Piknik tüpün üzerine yuva kurdu
Piknik tüpün üzerine yuva kurdu
THK'nın 'Ateş Kuşları' görev başında
THK'nın 'Ateş Kuşları' görev başında
Yaşlı evlerinden sanat eserleri
Yaşlı evlerinden sanat eserleri
Antalya'da bir kişi annesi içerdeyken evi yaktı
Antalya'da bir kişi annesi içerdeyken evi yaktı
17 Ocak 2012 Salı - 14:04

Oto dolandırıcılığından 16 gözaltı

İnternet üzerinden veya ilanla otomobillerini satmaya çalışan kişileri kurban seçerek dolandıran şebekeye yönelik 3 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 3'ü kadın 16 kişi gözaltına alındı. Şebekenin Antalya'da 5, Ankara'da ise 9 olmak üzere 14 otomobil dolandırıcılığına karıştığı belirlendi.

Oto dolandırıcılığından 16 gözaltı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geçen yıl Ağustos ayında oto dolandırıcılarına yönelik teknik ve fiziki takibe başladı. Polis Ankara ve Antalya'da galeri açan şüphelilerin internet üzerinden araçlarını satan kişilerle irtibat kurarak otomobillerini alacaklarını söyleyip vekaletname aldıktan sonra başkalarına sattığını, daha sonra da araç sahibine para vermeden ortadan kaybolduğunu belirledi.
Cuma günü sabah saatlerinde Antalya, İstanbul ve Ankara'da yapılan eşzamanlı operasyon kapsamında liderliğini Murtaza T.'nin yaptığı çetenin üyeleri Adem Y., Zekeriya Y., Yılmaz K., Ayşe Buket A., Bahattin Ü., Gökhan Ü., Bayram K., Süleyman K., Necati B., Nail Özkan A., Oğuzhan S., Sevgi D., Sevgi G., Fatih C. ve Şiho A. gözaltına alındı.
Antalya'ya getirilen ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgularının ardından bu sabah adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık sorgularına başlandı. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek ve üye olmak ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde otomobil dolandırıcılığı yapmak suçundan sorguları süren şüpheliler daha sonra hakim karşısına çıkacak.
Çete üyelerinin aldıkları vekaletname ile başka bir üyenin üzerine devrettikleri otomobili bir kaç gün içerisinde 3- 4 kez satış yaparak yakalanmamaya çalıştıkları ortaya çıktı. Bir otomobil sahibinin Ankara'da durumdan şüphelenip örgüt lideri Murtaza T.'yi yakalattığı ancak polis merkezine giden çete liderinin, "Ben otomobili satın aldım. Vekaletnameyi verdi parasını aldı" dediği, aynı ifadeyi savcılıkta da verdikten sonra takipsizlik verilerek serbest bırakıldığı belirlendi. Çetenin Antalya'da 5 ve Ankara'da 9 olmak üzere 14 otomobil dolandırıcılığına karıştığı tespit edildi.
ÇETE NASIL ÇALIŞIYOR?
Çete üyeleri Antalya ve Ankara'da aralıklarla galeri açıyor. Bir yıllık ofis kiralayan şüpheliler kiraladıkları işyerinin sahibine 10 gün içerisinde 1 yıllık ödeme yapacaklarını söyleyerek kiralanan yere yerleşiyor. Daha sonra internet üzerinden satılık ikinci el oto ilanlarını araştıran ya da yolda gördükleri araçların üzerindeki satılık ilanlarından telefon numarasını alıp arayan şüpheliler, otomobile talip olduklarını söylüyor. Tuzağa düşen araç sahiplerini galerilerine çağıran çete üyeleri aracı inceledikten sonra, "Biz aracı beğendik. Almaya karar verdik" diyor. Daha sonra otomobilin trafik işlemlerini yapmak için vekaletname isteyen çete üyeleri aracı sahibinde bırakıyor, ancak aldıkları vekaletname ile otomobilin noterden satışını gerçekleştiriyor. Başka bir çete üyesi, üzerine satılan arabayı almak için ertesi gün tekrar otomobil sahibini galeriye çağırıyor. Arabasıyla birlikte işyerine gelen kişiden otomobili test sürüşü yapmak veya sanayide ustaya göstermek bahanesiyle alan şüphelilerden biri otomobile binip uzaklaşıyor, bir süre sonra telefonla galeride bekleyen otomobil sahibini arayarak bir banka şubesinin önüne çağırıyor. Galeriden çıkan otomobil sahibi taksiye binerek verilen adrese giderken işyerinde bulunan diğer şüpheliler ise bürolarını boşaltıp kaçıyor. Otomobille birlikte giden çete üyesi de izini kaybettiriyor.
 
 
DHA-Antalya - Soner KOCAER

 
Berber Fatih'in aşkı vize engeline takıldı
 
Boşanma davası açan eşe, sokakta 23 bıçak darbesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kerem 3 Eylül 2013 Salı 20:33

soner kuccuk ve armağan ermiş bu şahislara sakin inanmayin bunlar oto dolandiricisidir birçok şehirde dolaşip aracini satmak isteyen kişileri dolandiriyorlar

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berber Fatih'in aşkı vize engeline takıldı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan ve berberlik yapan Fatih Oğuz, geçen ...
Antalya'da bahar
Kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkili olurken, Antalyalılar güneşli havanın keyfini çıkarttı.
'Benim oğlum tayt mı giyecek' diye baleye göndermiyorlar
Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı ...
 
Öldürdü, parkta ağlarken yakalandı
ANTALYA'da aralarında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıkan 34 yaşındaki ...
Kadavradan rahim nakli olan Derya'nın ablası ikiz bekliyor
Dünyada ilk kez Antalya'da gerçekleştirilen ameliyatla kadavradan rahim ...
Alanya'da 620 gram eroin ele geçirildi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonda, 620 gram eroin ele geçirildi.
 
Dumlupınar çiftinin ikizlerine teyzesi bakacak
Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde 6 Ocak Cuma gecesi peşpeşe denize atlayarak ...
Kansere karşı sanat ve spor terapisi
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü'ndeki kanser ...
İntihara kalkışan genç hastane polisini yaraladı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra denize ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bayram günleri
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva