AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
19 Mart 2011 Cumartesi - 10:26

Neden Murat Bulat ?

22 yıllık avukatlık, 25 yıllık siyasi hayatında çeşitli sivil toplum örgütlerinin kuruluşuna önderlik etmiş, önemli mücadeleler vermiş bir isim Avukat Murat Bulat, CHP’den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

Neden Murat Bulat ?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Neden Milletvekilli aday adayısınız?
 
Çünkü milletvekili olmak istiyorum. Aday olmam sadece toplumsal sorumluluk ve bunu benden başka kimse yapamaz gibi bir şeye dayanmıyor. Milletvekili olma isteği sadece mecburiyetten değil benim doğamdan kaynaklanıyor, bu aynı zamanda kişisel de bir istektir. “Ben olmazsam Antalya’da başka milletvekilliği yapacak kimse yoktur”, böyle bir görüş olamaz. Bir isteğimizi ortaya koyabilecek kadar cesur olmalıyız, ben milletvekili olma isteğimi kendi içsel açımdan da açıklayabilecek cesarete sahip olduğumu düşünüyorum. Aslında neden milletvekili olmak istiyorum sorusunun tüm yanıtı şudur: Ben Türkiye’yi değiştirebileceğimizi, Antalya’yı değiştirebileceğimize, yaşama müdahale edebileceğimize inanıyorum. Eğer bir değişim iddia edebiliyor ve buna sahip çıkabiliyor, milletvekili olma isteğimle bunu birleştirebiliyorsam aday olurum, ben şuanda bu isteğimi kendi içimde hissedip gerçekleştirebileceğime inanıyorum, onun için sloganımız, “şimdi zamanı”dır.
 
Peki tercih ettiğiniz parti neden CHP?
 
Çünkü ben sol kültürden geliyorum, CHP parti programında yazdığı gibi sosyal demokrat bir partidir ve programında iki dayanak vardır, birincisi CHP Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve buna bağlılığı temsil eden tarihsel bir süreci ifade eder, ikincisi evrensel sosyal demokrasinin Türkiye’deki temsilcisidir. Neden sosyal demokrasi sorusunu cevaplayacak olursak, çünkü var olanları daha adil paylaşmalıyız, mevcut düzenden şikayetimiz var, Türkiye’nin hantal yapısını değiştirmemiz lazım, dezavantajlı toplumun avantajlı hala dönüştürülmesi lazım. Türkiye’de duruşmalar üç buçuk yıl sürüyorsa bunların değişmesi lazım. CHP düzenin koruyucu partisi değildir, aksine düzeni değiştiren bir parti olmalıdır, o nedenle CHP diyorum. Kendi açımdan bakılınca da 1986 Çankaya Gençlik Kolları’yla başlayan siyasi hayatıma bu tüzel kişilik altında başladım ve bu doğrultuda devam ettim.
 
“Antalyalılar sizi neden seçmeli?” diyorum, Murat Bulat bu soruyu kendine yöneltiyor ve çok kesin cevaplarla sıralamaya başlıyor…
 
Birincisi insanların yaşamında fark yaratabilir miyim? Bunu anlamanın en kolay yolu, Murat Bulat Antalya için, insan yaşamı için fark yaratmış mı? buna bakmak lâzım. Bugün hala mavi bir Antalya körfezimiz varsa, bu Murat Bulat’ın 1996-97 yıllarında biyolojik arıtma tesisi yapılması için ulusal bir kampanyayı yürütmesiyle ilgilidir. 1999 Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevimde de, tesisin biyolojik artıma tesisine dönüştürülmesi yönünde imza attım, Antalya körfezi için fark yarattım. 1993-94 yıllarında dünyaca bilinen Köprülü Kanyon’da baraj yapımı söz konusuyken, Antalya’nın 55 km uzağında 5 bin kişiyle miting organize etmiş bir Çevre Girişimi Derneği Başkanı olduğum için fark yarattım. Doğal sit alanın korumasını temin ettim, Antalya’da kıyı ve kumulların fazla değer görmediği yıllarda, kum hırsızların önlemesi için mücadele ettim. Sulak alanların korunması konusunda mücadele etim. Antalya’daki rasathanelerini etkileyen ışık kirliliği için mücadele ettim. Sokak çocukları için Umut Evi’nde çaba gösterdim. Meslek yaşamına bakınca, insanların yaşamında olumlu anlamda fark yaratacak çabalarım oldu. Geçmişime bakınca insan, doğa, çevre için olumlu fark yarattığımı düşünebiliyorum. Bunlara bakınca “neden Murat Bulat?” sorusunun cevabının anlaşılacağını sanıyorum.
 
İş ve siyasi hayatı haricinde sosyal çalışmalar açısından da önemli bir geçmişi var Murat Bulat’ın.  Bu birikim mi sizin milletvekilli adayı olmanıza teşvik etti mi, yoksa sizi harekete geçiren başka bir şey var mıydı?
 
Beni harekete geçiren iki şey var, bir tanesi toplumdan, çevrenizden, ailenizden bir enerji alırsınız, benim bugüne kadar almış olduğum enerji, sadece CHP ile sınırlı değil tabi, toplumun tüm katmanlarından insanlarla ilişki kurduğum zaman “sizi Milletvekili olarak, Bakan olarak görmek isteriz” dediler. Beni harekete geçiren şey bu uzun dönemde, çevremdeki enerjinin artık bu işi yapabileceğim noktasında bana güç vermesi. Buna kendi isteğimi de katınca adaylık için toplumun karşısına çıktım.
 
CHP, adaylarının hukuk alanından çıkmasını avantaj olarak görüyor mu?
 
Ben mesleğimi çok seviyorum, 22 yıldır bu işi yapıyorum ve hem de ilk günkü heyecanımla. Bizim işimizin doğal bir parçası toplumsal ilişkilerimiz çok güçlü olması, konuşma yöntemi de çok önemli. Bu nedenle avukatların siyasete ilgileri oldukça yüksek, açıkça söylemek gerekir ki 12 Eylül döneminden sonra diğer toplumsal kesimlerin siyasetle olan bağının zorla kesilmiş olması avukatlar açısından avantaj yarattı. Diğer partilerde de avukatların ağırlığı var, açıkça ifade etmem gerekir ki avukat olmak muhalif olmak, karşıt olmaktır, mücadele etmeyi göze alabilmektir. Bugüne kadar hangi partiden olursa olsun Parlâmento’da bulunan meslektaşlarımız bu mücadele ruhunu yeterince yansıtmadılar. Meclis’te bu kadar yüksek avukat gurubu bulunuyor, meclisimiz bu kadar muhafazakâr bir haldeyse kendi kendimizi mesleki açıdan sorgulamamız lazım. Kendi partim açısından yanıtlamam gerekirse, partideki Milletvekili adayı arkadaşlarımla yarış içinde değilim, onlar benim yol arkadaşım. Olumsuzlukları sadece AKP’ye yıkmak da yanlıştır, herkesin kendini sorgulaması, bir şeyleri değiştirmeye çalışması lazım. Milletvekili olmak bu sürecin bir sonucu değil bir parçasıdır benim açımdan.
 
12 Haziran Genel Seçimlerde CHP Antalya Milletvekili seçilirseniz Antalya ne kazanacak?
 
Antalya, Meclis’e gönderdiği için onur duyacağını bir Milletvekili görecektir. Antalya, Milletvekili koltuğunu işgal eden değil, Türkiye’de değişim dinamiklerini ateşleyecek bir Milletvekili görecektir. Antalya, yalnızca buraya etkili olabilecek bir Milletvekili değil, büyük oranda Türkiye’ye karşı sorumluluğunu yerine getirecek bir Milletvekili görecektir. Antalya yalnızca genel başkanlarının söyledikleri tekrarlayan Milletvekili değil, onlara katkıda bulunabilecek bir Milletvekili görecektir.
 
Biraz önce CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Üyeleri sizi ziyaret etti, çok enerjik bir ortam sağlandı. Gençlere nasıl bakıyorsunuz, bu seçimlerle birlikte CHP’nin kemikleşmiş yapısında değişiklikler olabilir mi?
 
Akdeniz Üniversitesi’nde 10 yıldır Çevre Hukuku dersi veriyorum, gençlerle iç içeyim. Türkiye genç bir toplum, gençliği ihmal ederek herhangi bir ilerleme sağlama olanağımız yoktur. Ben tecrübeli siyasetçilerin deneyimi yanında gençlerin heyecanına, bazen alışık olmadığımız fikirlerine, kısmen yaramazlıklarına, bunu olumluluk anlamında söylüyorum, önem arz eden kişiyim. Onun için, biraz önce siz de gördünüz gençlerle sıcak bir ilişkim var, aynı amaçları hedefleyen insanlarız. Gençler hakkında şikayetleri bir tarafa bırakıp onlarla yeni bir geleceği görmemiz lazım. Daha önce partimizde az sayıda olan gençler son zamanlarda büyük oranda ilgi göstermişlerdir, CHP geleceği gençlerle kurma amacındadır. Sadece CHP’de değil tüm alanlarda gençlere yol açmalılardır.
 
Siz konuşurken kulak misafiri oldum, gençlerin adaylığı hakkında da bir fikriniz vardı, bunu biraz açar mısınız?
 
Çok net ifade edeyim, CHP yalnızca gençlikle ilgili sözleri söyleyen parti değil, gençleri fiilen temsil notasında bulunduran bir parti olmalı. Sosyal demokrasiye yakışan budur, sosyal demokratlar gençlerin temsil hakkını yerine getirirler. Gençler üzerinde ahkam kesmeye değil temsil hakkı tanımaya çalışmalıyız. Çok yakın bir süreçte gençlerin CHP’de önemli noktalarda temsil edildiğini göreceğiz. CHP yaş olarak da gençleşecektir. Yeni dönemde gençleri yaşı büyük politikacılara göre koruyarak TBMM’de yer alacakları inancım var. Gençler kendilerinden birini orada göreceklerdir.
 
 
Röportaj: Ferhan Bozkaya

 
Çektiği filmdeki cinayeti işledi
 
Falezlerde intihar girişimi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nesil akıncı 26 Mart 2011 Cumartesi 18:46

Av. Murat Bulat'ın hem Antalya'ya hemde ülkemize katacağı değerler göz önüne alınınca kesinlikle bu seçimde millet vekili olması gerektiğini düşünüyorum. Artık mecliste;deri koltuklarda oturup elini indirip kaldırmaktan başka birşey yapmayan vekilleri değil, halkı için çalışacak vekilleri görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      4      3  
elif gülmez 21 Mart 2011 Pazartesi 22:26

Av Murat Bulat 1999-2004 yıllarında 5 yıl BüyükŞehir Belediyesi Başkan danışmanlığını yapmış ve Antalya'ya BİYOLOJİK ARITMA tesisini kazandırmış çevreci bir avukattır.

Yorumu oyla      7      3  
20 Mart 2011 Pazar 23:29

avukat murat bulatın chp il baskanıyla birlik te görülmesi partimizdeki birlik ruhunu göstermektedir.

Yorumu oyla      6      4  
demet erdem 20 Mart 2011 Pazar 23:15

bir ıslıkta sen çal ama kendine çal!siz acaba murat bulat'ı tanımayı denediniz mi?zaten oy partiye deil bir amaca verilir.

Yorumu oyla      4      3  
hüsamettin söylemez 20 Mart 2011 Pazar 23:10

sayın malatyalı en büyük haksızlık sana yapılacak galiba zoruna gitmiş

Yorumu oyla      4      3  
hakan şahin 20 Mart 2011 Pazar 23:09

malatyalı herhalde murat bulat'ın buroşürünü bile okumadan ahkam kesiyor.1986 yılında çankaya gençlik kolları yöneticiliği ve gençlik kolları genel başkan vekilliği ile başlayan ve chp dısında hiç bir yerde üyelik kaydı olmamış 25 yıllık partilimize haksızlık ediyorsunuz.şimdi MURAT BULAT'ın zamanıdır.

Yorumu oyla      7      4  
chp genç 20 Mart 2011 Pazar 13:16

yıllarca partinin üzerinden geçinmiş bir şahsiyet ünvanlar arayan tuaf bir insan bu bolat örgütü özer ülkenden ibaret sanıyor buroşürden ibaret bir aday biz gençler red diyoruz

Yorumu oyla      3      3  
MALATYALI 20 Mart 2011 Pazar 12:34

Bence bu arkadaş bu dönem listede yer alırsa yıllardır partiye emek veren arkadaşlara büyük haksızlık yapılmış olunur.Bu nedenle genel merkez dikkatli davranmalıdır ve çağrımızı duymalıdır.

Yorumu oyla      7      16  
bir ıslıkta sen çal 20 Mart 2011 Pazar 11:54

Sayın Murat Bulat parti tabanından kopuk sadece İl Başkanının yanında olma çabasında olan birisi.Zaten karizması ve liderliği yerle bir olmuş ve genel merkezinde gözden çıkardığı bir il başkanının yanında her zaman poz verme çabasında olan murat bulat eğer listede yer alırsa kesinlikle partiye oy vermeyeceğime yemin ederim

Yorumu oyla      8      12  
Zoru Görünce Kaçan 20 Mart 2011 Pazar 03:07

sayın Rutkay söylediklerinize birebir katılıorum. Murat Bulat yolun açık olsun.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu fotoğrafta Allah'ın 99 ismi gizli
Antalya'da yaşayan fotoğraf sanatçısı M.Uğur Umay “Esma-ül Hüsna” adlı ...
Rusları kızdıran kapatma
Rus basını, Türkiye’de yaşayan Rusların son dönemde gündeminde olan bir ...
En çok ilişkiye girene ödül vermişler
Antalya'da polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda 3'ü Gürcistan uyruklu ...
 
Müdür gişede
Antalya'nın Finike İlçesi PTT Müdürü 46 yaşındaki Türkan Kılıç, kurumda ...
Futsalda ter döktüler
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Genç Erkekler Futsal Grup Birinciliği'ne ...
Kargodan esrar çıktı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, 1'i kadın 4 kişi Diyarbakır'dan kargoyla ...
 
Şahin bu sözü neden söyledi
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, cep telefonları çekmeyen, Antalya'ya 50 ...
Antalya'da şehitler anıldı
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96'ncı yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ...
Kesme çiçek çalıştayı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva