Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
25 Temmuz 2019 Perşembe - 14:39

Menderes Türel'den itiraz geldi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel, Muhittin Böcek'in 100 günlük sürede bir icraatını göremediğini belirtti.

Menderes Türel den itiraz geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türel, “Yetti gayri borç edebiyatı yaptığınız. Konuşmak istemiyorum, gündemi meşgul etmek istemiyorum. İstemesem de açıklama yapmak zorunda bırakıyorsunuz. 6 milyar belediyenin borcu olduğunu temcit pilavı gibi açıklıyorsunuz" dedi.

Menderes Türel, sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 100 günlük değerlendirme toplantısındaki açıklamalarına yanıt verdi. Türel, “Yetti gayri borç edebiyatı yaptığınız. Konuşmak istemiyorum gündemi meşgul etmek istemiyorum. İstemesem de açıklama yapmak zorunda bırakıyorsunuz. 6 milyar belediyenin borcu olduğunu temcit pilavı gibi açıklıyorsunuz. 100 günde sadece diktiğiniz otobüs durağı ve yollara yaptığınız kasis haberleri dışında basın bültenlerinde bir icraatınızı doğru düzgün göremiyoruz. Hakkınızı yemeyelim. Basın toplantısı düzenleyerek büyük icraat (!) olarak açıkladığınız faytonların kaldırılmasını da unutmayalım. Bir de bizim deneme seferlerini başlattığımız raylı sistemin 1 Ağustos'ta halkın hizmetine sunulacak olması" dedi. 

BORÇ EDEBİYATİ İDDİASI

Böcek'in borç edebiyatı yaptığını belirten Türel, “2036 yılına kadar ödenecek raylı sistem kredisinin borç hesabında ne kadar olduğunu söylemiyorsunuz. Mesela ASAT ile belediye arasındaki faizsiz borç alacak hesabının 6 milyar borç içinde ne kadar olduğunu söylemiyorsunuz. 12 projeyi durdurmaktan bahsediyorsunuz. Durdurduğunuz 12 projenin yapılmamış yatırımlarının borç hesabı içinde olup olmadığını söylemiyorsunuz. Basit bir örnek: Bölgenin önemli bir ihtiyacı olan Kaş Kınık Toptancı Hali'ne harcanmayan yaklaşık 400 milyon borç hesabında var mı yok mu bunu da açıklayın. Durdurduğunuz 12 projede şu ana kadar harcanmayıp yapılsaydı harcanacak olan 1 milyara yakın yatırım bedelinin borç hesabına dahil edilip edilmediğini söyleyin. Borç hesabınızda 2014'te ilçe belediyelerinden devir alınan borç miktarının ne kadar olduğunu açıklayın" diye cevap verdi. 

'NE YAPILACAĞINI MERAK EDİYORUM'

Menderes Türel, Cumhurbaşkanı, Dışişleri ve Turizm bakanlarının destekleri sayesinde sağlanan Dünya Bankası kredisi ile hiçbir finansman sorunu yaşanmadan tamamlanacak raylı sistem 3'üncü etabı ile ASAT'ta giderken masaya bıraktıkları 400 milyonluk finansmanla yapılacak altyapı yatırımları dışında ne yapılacağını çok merak ettiğini söyledi. Türel, “İnşallah yaparsınız. Çünkü Antalya hepimizin. Borç edebiyatı yapmayacağım bahanelere sığınmayacağım demenize rağmen mazeret belediyeciliğinin daniskasını yaptığınız yalanlarınıza belgeleri ile cevapları az sonra" ifadelerini kullandı.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

 
Gönen'de Melisa Tarla Günü etkinliği
 
MHP'li Başkan vatandaşları dinledi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞ 26 Temmuz 2019 Cuma 11:39

SAYIN TÜREL VATANDAŞ OLARAK; Soruyorum size. 250 mılyon TL ye yapılan Konyaaltı sahil projesine Beledıye kasasına yıllık 3 mılyon para gırıyormus. Ihaleyı alan fırmanın Brut kazancı yıllık yan sponsor gelırle bırlıkte 40 mılyon TL cıvarındaymıs. Benım hakkımı kım savunacak vatandaş olarak?

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz 26 Temmuz 2019 Cuma 08:25

Siyasilerin çoğunun yaptığı gibi,topu taca atmış,sadece iyi izah edebileceği konuya yönelmiş diğerleri havada kalmış.Raylı sistem konusunu gayet güzel anlatmış,diğerlerinden en önemlisi Konyaaltı Plaj projesinden hiç bahsetmemiş,zaten dananın kuyruğunun koptuğu yerde burası,Böcek bu konuda rakamlar veriyor,gelirin gideri karşılayamayacağı gibi halada Belediyeden bakım masraflarından bahsediyor.Türel'de bu konuyu en ince ayrıntısına göre açıklamalıydı,basit halkın anlayacağı doğrultuda Belediye kasasından kaç para çıktı,aylık veya yıllık geliri ne kadar,bu gelen paralar yatırımı kaç senede karşılayacak,bakım masrafları neyin nesi gibi somut açıklamalı,yoksa çevir kazı yanmasın en iyi yaptıkları iş,kimlerin siyasilerin.En iyisi Türel ile Böcek bu konularda bir TV kanalına çıkmalı ve canlı somut verilerle belgelerle tartışmalı,böylece kamuoyuda her şeyi duymalı öğrenmeli.Bir TV kanalı çağrı yapmalı, bakalım hangisi kabul edecek,kabul etmeyen bilin ki kaçak güreşen,kabak tadı verdi karşılıklı kamuoyunun kafası karışıyor.Adama sorarlar borç falan bunları bilerek aday oldun kazandın,100 günde ne yaptın,ikincisi 100 gündür bir Genel Sekreter atandı mı,vekaleten mi yürütülüyor,bu makama liyakat sahibi biri mi bulunmadı.Bu gecikmenin nedeni ne,yoksa kamuoyunun bilmediği bir şey mi var,suyunu çıkarmayın atayın bir an önce,millet iş bekliyor.Yetti gayri ha....

Yorumu oyla      3      3  
Asat 26 Temmuz 2019 Cuma 07:53

Maaslarimiz yuzde 30 eridi, emekçinin hakki verilmedikçe iş yavaşlatma karari aldik, zaten heyecan yok, yonetim bile değişmedi. Emekçinin hakkini arayacak yonetim istiyoruz. Korkak ve kaypak değil

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezaevi firarisi ve uyuşturucu satıcısı yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Hacıobası yol kontrol noktasında otobüste ...
Terör örgütü propagandası yapan şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde sosyal medyadan silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın ...
Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 800 metre açıkta denizde erkek cesedi bulundu. ...
 
Uyuşturucuyu öyle bir yere saklamışlar ki...
ANTALYA'da uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklanan ...
Çocuklar denizin keyfini çıkardı
ANTALYA'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne gelen yerli ve yabancı turistler ...
'Ustalar ve Çıraklar El Ele'
ANTALYA'nın sıcak yaz akşamlarında 'Ustalar ve Çıraklar El Ele' programında ...
 
Rus yatırımcılar buz pisti için yer istedi
RUSYA-Türkiye İş Konseyi üyeleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin ...
Muratpaşa'da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
MURATPAŞA Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında ilçede ...
Minik parmakların renkli tasarımları
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi AKBEM bünyesinde çocuklara yönelik açılan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva