Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
21 Mayıs 2012 Pazartesi - 17:59

‘Taş ocağı ruhsatı alamayınca araziyi Konya’ya bağladılar’

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya'ya bağlı İbradı İlçesi'nin 13 kilometre derinliğindeki arazisinin, Antalya'dan alınıp Konya'ya bağlanmasında 'rant' iddialarını gündeme getirerek, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

‘Taş ocağı ruhsatı alamayınca araziyi Konya’ya bağladılar’
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Milletvekili Sapan, AK Parti'nin yandaşlarına rant için Antalya'nın sınırlarıyla oynadığını öne sürerek, "Yandaş taş ocakçıları için Antalya'dan izin çıkmayınca, İbradı İlçesi'nin 13 kilometrelik arazisinin Konya'ya bağlanmasını kabul etmek mümkün değildir. Bunun altında imzası olan AKP'lileri şiddetle protesto ediyorum" dedi.
RUHSATI KONYA'DAN ALDILAR
İbradı'da faaliyet göstermek isteyen 4 taş ocağı işletmesinin, bölgenin milli parkla bağlantısı nedeniyle Antalya İl Özel İdaresi'nden izin alamayınca, ilin sınırlarıyla oynandığını öne süren Sapan şu görüşleri dile getirdi:
"İbradı sınırları içinde, dolayısıyla Antalya'nın toprağı olan Gembos- Dereağzı bölgesinde 13 kilometre derinliğindeki alan, hızlı bir operasyonla Konya'ya dahil edilmiştir. Sınır değişikliğinin ardından Antalya'dan faaliyet izni alamayan taş ocakları Konya'dan ruhsat alıp çalışmaya başlamışlardır."
'ARKASINDA DAVUTOĞLU VAR'
Antalya'nın toprağının Konya'ya nakli operasyonunun arkasında, bu ilin milletvekili olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bulunduğunu iddia eden Yıldıray Sapan "Antalya'dan izin alamayan taş ocakçıları Davutoğlu'nu devreye sokup, göz koydukları bölgeyi Konya'ya dahil ettiriyor. 20 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayınlanan üçlü kararnameye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imza koyuyor" diye konuştu.
BU KARAR KABUL EDİLEMEZ
Yıldıray Sapan, yasa ve yönetmeliklere aykırı bu karara karşı İbradı Belediyesi ile İbradı CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Erkan'ın dava açtığına değinerek, şöyle devam etti:
"Yandaşa rant yaratmak için Antalya'nın topraklarının başka bir il sınırlarına dahil edilmesi kabul edilemez. Söz konusu üçlü kararnamenin iptali için öncelikli olarak AKP'nin Antalya milletvekillerine önemli görev düşüyor. Bu konuda tavır alıp saflarını ortaya koymak durumundalar. Konunun her ortamda takipçisi olacağız."
SORU ÖNERGESİ VERDİ
Yıldıray Sapan, konuyu TBMM gündemine de taşıyarak, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Önergesinde sınır değişikliğine neden gerek duyulduğunu, hangi gerekçelerle Antalya'nın sınırlarının daraltıldığını soran Sapan, sınır değişikliği sırasında konuyu düzenleyen 5442 Sayılı İl İdare Kanunu'nun ilgili maddelerine uyulup uyulmadığı, konuyla ilgili olarak Antalya'daki ilgili kuruluşların görüşlerinin alınıp alınmadığının yanıtlanmasını istedi.
 
 

 
38 yıl önce babasına kesilen 70 bin liralık çeki buldu ancak tahsil edemedi
 
Konya’da uyuşturucu operasyonu:50 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hilmi bey 23 Mayıs 2012 Çarşamba 12:01

Yeni kapılı arkadaşlarımı çok özledim:) beni siven parka gelşin:)

Yorumu oyla      7      3  
ginsef? 23 Mayıs 2012 Çarşamba 11:58

beni iç soyunlarınıza kayıştırmayın lütfen:) guyup toplantı kaşetimiz:) kılıçarslanın bahçesinde gömülü:) yeyini galina biliyor:)

Yorumu oyla      7      3  
lök gibi 22 Mayıs 2012 Salı 23:25

"çamur attıkların linkine cvp" rumuzu ile yazan arkadas güzel oturtmuş...kapak gibi olmuş...tam merkezden atmış golü..helal olsun.bende bu detayları kimse bilmez derdim.ama hafıza sağlam anlaşılan:)))))

Yorumu oyla      5      3  
çamur attıkların 22 Mayıs 2012 Salı 19:57

ne oldu sapan efendi özür bekliyor iftira attıkları başka zaman burda sana yorum yazsak hemen cevap veriyordun sahte isimlerle niye sustun hasbelkader seni bu kent baykalın da büyük hatasıyla milletvekili yaptı ama adam olamadın delikanlı adam ben hata ettim sayın türelden ve onunşla birlikte sucladıklarımdan özür dilerim der demelı yok demezse bu sözleri çok daha guyacaktır ha bu arada sayın türelle beraber sucladıklarında emin ol saan dava acacaklardır az daha bekle bence öğle insanlara iftira atıp kaçmak kurtulmak yok beyim hesap daha bitmedi bu sefer seni baykalda kurtaramayacak ve sen geldiğin yere geri doneceksin unutma iftira çok kötü birşeydir atarsın izi kalır şerefli insanlar hazmademez senin hakkındada bir gun birisi çıkar atarsa ozaman ne kadar büyük bir hata ettiğini anlarsın ha bu arada hocanın yönettiği belediyeyede muratpaşada nelşer dönuyor bir kerede oralara baksana madem bu kentin vekılısın bir incele zeytinköyde gezeceğine oralarıda bir dolaş gitmişsin dağlarda iki ilin sınırları ile uğraşıyorsun boş işler tam senlık sapan efendi

Yorumu oyla      3      7  
camur attiklarin linkine cvp 22 Mayıs 2012 Salı 18:42

Sevgili dostum anlasilan sen mihteremi cok iyi taniyosun?! Valla bende iyi taniyorum...cuce idriste iyi taniyordu!...yenikapililarda...hadi eyigunner:))

Yorumu oyla      7      3  
a.ok aydın 22 Mayıs 2012 Salı 09:05

sadık badakın kundudan aldıgı ve expo2016 için açılacak yola cephe olmasınıda bir zahmet dile getirin sevinelim ordaki rant hepsinden büyük üstelik tokidende kredi bulacak diyorlar gerçi bir yöndende iyi oldu chp yıllardır kundu-kumköy-kadriye arasına köprü yapacak yiyen yesin kardeşin Yiyenede yapanada helal olsun hiç olmazsa bir köprü görür millette 10 dakikalık yolu 1 saat gitmek zorunda kalmaz :-)

Yorumu oyla      5      3  
tahtacı 22 Mayıs 2012 Salı 06:00

çakma antalyalıdan arazi şov. zeytinköyde gösteri yapacağına milletin malını takibetseydinya ithal mebus

Yorumu oyla      3      4  
harammmmm 22 Mayıs 2012 Salı 00:16

ye kurkum yeeeeee...olmadı kanun değiştir...olmadı sınır değiştir...olmadı hakim değiştir....aksırıncaya tıksırıncaya kadar yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee zıkkımyeeeee çorrrrryeeeee

Yorumu oyla      6      3  
Antalyalı 21 Mayıs 2012 Pazartesi 23:05

Abooo, bunların gözü iyice döndü. İnanılmaz bir sahtekarlık. Dünyada görülmemiş, duyulmamış bir olay. Milletin bir donunu almadıkları kalmıştı, AKP'li belediye meclislerinde her türlü toprak rantı zaten dönüyordu. Ama kesmedi anlaşılan. Fakat yöntem harika. İşte Türk'ün yaratıcılığı... AKP'de kumaş bu kardeşim. Güç de bunlarda. İşlerine gelsin Türkiye'yi Kürdistan'a bağlasınlar tam olsun...

Yorumu oyla      4      3  
çamur attıkların 21 Mayıs 2012 Pazartesi 18:08

Sayın sapan sen gececeksin bunları önce Sayın türelden ve onunla birlikte haklarında iftira attığın karaladığıun belediye burokratlarından özür dileyeceksin yok öle insnalara çamur atacaksın davayı kaybedeceksin dönüp o insanlardan özür dilemeyeceksin adam olmak hatasını kabul edip çıkıp özür dilemektir bunu yapmadığın sürece hangi konuda ne açıklama yaparsan yap bize göre yalan dolan iftiradır seni biz böyle tanıdık çünkü ha çıkıp özür dilemeyeksende açıkla bilelim de ona göre davranalım insanalrın haysiyet ve şerefleri ileoynaka o kadar kolay değildir sana seçimlerden önce yapılanları iftira olarak kabül etmiş ve isyan etmiştin ne oldu sana yapılınca canın yanıyorda sen başkalarınınkini yakınca seni etkılemiyormu gececeksin bu açıklamarı önce çık özür dile sayın sapan özür dilemekte erdemdir

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaya sürüklenen tur teknesinden 10 kişi kurtarıldı
Antalya'da Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü bölgeye turistik gezi amacıyla ...
Alman turistin şüpheli ölümü
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde eşiyle birlikte tatil yapan Alman 52 yaşındaki ...
Hırsızlık için girdiği evden kaçarken karşılaştığı ev sahibini bıçakladı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde hırsızlık için girdiği evden çıkarken, kapıda ...
 
“Şiir düşmanına şiir yazdırır”
Hürriyet yazarlarından Ahmet Hakan, Alanya’da gazetecilikle ilgili bir ...
Tekne çalışanı dalgıç, girdaba kapılarak boğuldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, belediyenin atık su boru hattı yapımında ...
Ameliyat olduğu hastanenin önünde sağlıkçıların eylemine destek verdi
KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya ...
 
Polis müdürü katiline ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi
Antalya'da, geçen 22 Şubat'ta tabancayla havaya ateş açtığı akaryakıt ...
‘Sütten zehirlenme iddiası için rakamlar çok düşük’
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ...
Hollanda’ya yine yenildik
Türkiye Plaj Futbolu Milli Takımı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Hollanda ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva