Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
18 Şubat 2020 Salı - 11:22

Güleda'nın cinayet sanığı, hakim karşısına çıkıyor

ISPARTA'da, üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i (19), kaldığı aparttaki odasında, boğazını sıkıp, kabloyla boğulduktan sonra kalbinden bıçaklayarak öldüren eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan'ın (20) yargılanmasına 25 Şubat 2020 Salı günü başlanacak.

Güleda nın cinayet sanığı, hakim karşısına çıkıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Güleda Cankel, 18 Kasım 2019 tarihinde Fatih Mahallesi'nde kaldığı apartta eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından, odasında, boğazı sıkılıp, kabloyla boğulduktan sonra kalbinden bıçaklanarak, öldürüldü. Olayın ardından polise teslim olan Zafer Pehlivan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cankel'in cenazesi ise memleketi Muğla'da toprağa verildi.

İDDİANAME GEÇEN ARALIK AYINDA KABUL EDİLDİ

Zafer Pehlivan hakkında Isparta Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianame, geçen yıl Aralık ayında Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Zafer Pehlivan hakkında, 'tasarlayarak' ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianamede, cinayete ilişkin detaylara da yer verildi.

KABLOYLA BOĞMAYA ÇALIŞTI, ARDINDAN BIÇAKLADI

4 sayfalık iddianamede; sanık ve Cankel'in gece yarısı genç kızın ikametgahında tartışmaya başladığı belirtilerek, Pehlivan'ın Cankel'in boğazını sıkıp yumruk attığı, "Seni öldüreceğim, daha sonra da kendimi öldüreceğim" dediği belirtildi. Pehlivan'ın, Cankel'i dövmesi üzerine polise haber verildiği ve gelen emniyet görevlilerinin tarafların ifadelerini ve adli raporlarını aldığı, gerekli işlemlerin ardından şüphelinin serbest bırakıldığı kaydedildi. İfadesi alınan Cankel'in daha sonra ikametgahına gittiği, sanığın da aynı adrese gittiği belirtilen iddianamede, "Maktulle sanık bir süre konuştu. Maktul, sanığa başının ağrıdığını söyleyince taksiyle hastaneye gittiler. Hastane dönüşü sanık da evde kaldı. Sanıkla maktul tartışmaya başladı. Maktulün boğazını önce elleri sonra da kulaklığın kablosuyla sıkmaya başladı. Kalbini dinlediği maktulün yaşadığını anlayınca Güleda'yı bıçakladı" ifadeleri yer aldı. İddianamede, "Bıçağı toplam 6 kez saplaması, şüphelinin canavarca hisle hareket ettiğinin göstergesidir" denildi.

İddianamede, Zafer Pehlivan'ın, teslim olduğu polis merkezinde üzerinden çıkan mektuba da yer verildi. Mektupta, "Şimdi gidiyorum ama tek başıma değil. Beni bu seçeneği seçmeye mecbur kıldınız. Yanımda kelebeğim var. Unutmadan hiç alkol almadım veya bir madde. Kafam yerinde. Her şeyin zamanı yaşadığımız andır. Mutlu olmayı ertelemeyin. Canınız istediği zaman ölmeyeceksiniz" ifadelerinin yazılı olduğu belirtildi. Sanığın savunmasında mektubu iki üç gün önce yazdığını beyan etmesinin, eylemindeki tasarlama kastını gösterdiği tespitine de yer verildi.

İLK DURUŞMAYA SON 1 HAFTA

Burdur Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zafer Pehlivan'ın Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanacağı ilk duruşma, 25 Şubat 2020 Salı günü görülecek. Zafer Pehlivan bu duruşmayla ilk kez hakim karşısına çıkacak.

ISPARTA'DA, UNIVERSITE OGRENCISI GULEDA CANKEL'I (FOTODAKI) OLDUREN ESKI ERKEK ARKADASI ZAFER PEHLIVAN (20), 25 SUBAT'TA ISPARTA 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE GORULECEK DAVADA ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKACAK.(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA, UNIVERSITE OGRENCISI GULEDA CANKEL'I (FOTODAKI) OLDUREN ESKI ERKEK ARKADASI ZAFER PEHLIVAN (20), 25 SUBAT'TA ISPARTA 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE GORULECEK DAVADA ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKACAK.(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA, UNIVERSITE OGRENCISI GULEDA CANKEL'I (19) OLDUREN ESKI ERKEK ARKADASI ZAFER PEHLIVAN (GULEDA ILE), ONUMUZDEKI YIL SUBAT AYINDA ISPARTA 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDEKI DAVADA HAKIM KARSISINA CIKACAK.(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA, UNIVERSITE OGRENCISI GULEDA CANKEL'I OLDUREN ESKI ERKEK ARKADASI ZAFER PEHLIVAN (FOTODAKI), 25 SUBAT'TA ISPARTA 1'INCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE GORULECEK DAVADA ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKACAK.(FOTO:ISPARTA-DHA)

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

Etiketler:
 
Antalya'da FETÖ'den 60 tutuklu
 
Siirt'te karda mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerin resimleri Valilik'te sergileniyor
ISPARTA Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin eserleri Valilik ...
FETÖ şüphelisi Isparta'da yakalandı
İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında gözaltı kararı bulunan ...
Dolandırıcılık şüphelilerini jandarma yakaladı
ISPARTA'da telefonla aradıkları kişilere kendilerini hakim ve savcı gibi ...
 
3 kardeş, evde çıkan yangında öldü
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesine bağlı Salur Mahallesi'nde, yangının çıktığı ...
76 yaşında ağaca şekil veriyor
ISPARTA'da ahşap ustası Mehmet Tatar (76), evinin altına kurduğu atölyede ...
Kayan yolcu otobüsü, uçurumun kenarında durdu
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesi yakınlarında, yolcu otobüsü kar yağışı nedeniyle ...
 
Depremde göçük altında kalan Mücahit, ameliyat edildi
ELAZIĞ'daki depremde ikinci kattan düştükten sonra üzerine bina yıkılan ...
Birlikte yaşadığı kadını öldüren babasına tanıklık etti
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde, 18 yıl birlikte yaşadığı Asiye Aydoğmuş ...
Sürücü adayı sınavında sahteciliğe 2 tutuklama
ISPARTA'da S.D. ile onun yerine motorlu taşıt sürücü adayı sınavına girdiği ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva