Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
2 Kasım 2015 Pazartesi - 07:59

İşte Batı Akdeniz vekilleri

BATI Akdeniz illerinde seçimin galibi Ak Parti oldu. Antalya'da Ak Parti 7, CHP 5, MHP 2 milletvekili çıkardı. Afyonkahisar'da Ak Parti 3, MHP 1 ve CHP 1, Isparta'da Ak Parti 2, CHP ve MHP 1'er, Burdur'da ise Ak Parti 2, CHP 1 milletvekilliği kazandı.

İşte Batı Akdeniz vekilleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Seçim sonuçlarına göre Antalya'da Ak Parti adayları Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın ve Atay Uslu; CHP adayları Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök; MHP adayları Mehmet Günal ve Ahmet Selim Yurdakul milletvekili seçildi.

Afyonkarahisar'da ise Ak Parti adayları Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal ile MHP adayı Mehmet Parsak ve CHP adayı Burcu Köksal milletvekili seçildi.

Seçim sonuçlarına göre Isparta'da Ak Parti adayları Süreyya Sadi Bilgiç ve Said Yüce, MHP adayı Nuri Okutan ile CHP adayı İrfan Bakır milletvekili seçildi.

Burdur'da Ak Parti adayı Bayram Özçelik ve Reşat Petek ile CHP adayı Mehmet Göker Burdur Milletvekili seçildi.

ANTALYA AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ

* Dışişleri eski Bakanı 48 yaşındaki Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. ABD Long Island Üniversitesi'nde ekonomi dalında master yaptı. Ak Parti kurucu üyesi. 22, 23 ve 24. dönemde Antalya Milletvekili seçildi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığı yaptı. 25 Aralık 2013'te Egemen Bağış'tan boşalan Avrupa Birliği Bakanlığı görevine, 29 Ağustos 2014'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine Dışişleri Bakanlığı'na getirildi. 7 Haziran seçimlerinden sonra da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babası.

* Avukat Mustafa Köse 38 yaşında. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2001 yılında avukatlığa başladı. 2011'de Hüseyin Samani milletvekili adaylığı için istifa edince, İl Başkanı olarak atandı. 10 Haziran 2012'deki kongrede İl Başkanı seçildi. 2.5 yıl bu görevini yaptıktan sonra milletvekili adayı olabilmek için istifa etti ve 7 Haziran'da meclise girdi. Evli, 3 çocuk babası.

* İki dönem milletvekilliği yapan 51 yaşındaki Hüseyin Samani, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü ön lisans, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü lisans mezunu. Tarımsal girdi ticareti, seracılık ve tarımsal danışmanlık yaptı. Ak Parti Antalya İl Başkanlığı da yapan Samani, 7 Haziran seçimlerinde de milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası.

* İki dönem milletvekilliği yapan 39 yaşındaki Gökcen Özdoğan Enç, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi, TBMM Türkiye- Kosta Rika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Türk Parlamenterler Birliği Üyesi. 7 Haziran seçimlerinde de meclise giren Enç, evli ve 1 kız çocuk annesi.

* Avukat Sena Nur Çelik, Alanya İlçesi doğumlu ve 28 yaşında. Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun. Lisans eğitimini İngiltere'de Warwick Üniversitesi'nde tamamladı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden denklik aldı. İstanbul'daki bir hukuk firmasında avukatlık yaptı. Milletvekili aday adaylığına İstanbul 1. Bölge'den başvurdu, Antalya'dan gösterildi. 7 Haziran seçimlerinde meclise giren Çelik, İngilizce biliyor. Bekar.

* Orman mühendisi 53 yaşındaki İbrahim Aydın, Manavgat'ta doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Çeşitli illerde orman müdürlükleri bünyesinde çalıştı. Muğla ve İzmir Orman Bölge Müdürü olarak görev yaptı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti Manavgat Belediye Başkan aday adayı, 2011 genel seçimlerinde ise milletvekili aday adayı oldu. Evli ve 2 çocuk babası.

* Antalya'nın Kaş İlçesi'nde doğan Atay Uslu, 45 yaşında. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Isparta'nın Yenişarbademli, Ağrı'nın Taşlıçay ve Antalya'nın İbradı ilçelerinde kaymakamlık yaptı. Van Vali Yardımcılığı görevinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babası olan Uslu, İngilizce biliyor.

ANTALYA CHP MİLLETVEKİLLERİ

* Doktor Niyazi Nefi Kara, 46 yaşında. Manavgat İlçesi'nde doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Son olarak Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak çalıştı. 7 Haziran seçimleri için görevinden ayrılan ve CHP'nin Antalya'da gerçekleştirdiği önseçimden birinci çıkan Kara, meclise girdi. Evli ve 2 çocuk babası.

* CHP eski Genel Başkanı 77 yaşındaki Deniz Baykal, Antalya doğumlu. Partinin 2'nci kurucu genel başkanı olarak CHP'nin 18 yıl Genel Başkanlığı görevinde bulundu. 37. Hükümet'te Maliye Bakanlığı, 42. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümet'te Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Evli ve 2 çocuk babası.

* İşadamı Çetin Osman Budak 55 yaşında. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü'nden mezun. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı iken Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) başkan yardımcılığı görevinde de bulundu. 7 Haziran için CHP'nin 14 kişilik Antalya listesinde kontenjan aday gösterildi ve 3'üncü sıradan meclise girdi. Evli ve 2 çocuk babası.

* 63 yaşındaki Mustafa Akaydın, Çorum doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı görevlerinde bulundu. CHP'den 2009 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Akaydın, 2014 yerel seçimlerini kaybetti. 7 Haziran'da meclise giren Akaydın, evli ve 2 çocuk babası.

* Turizmci Devrim Kök, 38 yaşında. CHP Antalya eski İl Başkanı Kök, yüksek öğrenimini Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde tamamladı. Kök, CHP'de Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu. 7 Haziran seçimlerinde de meclise giren Kök, 1 çocuk babası.

ANTALYA MHP MİLLETVEKİLLERİ

* Mehmet Günal 51 yaşında. Manavgat'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de; doktorasını Ankara'da tamamladı. Merkez Bankası'nda uzman olarak çalıştı. Atılım, Bilkent Üniversitesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. DPT Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 2002'de doçent oldu. Ekonomi alanında 5 kitabı yayımlandı. Siyasete atıldı, 3 dönemdir TBMM'de görev yapıyordu. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

* Tıp doktoru 49 yaşındaki Ahmet Selim Yurdakul, Ankara doğumlu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra yüksek lisansını ve doktorasını yaptı. Çeşitli hastanelerde doktor olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'nda doçent oldu. 7 Haziran seçimlerinde de meclise giren Yurdakul, İngilizce biliyor.

AFYONKARAHİSAR AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ

* 66 yaşındaki Veysel Eroğlu, Şuhut'ta doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. 2003 yılında başladığı DSİ Genel Müdürlüğü görevinden 4.5 yıl sonra milletvekili olabilmek için istifa etti. 2007'de Ak Parti'den Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. 60'ıncı hükümette Çevre ve Orman Bakanı, 61'inci hükümette Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görev aldı. 7 Haziran seçimlerinde İzmir Milletvekili seçildi. 1 Kasım'da Afyonkarahisar'dan aday gösterildi. İngilizce bilen Veysel Eroğlu, evli ve 4 çocuk babası.

* Avukat Ali Özkaya, 45 yaşında ve Dinar İlçesi doğumlu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1993 yılında Ankara'da stajını tamamlayıp avukatlığa başladı. İki kez milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını yapıyor. Evli ve üç çocuk babası. Fransızca ve Arapça biliyor.

* Ak Parti Milletvekili seçilen 49 yaşındaki Hatice Dudu Özkal, Bolvadin'de doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Afyonkarahisar Ak Parti Kurucu Kadın Kolları İl Başkanı olarak aktif siyasete katıldı. 2009 yerel seçimlerinde Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. İngilizce, Arapça ve Osmanlıca biliyor. Evli ve 3 çocuk annesi.

AFYONKARAHİSAR MHP MİLLETVEKİLİ

* 36 yaşındaki Mehmet Parsak, Afyonkarahisar doğumlu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Devlet Bahçeli'nin öncülüğünde kurulan Türk Akademisi Siyasi Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) Kurucu Başkan Vekilliği görevini sürdürüyor. Partinin MYK'da görev yaptı. 7 Haziran seçimlerinde yine MHP'den Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

AFYONKARAHİSAR CHP MİLLETVEKİLİ

* 35 yaşındaki Burcu Köksal, Afyonkarahisar doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı serbest avukat. Afyonkarahisar Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu'nda görev aldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu üyesi. 7 Haziran seçimlerinde yine CHP'den Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. Evli.

ISPARTA AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ

* Süreyya Sadi Bilgiç, iktisatçı ve 54 yaşında. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 23 yıl yurt içinde ve dışında özel sektörün değişik iş kollarında yönetici olarak çalıştı. 23, 24 ve 25'inci dönemde Isparta Milletvekili seçildi. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

* İlahiyatçı 52 yaşındaki Said Yüce, Merzifon'da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. Çeşitli gazetelerde muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. 1993'ten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çeşitli bakanlıklar, TBMM ve Ak Parti Genel Merkezi'nde basın müşavirliği görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası.

ISPARTA MHP MİLLETVEKİLİ

MHP'den seçilen Vali Nuri Okutan, 55 yaşında ve Eğirdir doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlıklar ve sırasıyla Siirt, Sakarya ve Şanlıurfa valilikleri yaptı. 17 Ağustos 2011'de merkez valiliğine atandı. İstifa ederek 7 Haziran'da MHP'den Isparta milletvekili adayı oldu ve seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.

ISPARTA CHP MİLLETVEKİLİ

* 61 yaşındaki İrfan Bakır, Yalvaç İlçesi doğumlu. Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi, Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra DSİ'de göreve başladı. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı iken istifa ederek 7 Haziran'da aday oldu. Ön seçimde birinci çıktı ve 25'inci dönem milletvekili seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

BURDUR AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ

* 49 yaşındaki Bayram Özçelik, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirdi. Antalya ve Isparta Diş Hekimleri Odası Burdur Temsilciliği görevinde bulundu. 2001 yılında Ak Parti Genel Merkezince Burdur Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. 2002, 2007 ve 2011 seçimlerinde Burdur milletvekili seçildi. 7 Haziran'da 3 dönem kuralına takılıp aday olamayan Özçelik, evli ve 3 çocuk babası.

* Avukat 60 yaşındaki Reşat Petek, Burdur'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli il ve ilçelerde Cumhuriyet savcılığı ve Cumhuriyet başsavcılığı görevlerinde bulundu. 1999 yılında emekliye ayrıldı. Anayasa hukuku, ceza hukuku, insan hakları konularında çalışmalar yaptı. Günlük gazetelerde makale yazıyor. Evli ve üç çocuk babası.

BURDUR CHP MİLLETVEKİLİ

* Doktor 47 yaşındaki Mehmet Göker, Burdur'da doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra ortopedi ve travmatoloji ihtisasını Cumhuriyet Üniversitesi'nde yaptı. 1998 yılından bu yana Burdur Devlet Hastanesi'nde ortopedi uzmanı olarak görev yapıyor. Evli ve bir çocuk babası. (DHA)
 

 
AKP zaferini böyle kutladı
 
Türel: Antalya'nın plakasını yazdık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP zaferini böyle kutladı
ANTALYA'da Ak Parti seçimin ilk sonuçlarını, Gülşen'in 'Bangır Bangır' şarkısıyla karşıladı.
Geçici meclis başkanlığı olursa onur duyarım
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal, eşi Olcay Baykal'la ...
Çavuşoğlu oyunu memleketi Alanya'da kullandı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, oyunu memleketi Antalya'nın ...
 
Burdur'da seçmenler sandık başında
BURDUR'da 26'ncı dönem milletvekili seçimleri için oy verme işlemleri olaysız sürüyor.
Enç ve Sümer oyunu kullandı
AK Parti Antalya Milletvekili adayı Gökcen Özdoğan Enç ve İl Başkanı Rıza Sümer oylarını kullandı.
Atatürk düşmanlığında son nokta
Ak Parti'den Ankara milletvekili aday adayı olan ancak aday yapılmayan ...
 
Türkeş: Lan git
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, halk tarafından seçilen ve bir daha ...
5. parti Erdoğan'a bağlı
Abdullah Gül’ün etrafında toplanan AKP’liler, seçim sonrası iklimin değişmemesi ...
Tarkan Akıllı'ya eş desteği
MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı'nın eşi Zeynep hanım seçim çalışmalarına ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva