Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Hande Yener’den playback tepkisi
Hande Yener’den playback tepkisi
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
16 Ekim 2012 Salı - 13:50

Polisten bayram uyarıları

Antalya Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla kurban pazarlarında önceki yıllarda meydana gelen ve vatandaşların mağduriyetine neden olan olayların sebepleri ve işleniş yöntemlerini göz önüne alarak, vatandaşları bazı konulara dikkat etmeleri için uyardı.

Polisten bayram uyarıları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kurban alım-satımında dövizle yapılan alışverişlerde sahteciliğe ve döviz kurlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Antalya Emniyet Müdürlüğü, bazı kişilerin sahte parayla alışveriş yapabileceklerine işaret etti.
Özellikle dövizle yapılan alışverişlerde dövizin para özellikleri kolay anlaşılamadığının altı çizilen açıklamada, bu kişilerin değeri düşük İsveç Frangı, Hollanda Guldeni gibi dövizleri Euro veya Dolar diye satıcılara verebilecekleri uyarısında bulundu. Türk lirası ile yapılacak olan alışverişlerde dikkat edilecek hususları da açıklayan polis, banknotun güneş ışığına tutulduğunda Atatürk portresinin küçüğünden ve kupür değeri rakamından oluşan filigran görülmesi gerektiğini anımsattı.

Banknot yatay konumda göz hizasında güneş ışığına tutulduğunda ön yüzünün alt kenarındaki bant üzerinde 'TC' harflerine dikkat edilmesi istenen açıklamada, banknotlarda ön ve arka yüzünde birçok alanda dokunulduğunda hissedilebilen kabartma baskı tekniği bulunduğu, banknotun ön ve arka yüzündeki parçalar güneş ışığına tutulduğunda birbirini tamamlayan bütünleşik görüntüde 'TCMB' amblemi oluştuğu kaydedildi. Polis, alıcıların üzerlerinde yüklü miktarda parayla, eğlence yerlerine gitmemelerini de önerdi.

İŞTE UYARILAR
 
* Banknotun arka yüzünde kesik gümüşi çizgilerden oluşan pencereli emniyet şeridi, banknot güneş ışığına tutulduğunda düz bir hat şeklini alır ve iki yüzden görülebilmekte ve bu şeridin üzerinde 'TCMB' harfleri bulunmaktadır.
 
* Banknotlar UV ışığı altına tutulduğunda, tamamen yansıma vermemektedir. Banknot kağıdının içine çıplak gözle görülmeyen kılcal lifler UV ışığı altında bazıları mavi, bazıları ise kırmızı yansıma vermektedir.
 
* Banknotların seri ve sıra numaraları arka yüzün sol üst tarafında siyah, sağ alt tarafında kırmızı baskılıdır. Seri ve sıra numaraları UV ışığı altında bakıldığında siyah olan sarımsı yeşil, kırmızı olan ise florasan kırmızı yansıma vermektedir.
 
* Banknotun ön yüz alt kenarında yer alan bantta büyüteç ile okunabilen banknot numaraları, TCMB ibaresi gibi mikro yazılar bulunmaktadır.
 
* Çek ve senetle yapılan alışverişlerinizde dikkatli olunuz. Şüpheli şahıslar kurban alım-satımı sırasında çek-senetle birden fazla kurban alarak, almış oldukları kurbanlıkları başka pazarlarda piyasa değerinin altında satmaktadırlar. Kullanılan çeklerin karşılıksız olması veya senetlerde sahte isim kullanılması nedeniyle vatandaşlarımız mağdur duruma düşmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımız tarafından çek karşılığı alışveriş yapılması durumunda mutlaka banka araştırmasının yapılması gerekmektedir. Senet karşılığı alışveriş yapılması durumunda ise nüfus cüzdanı fotokopisi ve vatandaşlık numaralarının mutlaka alınması gerekmektedir.
 
* Alışverişlerinizi peşin olarak yapınız. Kurban satışından sonra, şüpheli şahıslar kurban satan vatandaşlarımıza aldıkları malın parasını evlerinde vereceğini beyan ederek, satıcıyı farklı adrese götürmekte ve parasını vermeden kaçmaktadırlar. Bu nedenle kurban satan vatandaşlarımızın pazar yerinde parasını almadan kurbanlıkları teslim etmemeleri gerekmektedir.
 
* Paranızı güvenli yerde taşıyınız. Kurban pazarlarında aşırı yoğunluk nedeniyle, kalabalık arasına giren yankesici şahıslar kurbanlık almaya gelen vatandaşların paralarını kalabalıktan istifade ederek çalmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu tip kalabalık yerlerde bulundukları esnada paralarını güvenli bir yere koymaları, kalabalık ortamlarda yanlarına yaklaşan şüpheli şahıslara dikkat etmeleri gerekmektedir.
 
* Fal baktırma bahanesiyle yanınıza gelenlere karşı dikkatli olunuz. Kurban pazarlarında gruplar halinde gezen falcı tabir edilen bayanlar, fal bakma bahanesiyle vatandaşları dolandırmaktadırlar. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu tür şahıslara itibar etmemeleri gerekmektedir.
 
* Eğlence yerlerine gittiğinizde çok dikkatli olunuz. Kurbanlık hayvan pazarında satış yaptıktan sonra üzerinizde fazla miktarda para ile eğlence yerlerine gitmeyiniz, gittiğinizde de çok dikkatli olunuz.
 
* Tırnakçı tabir edilen şahıslara karşı dikkatli olunuz. Kurban pazarlarında alım-satım sırasında 'Tırnakçılık' diye tabir edilen el çabukluğu ile paranın çalınması olaylarına karşı, alıcı ve satıcıların paralarını sayarak vermeleri ve almaları gerekmektedir.

 
Huzurevi sakinlerinin sinema keyfi
 
Hayvan sevkiyatı kontrol altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Huzurevi sakinlerinin sinema keyfi
MURATPAŞA Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılar, 49. Uluslararası Antalya ...
Büyükşehir'den engelsiz taksi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Alo Engelsiz Taksi' uygulaması yoğun ...
Bulvara turunç ağacı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün kentin ...
 
Expo Yasası'nı tweet'le duyurdu
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya ...
Uzaydan atlayışın provosı Antalya'dan yapıldı
Avusturyalı maceraperest Felix Baumgartner, Uzay’dan atlayarak tarihe ...
Otel inşaatından korkutan yangın
Antalya'nın Manavgat İlçesi Side Beldesi'nde yapımı süren 5 katlı 'Defne ...
 
'THY Gazipaşa'ya neden gelmiyor?'
Gazipaşa Belediyesi tarafından yaptırılan atık su arıtma tesisinin açılış ...
8 saat kesinti
Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da bir mahallede ...
Bu kış sıcak geçecek
Arapsuyu Mahallesi'nde hizmet veren Güloş Yün adlı mağaza, 7'nci geleneksel ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva