Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
7 Nisan 2020 Salı - 17:28

Koronavirüsü yenen 83 yaşındaki kadın, alkışlarla taburcu oldu

ANTALYA'da hipertansiyon hastası Ayşe Polat (83), oğlu Kemal Yılmaz'ı (61) kaybettiği koronavirüsü yenmeyi başardı. 20 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından Manavgat Devlet Hastanesi'nden alkışlarla taburcu edilen Polat, "Allah razı olsun. Çok iyiyim" dedi.

Koronavirüsü yenen 83 yaşındaki kadın, alkışlarla taburcu oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul'da yaşayan Ayşe Polat'ın birlikte yaşadığı oğlu Kemal Yılmaz, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Polat, oğlunun cenazesi ile birlikte Antalya'nın Akseki ilçesine geldi. Kemal Polat, burada toprağa verilirken, Ayşe Polat yüksek ateş ve solunum sıkıntı yaşamaya başladı. Yakınları tarafından Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürülen kadına, yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Hipertansiyon hastası olan Ayşe Polat, yoğun bakımda tedaviye alındı. Eşini 17 yıl önce zatürre nedeniyle kaybeden Polat'ın hastalığı yenmesi için enfeksiyon hastalıkları uzmanı Öznur Dünmez ve diğer sağlık personeli seferber oldu.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun belirlediği ilaçlar uygulanan Ayşe Polat, 20 günlük tedavi ile sağlığına kavuştu. Bugün alkışlarla taburcu edilen ve duygusal anlar yaşayan Polat, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Çok iyiyim" dedi.

'BİZE MORAL KAYNAĞI OLDU'

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Çınar, hastanelerinin Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "O günden bugüne elimizden geldiğince ekip arkadaşlarımızla birlikte bu tür hastalarımızın teşhis, tedavi ve her türlü tedavilerini yapıyoruz. En son basında yer alan, Türkiye'de ikinci vaka olarak İstanbul'da vefat eden kişinin annesi bizde yatıyordu. Teyze 83 yaşında. Ve bugün teyzeyi taburcu ettik. 20 gün kadar bizde misafir oldu. Her türlü özveriyi gösteren başta hekim arkadaşlarımız olmak üzere hemşirelerimizden ve diğer temizlik görevlilerine kadar bakımını üstlenen herkese teşekkür ediyorum. Teyzemizin 83 yaşında taburcu olup evine gitmesi bize bir moral kaynağı oldu. Bu şekilde tedavisi devam eden hastalarımız için de bir umut kaynağı oldu. Bundan dolayı mutluyuz" dedi.

'ŞİFAYLA TABURCU ETTİK'

Hastanenin enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Öznur Dünmez de hastayı, 19 Mart günü Akseki'den nakil aldıklarını söyleyerek, "Şüpheli Covid-19 vakası olarak servisimize yatırdık. Daha sonra yapılan testlerimizde pozitif olduğunu tespit ettik. Hastamızı tedavisini rehberimizdeki gibi yaptık. 20 gün kadar servisimizde kabul edildi. Tedavisini gördü. Takipleri yapıldı. 20 gün sonra da şifayla taburcu ettik. Şu an 14 gün süreyle evde izole olması gerekiyor. Yakın teması olmaması gerekiyor. Ziyaretçi yasağı var. Yakınlarıyla görüşmeyecek. Ayrı bir odada 14 gün süreyle kalması gerekiyor. Ayşe teyzemiz bu hastalığa yakalanan herkes için örnek olmalı" diye konuştu.

ANTALYA'DA HIPERTANSIYON HASTASI AYSE POLAT (83), OGLU KEMAL YILMAZ'I (61) KAYBETTIGI YENI TIP KORONAVIRUSU (COVID-19) YENMEYI BASARDI. 20 GUNLUK YOGUN TEDAVISININ ARDINDAN MANAVGAT DEVLET HASTANESI'NDEN ALKISLARLA TABURCU EDILEN AYSE POLAT, "ALLAH RAZI OLSUN. COK IYIYIM" DEDI. (FOTO: MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'DA HIPERTANSIYON HASTASI AYSE POLAT (83), OGLU KEMAL YILMAZ'I (61) KAYBETTIGI YENI TIP KORONAVIRUSU (COVID-19) YENMEYI BASARDI. 20 GUNLUK YOGUN TEDAVISININ ARDINDAN MANAVGAT DEVLET HASTANESI'NDEN ALKISLARLA TABURCU EDILEN AYSE POLAT, "ALLAH RAZI OLSUN. COK IYIYIM" DEDI. (FOTO: MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'DA HIPERTANSIYON HASTASI AYSE POLAT (83), OGLU KEMAL YILMAZ'I (61) KAYBETTIGI YENI TIP KORONAVIRUSU (COVID-19) YENMEYI BASARDI. 20 GUNLUK YOGUN TEDAVISININ ARDINDAN MANAVGAT DEVLET HASTANESI'NDEN ALKISLARLA TABURCU EDILEN AYSE POLAT, "ALLAH RAZI OLSUN. COK IYIYIM" DEDI. MANAVGAT DEVLET HASTANESI BASHEKIMI MEHMET CINAR, TEYZEMIZIN 83 YASINDA TABURCU OLUP EVINE GITMESI BIZE BIR MORAL KAYNAGI OLDU DEDI. (FOTO: MANAVGAT-DHA)

ANTALYA'DA HIPERTANSIYON HASTASI AYSE POLAT (83), OGLU KEMAL YILMAZ'I (61) KAYBETTIGI YENI TIP KORONAVIRUSU (COVID-19) YENMEYI BASARDI. 20 GUNLUK YOGUN TEDAVISININ ARDINDAN MANAVGAT DEVLET HASTANESI'NDEN ALKISLARLA TABURCU EDILEN AYSE POLAT, "ALLAH RAZI OLSUN. COK IYIYIM" DEDI. HASTANENIN ENFEKSIYON HASTALIKLARI UZMANI DR. OZNUR DUNMEZ, 20 GUN SONRA DA SIFAYLA TABURCU ETTIK. SU AN 14 GUN SUREYLE EVDE IZOLE OLMASI GEREKIYOR. YAKIN TEMASI OLMAMASI GEREKIYOR. ZIYARETCI YASAGI VAR. YAKINLARIYLA GORUSMEYECEK. AYRI BIR ODADA 14 GUN SUREYLE KALMASI GEREKIYOR. AYSE TEYZEMIZ BU HASTALIGA YAKALANAN HERKES ICIN ORNEK OLMALI" DEDI. (FOTO: MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Alanya'da caddeye dezenfeksiyon tüneli konuldu
 
Apart işletmecisinin kız öğrencilerle tartıştığı görüntüye inceleme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da caddeye dezenfeksiyon tüneli konuldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, belediye tarafından Hükümet Meydanı'na koronavirüs ...
Kavga çıktı, masa ve sandalyeler havada uçtu
ANTALYA'da, fırına maskesiz girmek istedikleri için işletme sahibi tarafından ...
Darp görüntülerine başsavcılık itirazıyla 5 tutuklama daha
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, 18 yaşından küçük çocuklara uyuşturucu ...
 
'Kemer kendi maskesini üretiyor'
KORONAVİRÜS önlemleri kapsamında maskesiz kimse kalmaması için ilk günden ...
Sağlık çalışanlarına sebze, vatandaşa maske
ANTALYA'nın Serik ilçesinde CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir sağlık çalışanlarına ...
Serik'te pazara maskesiz giriş yasak
ANTALYA'nın Serik ilçesinde polis ve zabıta ekipleri semt pazarlarında ...
 
Muhtar kendi maaşıyla gıda yardımı dağıtıyor
ANTALYA'da Sinan Mahallesi Muhtarı Hasan Özveren (55), koronavirüsle mücadele ...
Belediye mısır ekti, başkan 'boş arazilere ekim' çağrısı yaptı
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi, koronavirüs salgını sonrasında yaşanabilecek ...
Polisten sürücülere kandil simidi
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde polis ekipleri yol uygulamasında durdurdukları ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva