Gazeteci Şirin Payzın, İtalya'da evlendi
Gazeteci Şirin Payzın, İtalya'da evlendi
Motosikletiyle refüje çarpan üniversiteli Eren öldü
Motosikletiyle refüje çarpan üniversiteli Eren öldü
Antalya'da ruhsal hastalıklarla 'toplum temelli' mücadele
Antalya'da ruhsal hastalıklarla 'toplum temelli' mücadele
Muratpaşalı sporculardan Türkiye derecesi
Muratpaşalı sporculardan Türkiye derecesi
30 Nisan 2020 Perşembe - 09:12

Karavanla dünya turuna korona molası

ALMANYA'nın Hamburg kentinden 3,5 yıl önce karavanına binerek dünya turuna çıkan Mirja Tiedamann (45), 10 bin 500 kilometrelik yolculuğunda 1 Şubat'ta geldiği Antalya'da, doğa harikası Çıralı'da, koronavirüs nedeniyle mola verdi. Tiedamann, 3 aya yakındır özel bahçeli ağaç evde yaşamını sürdürüyor.

Karavanla dünya turuna korona molası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Almanya'da özel bir firmanın muhasebe bölümündeki çalışırken, 3,5 yıl önce kendine karavan satın alan Mirja Tiedamann, şirketteki işini online takip ederek, karavanıyla dünya turuna çıkmaya karar verdi. Almanya'dan yola çıkan kadın, Çekya, Slovenya, Macaristan, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan'dan Türkiye'ye geldi. Tiedamann, Marmara ve Ege kıyılarından Akdeniz'e indi.

Mirja Tiedamann, 3,5 yılda yaklaşık 10 bin 500 kilometre yol yaptığını, bir haftalık tatil planıyla 1 Şubat'ta Çıralı'ya geldiğini söyledi. Çin'de başlayan koronavirüsün Avrupa ülkelerinde de etkili olmaya başladığını anlatan Tiedamann, virüs tehlikesinin büyümesi nedeniyle ve Çıralı'yı da çok beğendiği için burada kalmaya karar verdiğini kaydetti.

Çıralı'da Zeytin Villa'da, içinde limon ağaçları, hamağı ve oturma alanı olan bahçesi, içinde mutfağı olan ağaç evde 1 Şubat'tan bu yana konakladığını belirten Tiedamann, “Türkiye'de de küçük bir karavan turu yapmak istiyordum. Ancak bu hastalık ortaya çıktıktan sonra Çıralı'da kalmayı tercih ettim. Çıralı çok güzel ve daha güvenli" dedi.

Virüs salgınının devam etmesi halinde sezon sonuna kadar Çıralı'da kalmayı düşündüğünü de dile getiren Tiedamann, “Çünkü hastalıkla ilgili durumun ne olacağı belli değil. Çıralı güvenli bir yer. Doğanın içinde. Düzelme olana kadar buradan hareket etmeyi düşünmüyorum. Eğer tehlike geçerse, Karadeniz kıyılarından Gürcistan'a gitmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

ALMANYA'NIN HAMBURG KENTINDEN 3.5 YIL ONCE KARAVANINA BINEREK DUNYA TURUNA CIKAN MIRJA TIEDAMANN (45), 10 BIN 500 KILOMETRELIK YOLCULUGUNDA 1 SUBAT'TA GELDIGI ANTALYA'NIN DOGA HARIKASI CIRALI'DA, KORONAVIRUS NEDENIYLE MOLA VERDI. TIEDAMANN, 3 AYA YAKINDIR OZEL BAHCELI AGAC EVDE YASAMINI SURDURUYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

ALMANYA'NIN HAMBURG KENTINDEN 3.5 YIL ONCE KARAVANINA BINEREK DUNYA TURUNA CIKAN MIRJA TIEDAMANN (45), 10 BIN 500 KILOMETRELIK YOLCULUGUNDA 1 SUBAT'TA GELDIGI ANTALYA'NIN DOGA HARIKASI CIRALI'DA, KORONAVIRUS NEDENIYLE MOLA VERDI. TIEDAMANN, 3 AYA YAKINDIR OZEL BAHCELI AGAC EVDE YASAMINI SURDURUYOR.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Torosların sembolü şakayık çiçeğini koparan yandı!
 
Kilosu 4 bin 500 liradan satılan beyaz çayın hasadı başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 30 Nisan 2020 Perşembe 13:22

keşke alman vatandaşı olsaydık. adamlar bizden yüz kat daha mutlu bir hayat yaşıyor.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torosların sembolü şakayık çiçeğini koparan yandı!
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde, şakayık çiçekleri açtı. Toros Dağları'nın ...
Antalyalı balıkçının gözü kulağı TBMM'de
ANTALYA'da 10 kooperatifin üye olduğu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ...
Konyaaltı Belediyesi'nden satılık konut alanı
Konyaaltı Belediye Başkanlığı, Antalya Konyaaltı'nda yer alan gayrimenkulü ...
 
Antalya'da 3 gün için alınan kararlar belli oldu
Antalya İl Hıfzıssıhha Kurulu, 1 Mayıs Cuma, 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs ...
Sarp arazide düşüp bacağını kırdı, 3 saatte kurtarıldı
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde, pancar toplamak için sarp araziye giden ...
Kasiyerin yüzüne kola döken gaspçı tutuklandı
ANTALYA'da, zincir marketin şubesinde aldığı kolayı kasiyer Ayşegül Kuru'nun ...
 
Asteroidin geçişi, Antalya'dan da gözlendi
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), bugün Dünya'yı teğet ...
Havlusunu serip, terasta güneşlendi
ANTALYA'da, koronavirüs yasakları kapsamında dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne ...
Serik Belediyesporlu Atakan baba oldu
SERİK Belediyespor'un başarılı futbolcusu Atakan Cangöz baba oldu.
 
Dursun Gündoğdu
Pısırık başkan Atatürk Sergisi’ni iptal etti
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
“Cumhuriyet, değer bilmeyene ağır gelir.”
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Cumhuriyet hayatın nefesidir 
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim ayı sizin için spot ışıklarının tamamen üzerinize döndüğü, kişisel bir zirveyle başlıyor ve ayın ikinci yarısında ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva