AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
5 Şubat 2024 Pazartesi - 11:24

Vajinismus Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kadınlarda cinsel birleşmenin gerçekleştiği organ olan vajinanın (vajenin) etrafındaki kasların, istem dışı ve anlık kasılmalarıyla ortaya çıkan tabloyla cinsel birleşme esnasında acıya ve ağrıya neden olması veya bu sebeple cinsel birleşmenin hiç gerçekleşmeme olayına “Vajinusmus” denir.

Vajinismus Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cinsel birleşme esnasında yaşanan ağrılı ve acıya sebep olan nedenler, kişinin sağlıklı bir cinsel birleşme yaşamasını engelleyen bir durum olmaktadır. Bu durumu ortadan kaldırmak için vajinusmus tedavisi olması gerekir ve bireyler için bu durum büyük önem taşımaktadır. Bu hastalıktan kaynaklanan kasılmalar cinsel birliktelikte ortaya çıkabildiği gibi, regl döneminde tampon kullanımı ya da doktor muayenesinde de ortaya çıkmaktadır. Kasılmalara sebep olan kaslar vajinayı çevreleyen pelvik kaslarıdır. Mesane ve rahim arasında hamak görevi gören kas grubu olan pelvik kasları eğer zayıfsa, çalışması konusunda güçlük oluşur. Bu durum da cinsel fonksiyonlara etki etmektedir.

Vajinusmus hastalığı, dünya çapında oldukça fazla ve yaygın olarak görülmektedir. Türkiye’de de yaklaşık olarak her sekiz kadından birinde bu hastalık görülmekte. Bu sebeple de pek çok çiftin cinsel hayatlarının olumsuz etkilendiğini ve psikolojilerinin bu sebepten bozulduğu durumlarla da sık sık karşılaşmaktayız.

Vajinismus Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Vajinismus hastalığının göstergesi ve belirtileri birden fazladır. Bunların en önemli ve en yaygın olanı ise hastanın hiç cinsel ilişkiye giremiyor olmasıdır. Tedaviye gelen bayanların çoğunun bakire olduğu görülmektedir. Bazı durumlarda vajinusmus hastalarının daha önce cinsel ilişkiye girdikleri ancak bu sürecin çok sorunlu, ağrılı ve sancılı geçtiği dile getirmektedirler. Cinsel ilişkide ağrı durumları “disparoni” olarak adlandırılır ve bilinir. Bunun dışında hastalık belirtilerinin, jinekolojik muayenelerde kasılma ve spazmların sebebi ile gerçekleştirilememesi, tampon ve fitil kullanılamaması, cinsel yolla birleşimin belirli pozisyonlarda yapılması, penisin sadece bir kısmının vajinal kanala girebilmesi gibi sorunlarda bu belirtilerdendir. Bunun dışında vajinismus hastalarının, cinsel birleşme öncesinde psikolojik bazı belirtiler göstermektedir. Kişinin genital bölgesinde kanama ve yırtılma gibi durumların ortaya çıkmasından kaynaklı duyulan endişe ve korku, canının yanacağını düşünmesi gibi psikolojik bazı olumsuz düşünceler sıkça gözlenmektedir. Birçok hasta kendi vücuduna yabancılaşmakta hatta kendi genital bölgesine bakamamaktadır.

Vajinismus Nedenleri Nelerdir? Vajinismus Neden Olur?

Genel olarak vajinismus hastalığının problemlerini iki ana konu altında inceleyebiliriz. Bu problemin hastalar üzerinde  yüzde 90 görülme sebebi psikolojik kalan yüzde 10’u ise yapısal bir sorundan kaynaklıdır.

Vajinismusun Psikolojik Nedeni; Genel olarak değerlendirildiğinde yanlış cinsel eğitim, ahlaki ve toplumsal baskı sonucusunda gelişen cinsel birleşmede yaşanan olumsuz görüşlerin dinlenmesi, çocukluk döneminde yaşanan cinsel travmalar, kızlık zarı ile ilgili duyulan yanlış bilgi ve korkular, yanlış jinekolojik muayene gibi birçok sebebe dayanır.

Vajinismusun Yapısal Nedenleri; Pelvik inflamatuar hastalıklar, vajinal enfeksiyonjlar, doğuştan kaynaklı anatomik anormallikler, yulvar vestibulit sendromu ve bazı kist gibi yapılar görülebilir. Doğuştan kaynaklı anartomik anormalliklere örnek verecek olursak kızlık zarının cinsel birleşme esnasında problem  yaratacak kadar kalın duvarlı veya yüksek kenarlı olması  diyebiliriz. Bunların yanında, yapısal ve psikolojik bir kaynağı olmamasına rağmen problemin görüldüğü durumlar da olmaktadır. Vajinismus hastalığının üzerinde durulan belirtilerinden bahsedildiği gibi çok farklı nedenleri olabilmesinden kaynaklı hastanın bir jinekolojik değerlendirmeden geçmesi ve kesin olarak vajinismus tanısı alması, tedavinin başarılı olabilmesi adına oldukça  önemli bir adımdır.

Çiftler Açısından Vajinismus Nasıl Sorunlar Yaratır?

Pek çok hastanın aklında vajinismus probleminin sadece kendi başlarına gelen bir hastalık olduğu yönünde yanlış düşünceler bulunmaktadır. Bununla birlikte internet ortamında ve diğer mecralarda biraz araştırma yapıldığında bu sorunu yaşayan kişiler sorunu sadece kendi başlarından geçmediğini birçok çiftin bu konular üzerine sorunlar yaşadığını ve yalnız olmadıklarını görüp fark etmektedir. Son yıllarda gerek dünya ülkelerinde gerekse Türkiye de vajinismus hastalığı çiftler arasında sık sık görülmekte ve bu durum git gide artmaktadır. Vajinismus sorunu ile beraber yaşamak ve sürekli bu sorunla boğuşmak çiftlerin enerjilerini tüketmenin yanında kişilerde depresyon etkisi yaratmaktadır. Hatta bu durum bağlılığı dahi etkilemektedir. 

Vajinismus hastalarının çok büyük bir kısmı cinsel ilişki sırasında sadece vajina kaslarına değil karın, kalça, bel, kasık bölgelerinde ki kaslarını da kasabilmektedirler. Sorunu büyük yapıda olan hastaların ayak parmaklarından çene kaslarına kadar istemsiz kasılmaları olabilmektedir. Cinsel birleşme sırasında bütün bu kasılmalar kişinin istemsiz kasılmalar geçirmesi, kendi kontrolü dışında oluşmasıdır. Bu kasılmalara bağlı, bireylerde ilerleyen saatlerde “myalli” adı ile bilinen yaygın kas ağrıları görülür. Çiftler cinsel birleşme öncesinde herhangi bir fiziksek cinsel bir birleşme olmayacağına yönelik olarak birbirine bir güvence vermiş ise ilişki daha keyifli hale gelmektedir. Ancak ilişki sonrasında birleşmenin gerçekleşeceğini düşünen kadınlarda, endişe ve kaygı sebebi ile ön sevişme sürecinde haz duyma eksikliği ortadan kalkar.

Vajinismus İlk Gece Korkusu Mudur?

Bazı terapistlere göre  ortaya konulan tanımlamalardan biri de vajinismusun ilk gece korkusu olduğu yönündedir. Bu ortaya atılan tanımlar doğruluk payı içermemektedir. Bazı toplumlarda bu ilk gece korkusu  olarak kulaktan kulağa dolaşan ve abartılı söylemlere sahip sonuçlar  gelişmektedir. Bu durumdan da anlaşılacağı gibi ilk gece korkusu olarak nitelendirilen psikolojik durumlar, kadınlar da vajinismus sorununun en kayda değer sebebi olmaktadır.  İlk gecede ilişkisin de aşırı oranda ağrı, acı ve kanamaya yönelik korku, vajinismus hastalarında yüksek oranlarda görülmektedir. Bu nedenden dolayı vajinismus ‘ilk gece korkusu’ ya da ‘gerdek gecesi korkusu’ olarak da adlandırılmaktadır.

Vajinismus, Negatif Bir Koşullanmadır

Vajinismus hastalığı, kimi zaman bir ya da birkaç defa ağrılı ve kasılmalı cinsel birleşmenin ardından  hiçbir şekilde cinsel ilişkiye girememe, isteksizlik şeklinde de kendisini gösterebilmektedir. Kadın ilişki esnasında acı hissetme duygusunu bu şekilde bilinçaltına iyice yerleştirir ve bu sayede artık süregelen ilişkilerin tamamında acı hissi düşüncesi yerleşerek, kişide bir ‘negatif koşullanma’ (kendi kendini şartlama) şeklinde zihne yerleşecektir. Bu negatif koşullanma durumu da ilişki esnasında meydana gelen kasılma neticesinde gerçekten de acı hissinin duyulmasına sebep olmaktadır.

Vajinismus Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Vajinismus,  pek çok sosyal medya ortamında en çok merak edilen, konuşulan ve tartışılan konulardan biri olan hastalığın tedavi süresidir. Vajinismus tedavi süresi kişiden kişiye göre farklı olabilmekle beraber son dönem  de birkaç hatta bir gün sürede bile tedavi gerçekleşebilmekte ve hastalar bu süre zarfından sonra cinsel hayatlarında normale dönebilmektedir.

Neden Vajinismus Tedavisi İçin Op. Dr. Nurettin Ersöz?

Çünkü Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce kliniğinde çiftlerimizin vajinismus sorununa sürekli güncellediğimiz bilgi, deneyim ve kliniğimizde sunduğumuz en yeni teknolojiler ile cevaplar vermekteyiz.

Pek çok çift vajinismus sorunun farkına varamadığı için sorunun kaynağını yerlerde aramaya meyil ederler. Sorunun farkına varsalar dahi maalesef bu sorunu yakın çevreleri ile dahi paylaşmaz çözümü internette ararlar. Kliniğimize bu sebeple arama motorlarından pek çok hastamız ulaşır. Hastalarımızın büyük bir kesiminin internet aracılığıyla, izmir vajinismus tedavileri, vajinismus tedavisi izmir, izmir vajinismus tedavisi gibi anahtar kelime aramaları kliniğimize ulaştıklarını görmekteyiz. Fakat hastalarımız hangi iletişim kanallarından bize ulaşmış olurlarsa olsunlar gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki kliniğimizde vajinismus sorununa kesin çözüm bularak ayrılacaklardır.

Diğer emin olacağınız konu Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce kliniğinimize gelen tüm hastalarımızın yaşam kalitesini etkileyen vajinismus sorununa tavizsiz bir gizlilik ve mahremiyet ile çözümler sunmaktayız. Güncel bilgi, ileri teknoloji ve %100 gizlilik prensiplerimiz ile sağladığımız yüksek memnuniyet ve başarı oranlarımız sayesinde İzmir vajinismus doktorları ve klinikleri içinde her geçen gün daha çok tercih edilmekteyiz.

Siz umutsuz olmadığınız ve bize ulaştığınız anda size en doğru tedaviler ile yardımcı olmak için buradayız. Kaygılarınızı gidermek ve sorunlarınızı çözmek için hazır hissettiğiniz anda bize 7 gün, 24 saat 0 (232) 421 90 50 nolu telefonumuzdan ulaşabilir aklınızdaki tüm soruların cevaplarını öğrenebilirsiniz. Detaylı bilgi için www.drersozince.com sitemizi de ziyaret edebilirsiniz. Hakkımızdaki yorumları DoktorTakvimi.com ve Google yorumlarımızdan okumanızı dileriz.

 
Hukuki Süreçte Güvenilir Kılavuz Ankara Ceza Avukatı
 
Bodrum Evden Eve Nakliyat Hizmetleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hukuki Süreçte Güvenilir Kılavuz Ankara Ceza Avukatı
Ankara ceza avukatı, ceza hukuku alanında karşılaşılan karmaşık ve stresli ...
''Üstün Kalite ve Güvenilirlikte Konteyner Sfero Döküm: Askan Mühendislik Makina İle Endüstriyel Çözümlerde Liderlik!''
Askan Mühendislik Makina, konteyner sfero döküm alanında lider bir firma ...
Yaratıcı Kadın Elbise Modelleri
Kadınların vazgeçilmezi her sezonun kurtarıcı parçası kadın elbise modelleri ...
 
Work and travel fiyatları
Work and travel son dönemlerin en çok tercih edilen kaliteli yurtdışı ...
Hüseyin Kırçıltepeli'den Finans Dünyasına İlham Veren Analizler
Finans dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak bilinen Hüseyin ...
Seyahat ve Tatil: Araç Kiralama, Yurtdışında Yaşam ve İslami Tatil
Seyahat ve tatil, birçok insanın yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır. Araç ...
 
İstanbul İş Güvenliği Kursu
İstanbul, Türkiye’nin en önemli şehirlerinin başında gelmektedir. İstanbul ...
Paslanmaz Hurda Fiyatları
2024 yılı, paslanmaz çelik hurdasının piyasa dinamiklerinde önemli değişikliklerin ...
Balayı Villaları
Balayı, genellikle evlenmiş olan çiftlerin düğünden hemen sonra geçirdikleri, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva