Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
18 Mart 2011 Cuma - 15:24

Şahin bu sözü neden söyledi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, cep telefonları çekmeyen, Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Döşemealtı İlçesi'ne bağlı Akkoç Köyü'nden ev telefonu ile Turkcell Genel Müdürü Süreyya Cilliv'i arayarak 'Sizin reklamlardaki kız buraya uğramamış' dedi.

Şahin bu sözü neden söyledi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, meclis başkanlığı göreviyle birlikte yürütmek zorunda olduğu seçim sürecinin kendisi için zorlu geçeceğini belirterek, "Yeniden Antalya için adaylık başvurusunda bulundum. Zorlu bir süreç olacak. Daha önce çok rahattım. Güreşte bir grekoromen bir de serbest güreş vardır. Grekoromende her yerden tutmak mümkün değildir. Şu anda ben grekoromen güreş yapmak durumundayım. Serbest güreş yapamıyorum" dedi.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Döşemealtı İlçesi'ne bağlı Akkoç Köyü'nü ziyaret etti. Meclis Başkanı Şahin için köy meydanına yörük çadırları kuruldu, yer sofraları hazırlandı. Antalya'nın ilk yerleşik yörük köyü olan 150 haneli Akkoç'un kadınları, Meclis Başkanı Şahin'in gelişi onuruna gözleme, yayık ayranı, tarhana çorbası ve kavurmadan oluşan 'yörük kahvaltısı' hazırladı. Şahin, köye gelmeden önce köyün camisinden anons yapılarak herkes köy meydanına davet edildi.

Antalya'dan kalabalık bir heyetle gelen Mehmet Ali Şahin, köylülerle tek tek tokalaştıktan sonra kendisi için hazırlanan yer sofrasına oturdu. 'Şahin' soyadının yaygın olarak kullanıldığı köyde kendisiyle aynı ad ve soyadlı kişiyle bir süre sohbet etti. Meclis Başkanı Şahin, kahvaltının ardından Akkoç Köyü Muhtarı Osman Şahin'den köyün sorunları hakında bilgi aldı. Bu sırada 53 yaşındaki Fatma Şahin, Melis Başkanı'na köyün sorunlarını anlattığı şiirini okudu.

'HAYDİ BİR ŞAK ŞAK'

Fatma Şahin'in şiirinde en çok Antalya'ya 45 dakika uzaklıktaki köyde herkesin cep telefonu olmasına rağmen, cep telefonu şebekesinin bulunmamasından dert yandı. Geçimini hayvancılıkla sağlayan köylüler cep telefonlarının çekmemesi yüzünden sürüleri dağlarda otlatan çobanla haberleşememekten dolayı mağdur oldukları söyledi, "Sürüye bir şey olsa haberimiz olmuyor" dedi. Meclis Başkanı Şahin, "Cep telefonlarınızın çekmediğini biliyorum çünkü benim de cep telefonum çekmiyor" dedi ve sorunu hemen çözeceğini söyledi. Akkoç köyünün diğer sorunlarını da tek tek dinleyen TBMM Başkanı Şahin, Fatma Şahin'in şiirini saklayacağını belirterek cebine koydu, kendisine iletilen sorunların çözümünün takipçisi olacağı sözünü verdi. Fatma Şahin, Meclis Başkanı'nın bu sözü üzerine "Haydi bir şak şak" diyerek tüm köyü alkışa çağırdı.

EVDEN CEP TELEFONUNA

Akkoç köylüleri hep birlikte Meclis Başkanı Şahin'i alkışlarken, Mehmet Ali Şahin, köyde yaşayan Memiş Partal'ın evine giderek ev telefonundan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Cilliv'i aradı. Mehmet Ali Şahin'in Iphone 4 kullandığı görüldü. TBMM Başkanı Şahin, Cilliv'in cep telefonu numarasını kendi teleonundan bakarak çevirdi. Kendisinin Antalya'nın Akkoç Köyü'nde olduğunu belirten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Hani sizin reklamlarda kullandığınız bir kızınız var ya, o kızınız buraya uğramamış" dedi. Meclis Başkanı Şahin, telefon görüşmesinin ardından Cilliv'in hemen talimat verip hiçbir mazeret belirtmeksizin telefonların çekeceği sistemin kurulacağını söylediğini belirtti.

'ZORLU BİR SÜREÇ OLACAK"

Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, meclis başkanlığı göreviyle birlikte seçim çalışmalarını bir arada yürütmek zorunda kalacağının hatırlatılması üzerine kendisini grekoromen güreşçisine benzetti. TBMM Başkanı Şahin, şunları söyledi:

"TBMM Başkanlığı görevim seçimlere kadar devam edecek. Bu süre içinde TBMM Başkanlığı görevi Anayasa ve içtüzükte nasıl belirlenmişse o sınırları için de görev yapmak zorundayız. Ama ben aynı zamanda bir siyasi partinin de mensubuyum. Herkes gibi ben de bir aday adayıyım. Yeniden Antalya için adaylık başvurusunda bulundum. Tabii bunun kararını partimizin yetkili organları ve Genel Başkanımız tayin edecektir. Ama aday olduğumda da yine Anayasa ve içtüzük çerçevesinde seçim çalışmalarını yürüteceğim. Zorlu bir süreç olacak. Şimdi, bende önce meclis başkanlığı yapmış olan arkadaşlarımız seçim propagandalarını nasıl yapmışlar, nasıl bir yöntem takip etmişler onu araştırıyorum. Daha önce çok rahattım. Güreşte bir grekoromen bir de serbest güreş vardır. Grekoromende her yerden tutmak mümkün değildir. Şu anda ben grekoromen güreş yapmak durumundayım. Serbest güreş yapamıyorum."

'KİMİN MİLLETVEKİLİ OLACAĞINI HALK BİLİR'

Meclis Başkanı Şahin, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan bazı isimlerin milletvekili aday olma yönündeki talepleri ve siyasi partilerin bu isimleri aday gösterme yönündeki girişimleri konusundaki sorulara ise "Ben bu polemiklerin içerisinde yer almam. Almak da istemem" dedi.

Adaylık şartlarını taşıyan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bir siyasi partiden veya bağımsız olarak siyasi yarışta olabileceğini kaydeden Şahin, "Kimin milletvekili olacağına halk karar verir. Bunu halk değerlendirir. Cezaevinde bulunan bir tutuklunun milletvekili seçilip seçilmemesine de halk karar verir. Ama geçmişte cezaevinde olup da milletvekili olarak seçilip parlamentoya girenler olmuştur" diye konuştu.

TBMM Başkanı Şahin, daha sonra köyün camisinde cuma namazı kıldı. İmamı olmayan camiye Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin için İl Vaizi Şaban Erdinç getirildi. Namazın ardından köyden ayrılan Şahin, Döşemealtı Belediye Başkanı AK Parti'li Nurettin Tursun'u makamında ziyaret etti.
 

 
Antalya'da şehitler anıldı
 
Kargodan esrar çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da şehitler anıldı
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96'ncı yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ...
Kesme çiçek çalıştayı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ...
Pi’yi yediler
TED Antalya Koleji öğrencileri, “Dünya Pi Günü” kutlamaları için özel ...
 
Çinliler ATSO'da
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile “Kardeş Şehir” protokolü imzalayan Çin’in ...
Eşekli ulaşım
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde iki ayağı olmayan 80 yaşındaki Mahmut Öten, ...
Afişin sahibi aranıyor
Antalya'da kimliği belirsiz bir aşığın astığı "Seni seviyorum" yazılı ...
 
Öğrencilere online sınav
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uluslararası alanda yapılan PISA’nın bilgisayar ...
Bıçaklanarak öldürüldü
Antalya'nın Manavgat ilçesinde evinde bıçaklanan 24 yaşındaki Fatma Tohumcu, ...
Sahipsiz çanta korkuttu
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otobüs durağında unutulan çanta, bomba ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva