zevkli bir anlayışla inşa edilerek kente has güzelliklerin, özelliklerin ortaya çıkarılacağına dikkat çekerek, ”Bu doğrultuda Antalya'daki tüm kurumların EXPO için işbirliği halinde olması gerekmektedir. Biz Dösiad olarak bu çok önemli projeyle ilgili üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız ”diye konuştu.
Gencer:”Expo 2016 Yatırım Planı iş dünyası ile paylaşılmalı”
Dösiad Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, projeyle ilgili alt yapı, üst yapı projelerinin ve yatırım planının iş dünyası ile paylaşılmasını beklediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Antalya ve Türkiye için çok önemli olan bu projeyle ilgili bazı sorularımızın cevap ve çözüm bulması gerekiyor. Kentin ulaşımı için yapılması düşünülen çalışmalar Batı Çevre Yolu, Kuzey Çevre Yolu ve Hızlı Tren ile bağlantı yolları ne zaman başlayacak ve 2016 yılına yetişecek mi? Biz Antalya olarak Expo’nun neresindeyiz ? Ne kadarını hayal edebiliyoruz. Bu konudaki gerçekler nedir, hayallerimiz nereye kadardır ? Kamu oyu Expo 2016 Antalya’yı biliyor mu? Expo’nun şehre getireceklerinden haberdar mı? Bu konuda ne gibi çalışmalar yapılıyor? Antalya topyekun bu işe dört elle sarıldı mı? Bu çok önemli organizasyon siyasi çekişmelere kurban edilmemeli ve başta kamu oyu sonra kentin bütününe Expo bilincini kazandırmak için çalışmalar hızla yapılmalıdır.”
Gülay: “Expo’dan 4 milyar dolar katma değer bekliyoruz”
Dösiad Başkanı Gencer’in ardından söz alan Expo 2016 Antalya Genel Sekreteri Selami Gülay, sanayici ve işadamının Expo 2016 Antalya’ya ekonomik getiri yönünden baktığını belirterek,”Expo 2016 Antalya’dan 4 milyar dolarlık katma değer beklediklerini ifade etti.
Expo’ların yapıldığı şehre katkılarından bahseden Gülay, şöyle devam etti:
“Expo yapmak dünyada bir prestijdir. Olimpiyatlar gibi önemli organizasyonlardır. Expo’nun yapıldığı şehre çok önemli katkıları olur. Şehirlerin kalıcı eserler kazanması,sosyal yönünün gelişmesi için çok büyük fırsattır.Expo vesilesiyle Antalya’ya 8 milyon turist bekliyoruz.Antalya şu an turist ziyareti açısından dünyada 4.sırada.Expo’dan sonra çok daha popüler olacak,üst sıralara taşınacaktır.”
Gülay: “Türkiye’nin ilk tarım müzesini kuracağız”
Expo 2016 Antalya’nın konuşlanacağı alanda yapılacak çalışmaları anlatan Gülay,konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
 “Alanın 80-100 dönümünde gölet olacak. Göletin suyunu Aksu Çayı’ndan temin edeceğiz. Doğal görüntü istediğimiz ve hijyenik olması açısından gölet yeşille bütünleşik,suyu akışkan halde olacak.Alana 25 bin ağaç dikeceğiz.Ekim ayında ağaçlandırma çalışmalarına başlıyoruz. Antalya’ya 2000 dönümü aşan yeşil alan kazandıracağız.Yine tarımsal zenginliğimizi tanıtmak için Türkiye’de ilk defa tarım müzesini Expo alanında konuşlandıracağız.Ayrıca Antalya’ya yakışır büyük bir kongre merkezi yapmayı düşünüyoruz.Geçen hafta konuyla ilgili Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(Türsab) ile görüştük,onların deneyimlerinden yararlanacağız.Sembol bina olarak Expo Kulesi yapmak istiyoruz.Kule hem Antalya’nın hem de Expo’nun sembolü olacak”
Gülay:”İyi taraf kötü tarafı kovar”
Expo 2016 Antalya için 8 milyon ziyaretçi beklediklerini vurgulayan Gülay, bu rakamın 2 milyonunun sırf Expo için geleceğine dikkati çekerek,”Bu şehrin esnafı çok şey kazanacak.Bu şehrin sanayicisi çok şey kazanacak.Bu şehir çok şey kazanacak.İyi taraf kötü tarafı kovar. Expo’yla gelişim Aksu’dan başlayacak, şehrin bütününe yayılacak ve yansıyacak ” dedi.
Gülay:”Bütçe sıkıntımız yok”
Expo bütçesiyle ilgili konuşan Gülay, bütçenin başlangıç olarak 180 milyon lira olarak belirlendiğini belirterek,”Maliye Bakanlığı ihtiyaç kadar katkıda bulunacağını ifade etti. Bizim bütçe sıkıntımız yok” dedi.
Gülay, bir iş adamının alanda otel olacak mı sorusunu ise “Botanik Expo’ları çevreci bir proje olduğu için alana otel yapmayı çok düşünmüyoruz.100’e yakın ülkeden gelecek konuklarımız için konaklama büyük önem arz ediyor. Belki konaklama için Expo köyü düşünülebilir.Önceliğimiz onların güvenli bir şekilde konaklaması ve ülkemizden mutlu ayrılmasıdır” şeklinde yanıtladı.
Expo 2016 Genel sekreteri Gülay, Expo’da Türkiye’nin pek çok noktasında bulunan bitki ve endemik bitkilerden örnekler sunacaklarını belirterek, “Endemik bitki grubunda Türkiye, Avrupa’nın 2 katı oranında potansiyele sahip. Botanik Expo yapacağımız için endemik bitkileri de sergileme fırsatı bulacağız. Türkiye’yi bu özel alanda da tanıtmış olacağız. Tanıtım için endemik bitki seçmeyi düşünüyoruz. Bu konu hakkında yönetim kurulumuz yakında açıklama yapacak” dedi.
Expo’nun başarısı için şehrin bütünüyle kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Gülay,sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlk defa bir sivil toplum örgütü beni davet etti. Örnek olmasını diliyorum. Çağıran herkese, her kesime Expo 2016 Antalya’yı seve seve anlatacağız. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Expo 2016 Antalya siyasi bir proje değildir. Sizin, bizim, Antalya’nın,Akdeniz Bölgesi’nin Türkiye’nin projesidir.Herkes bir şey yapabilir.Bir gülüş bile çok şey katar.Taksi şoförü İngilizcesini geliştirsin,ikinci bir dil öğrensin.Bir şey değişir, her şey değişir.Eğer bu projeye herkes layıkıyla sarılırsa iyi tesisler kötü tesisleri kovar misali şehrin çehresine olumlu katkıca bulunacak.”
Expo Genel Sekreteri Gülay, “Vakit dar,geç kalıyoruz” gibi eleştirilerle ilgili olarak da , çalışmaların plan çerçevesinde yürüdüğünü belirterek,”Sırasıyla Her şey yoluna girecek”dedi.
Dösiad Başkanı Gültekin Gencer, etkinlik sonunda ziyaret anısına Expo Genel Sekreteri Selami Gülay’a plaket takdim etti.
 

 
'ABD'yi vurmak için onay aldık'
 
Emniyet müdürü gözaltına alındı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayram Çatak 4 Nisan 2013 Perşembe 15:58

Dünya nın her yerinde EXPO yu yerel yönetimler Yani Belediyeler organize eder.Antalya da öğrendğimize göre organizasyonun merkezi Tarım İl Müdürlüğü :) Neden acaba ?

Yorumu oyla      4      3  
Bayram Çatak 4 Nisan 2013 Perşembe 15:47

Sn.Gülay 20016 da 8 milyon turist bekliyormuş.Geçen sene gelen turist 11 milyona yakın :))

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘2012’de ekonomimiz yüzde 2.2 büyüdü’
EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, büyüme konusunda yaptığı açıklamada, "TÜİK ...
Selim Erol, KONYSİAD'ın konuğu oldu
Kısa adı KONYSİAD olan Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği’nin geleneksel ...
Dünyada kaç milyarder var ?
Önce Forbes’un sonra Bloomberg’in ilgisini çeken zenginler şimdi Çin’de gündeme oturdu.
 
Belarus; Meyve alıp şeker verelim
Belarus Gıda Bakanı Alexander Zabella, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı ...
ANTİAD: Antalya için hep birlikte çalışmalıyız
Antalya İşadamları Derneği (ANTİAD), Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
Antalya'da 1500 TL'ye çalışacak 300 kişi aranıyor
İş arıyorsanız size bir müjdemiz var. Ama önce 1000-1500 TL'ye razı olmanız ...
 
Mahmut Sütçü Antalya'ya veda ediyor
Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü Ankara'ya atandı.
SGK borcu olanlar dikkat
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşın borcunu bankacılık sisteminden ...
Ramazan Uluçay; Güneşten elektrik üretimine varız
Uluçay Metal Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Uluçay ile Arkadaşımız Ceren ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva