Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
14 Ağustos 2015 Cuma - 10:07

Tiryakilere ceza yağdı

ANTALYA'da yılın 6 aylık döneminde sigara içme yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 295 işletmeyle 335 kişi hakkında tutanak tutulup toplam 538 bin 188 TL para cezası kesildi.

Tiryakilere ceza yağdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece başkanlığında yapıldı. Toplantıda İl Tütün Kontrol Kurulu'na, 2015 yılının 6 aylık döneminde sigarayla mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakında bilgi verildi. 

Açıklamaya göre Antalya'da 6 aylık dönemde toplam 40 bin 163 denetim yapıldı. Sigara içme yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle bu dönemde 295 işletme hakkında tutanak tutuldu. Bu işletmelere toplam 504 bin 775 TL cezası kesildi. Ayrıca aynı dönem içinde sigara içme yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 335 kişi hakkında da işlem yapıldı. Bu kişilere de toplam 33 bin 347 TL ceza kesildi. Böylece yasağı ihlal eden kişi ve işletmelere toplam kesilen ceza miktarı 538 bin 188 TL'ye ulaştı. Cezanın 118 bin 39 lirası tahsil edildi. Tahsilatın 113 bin 296 lirası 154 işletmeden, 4 bin 744 lirası ise 135 kişiden yapıldı. 

SAAT 24.00'TEN SONRA DA DENETİM

Yılın ilk altı aylık döneminde gerçekleştirilen toplam 40 bin 163 'Dumansız Hava Sahası' denetiminin 11 bin 408'i mesai saatleri dışında yapıldı. Bunun 1147'si saat 24.00'dan sonra gerçekleştirildi. Bu süreçte toplam 855 ihbar yapıldı. 

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN REKOR BAŞVURU

Tütün Kurulu Toplantısı'nda yılın altı aylık döneminde sigara bıraktırma polikliniklerine yapılan başvurularla ilgili rakamlar da açıklandı. Buna göre yılın altı aylık döneminde Antalya'da toplam 7 bin 304 kişi sigarayı bırakmak için başvurdu. Toplantıda 2014 yılına göre başvuruların üç kattan fazla olduğu da açıklandı. Geçen yılın altı aylık döneminde 2 bin 39 kişinin sigarayı bırakmak için başvuruda bulunduğuna dikkat çekilen toplantıda, bu rakamın 2015'te 7 bin 304'e çıktığı belirtildi. Toplantıda Antalya'da polisin ve jandarmanın ele geçirdiği kaçak sigara ile tütün mamülleriyle ilgili rakamlar da açıklandı.

Buna göre Antalya'da polisin il genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam 444 bin 157 paket kaçak sigara ele geçirildi. Aynı dönemde ayrıca 579 kilogram kaçak tütün ile sigara sarmada kullanılan 283 bin 960 adet makaron yakalandı. Aynı dönemde jandarmanın il genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda ise 60 bin 906 paket sigara ele geçirilip bu suçlarla ilgili 58 kişi gözaltına alınıp bunlardan 6'sı tutuklandı.

CAMİDE SİGARA YASAĞI

Toplantıda müftülüğün Ulusal Tütün Kontrol Programı Eylem Planı çerçevesinde yılın altı aylık döneminde yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Buna göre Antalya İl Müftülüğü'nce camilerde sigaranın zararlarıyla ilgili vaaz ve hutbeler verilmesi sağlandı. Cami avluları ile müştemilatlarında da sigara içilmemesi için ilçe müftülükleri aracılığıyla din görevlilerine uyarılarda bulunuldu. Ayrıca müftülük, sigara tiryakisi olan din görevlilerine sokak ve caddelerde, halkın yoğun olduğu yerlerde ve sigara içilmesi yasak bölgelerde sigara içmemeleri için de uyarılarda bulundu. Müftütük bu tür yerlerde sigara içilmesi halinde, bunun din görevlisinin saygınlığına zarar vereceğini bildirdi.


Müftülük ayrıca ilçe müftülükleri tarafından yapılan toplantılarda din görevlilerinin çevresinde örnek kişi konumunda olmasından, söz konusu mücadeleye katılmalarının, dini, ahlaki ve toplumsal bir gereklilik olduğu, din görevlisinin hayırlı işlerde öncü olmaları, kötü ve zararlı alışkanlıklardan kaçınmaları hususunda da topluma rehber olmalarını istedi. Antalya Müftülüğü, Yaz Kur'an kurslarında da öğrencilere sigaranın zararları hakkında bilgiler verildiğini de açıkladı.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

 
CHP'de sandık kuruluyor
 
Bu kütüphanede her şey ücretsiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de sandık kuruluyor
ANTALYA'da CHP'nin hafta sonu mahallelerde başlayacak ve eylül ayının ...
Hırsızlık sanığına 15 yıl hapis
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 2 farklı evden hırsızlık yapan 24 yaşındaki ...
Falezlerdeki çalılık alanda yangın
ANTALYA'da denizden yüksekliği 40 metreyi bulun falezlerde sazlık alanda ...
 
Askere gitmek için dilekçe verdiler
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 85 kişi artan terör olaylarını gerekçe göstererek, ...
Alanya'da zehir taciri operasyonu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde jandarmanın yaptığı operasyonda uyuşturucu ...
Hemşirelerden 'Hemşire Partisi'ne tepki
ANTALYA'daki ünlü eğlence mekânı Ceila Club tarafından düzenlenen 'Emergency ...
 
EXPO 2016'ya bir imza da Gürcistan'dan
EXPO 2016 Antalya'ya katılım için bir imza da Gürcistan attı. Anlaşmayı, ...
ATSO'dan 'Dağın Dili'
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Araştırmacı – Yazar Giray Ercenk’in “Dağın ...
Sümer Ezgü: Müzik değil, terör dursun
MÜYAP VE MÜYORBİR ortak bir açıklamayla terörü lanetledi. Sümer Ezgü de ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva