AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
27 Şubat 2020 Perşembe - 13:27

Komşu cinayeti davasında 'arama kaydı' incelemesi

ANTALYA'da eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği komşusu Bayram Kır'ı (38) tabancayla vurarak öldüren Celil Dumanlı'nın (51), ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Komşu cinayeti davasında  arama kaydı  incelemesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cinayet, geçen yıl 6 Ekim akşamı saat 21.30 sıralarında, Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi'nde meydana geldi. İnşaat işçisi olan Celil Dumanlı'nın eşi S., olaydan bir süre önce evi terk etti. Engelli 2 çocuk babası olan Dumanlı, 3546 Sokak üzerinde, arkadaşlarıyla birlikte evinin bahçesinde oturan, Bayram Kır'ı gördü. Hızla evine gidip, tabancasını aldı ve geri geldi. Adliyede şoförlük yapan gören Kır'a doğrulttuğu tabanca tutukluk yaptı. Bunu fırsat bilen Bayram Kır koşarak kaçmaya başladı. Ancak Celil Dumanlı, peşinden koştuğu Kır'ı 5 kurşun sıkarak öldürdü. Celil Dumanlı ise evinde yakalandı. Olayda kullanılan tabanca da ele geçirildi. 

Dumanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

SUÇLAMAYI KABUL ETTİ

'Kasten insan öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk duruşmada tutuklu sanık Celil Dumanlı ile  ölen Ramazan Kır'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Savunmasında suçlamayı kabul eden Celil Dumanlı, şöyle konuştu:

“Eşim yaşadığımız sitede beni aldattı ve kendisinden ayrıldım. Çocuklarımız için yeniden birleştik ve oradan şimdiki evimize taşındık. Altı yıldır bu adreste oturuyorum. Bayram Kır'ı tanırım. Kendisi komşumuz olur. Eşim, Kır ailesinin evine sık sık giderdi. Ben de kendisine güvenmediğim için eşimi uyardım ve gitmemesini istedim. Ancak eşim dinlemedi, gitmeye devam etti. Eşim Bayram Kır'ın annesi ile çok samimiydi. Bu süreçte tartışmalar yaşadık. Hatta eşim ve iki çocuğumla mahkemelik olduk. Bir süre sonra eşimin tavırlarında değişiklik oldu. Saçını boyuyor, makyaj yapıyor, sosyal medyada istemediğim fotoğraflar paylaşıyordu. Yatağını da ayırmıştı."

'HALİME'NİN ALLAH BELASINI VERSİN'

Eşinin kullandığı telefonun üzerine kayıtlı olduğunu kaydeden Dumanlı, şunları söyledi:

“GSM şirketinden eşimin kullandığı telefonun arama ayrıntılarını istedim. 'Halime' adına kayıtlı telefonla sürekli görüşüyordu. Eşimin tanıdığım tüm arkadaşlarına, Halime diye bir arkadaşı olup olmadığını sordum. Hepsi de böyle bir arkadaşı olmadığını söyledi. Bu numarayı aradığımda erkek çıktı. Halime'nin kendi eşi olduğunu ve çocukları okula götürdüğünü söyledi. Eşiyle görüşmek istediğimi söyleyince beni tersledi. 'Bir daha bu numarayı arama karını yatağından alırım' dedi ve telefonu kapattı. Bu sıralarda evi satılığa çıkarmıştım. Üzerime kayıtlı başka bir hattan Ramazan Kır'ın annesinin telefonundan beni bir erkek arayıp, evin fiyatını sordu. Arayan numara, üzerime kayıtlı ancak eşimin kullandığı numarayı da aradı. Ben telefonu açtığımda 'Allah Allah' deyip telefonu kapattı. Eşime numarayı sorduğumda bana 'Halime'nin Allah belasını versin. Seni telefon ile arayan kişiyle ben ilişkiye girdim' dedi. Eşimin WatsApp kayıtlarında gördüğüm yazışmalarda da beni aldattığından emin oldum."

'KARINA SAHİP ÇIKSAYDIN'

Olay günü mahallede dolaşırken Bayram Kır'ı yanında iki kişiyle gördüğünü kaydeden Celil Dumanlı, “Bayram'ın yanında olan kişilerden biri komşum Kenan'dı. Kenan'a daha önce eşimin beni aldattığından ve bir komşumdan şüphelendiğimi söylemiştim. O sıralar Bayram beni sokakta gördüğünde yolunu değiştirir, konuşmazdı. Yanlarına gitmeden önce Bayram'ı telefonla aradım. Bayram açmadan kapattım. Yanlarına gittim. Beni gören Kenan, Bayram'a 'kaç kaç' dedi. Bayram kaçınca eşimle birlikte olan kişinin bu olduğuna kanaat getirdim. Peşinden koştum. Bayram, ayağı takılıp, düştü. Yanına gittim ve ona 'Benim karımı yatağımdan alan kişi sen misin?' dedim. O da bana, 'Karına sahip çıksaydın' dedi, kafam döndü ve uzun zamandır üzerimde taşıdığım ruhsatsız tabanca ile rastgele ateş ettim."

MAHKEME BAŞKANI TELEFONLARI KONTROL ETTİ

Mahkeme başkanının sorusu üzerine Celil Dumanlı, eşiyle öleni bir arada görmediğini söyledi. İkili arasında ilişki olduğu yönünde de kimsenin kendisine bir şey söylemediğini ifade etti.

Mahkeme başkanı, dosya kapsamında el konulan sanık ve ölenin cep telefonlarını çıkardı. Kendi şarj aletini kullanarak, telefonları şifrelerini girip açtı. Telefondaki kayıtları inceleyen mahkeme başkanı, olay saatinde maktulün, sanığın telefonundan arandığına dair kayıt bulunmadığını, ayrıca maktulün telefonunda sanığın eşinin numarasının kayıtlı olmadığını söyledi. Bunun üzerine sanık, numaraların olaydan sonra silinmiş olabileceğini öne sürdü.

Duruşmada dinlenen Kır'ın annesi ve kızkardeşi de sanığın anlattıklarının kurgu olduğunu söyledi.

Mahkeme başkanı, telefonların bilirkişi tarafından incelenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

ANTALYA'DA ESIYLE ILISKISI OLDUGUNU IDDIA ETTIGI KOMSUSU BAYRAM KIR'I (FOTODAKI) TABANCAYLA VURARAK OLDUREN CELIL DUMANLI, OMUR BOYU HAPIS ISTEMIYLE YARGILANDIGI DAVADA, ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA ESIYLE ILISKISI OLDUGUNU IDDIA ETTIGI KOMSUSU BAYRAM KIR'I TABANCAYLA VURARAK OLDUREN CELIL DUMANLI, OMUR BOYU HAPIS ISTEMIYLE YARGILANDIGI DAVADA, ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA ESIYLE ILISKISI OLDUGUNU IDDIA ETTIGI KOMSUSU BAYRAM KIR'I TABANCAYLA VURARAK OLDUREN CELIL DUMANLI (FOTODAKI), OMUR BOYU HAPIS ISTEMIYLE YARGILANDIGI DAVADA, ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA ESIYLE (FOTODAKI) ILISKISI OLDUGUNU IDDIA ETTIGI KOMSUSU BAYRAM KIR'I TABANCAYLA VURARAK OLDUREN CELIL DUMANLI, OMUR BOYU HAPIS ISTEMIYLE YARGILANDIGI DAVADA, ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Koronavirüsü dünya ekonomisini nasıl etkileyecek?
 
Hafif ticari araç 5 metreden düştü: 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİZİM CENAH SU KAYNATIYOR...
Dursun Gündoğdu yazdı
10 metrelik kayalıktan düşüp yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, kalede birlikte oturduğu arkadaşlarının ...
Durdurulan araçtaki şüphelilerden eroin çıktı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde jandarmanın durdurduğu araçta üzerlerinden ...
 
Vergi Dairesi Başkanı Uzun'dan ATB'ye ziyaret
ANTALYA Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, Gelir İdaresi Grup Müdürü Emre ...
Antalya'da çıplak görüntüyle şantaja 3 tutuklama
ANTALYA'da internetten tanışıp yarı çıplak görüntülerini çekerek şantaj ...
Kumlucalı öğrenciler Robot Yarışması'na katılacak
ANTALYA'nın Kumluca ilçesindeki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ...
 
MHP'li Başkan, Antalya'nın sorunlarını anlattı
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, geçen yıl 15.6 milyon turisti ...
Başkan Topaloğlu'ndan kandil mesajı
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Korkuteli protokolü ve dernek üyeleri buluştu
KORKUTELİ Toplum Destekli Güvenlik Hizmetlerine Yardım Derneği, ilçedeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva