Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
25 Haziran 2019 Salı - 17:31

Muratpaşa Muhtar Meclisi toplandı

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, yeni dönemin ilk Muhtarlar Meclisi'nde Kırcami bölgesi imar planlarına ilişkin engelleyici bir durum olmadığını belirtti.

Muratpaşa Muhtar Meclisi toplandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa'da tüm muhtarların doğal üyesi olduğu Muhtarlar Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirdi. Ümit Uysal'ın başkanlığında toplanan mecliste katip üyelikleri, ilçenin en deneyimli muhtarı sıfatıyla Yeşilbahçe Muhtarı Nurettin Eyiler ve en genç muhtarı Varlık Mahallesi muhtarı Hakan Güven yaptı.

'ASFALT ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK'

Başkan Uysal konuşmasında geçmiş 5 yılın kısa bir değerlendirmesini yaparken yeni dönemin öncelikli projeleri hakkında meclis üyesi muhtarları bilgilendirdi. Başkan Uysal, geçen dönemde Muratpaşa'da kapsamlı bir doğalgaz altyapı çalışmasının hayata geçirildiğini belirterek, buna bağlı olarak ilçenin cadde ve sokaklarında büyük bir yenilemeye imza attıklarını söyledi. Bu süreçte belediyenin kendi asfalt üretim tesisini de kurarak Muratpaşa'nın tüm cadde ve sokaklarını 10- 12 santimetre kalınlığında, 30- 40 yıl dayanıma sahip asfaltla yenilediklerini belirten Başkan Uysal, bu çalışmanın Muratpaşa'nın yüzde 70'inde hayata geçtiğini söyledi. Şimdi kalan yüzde 30'luk bölümü de tamamlayacaklarını belirten Başkan Uysal, “Artan döviz kuru ve petrol fiyatları nedeniyle yüzde 30'luk alanda yapacağımız çalışmanın maliyeti neredeyse yüzde 70'lik alanın maliyetiyle aynı. Ama kararlı bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Başkan Uysal, başta Kırcami olmak üzere Ermenek ve Yeşildere Mahallesi'nde tapu, mülkiyet ve imar sorunlarını çözdüklerini söyledi. Ancak Kırcami'ye ilişkin bazı çevreler tarafından 'Toprak Koruma Kurulu iptal edildi' söyleminin dillendirildiğini belirten Başkan Uysal, “Öyle bir karar gelirse ona göre davranırız ama şu anda Kırcami imar planlarının uygulanmasına ilişkin engelleyici bir durum yok. Devam eden dava sürecinde bilirkişi raporunun itirazları doğrultusunda hazırladığımız plan revizyon teklifimizi de Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik" diye konuştu.

Tapu sorununun yaşandığı Ermenek Mahallesi'nde sadece kamusal alana tekabül eden parsellere ilişkin pürüzler kaldığını belirten Başkan Uysal, “Mahallemizde, kimsenin evini barkını yıkmadan maksimum imar planı uygulamasını gerçekleştireceğiz. Yeşildere Mahallesi'nde ise imar planı uygulaması yapılacak. Tapular dağıtıldı" dedi.

6 YENİ YAŞLI EVİ GELİYOR

Muratpaşa Belediyesi'nin bu dönemde de çalışmalarının aralıksız devam edeceğinin altını çizen Başkan Uysal, evde bakım, gıda ve eşya yardımları, eğitim destek çalışmalarıyla birlikte 4 olan Yaşlı Evleri sayısını 10'a çıkaracaklarını söyledi. Ayrıca Şirinyalı Mahallesi'nde bulunan Engelsiz Kafe'nin yanına Demans Kafe'nin yapılacağını aktaran Başkan Uysal, “Şehrin en değerli yerlerini topluma açık tutmaya devam eden bir yaklaşım içinde olacağız" dedi.

Başkan Uysal, konuşmasının sonunda, Muratpaşa'nın toplumu fanatikleştirerek siyasi menfaat elde etmek isteyenlere karşı kardeşliğin, kaynaşmanın, birbirine saygının ve empati yapmanın kenti olmaya devam edeceğini belirterek, “Daha iyiye, daha güzel doğru yürüyüşümüzü, mücadelemize sürdürmekte kararlıyız" dedi.

Başkan Uysal'ın konuşmasının ardından yeni dönemin ilk Muhtarlar Meclis toplantısı, muhtarların mahallelerine ilişkin değerlendirmeleriyle sona erdi.

MURATPASA'DA TUM MUHTARLARIN DOGAL UYESI OLDUGU MUHTARLAR MECLISI, YENI DONEMIN ILK TOPLANTISINI BELEDIYE KULTUR SALONU'NDA GERCEKLESTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA'DA TUM MUHTARLARIN DOGAL UYESI OLDUGU MUHTARLAR MECLISI, YENI DONEMIN ILK TOPLANTISINI BELEDIYE KULTUR SALONU'NDA GERCEKLESTIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Otel havuzuna düşen minik Melek, kurtarılamadı
 
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yangın paniği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otel havuzuna düşen minik Melek, kurtarılamadı
ANTALYA'da 2 yaşındaki Melek Süer, anne ve babasının çalıştığı otelde, ...
Yardım bahanesiyle iki turisti 60 bin lira dolandırdı
ANTALYA'da yardım etme bahanesiyle iki turisti 60 bin lira dolandıran ...
Gazipaşa'da makilik ve tarım arazisi yandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde çıkan yangında 35 dekar makilik alan ve ...
 
Boğulma tehlikesi atlatan genç kurtarılamadı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçirip, cankurtaranlar ...
Antalya'da amatör balıkçıların oltasına canavar takıldı
Antalya'da aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu amatör balıkçıların ...
Silahlı kavganın şüphelisi tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde tartıştığı Esat Barcın'ı (44) tabancayla ...
 
KOSGEB İl Müdürü Mısırlı'ya yeni görev
KÜÇÜK ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ...
ATSO'dan Letonya'da iş forumu
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Letonya Cumhuriyeti Türkiye ...
Antalya'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde otomobilin 50 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 2 kişi yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva