7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Bankanın elektrik panosunda yangın
Bankanın elektrik panosunda yangın
26 Mayıs 2011 Perşembe - 13:18

Sapan, Türel'i fena vurdu

Ve, Varan-2’de geldi… CHP Antalya Milletvekili adayı Yıldıray Sapan, Varan-2’de yine inanılmaz iddialar, inanılmaz rakamlar ortaya koydu ve “12 Haziran’dan sonra bunların hesabı sorulacak” dedi.

Sapan, Türel i fena vurdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen Sapan, Varan-1’in devamı niteliğindeki açıklamasında bu kez Menderes Türel döneminde büyükşehir belediyesinden 3 ayda verilen 9.5 milyon TL’lik harcamaların hesabını sordu. Varan-3’ü de yakında açıklayacağın kaydeden Sapan, Varan-4’ün ise ‘Ahlaki’ bir konu olduğunu belirterek, “Bunu açıklayıp açıklamama konusunda kararsızım” dedi. Sapan gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen konu hakkında bilgi vermedi.
 
İşte, Sapan’ın açıklaması:
 
“Geçen hafta açıkladığımız, “Varan 1 “ dosyası, AKP döneminde belediyenin kasasına hortum döşeyen çevreleri müthiş rahatsız etti. Bazıları, “ Bunlar yeni şeyler değil” diyerek olayı küçümsemeye çalıştı.
 
Varan 1’de açıkladığımız dosyalar hiçte küçümsenecek nitelikte değildir. Evet, bunlar, ucundan kıyısından konuşulan olaylardır ama bizim yaptığımız gibi sorumluluk üstlenilerek, tarih, yer ve rakam verilerek yapılan hortumlamalar, yapanların yüzüne vurulmamıştır.
 
 ANTALYA’NIN YARISINI SÜNNET ETMİŞLER
Açıkladığımız tüm olaylar belgeli ve kayıt altındadır. Örneğin bir sünnet şöleni yapılıyor ve bitiyor ama aynı şölenin ihaleleri 3 ay boyunca sürüyor ama şölen aslında sadece 1 gün bu hesaba göre Antalya’nın yetişkinler dahil yarısının sünnetsiz olduğu anlaşılıyor ve biz Menderes’e ve Murat Çiçek’e Antalya’lı sünnetsizleri sünnet ettirdiği için çok teşekkür ediyoruz.
 
Bir gün inşallah Menderes ve murat çiçek neden bu kadar sünnet meraklısı olduklarını açıklarlar bizde onlar adına bu kutsal görevi neden üstlendiklerini anlarız. Lakin hortumlarla, buna göz yumanlar Varan 1’de verdiğimiz örnekler üzerinde tek laf etmiyorlar. Sıraladığımız olaylar ve verdiğimiz örnekler üzerinde söz edemiyorlar. Sadece, “Biz şöyle namusluyuz, böyle dürüstüz. Hakkımızda verilmiş mahkeme kararı yok” diyerek olayın üstünü kapatmaya, gündemi değiştirmeye çalışıyorlar.
 
SÖZDE NAMUS TİMSALLERİ
“Belediyeye satmış göründüğünüz malları nereden aldığınızı gösteren faturaları görsek” demiştik. Ödediğiniz vergileri gösterin demiştik. Bu kadar iş gücü gerektiren yüksek kazançlı işleri hem işçi hem de patron gibi gözüken tek çalışanla nasıl organize ettiniz demiştik.
Ama bizim sözde namus timsallerinden tık yok. Bunun yerine bol bol laf var. “Biz sütten çıkmış ak kaşığız. Alın teri ile kazandık” edebiyatı var.
 
12 HAZİRAN’DAN SONRA HESAP VERECEKLER
Ne yazık ki günümüzde dürüstlük, namus, şeref gibi değerlerin, bunlarla ilişkisi olmayanlarca sıkça sığınıldığı için içinin boşaltıldığını sık sık görüyoruz. Bu arada merak etmesinler 12 Haziran’dan sonra hükümet gittiğinde, yargı ile baş başa kalacak hortumcular ile onların işbirlikçileri, yaptıklarının hesabını kuruşu kuruşuna vereceklerdir. Çünkü o zaman kendilerini koruyan, soruşturma izni vermemekle direnen AKP’li bakanlar ve Recep Tayyip olmayacak.
 
ŞİMDİ GELELİM VARAN 2’YE
AKP’li Menderes Türel, bilindiği gibi 2009 yılının ilk 3 ayında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni yönetti. Ama belediyeden, Türel’in koruması altındaki Murat Çiçek ve şirketlerine aktarılan kaynak, 2008 yılını geride bıraktı. 2008’de çoğunluğu tartışmalı ve şaibe kokan 155 ihaleyi kimseye kaptırmayan Murat Çiçek, belediyeden kasasına 7 milyon 264 bin lira cukkalamıştı.
 
3 AYDA 9 MİLYON 552 BİN CİRO
Yerel seçimlerin 3 kısacık ayında ise yeni bir rekora imza attı. Türel’in koruması altında iyice palazlandı. 3 ayda yapılan çok sayıda ihaleyi rakipsiz alarak 9 milyon 552 bin 483 liralık ciro yaptı. Neredeyse bu paranın tamamı, kendisinin ve var olduğuna inandığımız güçlü ortağının kasasına girdi. Dile kolay, 3 ayda eski para ile 9,5 trilyon liralık gelir. Onbinlerce insana ekmek veren anlı şanlı holdingler bile bu kazanç karşısında parmak ısırmıştır.Normal şartlarda vergi rekoru kırması gereken bu firma acaba neden vergi denetimcilerinin veya maliyenin dikkatini çekmez anlamış değilim! Zira Antalya’da 20.000 TL vergi veren ödül alabiliyor e hal böyle olunca bunların ödül alması gerekmez mi?.. Hele hele aşağıda açıklayacağım yüksek kar marjlarına bakınca bunu ilkokul talebeleri bile tahmin eder. 
 
HORTUMLA MURAT ÇİÇEK’E AKTARILMIŞTIR
Gözlerini para hırsı bürüyen hortumcularla, onları koruyan zevat, belediyenin kasasını kurutmak için 3 ayda yapmadıklarını bırakmamışlar. Seçim dönemine girilen 2009 Ocak, şubat ve mart ayında, tüm açılış, tanıtım ihaleleri doğrudan davet yöntemi ile yapılmıştır. Devamını tahmin edersiniz hepsini de Murat Çiçek’in kendisine, ailesine ya da yanında çalıştırdığı, sigortasını ödediği maaşlı elemanının sahibi olduğu şirket almıştır.
9.5 milyon (trilyon) lira, Menderes Türel’in belediyesine döşenen hortumla Murat Çiçek’e aktarılmıştır. Bu anlamda öyle işler yapılmıştır ki akıllara zarardır.
 
73.5 TL’LİK İŞE 285 TL ÖDENMİŞ
İşte bir örnek: 11.02.2009 tarihinde 2353 nolu ihale ile Vatan Kavşağı (Çallı) açılışı duyurusu için, 1 metre 40 eninde, 7 metre boyunda 125 adet sopalı vinil afiş yapılmasına karar veriliyor. En pahalı afiş türlerinden olan bu iş için Murat Çiçek’in Akdeniz Manşet Gazetesi’ne 35 bin 872 lira ödeniyor.
 
Murat Çiçek her vinil afişi belediyeye 285 liradan satmış görünüyor. Görünüyor diyoruz çünkü ne kadarının teslim alındığını Allah bilir. Kesin olan bir şey varsa parasının hemen ödenip Murat Çiçek’in kasasına girdiğidir. Peki, o tarihte aynı kalite ve boyuttaki vinil afişin piyasa değeri ne kadar? Sadece 73,5 lira.  285 lira nerede, 73,5 lira nerede?
 
Akıllara, belediyede piyasa araştırması yapacak satın alma servisi yok mu? Burada çalışan deneyimli personel bulunmuyor mu? Sorusu gelebilir.
Hemen parantez açıp yanıt verelim. Türel döneminde belediyede Murat Çiçek’in aldığı ihaleleri düzenleyen, piyasa fiyat araştırmasını yapan, sonra da teslim almış görünen isim belli. Serkan Tuzcu. Banka hesabından trilyonların geçtiği iddiası ile hakkında soruşturma açılan, Türel’in işe alıp fiilen satın almanın başına getirdiği belediyenin sigortalı işçisi Serkan Tuzcu. Murat Çiçek’in geçtiğimiz yıl vatani görevini yapacağı kışlanın kapısına kadar arabası ile götürdüğü kişi.
Menderes Türel – Serkan Tuzcu- Murat Çiçek.(MSM)
 
Bu isimleri ve ilişkiyi hep aklımızda tutmamız gerekiyor.
 
Murat Çiçek’in aldığı ihaleden bir gün sonra, 12.02.2009 tarihinde, Vatan (Çallı ) Kavşağı açılış töreni duyurusu için yeni bir ihale daha yapılmasına karar veriliyor. 2419 nolu ihaleyi, Akdeniz Manşet Gazetesi ile aynı adreste bulunan, Çiçek’in sigortalı çalışanı Ramazan Bozca’nın Umut Matbaacılık şirketi kazanıyor. 200 adet megalight afişi için 35 bin 872 lira ödenmiş görünüyor.
Buradaki her afişin bedeli 182 lira.
Peki, o tarihte piyasa fiyatı ne kadar? 40 ile 50 lira arasında. Belediyenin satın alma görevlisinin kim olduğunu anımsatmamıza gerek yok.
 
EY SAVCILAR DUYUN, EY YARGI, EY YÜCE MAHKEMELER DUYUN BENİ!
 
Değerli basın mensupları;
Menderes Türel’in belediyesinde Murat Çiçek’e yapılan kaynak aktarmalarında insan aklını zorlayacak, mantığa sığmayacak işlerin sayısı o kadar çok ki saymakla bitmiyor.
Bunlardan bazı örnekler verelim.
Türel’in 08.01.2009 tarihinde yaptırdığı 80/1 nolu ihale ile 4 kilometre uzunluğunda balon alınmıştır. İhale günü Murat Çiçek, 4 kilometrelik balonları belediyeye teslim edip, 118 bin lirayı alıp gitmiştir.
 
BELEDİYE, 4 KM UZUNLUĞUNDAKİ BALONLARI NEREDE DEPOLADI?
4 kilometrelik balon belediyenin bulunduğu Yenikapı’dan Falez Kavşağı’na kadar güzergâhı rahatça kapsar. Kimse o gün ya da ilerleyen tarihlerde, bu ya da benzeri güzergâhta balon döşendiğini gördü mü?
Görmedi ama belediyenin paraları birilerinin cebine hortumlandı.
Aynı gün yani 08.01.2009’da Murat Çiçek’in aile şirketleri 130 bin 272 liralık afiş satmış görünüyor. 8 Ocak 2009’daki Zehra Çiçek’in aldığı 81/1 nolu afiş ihalesi gerçekten ilginç.
08.01.2009’da afiş, billboard, megalight, raket, koruma paneli, kâğıt ve vinil afiş ihalesi yapılması için ilgili birim talepte bulunuyor.
Aynı gün ihalenin onayı veriliyor.
Aynı gün fiyat araştırması yapılıyor.
Aynı gün ihale yapılıyor.
Aynı gün ihaledeki mallar teslim ediliyor.
Aynı gün afişler yerlerine takılıyor. Ve aynı gün bedelleri Çiçek gibi ödeniyor. Ödeme, 130 bin 772 lira.
Evet, iddia ediyoruz bunun dünyada eşi benzeri yok. Menderes Türel ve Murat Çiçek, Guinness Rekorlar Kitabı’na mutlaka başvurmalı. Bunu ancak MSM yapar
 
Bir hafta sonra 16.01.2009’da başka bir ihale ile tekrar belediyeye 130 bin 272 liralık afiş satılıyor. 11 gün sonra (27 .01.2009) 61 bin 784 liralık vinil afiş satılıyor. Bir gün geçiyor. 28.01. 2009 tarihinde 35 bin 636 liralık afiş daha satılıyor.
Bu da kesmiyor aynı gün (28.01.2009) belediye Murat Çiçek’ten tekrar 4 kilometrelik bir balon daha alıp 118 bin lira daha ödüyor.
 
BELEDİYEYİ AFİŞ VE BALON MANYAĞI YAPMIŞLAR
Menderes Türel ve Murat Çiçek, belediyeyi afiş ve balon manyağı yapıyor. Özellikle bırakın 8 bin metresi, 80 metresini bile kimsenin görmediği balonlara ödenen 236 bin lira, 20 gün içinde kasaya indiriliyor.
 
Menderes Türel”in belediyesi, Murat Çiçek’e para kazandırmak için akıl, mantık dışı işler üretmeyi alışkanlık haline getiriyor. 28 Ocak ile 3 Şubat arasında 4 iş günü içinde yaptığı 5 ihale yapıp 2 bin 500 adet koruma paneli afiş satın almış görünüyor. İhalenin yapıldığı gün bu afişler satın alınıyor. Aynı gün asılmış gibi tutanak tutuluyor. Her gün 500 afişin asılıp, indirildiği anlaşılıyor.
 
Bu tür duyurularda afişlerin en az bir hafta asılı kaldığını bir kenara bırakıyoruz. Bırakın Türkiye’yi, bu tür duyurularda afişlerin ihalenin yapıldığı gün basılıp asılmasının imkânsızlığını, herhalde en iyi ben bilirim çünkü Ekdağ’a böyle bir baskı atölyesi kazandırdım ayrıca o tarihte Antalya’da koruma paneli sayısı sadece 200. Ama afiş sayısı 2500.
Bir bilen olarak altını çizerek söylemeliyim ki 2500 afişin basımı asılışı ve sökülmesi 12 gün sürerken aynı gün yapılmış gibi gösteriliyor bu kadarına ancak şapka çıkarıyor MSM önünde saygıyla eğiliyorum. Gelelim parasına. Belediye, 2 bin 500 koruma paneli afişinin tanesine 55 lira ödüyor. Piyasa fiyatı ise 19 lira. Evet, yanlış duymadınız sadece 19 lira.
 
Değerli basın mensupları;
AKP’li Menderes Türel’in, “Yapılmamış işleri yapılmış gibi” ya da yapılan işin ardından hayali ihale yapma alışkanlığı, 2009’da da devam etmiştir. Örneğin Başbakan Erdoğan’ın katıldığı açılış ve kutlamalar, 3 ve 4 Ocak 2009 tarihinde yapılmıştır. Bunlarla ilgili ilan, afiş, süsleme 8 Ocak 2009’da yapılmaya başlanmıştır. 28 Ocak 2009’a kadar ihale yapılmaya devam edilmiştir.
 
AÇILIŞTAN 20 GÜN SONRA İHALE YAPILIYOR
Yani ocak ayının başındaki bir açılış gerçekleştiriliyor. Her nedense 20 gün sonra bunun için afiş, balon, ilan ihalesi yapılıyor. İş bittikten sonra yapılan ihaleler yıldırım hızı ile sonuçlanıp paraları ödeniyor. Hal böyle olunca yapılmayan işler için yapılmış görünen ihalelerle birileri, birilerine para aktarıldığı gibi görüntü ortaya çıkıyor. O birileri bugün dayanışma içinde. Birisi de milletvekilliğine soyunuyor. Diğeri onun ve partisi AKP’nin yandaşı ve kalemşoru.
İnsan düşünmeden edemiyor. 2009 yerel seçimlerinin parasını belediyeye yükleyen Menderes Türel, 2011 genel seçimleri için acaba aynı şeyi mi yaptı?
2008’deki 7,2 milyon lira, 2009’un 3 ayındaki 9,5 milyon lira bugün nerelerde kullanılıyor acaba?
Ya da bu paraların 14 trilyonu Kıbrıs Magosa’da yapılan 350 odalı bir otelin Zehra çiçek adına yüzde 25 hissesinin alımına mı aktarıldı?
Yok, hayır diyorsan ve yüreğinde yetiyorsa çık açıkla. Millet senin “BEN KIBRIS’A ORGANİZASYON İŞİNE GİDİYORUM”demene inanacak kadar saf değil senin YALNIZ hareket ettiğine de…
Birileri alın teri, namus edebiyatı yapacağına bunlara yanıt verse de öğrensek.
 
Hortumcuları takibimiz sürecek.
 
Varan 3’te buluşmak dileği ile…”
 

 
Kardeşleri ölüm ayırdı
 
ICCA 2014'ü Antalya aldı
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
birbilmeyen 29 Mayıs 2011 Pazar 22:00

alina,galina, mehmet f. Mendoski ,gincev ve kılınçarslan sitesi? Star flim iftiharla sunar?pek yakında vizyonda sizlerle?

Yorumu oyla      8      3  
29 Mayıs 2011 Pazar 19:26

Adam savcilik evrakindan bahsediyor. Asil sen saF olmayasin murat cicek:)))))

Yorumu oyla      8      3  
bir bilen 29 Mayıs 2011 Pazar 11:52

Yıldıray Sapanı birileri fena kullanıyor. Varan 1, varan 2 KAMUOYUNDA YALAN RÜZGARI OLACAK. yazın bir kenara çok rezil olacak çok. çünkü, bilmeden sallıyor. birileri onu çok fena kullanıyor. o birilerinin de antalya büyükşehir belediyesi içerisinde murat çiçek ile farklı hesapları olan kişiler olduğunu da yazın bir kenara. dertleri murat çiçeki farklı bombaları patlatmaması için susturmaktı, başaramayacaklarını anlayınca, kendileri ortaya çıkamadılar. sapan safını kullanıp, duruyorlar. onlar aslında bunların yalan olduğunu biliyor. ancak saf sapan sanırım bilmiyor.

Yorumu oyla      4      9  
Maliye hayranı 28 Mayıs 2011 Cumartesi 23:48

maliye maliye cilveli maliye dane dane dastane nay nana nay nana... maliyenin yolları taştan sen çıkardın beni baştan murat çiçek menderes türel ... ne oldu ya renginiz soldu bi celallendiniz hayırdır :)

Yorumu oyla      8      3  
Capraz ates 28 Mayıs 2011 Cumartesi 18:17

sevgili menderes; Birgun o guvendigin kalemler(murti,vedo,ve ayni senin gibi olan ali tongül tıngıl)ellerindeki belgeleri yıldıray sapana verecekler bunu bir kenara yaz. Ha unutmadan! Gincevin selami var:))))

Yorumu oyla      9      3  
Cem Yaman 28 Mayıs 2011 Cumartesi 17:38

Valla ulen :)

Yorumu oyla      7      3  
Chp ye cvp 27 Mayıs 2011 Cuma 21:31

vallamı len :))

Yorumu oyla      8      5  
c.h.p 27 Mayıs 2011 Cuma 18:56

sapan konuştukca c.h.p. oy kaybediyor keklik gibi başımızı kara sokup kimsenin bizi görmediğini zanediyoruz sapan evinde oturup sokağa çıkmasa partiye daha çok faydası olur......

Yorumu oyla      4      10  
erkantt 26 Mayıs 2011 Perşembe 21:33

milletin vekili işte budur gerisi tırı vırı... chp antalyada sapanla daima 1 adım önde gözüküyor rakip yok karşısında ....

Yorumu oyla      9      4  
antalyalı 26 Mayıs 2011 Perşembe 20:28

bu türel lin sünnet merakı neden herkesi sünnet ettiriyo

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Antalya'nın turizmde miadı doldu'
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi ...
Antalya’yı niye övdü?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği ...
O afişte karar verildi
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde Ak Parti ilçe binasına asılan afişte merhum ...
 
Ankara için çılgın projelerini açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda Ankara Proje Tanıtım ...
Kamerada kaset esprisi
MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Deniz Kuvvetleri'nin son anda sürpriz ...
Komplonun perde arkası
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, partide lider değişimine giden yolu ...
 
Kasete çeken belli oldu
Fatih Altaylı bugünkü yazısında, MHP'lilerin kasetlerini çeken ismin belli ...
MHP'de sürpriz direniş
MHP’de kaset skandalının ardından istifa ederek adaylıktan çekildiği açıklanan ...
‘Erdoğan, memur tayin eder gibi vekil tayin ediyor’
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya 1'inci sıra Milletvekili Adayı Deniz ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva