Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
8 Ocak 2020 Çarşamba - 15:20

Metin ve Cumali'nin yürek ısıtan dostluğu

MANİSA'nın Salihli ilçesinde 5'inci sınıf öğrencisi biri engelli iki arkadaş arasındaki dostluk, hem duygulandırıyor hem de örnek oluyor.

Metin ve Cumali nin yürek ısıtan dostluğu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Salihli'nin Yılmaz Mahallesi'nde bulunan Şehit Hüseyin Arı Ortaokulu'nda eğitim gören 5'inci sınıf öğrencisi Cumali Coşkun, tar sendromu (trombositopeni-radius yokluğu) hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan aynı sınıfta okuyan sıra arkadaşı Metin Nergiz'i hiç yalnız bırakmıyor. Cumali Coşkun, bedensel engelli arkadaşı Metin'i teneffüslerde sınıftan çıkarıyor, kantinden bir ihtiyacı olduğu zaman alıp geliyor. Gerektiği zamanda ise evinden alıp geri bırakıyor.

Sınıf öğretmeni Özge Özdemir, "Bu sınıfa ilk girdiğim andan beri aldığım enerji bambaşka. Özellikle Metin ve Cumali arasındaki enerji beni gerçekten çok etkiliyor. İki arkadaş arasındaki enerji, arkadaşlık ve yardımseverlik uzun yıllara dayanıyor. İki arkadaş arasındaki hikayeyi dinledikten sonra çok etkilendim. Bu arkadaşlık ve yardımlaşma bana, sadece öğretmenlik anlamında değil, insanlık anlamında da önemli bir iz bıraktı. Henüz okulun ilk günlerinde Metin'e nasıl davranacağımı bilemediğim anlardan birinde, Cumali'den aldığım hoş bir ders olmuştu. Bu beni çok etkilemişti. Bir gün Metin'in arabası arıza yapmış. Teneffüste de diğer arkadaşları dışarıya çıkmış. Metin, içeride kalmış. Cumali ise arkadaşını sınıfta yalnız bırakmak istememiş ve teneffüse çıkmamış" dedi.

Aynı sınıfta Metin ve Cumali'nin arkadaşı olan Hasan Toprak, "Metin ve Cumali arasında çok güzel bir dostluk var. Cumali, Metin'in bir an bile olsun yanından ayrılmıyor. Hatta bir gün Metin'in kullandığı aracın tekerlerinden biri kırılmıştı. Cumali, Metin'in aracı devrilmesin diye bir an bile olsun yanından ayrılmadı" diye konuştu.

'CUMALİ BENİM ELİM AYAĞIM OLDU'

Arkadaşının bir an olsun yanından ayrılmadığını belirten Metin Nergiz ise, "Ben birinci sınıftan beri Cumali ile çok iyi bir arkadaşlık yaşıyorum. Cumali beni elim, ayağım, kolum her şeyim oldu. Zor günlerimde her zaman bana destek oldu ve yanımdan hiç ayrılmadı. Teneffüslerde her zaman yanımda oluyor. Yemek yiyeceğim zaman bana yemek getiriyor. Kantinden bir ihtiyacım olduğu zaman gidip alıyor. Yağmur, kar demeden evimize beraber gidip geliyoruz. Annemle babam çalıştığı zaman evime gelip beni evimden alıyor ve okula kadar beraber gidiyoruz. Cumali, benim en fedakar arkadaşım" dedi.

Metin'le dostluğunu anlatan Cumali Coşkun ise, "Metin'i 1'inci sınıftan beri tanıyorum. O benim en iyi arkadaşım. Bugüne kadar hep beraber olduk bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Onunla çok güzel bir dostluğumuz var. Bazen babası işten geç çıktığı zaman ve Metin'i alacak kimse olmadığı zaman onu evine bırakıyorum. Ben onun eli ayağı olmaya devam edeceğim. Tek başına yapamayacağı bir şey olduğu zaman hemen yanına gidip yardımcı oluyorum. Özellikle teneffüslerde birbirimizden hiç ayrılmıyoruz" dedi.

'İKİSİ ARASINDAKİ DOSTLUK GÖRÜLMEYE DEĞER'

Metin Nergiz'in babası Felemez Nergiz, oğlunun arkadaşlığı hakkında ise şunları söyledi:

"Cumali, çocuğumla çok iyi bir dostluk kurdu. Okulda, evde hiçbir zaman ayrılmıyorlar, sürekli Metin'e yardımcı oluyor. Aralarındaki bu arkadaşlık bağı Metin'in üzerinde de çok olumlu izler bıraktı. Metin ile Cumali arasında hiçbir fark yok, o da bizim çocuğumuz. İkisini birbirinden ayırt etmiyorum."

Yılmaz Mahallesi'nde bulunan Şehit Hüseyin Arı Ortaokulu Müdürü Erdal Yeniçeri de "Okulumuzun iki öğrencisi inanılmaz iki arkadaş. Cumali ile Metin arasında yaşanan dostluk ve insanlık dersi bizleri çok mutlu etti. Değerler eğitimi kapsamında öğretmenler kurulu kararı ile Cumali'yi bisikletle ödüllendirdik. Cumali'nin yardımseverliği arkadaşlığı ve ikisi arasındaki dostluk gerçekten görülmeye değer" dedi.

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN (ARKADA) ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ (ONDE) ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR. (SAGDAKI, FELEMEZ NERGIZ. (FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN (ORTADA) ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ (ONDE) ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR. SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU MUDURU ERDAL YENICERI (SOLDA)(FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN (SOLDA) ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ (SAGDA) ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR. (FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN (SOLDA) ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ (SAGDA) ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR. COCUKLARIN OGRETMENI OZGE OZDEMIR (ORTADA). (FOTO:  EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ (FOTOGRAFTA) ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR.(FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN (SOLDA) ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ (SAGDA) ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR. ORTADAKI COCUKLARIN ARKADASI HASAN TOPRAK (FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR.(FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR.(FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN (FOTOGRAFTA)  ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR. (FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN (ARKADA) ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ (ONDE) ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR.(FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

SALIHLI'NIN YILMAZ MAHALLESI'NDE BULUNAN SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU'NDA EGITIM GOREN 5'INCI SINIF OGRENCISI CUMALI COSKUN ILE DOGUSTAN TAR SENDROMU HASTASI METIN NERGIZ ARASINDAKI DOSTLUK INSANIN ICINI ISITIYOR. (SOLDAN SAGA: SEHIT HUSEYIN ARI ORTAOKULU MUDURU ERDAL YENICERI, METIN NERGIZ, CUMALI COSKUN VE FELEMEZ NERGIZ (FOTO: EMRE SACLI / SALIHLI, DHA)

Emre SAÇLI/ SALİHLİ (Manisa), (DHA)

Etiketler:
 
Otomobilin zulasından 4 bin uyuşturucu hap çıktı
 
Seramik atölyesinde workshop
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilin zulasından 4 bin uyuşturucu hap çıktı
HATAY'da polis, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda ...
İkizler, iki yıl arayla 'beyaz cevher' hastalığından öldü
KOCAELİ'de yaşayan Şenay ve Ercan Köse çifti, ikiz çocuklarından Caner'den ...
4 gündür haber alınamayan Gülistan, aranıyor
TUNCELİ'de 4 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi ...
 
İzmir'deki kanlı pusuda 10 kişi tutuklandı
İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, yol kenarında pusu kuran grubun kurşunlarına ...
Kaçak kazıda bulunan mozaik, müzeye teslim edildi
ŞANLIURFA’da, yapımı devam eden bir binanın bodrumundaki kaçak kazı sırasında ...
Büfe ve sünger atölyesi, yangında kullanılamaz hale geldi
İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, büfede çıkan yangın, yandaki 2 katlı sünger ...
 
Yılbaşında Rus turiste cinsel istismara 7 yıl 9 ay hapis
KAYSERİ'de, yılbaşı tatili için gelen Rusya uyruklu M.B. (19) adlı turist ...
Suriyeli kadın cinayetinde sanıklara ceza yağdı
BURSA'da Suriyeli Melek Akta'nın (38) öldürülmesine ilişkin yargılanan ...
Fırtınada ağaçlar devrildi, tekneler battı
İZMİR'in Foça ilçesinde, dün akşam saatlerinde etkili olan ve gece boyunca ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva