Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Kadın liderliği Akdeniz Üniversitesi'nde öne çıkıyor
Kadın liderliği Akdeniz Üniversitesi'nde öne çıkıyor
Ali Bahar: Yeniden ayağa kalkma zamanı
Ali Bahar: Yeniden ayağa kalkma zamanı
Antalya'daki sevgiliye tokat cinayetinde tutuklama
Antalya'daki sevgiliye tokat cinayetinde tutuklama
9 Ocak 2011 Pazar - 21:54

Masaj sektöründe geri sayım başladı

Masaj, Güzellik Salonu ve SPA işletmelerine köklü değişiklikler getiren yeni yönetmeliğin, işletmeleri zora soktuğu, şartları yerine getiremeyen işletmelerin kapısına kilit vuracağı bildirildi.

Masaj sektöründe geri sayım başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Masaj Enstitüsü Başkanı Sertaç Ak yaptığı açıklamada, Masaj, Güzellik Salonu ve SPA işletmelerine köklü değişiklik getiren yönetmelik için geri sayımın başladığını belirterek, “Personel eğitiminden, Masaj uygulama odalarına kadar çok sayıda değişiklik getiren yönetmelik işletmeleri zora soktu. 20 bin kişinin istihdam edildiği ve yaklaşık 500 Milyon Dolarlık büyüklüğe ulaşan sektörde faaliyet gösteren işletmeler gerekli şartları yerine getiremezse 7 ay sonra kapısına kilit vurulacak” diye konuştu.
Milyon dolarlık işletmelerin yönetmelikle getirilen ağır şartları karşılayamayacağı için yok pahasına el değiştirmeye başladığına dikkat çeken Ak, “Şu anda yönetmeliğin istediği şartları yerine getirebilecek işletme sayısı yüzde 5 bile değil. Bazı maddelerin yerine getirilmesi ancak o tesisi yıkıp baştan inşa etmekle mümkün. Yetkililer Sektör temsilcileriyle bir araya gelerek ağır ve gereksiz hükümler içeren maddeleri bir an evvel değiştirmeli. Aksi takdirde sezonun en hareketli geçeceği temmuz ayında işletmelerin kapısına kilit vurulacak. Zaman daraldıkça çaresiz kalan işletmeler şimdiden yarı fiyatına el değiştirmeye başladı. Yakında kepenk indirmeler de görülecek” ifadelerini kullandı.

-7 AY ÇOK KISA BİR SÜRE-

27652 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ‘İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik’ denetimsizlik ve yasal boşluklar nedeniyle olumsuz örneklere sahne olan SPA, Masaj Salonu ve Güzellik merkezi gibi işletmeleri tepeden tırnağa değiştiriyor. Ak, “Bu yönetmelikle masaj ilk kez resmi olarak tanındı ve SPA sektörünün öneminin farkına varıldı. Sektördeki iyi ve kötü işletmeleri ayırma noktasında devrim gibi standartlar getirildi. Fakat öyle maddeler var ki düzeltilmezse sektörü kökten baltalar. 7 ay gibi kısa bir sürede 2 bin civarındaki SPA ve Masaj merkezinin yeniden dizayn edilmesi gerekiyor. Sektördeki yatırımlar bu yönetmelik nedeniyle durmuş vaziyette. Sorunlu maddeler düzeltilmezse işletmeler tek tek kapanacak” diye konuştu.
Sadece Akdeniz sahilinde 500’den fazla otelin SPA tesisine sahip olduğunu anlatan Ak, “Sektördeki işletmelerin taleplerini ilgili bakanlığa sunduk. Buna göre değişiklikler hemen yapılırsa, tüm işletmeler bu tarihe kadar hızlı bir şekilde uyum sağlayabilir. Eğer geç kalınırsa, birçok işletme el değiştirmiş olacak ve bu da Türk SPA sektörünün geleceğini tehlikeye atabilir” dedi.

-2 BİN TL MAAŞLA MASAJ ELEMANI BULUNAMIYOR-

Yönetmelik sebebiyle Sektördeki sertifikalı eleman açığının 5 bin kişinin üzerinde olduğuna dikkat çeken Ak, “Sektörün en büyük sorunu olan eğitimli eleman açığı yönetmelikle had safhaya ulaştı. Yönetmelik ile Masaj elemanlarına MEB onaylı sertifika zorunluluğu getirilmesi özellikle Antalya bölgesi başta olmak üzere, hiç eğitim almadan para karşılığı sertifika satışları yapan dolandırıcıların sayısını artırdı. Antalya’da şubesi dahi olmayan kurumlar para karşılığı sertifika satarak, işi bilmeyen elemanları işe sokarak sektörün geleceğini tehlikeye atıyor. Her gün ortalama 2-3 işletme arayarak yeni kayıt yaptıran öğrencileri dahi işe almak istediklerini söylüyor. Yaşanan karmaşadan dolayı işletmelerden gelen personel taleplerinde ciddi artış var. Mezunlarımız, iş hayatına atıldıkları zaman ortalama 2 ile 4 bin TL arasında bir gelire ulaştıklarını söylüyorlar. Bu da masaj uzmanlığını çok tercih edilen bir meslek dalı haline getirdi. Bugüne kadar 5 binden fazla mezun verdik. Mezunlarımız önceden çoğunlukla turizmde istihdam ediliyorken bugün artık güzellik merkezlerinden sağlık kuruluşlarına, spor kulüplerinden kurumsal şirketlere kadar yüzlerce alanda istihdam ediliyorlar” diye konuştu.
 

 
Meclis'te "uzlaşı" haftası
 
e-öğrenim ağaç kurtardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmaris gemi sezonunu açtı
Muğla’nın Marmaris İlçesi, gemi turizmi sezonunu Avrupa’nın en büyük, ...
Bitlis'te işadamlarından otel yatırımı
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından, ...
Safranbolu'ya Tayvan ilgisi
Karabük'ün, Osmanlı'dan kalan tarihi mimarisi ile ünlü Safranbolu ilçesinde ...
 
Martı grubu yatak kapasitesini arttırıyor
Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yıllığı 4 milyon 920 bin liradan ...
Zirveye varış artık daha kolay
Olympos Teleferik Yönetimi, konukların zirveye kolay ulaşımı için Antalya’dan ...
Muğla'da turist sayısında rekor
Muğla ve yöresine 2010 yılında hava ve deniz yoluyla gelen yabancı turist ...
 
Maliye kampı Narin'in
Muğla’nın Marmaris ilçesinin gözde turizm merkezlerinden, İçmeler beldesindeki ...
Uludağ'da şenlik var
Uludağ, 10-16 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 'Dosso Dossi' moda ...
Alanya ikinci Danimarka oldu
3 bin 711 Danimarkalının yaşamını sürdürdüğü Alanya'yı kraliyet ailesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva