Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Teknoloji ile moda birleşti
Teknoloji ile moda birleşti
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
83 sivil toplum kuruluşu ASSİM’de eğitimde
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başladı
23 Temmuz 2011 Cumartesi - 10:21

Lunapark'ta facia

Antalya'da dün gece lunaparkta işe başlayan 24 yaşındaki Özkan Kayhan, görevlisi olduğu "Typhoon" isimli oyuncağın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Lunapark ta facia
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, Konyaaltı'nda bulunan lunaparkta saat 00.30 sıralarında meydana geldi. O gece işe başlayan Özkan Kayhan (24) "Typhoon" isimli oyuncağa binen müşterilerin güvenliğini sağlıyordu. Bir anlık dalgınlığı sonucu emniyet şeridini geçen Kayhan'a, kendi ekseni etrafında dönen ve yaklaşık 45 metre yüksekliğe çıkan oyuncak hızla çarptı. Üzerinde bulunduğu platformdan beton zemine düşen genç ağır yaralandı. Olayı gören vatandaşların çığlıklar atması üzerine durumu farkeden lunapark görevlileri ambulans çağırdı.
VATANDAŞLAR ŞOKA GİRDİ
Lunaparka gelen sağlık ekipleri yapılan ilk müdahalenin ardından ağır yaralanan genci Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Aşırı derece kan kaybeden Kayhan yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Olayın ardından büyük şok yaşayan vatandaşlar oyuncağın etrafından uzaklaştırılırken polis çevrede incelemelerde bulundu. Lunapark yetkililerinin ifadelerine başvuran polis kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
"Typhoon" nedir?
Türkiye'de ilk kez Antalya'ya getirilen "Typhoon" isimli oyuncak 36 kişilik olup yaklaşık 45 metre yüksekliğe ulaşıyor. İnsanları kendi ekseni etrafında döndüren oyuncak aynı zamanda hızlı bir şekilde ileri geri sallanıyor. Birkaç gün önce Antalya'daki lunaparka kurulan oyuncağa vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

LUNAPARKTA ÖLÜME 2 GÖZALTI

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi yanında bulunan lunaparkta 36 koltuklu 'Typhoon' adlı oyuncağın koltuklarından birinin yüzüne çarpması sonucu hayatını kaybeden Özkan Kayhan'ın cesedi, otopsi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Kayhan'ın yüzüne çarpan oyuncağın, burun kısmından ensesine kadar parçaladığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, lunapark mesul müdürü ve 'Typhoon' adlı oyuncağın sorumlusunu gözaltına aldı.

Fatih Polis Merkezi Amirliği'nde ifade veren Aktur Lunapark Mesul Müdürü Ramazan Aydemir ve işletme içerisinde bulunan Crazypark adlı şirketin sahibi Nuri Yenen'in yardımcısı ve oyuncağın sorumlusu Ali Çetintaş, sabah saatlerinde ölüm olayıyla ilgili adliyeye sevk edildi. Ramazan Aydemir ifadesinde, "Şirketimizin ve şahsımın kazayla ilgili hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır. Olayı lunaparkta olduğum sırada diğer görevlilerden öğrenip hızla oyuncağın olduğu bölüme gittim. Ambulans çağrıldı ve daha önce tanımadığım yaralı genç hastaneye kaldırıldı. Ancak bütün sorumluluk işletmemiz içerisinde faaliyet gösteren Crazypark isimli şirketindir" dedi.

Ali Çetintaş ise "Ben şirketin sahibi olan Nuri Yenen'in yardımcılığını yapıyorum. Sanırım henüz dün işe başlayan Özkan Kayhan emniyet şeridini geçmiş ve düz olan zeminde ayağı kayarak yere düşmüş. Sonra da oyuncağın koltuklarından biri yüz üstü yerde yatarken Kayhan'ın yüzüne çarpmış. Ben olayın ardından Nuri Yenen'i telefonla aradım ancak ulaşamadım. Hemen ambulans çağırdık ve 3 dakika içerisinde hastaneye kaldırıldı. Sonradan dün işe başlayan görevlimizin öldüğünü öğrendim. Benim bu olayla ilgili sorumluluğum bulunmamaktadır" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcılığı, başlatılan soruşturma kapsamında Ramazan Aydemir ve Ali Çetintaş, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen ikili, nöbetçi cumhuriyet savcısına ifade vermek üzere adliyeye çıkarıldı.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Antalya'da lunaparktaki ' Typhoon' adlı oyuncağın koltuklarından birinin çarpması sonucu hayatını kaybeden lunapark görevlisi Özkan Kayhan'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Aktur Lunapark Mesul Müdürü Ramazan Aydemir ile oyuncağın sorumlusu Ali Çetintaş, Cumhuriyet Savcısı'na verdikleri ifadenin ardından adliyeye sevk edildi. Aydemir ve Çetintaş, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ALTINDAN GEÇMEK İSTERKEN ÖLDÜ

Antalya'da lunaparkta görevli Özkan Kayhan'ın, 'Typhon' adlı oyuncağın çarpması sonucu ölümüyle ve parkta meydana gelen kazayla ilgili Aktur Lunapark'tan açıklama yapıldı. Personel Müdürü Veli Kılınçaslan, kaza neden olan oyuncak önünde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Önceki gece parkımızda meydana gelen müessif olayla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Parkımız içerisinde iştirakçi bir firmaya ait olan Typhon eğlence ünitesinde bilet görevlisi olarak çalışan Özkan Kayhan isimli arkadaşımız bir anlık dikkatsizliği sonucunda çalışan makinenin çarpmasıyla maalesef hayatını kaybetmiştir. Müşterilerin makine üzerinde, makine çalışırken eğlendiği esnada Özkan Kayhan isimli arkadaşımız makine altından karşıya geçmeye çalışırken bu esnada makinenin çarpmasının etkisiyle maalesef hayatını kaybetmiştir. Arkadaşımız Özkan Kayhan makine çalışırken vatandaşların ve görevlilerin geçmesi yasak olan bölgeye geçmesi neticesinde meydana gelen müessif olay, hepimizi derinden yaralamıştır."

Veli Kılınçaslan, cihazın bir süredir bozuk olduğunu ve dün saat 18.00 sıralarında tamirinin bitmesinin ardından yeniden çalışmaya başladığını belirterek, "Kazada hayatını kaybeden arkadaşımız dikkatsizliğinin kurbanı olmuştur. Bizim tesisimizde sertifikalı olmasa bile uzun bir eğitim verilmekte ve hem müşteriye nasıl davranılacağı hem de cihazların nasıl çalıştırılıp nasıl hareket edilmesi konusunda eğitimler verilmektedir. Özkan arkadaşımız da dün akşam saat 18.00'de başladığı ilk iş gününde hayatını kaybetmiştir" diye konuştu. 


Akif ARICISoner KOCAER (DHA)

 
Manken Emine Ün felç geçirdi
 
Azrail polisin peşini bırakmıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayşe 18 Haziran 2014 Çarşamba 21:01

yaaaaaaaaaaaaaaaaaa bende gitmek istiyorum lunaparka

Yorumu oyla      3      3  
Yurdagül Alkan 23 Temmuz 2011 Cumartesi 16:09

Çok genç bir arkadaş, işe başladığı ilk günde bu feci olay, ailesini de yıkmıştır. Kendisine de çok yazık olmuş.Yaşamın biraz daha dikkat ve ciddiyet istediği bir kez daha kanıtlanmıştır. Ama giden geri gelmedikten sonra neye yarar?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte aile hekimlerine 15 yıl hapis cezası istendi
Antalya'da kendilerini 'aile hekimi' olarak tanıtarak girdikleri evde, ...
Elektrik kesintisi isyan ettirdi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde elektriklerin sık sık kesilmesi, bir sitede ...
Şehitler üzerinden siyaset yapanlara anında cevap
Antalya Büyükşehir Belediyesi, izinsiz ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde ...
 
Yerli tohumla 13 çeşit biber
Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokenti'nde faaliyet gösteren Akça Tohumculuk, ...
Çocuğunun annesini erkeklere pazarladı
Antalya'da polise başvuran 1 çocuk annesi 33 yaşındaki G.U., nikahsız ...
Sahte içkide bir tutuklama
Antalya'da Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile mali polisin ortaklaşa ...
 
Sevgilisine kızdı intihara kalkıştı
Antalya'da dansözlük yaparak geçimini sağlayan 28 yaşındaki E.D., tartıştığı ...
İlk mezunlarıyla birincilik aldı
LYS sınav sonuçları, liseden ilk mezunlarını bu yıl veren TED Antalya ...
2 B yi bekleyen Antalyalılar için önemli bir haber
Seçimlerden önce Ak Parti tarafından vaat edilen 2B arazilerine ilişkin ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva