Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Hande Yener’den playback tepkisi
Hande Yener’den playback tepkisi
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
15 Haziran 2011 Çarşamba - 17:31

Partinin örgüt yapısıyla başkanlar ilgilenmemeli

Partinin örgüt yapısıyla başkanlar ilgilenmemeli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dursun Gündoğdu yazıyor..
 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, seçimin hemen arefesinde, sıcağı sıcağına gazetecilerle öğle yemeğinde buluştu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Tabi, bazıları yazılmamak kaydıyla geçen keyifli bir sohbet oldu.
Hatta, bir ara ben, “Neyi kutluyoruz?” diye takılınca, başta başkan olmak üzere masadakiler güldü.
Kimler vardı o masada?..
Gün Haber adına ben, Milliyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Oktay Pirim, DHA Antalya Temsilcisi Salih Uçar, NTV Antalya Temsilcisi Bülent Ecevit, Akdeniz Beyaz’ın patronu Ahmet Dökdök, Antalya Ekspres’in iki patronu Mehmet Talay ve Haşmet Öyken, Milliyet Yazarı Oğuzhan Özenci
Başkan Akaydın, bu tür yemekli toplantıları zaman zaman düzenliyor, Gruplar halinde gazetecilerle sohbet ediyor. Bu yemeğin seçimden hemen sonrada denk gelmesi, sohbeti doğal olarak 12 Haziran’a getirdi.
Seçim sonuçlarını hep birlikte masaya yatırdık. Siyasetten söz açılmışken, Akaydın, eski Başkan Menderes Türel’i de anmadan (!) geçmedi.
Tabi sohbet, seçimlerle sınırlı kalmadı, yaptıkları ve yapacaklarını da özetle de olsa anlattı.
Hep söylerim, Akaydın çok dobra ve haddinden fazla şeffaf biri… Hatta, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla… Yanında gazeteciler de olsa, hiç çekinmeden öz eleştiri yapabiliyor. Yaptıklarına, ‘Yaptım’, yapamadıklarına da hiç kıvırmadan, “Evet arkadaşlar yapamadık” diyebiliyor.
Söz siyasetten açılıp işin ucu CHP Antalya İl Örgütü’ne ve örgütün başı Özer Ülken’e dayanınca, gazeteciler olarak şunu sorduk; “Siz örgüte müdahil olacak mısınız?” Cevabı kısaca şu oldu;
“Bence belediye başkanları örgütün yapısına karışmamalı. Ben karışmıyorum, karışmayacağım. Bu tavrımı sürdüreceğim. Ben bu tür bir yaklaşımın içinde olmayacağım.”
Başkan bunu söyleyince, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in seçim öncesi bir sözünü hatırlattım ve dedim ki; “Gürsel Tekin, yerel seçimlerde belediye başkanlarını ön seçimle belirleyeceğiz açıklamasını yaptı. Eğer siz, örgüte, yapısına, delegelere karışmazsanız, ön seçimde nasıl seçileceksiniz?”
Açık açık, “O zaman seçilemem tabi… Ancak, ben sağlıklı bir partili ve nitelikliysem, parti genel merkezi beni aday gösterirse o zaman aday olurum” dedi.
Geçen hafta sonu Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı’nın Duacı Köyü’ndeki evindelermiş. Subaşı, buraya küçük bir ev ve elma bahçesi yapmıştı. Akaydın, “O gün yağmur da yağdı, vallahi toprağın kokusunu hissettim” dedi. Subaşı konusunu kendisi açınca, hemen bir soru geldi:
“Hasan Subaşı oyunu AKP’ye mi verdi acaba?”
Akaydın, yine dobraydı ama ihtiyatlı yaklaştı; “Vallahi bilmiyorum ama AKP’ye vermiş olacağını tahmin ediyorum. Tabi bu benim şahsi görüşüm. Çünkü, sormadım.”
            Akaydın, gazetecilerle birlikte olunca, gazeteci gibi başlıkta atmaya başladı. ‘Bomba gibi Saptama’ diye başladığı bir konuda şunları söyledi:
            “Bakın arkadaşlar, benim dönemimde üniversite kampusu içinde bir stat yaptık. Zeminini çimlendirdik. Sonraki dönemde aydınlatmaları yapıldı, tribün eklendi. Sanıyorum 8-10 bin kişilik bir stat oldu. 10 ay kadar önce rektöre telefon açtım, ‘Gel belediye ile bir protokol yapalım, tribünleri tamamlayalım. Bu kapasiteyi 15 bine çıkaralım. Sonra da Antalyaspor bu stadı 15 günde bir maçlarda kullansın. Ne oldu biliyor musunuz?.. Bana geri dönmedi. Her vicdan sahibi bir çözüm üretir. Sonradan başkalarından duyuyorum, ‘Kampusun güvenlik sorunu olur’ demiş. Oysa, bu stat kampusun tenha bir köşesinde. İki haftada bir yapılacak maçın ne güvenlik sorunu olur.”
            Sonra sıra geldi Türel’e… Türel ve o dönemle ilgili bugüne kadar 5 suç duyurusunda bulunmuş. İkisi Murat Çiçek ile ilgili olan ihaleler konusunda… Hani, Yıldıray Sapan’ın ‘Varan-1”, “Varan-2” diye gündeme getirdiği meseleler… Üçüncüsü, Antepe’nin yaptırdığı havuz ile ilgili… 400 milyarlık iş yapılmış ama ortada ne ihale, ne sözleşme varmış. Seçimden sonra işi yapan gelip kendisinden parayı istemiş. Vermeyince mahkemelik olmuş. Belediye bu havuzun o dönem elektrik aboneliğini yaptığı için bilirkişi belediyeye ‘Ödeyeceksin’ demiş. Sonuçta 400 milyar olmuş 600 küsur milyar… Akaydın, “Bu paranın cezalı kısmını Türel’den istemek için suç duyurusunda bulundum” dedi.
            Bir diğer suç duyurusu ise Kenan Doğulu konseriyle ilgili… Türel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Doğulu ile anlaşmış. Ancak, eğlenceler doğudan birbiri ardına gelen şehitler yüzünden iptal edilmişti.
            Buna rağmen, Doğulu’ya ödeme yapılmış. Akaydın, hem ödeme yapılmasına, hem de bu miktarın fazlalığına itiraz ediyor.
            Bir başka suç duyurusu ise ‘Belediyeyi limitleri üzerinde borçlandırmak’ meselesi… Böylece ediyor 5 suç duyurusu…
            O masada çok şeyler konuştuk.

            Zamanı geldiğinde yine bu köşeden sizinle paylaşırız.

 
Önce vekil sonra baba oldu
 
Kılıçdaroğlu sonunda patladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EDİTÖRÜN NOTU 16 Haziran 2011 Perşembe 16:09

Sayın İbrahim Uysal, yorumunuz kaldırılmadı. http://www.gunhaber.com.tr/yazar/Akaydin-Orgute-karismayacagim/1260 adresinde duruyor. Aynı yazı, hem Dursun Gündoğdu'nun köşesinde, hem de haber olarak ayrı bir köşede yayınlandığı için karıştırmış olmalısınız. Gün Haber'de küfür içiren dayanaktan yoksun iddialar dışında tüm yorumlar yayınlanmaktadır. Yayınlananlar da kaldırılmamaktadır. Saygılarımızla.

Yorumu oyla      4      3  
ibrahim uysal 16 Haziran 2011 Perşembe 15:09

Çok ilginçtirki gazetenizin tarafsızlığına inanmışken beni hayal kırıklşığına uğrattınız...dünki yayınlanan yorumumun yayından kaldırılmasını kınıyorum...üstelik gayet üsturuplu yazılmış bir yazı iken neden böyle bir sansür uygulandı aklım bir türlü almış değil...çok yazık.

Yorumu oyla      3      3  
chp taban 16 Haziran 2011 Perşembe 13:50

mustafa hocam; sen hep cesur yureksin, iki gün önce yapmış oldugun açıklamayı, antalyadan kimse yapamaz!! kendıne bile hata payıverdın helal olsun sana hocam

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önce vekil sonra baba oldu
Antalya'da 12 Haziran'da CHP'den milletvekili seçilen 4'üncü sıra adayı ...
Öner’in emaneti görevden alındı
Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, görevden alındı ‘Kızağa’ ...
Otelde grup sekse polis baskını
Antalya'da bir otele baskın düzenleyen polis, aynı odada grup seks yapan ...
 
Su diye tarım ilacını içti
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde nar bahçesine çalışmaya giden 50 yaşındaki ...
Mutfak tüpü patladı:2 yaralı
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde mutfak tüpünü çakmakla kontrol etmek isteyen ...
9. kattan düşen genç kız yaşamını yitirdi
Antalya'da 12 katlı apartmanın 9'uncu katından düşen Kazakistan uyruklu ...
 
Başına sert bir cisimle vurularak öldürüldü
Antalya'da Erol Bilgili (49), bir parkta henüz belirlenemeyen bir nedenle ...
Alanya'da 258 şehit için anıt dikilecek
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Asılsız Ermeni Soykırımı ile Mücadele Derneği ...
Çapraz nakil dostluğu
Antalya'da yapılan çapraz nakille iki erkek, birbirlerinin eşlerine böbreklerini ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva