Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Konyaaltı’nda parklar aydınlanmaya başladı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
21 Ocak 2011 Cuma - 13:12

İrbeç partisinden istifa etti

AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç partisinden istifa etti. Bu istifa ile Ak Parti’nin Antalya milletvekili sayısı dörde düştü.

İrbeç partisinden istifa etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İrbeç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, partisinden istifa ettiğini belirterek, “Açılım politikalarının milletimizin yüreğinde Habur ve benzerleri ile açtığı yara hepimizin malumudur. Seçim sonrası yapılacak Anayasal değişikliklerle milletimizin ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozularak bu yaranın daha da derinleşeceği endişesini taşımaktayım” dedi.

İrbeç, "Kaygılarıma sebep olan hadiselerin başında, Başbakan’ın, her konuşmasında toplumu ayrıştırmaya yönelik söylemleri gelmektedir" dedi.

İrbeç, vatanına, milletine bağlı bir milletvekili olarak, AK Parti’nin, özellikle iç politikada takip etiği stratejinin, Türkiye’ye getireceği zararlar konusunda endişeli olduğunu ifade etti. İrbeç, takip edilen politikalarla milletin sosyolojik, psikolojik ve coğrafi yönden bölünme sürecine sürüklendiğini iddia etti.

Bu endişelerini parti toplantılarında da defalarca dile getirdiğini belirten İrbeç, "Ancak yaptığım görüşme, konuşma ve ikazların fayda getirmediğini müşahede ettim. Bu kaygılarıma sebep olan hadiselerin başında, Başbakan’ın, her konuşmasında toplumu ayrıştırmaya yönelik söylemleri gelmektedir" dedi.

İrbeç, şöyle devam etti:
"Şahsen, milletin ismini telaffuz etmekten kaçınan bir tutuma karşı tepki vermek zorunluluğunu hissediyorum. Ülkemizin anayasal adı Türkiye’dir veüzerinde vatandaş sıfatıyla yaşayan herkes Türk’tür. Bu, bir alt kimlik değildir. Oysa Başbakan, söylemlerinde, milletimizi bütünleştirici bir unsur olan Türklüğü, sürekli ve anlaşılmaz bir biçimde alt kimlik haline getirme çabası içindedir.

AK Parti’ye oy vermiş, aynı endişeleri taşıyan milletvekili arkadaşlarımın ve vatandaşlarımızın olduğunu da biliyorum."

Bu düşüncelerle AK Parti’den istifa ettiğini söyleyen İrbeç, "Görevimi bundan böyle de bir nefer olarak aynı hassasiyet içinde sürdüreceğim" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İrbeç, başka bir partide görevini sürdürüp sürdürmeyeceği yönündeki soru üzerine, bu konuda ilkeleri doğrultusunda bir karar vereceğini, ancak şimdi bağımsız milletvekili sıfatıyla çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Herhangi bir teklif sonucu istifa etmediğini, bunun bir prensip kararı olduğunu söyleyen İrbeç, yapacağı değerlendirmelerin ardından gelecek günlerde açıklamada bulunacağını ifade etti.

Yusuf Ziya İrbeç’in adı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki “Anayasa Paketi” oylamasında Ak Parti’den “fire veren” milletvekilleri arasında gösterilmişti.

Parti kulislerinde İrbeç’in “Haziran 2011’de yapılacak milletvekilliği seçiminde tekrar aday gösterilmeyeceğini düşündüğü için istifa ettiği” şeklinde yorumlar yapıldığı öğrenildi. Parti yöneticilerinin istifayı “Geç gelen istifa” olarak değerlendirerek, “Habur görüntüleri ortaya çıktığında ya da Anayasa Paketi’ oylamasında neden istifa etmedi?” görüşünü dile getirdikleri bildirildi.

EKŞİ SÖZLÜKTE İRBEÇ YORUMLARI:

* AK Parti'nin 60. dönem için tespihe dizdiği "yeni vizyon" 10'lusunun içinde o da vardı. Belki onu Osman Yağmurdereli, Hamza Yerlikaya, Ertuğrul Günay...vs.. arasında kimsenin fark edecek hâli yoktu. Kürsüden gayet manidar şekilde "Ben has be has yörük çocuğuyum" diye bağırmasına rağmen..."

Kendisi tüm bu isimler içindeki en sihirli isimdir. Aday olurken çok para harcadığı konuşuldu; çevresine "yerim garanti" dediği iddia edildi durdu. Hatta istifa eden müsteşarlar bile kendi yerlerinden emin değilken o bunu açıkça söyledi ve sonunda haklı çıktı.

Benim merak ettiğim onu Beykent Üniversitesi günlerinden tanıyan Ömer Dinçer'in bu işte ne rolü olduğu, olup olmadığı. Ömer Dinçerlerin Ahmet Davutoğluların Beykent'ten tasfiye sürecini yöneten bu adam nasıl oldu da Dinçer'e rağmen bu partiye böylesi bir şovla girebildi...

Sadece iyi gazetecilerin gözü onun üzerinde olmalı diyorum.

* Kendisinden Bandırma İİBF'de İktisadi Düşünceler Tarihi dersi almışlığım vardır. Kitabın en aşağı %20'sine denk gelen sosyalist ekonomi doktrinini "Safsata bunlar arkadaşlar. Bu konuyu olduğu gibi atlayalım. Sınavda soru gelmez burdan." diyerek geçmiştir. Kariyerinde inişli çıkışlı bir grafik seyretmiştir. Beykent Üniversitesi Rektörlüğünden Balıkesir Üniversitesi'ne hoca olarak gelmiş, ardından AKpPden milletvekili adayı olmuştur. Ayrıca yanılmıyorsam Üsküp'te üniversite açmıştır. son derece dalgalı olan kariyerinin tepe noktasına dün gece ulaşmıştır. AKP'nin Antalya Milletvekili olmuştur."

* Artık AKP'li değildir.

* Muhtemelen TT Arena Stadı'na girişi yasaklanacak bir kişidir... Milletin vekilidir.

YUSUF ZİYA İRBEÇ KİMDİR

Yusuf Ziya İrbeç, 13 Mart 1959'da Antalya Margaz'da doğdu. Baba adı Ömer, anne adı Zeynep'tir. İktisatçı, Dış Politika Uzmanı ve Öğretim Üyesi; Viyana İktisat Üniversitesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede tamamladı. Viyana Diplomat Akademisi'nde ihtisas yaptı. Doçent ve profesör oldu. Birçok üniversitede öğretim üyesi olarak ders verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Dekan Yardımcılığı, Çankaya Üniversitesi'nde Bölüm Başkanlığı, Beykent Üniversitesi'nde Dekanlık, Rektör Yardımcılığı ve Rektörlük, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Uğur Eğitim Kurumları Başkanvekilliği, Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde Kurucu Rektörlük görevlerinde bulundu. TOBB ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda; KEİPA, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ankara Ticaret Odası'nda yönetici ve danışman olarak görev yaptı. Yurtiçi ve dışında 100'ün üzerinde bilimsel makalesinin yanı sıra 3 kitabı yayınlandı. 23. Dönem'de Türkiye-AB KPK Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Fransızca, Almanca, İngilizce, İtalyanca ve Arapça, orta düzeyde Rusça bilen İrbeç, evlidir.

İrbeç’in istifasıyla AK Parti’nin TBMM’deki milletvekili sayısı 334’e düştü.

İrbeç’in istifa etmesinin ardından TBMM’deki sandalye dağılımı şöyle oldu:

AKP 334
CHP 101
MHP 70
BDP 20
Bağımsız 9
DSP 6
TP 1
Boş 9
Toplam 550

 
Doğuştan fanatik bebek
 
İstişare ihtiyacı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 my Antalya 26 Ocak 2011 Çarşamba 01:03

Yazılanlara şaşmamak mümkün değil! Hüsrev Kutlu'nun istifa gerekçeleri için "Arkadaşımızın kendi şahsi değerlendirmesidir, doğru olmadığını bütün halkımız biliyor." dediği mi doğrudur yani! Sayın Vekil, bir daha herhangi bir yerden MV olamamayı da gözönüne alarak onurlu ve cesur bir davranışta bulunmuştur. Niye bunu böyle görmeye çalışmıyorsunuz? Keşke dediklerinin eskiden beri varolduğunu söyleyenler hala daha bu doğrulara rağmen orada MV olarak durma derdinde olanlara bunları söyleyebilseler!

Yorumu oyla      3      3  
Bayram Çatak 22 Ocak 2011 Cumartesi 11:15

Hangi siyasi düşünceden olursak olalım. Bence Türkiye genelinde AKP nin en düşük oy aldığı illerden biri Antalya olmalı, Çünkü bu şehir resmen cezalandırılıyor ve hakettiği yatrımı alamayan illerin başında geliyor.

Yorumu oyla      4      4  
Doğrucu Yakup 21 Ocak 2011 Cuma 20:08

Günaydın. Bir Millet Vekili aday olduğu siyasi partinin misyonunu bilerek partiye girer. Hep böyle olur zaten. Kişisel menfeatlar sona erince bir neden gösterirler. Ama böyle bir neden gösterek partisinden istifa eden bir Millet vekiline ben çok talihsiz bir açıklama derim. Umarım başka bir partiden seçmeyiz???

Yorumu oyla      4      5  
Sevilay Özsaraçoğlu 21 Ocak 2011 Cuma 16:09

çok iyi yapmış zaten 4 yıldır uyuyordu gider uyumaya devam eder şu kent için ne yapmış bir kendini sorgulasın böyle kişileri milletvekili yapıyorlar yazık adını ill defa duydum bu kenti aklı başında vizyon sahibi temsil etmeli böyleleri değil güle güle

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de güzellerin adaylık yarışı
Her siyasi partide olduğu gibi CHP’de de aday olmak için sıkı bir yarış ...
"Taşeron ekonomisi"
Devlet Bakanı Egemen Bağış, bazı hizmetlerin hizmet alımı yoluyla sürdürülmesinin ...
"Baykal'a vefa borcu"
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, eski Genel Başkan ve Antalya ...
 
"Terfi”ye itiraz
Başbakanlık, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin (AYİM), üç generalin “Bir ...
“Tunus ders olsun”
AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus'ta ...
Süleymancılar’ın lideri de listede
Milletvekilliği seçimleri için geri sayım başlarken, mebus olmayı düşleyen ...
 
Fatura memura kesildi
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nün ...
Şandır’dan sert açıklama
MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Hizbullah ...
“Etek boyu” Meclis'e taşındı
Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde çalışan Psikolog Zeynep Akyüz'ün, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva