TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
20 Ekim 2019 Pazar - 09:37

İşte partilerin aldıkları paylar

TBMM'ye sunulan 2020 bütçesiyle önümüzdeki yıl siyasi partilere hazineden aktarılacak yardım tutarı belli oldu.

İşte partilerin aldıkları paylar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TBMM'ye sunulan 2020 bütçesiyle önümüzdeki yıl siyasi partilere yapılacak devlet yardımlarının tutarı netleşti.

Siyasi Partiler Kanunu gereği AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'ye, en son 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde aldıkları oy oranlarıyla bağlantılı olarak toplam 419 milyon 415 bin lira Hazine yardımı ödenecek. Önümüzdeki yıl sürpriz bir seçim kararı alınmazsa partilere ilave yardım yapılmayacak.

En son yapılan genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşan siyasi partilere genel bütçe gelirlerinin 5 binde 2'si oranında devlet yardımı yapılıyor. Ayrıca yüzde 10'luk barajı aşamayan ancak yüzde 3'ten fazla oy alan partilere de, en düşük yardımı alan siyasi partinin oy oranıyla orantılı olarak ayrıca yardım ödeniyor.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde yüzde 10 barajını aşan AKP, CHP, HDP ve MHP'ye, genel bütçe gelirleriyle orantılı olarak yardım yapılacak. Aynı seçimlerde oy oranı yüzde 9.96'da kaldığı için barajı aşamayan İYİ Parti'ye ise MHP'nin aldığı yardıma orantılı olarak ödeme yapılacak.

AKP'YE 182 MİLYON

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 2020 yılı bütçesinde, önümüzdeki yıl genel bütçe gelirlerinin 941 milyar 944 milyon liraya ulaşacağı tahmini yapıldı. Buna göre AKP, CHP, HDP ve MHP'ye bütçe geliri üzerinden toplam 376 milyon 777 bin lira devlet yardımı ödenecek.

Yardımlar, yasa gereği önümüzdeki ocak ayının en geç 10'una kadar yapılacak. Hazine yardımında 182 milyon 206 bin lirayla aslan payı, son seçimlerde 21.3 milyon oy alan AKP'ye gidecek. Bütçeden CHP'ye 96 milyon 951 bin lira, HDP'ye 50 milyon 99 bin lira ve MHP'ye de 47 milyon 521 bin lira yardım gidecek.

İYİ PARTİ'YE 42.6 MİLYON

İYİ Parti, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 9.96'da kaldığı için 376.7 milyon liralık devlet yardımından pay alamayacak. Ancak Siyasi Partiler Kanunu'na sonradan eklenen bir fıkra gereği İYİ Parti'ye, en düşük yardımı alan MHP'nin aldığı yardım tutarına orantılı olarak bütçeden ayrıca para ödenecek.

 İYİ Parti'ye önümüzdeki yıl devlet bütçesinden 42 milyon 638 bin lira yardım yapılması gerekiyor. Böylece 5 partiye 2020'de yapılacak toplam yardım tutarı 419 milyon 415 bin liraya ulaşacak.

BU YIL 772 MİLYON ÖDENDİ

Bu yıl yerel seçimlerin olması nedeniyle siyasi partilere hem normal yardım hem de seçim yardımı olmak üzere iki kat Hazine yardımı yapıldı. Böylece 31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde AKP'nin kasasına 335.5 milyon, CHP'ye 178.5 milyon, HDP'ye 92.2 milyon, MHP'ye 87.5 milyon ve İYİ Parti'ye 78.5 milyon olmak üzere toplam 772.3 milyon lira girdi.

(Sözcü/Erdoğan Süzer) 

 
Antalyaspor - Gençlerbirliği: 0-6
 
Levent Aydın'ın zor günleri
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 21 Ekim 2019 Pazartesi 10:34

Bu milletin ekmeğinden aşından verdiği vergilerle bu paralar tahsis ediliyor,insanın sorası geliyor şöyle geriye bir bakınca 50,60 senedir hep aynı sorunlar,dişinizi sıkın düzlüğe çıkacağız,sıka sıka millette diş kalmadı,1923 ile 1950 arası yeni kurulan bir devlet tırnağıyla kaza kaza hem borç ödemiş hemde kalkınma için bir sürü kuruluş kurum meydana getirmiş,hatta uçak yapmış,hani biz şimdi ABD F 35 leri vermeyi durdurduğu için Rusya'dan mı alsak diyoruz ya,eğer o uçak üretimleri durmasaydı,bu gün kendi uçağımızı kendimiz yaptığımız gibi bir de satar ülke durumunda olacaktık.Bir ülke dışarıya hava araçları anlamında bu kadar bağlı olur mu,Savaş uçaklarının F 4,F 16,yedek parçalarının yüzde 88 ABD ye bağlı olduğunu uzmanlar beyan ediyorlar.NATO'ya girdikten sonra her türlü malzeme açısından göbekten bağlanarak başta ABD olmak üzere Almanya,Fransa,İngiltere'ye muhtaç hale gelmişsin,bu nasıl bir planlama hatası,tamam şu veya bu nedenle NATO ya girmişsin ama insan üretim araçlarından vazgeçer mi,biz de onlar kadar üretmeliydik ve karşılıklı alış veriş yapmalıydık.Gelinen noktada başta ABD olmak üzere, diğer Nato ülkeleri canları istediği an sana silah veya yedek parça vermiyoruz diyorlar.Bundan kurtulmak için kendi uçağımızı,tankımızı,otomobilimizi yapmak zorundayız.Her türlü yatırımdan kısarak bu konulara ağırlık vermeliyiz.Bir ülke başta silah sanayi olmak üzere ekonomik bağımsızlığını sağlayamazsa, tarih boyunca olduğu gibi bu günde sömürü düzeninden kurtulamaz,görüyorsunuz hepsi üzerimize çullanıyorlar.Onun içindir ki kendi politikamızı ve çıkarlarımızı korumak için YERLİ ÜRETİM ÜRETİM.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Topuz yaşamını yitirdi
Ünlü siyaset adamı CHP'li Ali Topuz yaşamını yitirdi. İdris Akyüz haberi; ...
CHP toplantısından sızanlar...
Hafta sonu Bolu Abant'ta 27'nci Dönem İkinci Çalışma ve Değerlendirme ...
Meclis'te 'nöbetçi bakan' uygulaması başlıyor
CUMHURBAŞKANLIĞI Hükümet Sistemi'nin 1'inci yılı değerlendirmesi kapsamında ...
 
Milletvekilleri ne istedi, Erdoğan ne dedi?
AKP'nin Kızılcahamam kampının son gününde bakanlar ve bazı parti yöneticilerinin ...
AK Parti İl Başkanı Taş: Bize bilgi aktarıyorlar
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kurulması planlanan iki ...
44 milletvekiline ait 75 dokunulmazlık dosyası Meclis'te
HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli  ve Pervin Buldan'ın da aralarında ...
 
AK Partili Başkan istifa etti
AK PARTİ Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, "Özellikle sağlıkla ilgili sebeplerim ...
Kerem Kılıçdaroğlu ilk kez siyaset konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Dr. Kerem Kılıçdaroğlu ...
Başkanın makam aracına haciz
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP'den İYİ Parti'ye geçen Aydın'ın İncirliova ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva