MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
18 Ocak 2011 Salı - 13:40

Hizbullah'a gözaltı

İstanbul’da geceyarısı düzenlenen operasyonda aralarında terör örgütü Hizbullah’ın liderlerinden Hacı İnan'ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Hizbullah a gözaltı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, operasyonla ilgili olarak “Bu planlı bir çalışmamızdı. Yeni bir operasyon” dedi. Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan yakalama kararı üzerine İstanbul polisi harekete geçti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece Sultangazi başta olmak üzere 3 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında aralarında terör örgütü Hizbullah’ın ilderlerinden Hacı İnan'ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada birçok doküman ve belgeye de el konuldu.
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, suç örgütlerine yönelik operasyonların aralıksız sürdüğünü belirterek "Bu planlı bir çalışmamızdı. Yeni bir operasyon. Sonradan tahliye olanlar da içine girdiler. Adli kararlar çerçevesinde yapılan bir planlı operasyon” dedi.
Çapkın, basın mensuplarının “Hacı İnan da gözaltında mı?” sorusuna ise “Evet onunla beraber 5 kişi gözaltında. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekler.
“AMCAM SEBEPSİZ YERE GÖZALTINDA”
Hizbullah operasyonunda gözaltına alınanlardan biri olan İlyas K’nın yeğeni Hayrullah Kutulman, amcasının sebepsiz yere gözaltına alındığını öne sürdü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden Hayrullah K., gözaltındaki amcası İlyas K., ile görüşmek istedi. Ancak amcası ile görüşemeyen Kutulman, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kutulman yaptığı açıklamada “Gece yarısından sonra saat 1 gibi geldiler. Amcamı götürdüler. Ama niye götürdüler bilmiyoruz. Cezaevinden tahliye olduktan sonra ilk önce Bolu’da ben kendisini teslim aldım. Her şey gayet resmi bir çerçevede oldu. Ailesinin evine yerleşti. Hiçbir mahkeme kararı tebliğ edilmemesine rağmen kendisi sabah Sultançiftliği Karakolu’na gidip tebligatta bulundu. Düzenli olarak imzasını veriyordu. Sonra Beyoğlu askerlik şubesine gitti. Askerlik işlemleri vardı. Nisan celbine gününü aldı. Onunla ilgili işlemleri yaptıktan sonra Beşiktaş 13. Ağır Ceza’dan kararını aldı. Sonra da adli işlemlerini kendisi başlattı. İlk günde bugüne kadar defalarca rahatsız edilmesine rağmen hiçbir şekilde kendisi illegal bir yapı içerisinde illegal bir düşünce içerisinde değildi. Tamamen yasal bir zeminde hatta kendisi hukukçu avukat olduğu için stajer işlemlerini ve hazırlıklarını yaptı. Gözaltına alınmasına bir anlam veremiyorum”
Kutulman, basın mensuplarının “Şöyle bir iddia var. Cezaevinden çıktıktan sonra Hizbullah üyeleriyle görüştüğüne dair” sorusuna ise “10 yıl cezaevinde kalmış bir insan. Eşi de gelir dostu da gelir akrabası da gelir. Komşusu da gelir. Dün de emniyet mensupları geldi. Emniyet mensuplarına içeri girme deme yetkimiz var mı? Gelenlere misafirperverlik yapmak zorundasınız. Yani birini misafir aldınız diye yargılanmanız mı gerekiyor. Yasalar bunu mu gerektiriyor” cevabını verdi.
  “Alınma gerçeksi ne?” sorusuna ise “10. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararı olduğunu buna istinaden geldiklerini belirttiler. Tamam da bunu gerektirecek durum ne. Bunu bize izah etsinler. İmzaya gitmemişse bir hukuksuzluğu varsa mahkemenin kararının aksine bir durum varsa bunu birileri izah etsin. Ama böyle bir durum yokken olanları anlamıyoruz. Hukuk devleti diyoruz” şeklinde yanıt verdi.

 
Borçlulara kampanya
 
Küçük aşık adliyede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gümrüklerde neler oldu
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan’ın ...
Devlet Tiyatroları’nda “yeni”ler bitmiyor
Devlet Tiyatrolarının Ocak ayı turneleri devam ederken, dört yeni oyun da prömiyer yapacak.
Hrant Dink anılacak
Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel ...
 
Kedi tartışmasına İçişleri Bakanı da katıldı
Ankara logosunun çakma olduğu iddialarına İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan ilginç bir yanıt geldi.
Habertürk’ün kaybı Hürriyet'e gitti
Yılbaşından sonraki haftayı büyük bir düşüşle kapatan gazeteler, ikinci ...
Hepimiz Cimbom'uz
Gazeteci-yazar Bekir Coşkun, üç günden beri Galatasaraylı olduğunu açıkladı.
 
Burdurlu erkeklerin cilt bakım merakı
Burdurlu erkekler de cilt bakımına kadınlar kadar ilgi göstermeye başladı. ...
Sevgililer Günü’nde 1 Euro’ya uçak
Türk Hava Yolları Sevgililer Günü için düzenlediği promosyonla yurt dışı ...
Dinç Bilgin’e hapis
ETİBANK'ın zarara uğratılması davasında karar açıklandı.Dinç bilgin ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva