Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
26 Şubat 2019 Salı - 11:24

Kırmızı Çizgi uluslararası diploma verecek

ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde eğitim hizmeti veren Kırmızı Çizgi Koleji, Uluslararası Bakalorya Diploma Programı anlaşmasıyla mezunlarına uluslararası geçerliliğe sahip 'Uluslararası Bakalorya-Uluslararası Lise Diploması (IB) verecek.

Kırmızı Çizgi uluslararası diploma verecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kırmızı Çizgi Koleji kurucusu Devrim Çetin Sunan, mezunlarına uluslararası geçerliliğe sahip lise diploması vermek için Uluslararası Bakalorya Diploma Programı kapsamında anlaşma imzaladıklarını söyledi. IB sisteminin dünyada 153 ülkede ve 4775 okulda uygulandığını kaydeden Sunan, "Bu protokol sayesinde okulumuzdan mezun olan öğrenciler, yurtdışında istedikleri üniversitede eğitim görebilecek" dedi.

Okulun imzaladıkları anlaşmayla dünya çapında eğitim veren bir kolej statüsüne kavuştuğunu ifade eden Sunan, "2013 yılında kurulan kolejimiz ortaokul, Anadolu lisesi ve Fen lisesi olarak hizmet veriyor. Akademik başarıyı ilke edindik. Hem okulun başarı seviyesini artırmak hem de farklılaşmak adına yaklaşık 6 aydır Uluslararası Bakalorya- Uluslararası Lise Diploması adaylığı için görüşme yapıyorduk. Geçen hafta adaylığımız kesinleşti. Böylece Kırmızı Çizgi Koleji, IB sistemine resmen aday okul unvanı kazanarak, öğrencilerine uluslararası lise diploması verebilecek" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE 47 OKULDA UYGULANIYOR

IB'nin 1968 yılında Cenevre merkezli dünyaca tanınmış 5 eğitimci, filozof ve psikolog akademisyen tarafından geliştirildiğini, günümüzde 153 ülkede 4775 okulda uygulandığına değinen Devrim Çetin Sunan, "Tüm dünya eğitim hayatında IB'nin popülaritesi her geçen gün artıyor. Ülkemizde ise yalnızca 47 okulda uygulanan bu sisteme 48. okul olarak Batı Akdeniz Bölgesinde dahil olan ilk ve tek aday okul olduk" dedi.

2021'DE RESMEN BAŞLAYACAK

Devrim Çetin Sunan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tanıdığı IB sisteminin, aynı zamanda e-okul sistemine de entegre olduğunu kaydetti. Okul olarak gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte 2021 yılında sistemin Kırmızı Çizgi Koleji'nde resmen başlayacağına değinen Sunan, "Öğrencilerimiz hem Milli Eğitimin diplomasına hem de IB'nin diplomasına sahip olarak, çift diplomayla mezun olacak. Bu sayede başta Harvard, Princeton, Yale, Cambridge gibi en önemli üniversiteler olmak üzere dünyada istediği bütün üniversitelere, akademik fark veya tamamlama kursları olmadan doğrudan başvuru ve eğitim almaya hak kazanacaklar" diye konuştu.

IB sistemi kapsamında öğrencilerin eğitimlerinin son iki yılında Türkçe hariç tüm dersleri İngilizce göreceğine işaret eden Sunan, "Teorik eğitimle beraber uygulamanın da ağırlıklı olduğu bu sistemde, özellikle marka olmuş üniversiteler başvuru sırasında IB diplomasını tercih ediyor" dedi.

AMAÇ, DÜNYA İNSANLARI YETİŞTİRMEK

Okullarındaki akademik başarıyı daha da artırmak için IB sistemine başvurduklarını, hazırlık sürecinden başarıyla çıkarak aday okul olduklarını vurgulayan Devrim Çetin Sunan, "Dünyada her şey inanılmaz bir hızla gelişiyor. Bizler eğitimci olarak sürekli gelişen, değişen ve yenilenen bu hızlı çağa ayak uydurabilecek dünya insanları yetiştirmek zorundayız. Ahlaklı, ülkesini seven ve ülkesine faydalı öğrenci yetiştirmek için inanılmaz bir çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin, her birini ayrı ayrı takip ederek, yeteneklerine göre, mutlu olabilecekleri mesleklere yönlendirmek için konusunda uzman bir danışman ve eğitimci ordusuyla çalışıyoruz. IB sistemiyle akademik ve entelektüel yeterliliğe sahip öğrencilerimizi uluslararası diplomayla mezun ederek başarımızı taçlandıracağız" diye konuştu.

ANTALYA'NIN MURATPASA ILCESINDE EGITIM HIZMETI VEREN KIRMIZI CIZGI KOLEJI, ULUSLARARASI BAKOLARYA DIPLOMA PROGRAMI ANLASMASIYLA MEZUNLARINA ULUSLARARASI GECERLILIGE SAHIP 'ULUSLARARASI BAKALORYA-ULUSLARARASI LISE DIPLOMASI (IB) VERECEK. OGRENCILER, MEZUNIYET SONRASINDA YURTDISINDAKI UNIVERSITELERDE OKUMA IMKANI BULABILECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MURATPASA ILCESINDE EGITIM HIZMETI VEREN KIRMIZI CIZGI KOLEJI, ULUSLARARASI BAKOLARYA DIPLOMA PROGRAMI ANLASMASIYLA MEZUNLARINA ULUSLARARASI GECERLILIGE SAHIP 'ULUSLARARASI BAKALORYA-ULUSLARARASI LISE DIPLOMASI (IB) VERECEK. OGRENCILER, MEZUNIYET SONRASINDA YURTDISINDAKI UNIVERSITELERDE OKUMA IMKANI BULABILECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MURATPASA ILCESINDE EGITIM HIZMETI VEREN KIRMIZI CIZGI KOLEJI, ULUSLARARASI BAKOLARYA DIPLOMA PROGRAMI ANLASMASIYLA MEZUNLARINA ULUSLARARASI GECERLILIGE SAHIP 'ULUSLARARASI BAKALORYA-ULUSLARARASI LISE DIPLOMASI (IB) VERECEK. OGRENCILER, MEZUNIYET SONRASINDA YURTDISINDAKI UNIVERSITELERDE OKUMA IMKANI BULABILECEK. (DEVRIM CETIN SUNAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Beymelek U13 takımı şampiyon
 
Klasik müziği duyan çöpünü dışarı çıkarıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demre'nin tarım envanteri çıkarıldı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde yapılan araştırmalar sonucunda tarım envanteri ...
Antalya'da uyuşturucu operasyonları: 9 tutuklu
ANTALYA'da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 22 şüpheliden 9'u tutuklandı.
Antalya'da banyoda kalbine yenildi
ANTALYA'da, yakınlarının bir süredir haber alamadığı Hüseyin Bahtiyar(51), ...
 
Antalya'nın en büyük camisi destek bekliyor
15 bin kişilik kapasitesiyle Antalya'nın en büyük camisi olacak Akdeniz ...
Sahte içkiler Muratpaşa ve Kepez'deki marketlere girdi...
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü ...
Antalya'da öğrenci servisi kaza yaptı; 1 ölü, 3 yaralı...
ANTALYA’nın Serik ilçesinde Bayram Kalmaz’ın (47) direksiyon başında kalp ...
 
Kaymakam Çimşit'e Vergi Haftası ziyareti
KORKUTELİ Mal Müdürü Mehmet Ümit Ulusan ve beraberindeki heyet Vergi Haftası ...
Elektrikçiler İzmir'de fuar gezdi
KORKUTELİ İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar ...
Antalya'da 'Şark Bülbülü' anıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1917 yılında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva