Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
17 tropik meyve türü Kumluca MYO’da araştırılıyor
17 tropik meyve türü Kumluca MYO’da araştırılıyor
20 Ekim 2018 Cumartesi - 10:32

Vali mesaiye kahvaltılı toplantı ile başladı

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Kahvaltılı Toplantısı’nın konuğu Antalya Valisi Münir Karaloğlu oldu. ANSİAD Başkanı Sadi Kan’ın toplantı başkanlığında gerçekleştirilen kahvaltıda, Antalya’nın turizm, tarım, ticaret ve teknoloji yatırımları konuşuldu.

Vali mesaiye kahvaltılı toplantı ile başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

2015’ten beri krizden en çok etkilenen şehrin turizm kenti olan Antalya olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, “Neredeyse dibi görmüştük, ilk geldiğim hafta esnaf Kundu’da yolu kapamış dediler, neden yolu kaparlar dedim, kiralar çok yüksek olduğu için dediler, bir gün sonra da Kemer’de esnaf kepenk kapattı dediler, esnafın kirası Dolar/Euro bazlı kiracı ve kiralayan arasındaki anlaşmada kira düşmediği için esnaf sesini duyurmaya kepenk kapatmıştı. Böyle sıkıntılı bir süreçte göreve gelmiştim” dedi. 2017 yılı için turizm gelirlerinde artış yaşanacağına dair öngörülerinin gerçekleştiğini kaydeden Vali Karaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “2017 yılında 10 milyon 400 bin TL ile kapattık dönemi, sadece turizm değil ihracatta yüzde 21’e yakın bir artışla Türkiye ortalamasının iki katı bir artış yaşadık. Ekonominin kötüye gitmesi nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla milli istihdam seferberliği olmuştu biz de Antalya’da o toplantıyı gerçekleştirdik. 150 bin yeni istihdam hedefi ile yola çıkmıştık itirazlara rağmen, fakat biz 2017 yılını 184 bin yeni istihdam ile kapattık. Antalya İstanbul’dan sonra ikinci büyük kent oldu. Nüfusla oranlarsanız Antalya birinci oldu diyebiliriz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye ikinciliği ödülünü aldık. İşin esas sahibi iş dünyamıza, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’na bu ödülü teslim ettik. 2017 yılını turizm, ihracat ve istihdamda ciddi bir yükselmeyle kapatmış olduk.”

EKİM AYI İTİBARİYLE GÜNLÜK 50 BİN YABANCI TURİST

Antalya’nın öncelikli ekonomisinin turizm olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, “2018 yılında turizm şehri olan Antalya için turizmci arkadaşlarla toplandık ve 2018 yılı hedeflerini 14 milyon turist olarak açıkladık. Onu da yüksek bulanlar oldu. Rezervasyonlara ve havalimanı rakamlarına bakıyoruz, “19 Ekim itibariyle her gün 50 bin yabancı bu şehre tatil yapmaya geliyor” dedi.  2018 yılında 14 milyon turist hedefinin geçilebileceğini de kaydeden Karaloğlu, “2018 yılı sonunda 14 milyonu yakalayacağız gibi duruyor. Bir miktar da transit yolcuların günlük girişlerini yıl sonunda toplu olarak tedarik edeceğiz, 14 milyonu geçeceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu. Turizmin şu anda iyi olduğunu ve gelir artışının yüzde 30 olduğunu kaydeden Karaloğlu, “Turist sayısı artış ve geliri bakımından Türkiye’nin üzerindeyiz. Turizm ekonomiyi tabana en çok yayan sektör. 2016’da göreve başladığımda yaşanan sıkıntılar yok, Türkiye son dönemde dolar üzerinden yapılan operasyonlar nedeniyle ciddi sıkıntı yaşanmış olmasına rağmen bunu hissetmediysek burada çok ciddi bir potansiyel olduğu içindir” dedi.

MUZ İHRAÇ EDER DURUMA GELECEĞİZ

Antalya’nın özellikle örtü altı tarımda lider şehirlerden biri olduğunun altını çizen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “6 milyon ton ile sebzede Türkiye’nin lideriyiz. Meyvecilikte de ileriyiz. Sadece üretiminde değil tarımın teknolojisinde de gelişme var. Türkiye’de tarımsal Ar-Ge açan bir firmamız var. Özellikle meyvecilikte son yıllarda temiz, arındırılmış ve laboratuvar ortamında üretilen fideler sayesinde üretimimiz dönüm başına 3.5 tondan 8 tona çıkarıldı” diye konuştu. Tarımın teknolojiye katılmasıyla elde edilen sonuçların ciddi değer kazandırdığını belirten Vali Karaloğlu, “Meyvede en büyük açığımız muzdadır, bu trend devam ederse Türkiye muz ithal eden değil ihraç eden bir komuma gelecek” diye konuştu.

SANAYİSİ OLAN BİR KENTİZ

20 milyon kişiye lojistik sağlayan bir şehir olduğumuzu belirten Vali Karaloğlu, “2.5 milyonluk bir nüfus var, bu nedenle önemli bir ticaret merkezi. Biz sanayi şehri değiliz ancak sanayisi olan bir şehiriz. Önemli bir sanayi bölgemiz var. Çok önemli işlerin yapıldığı bir serbest bölgemiz var. Özellikle tekne imalatında en iyi tekne imal edilen noktalardan biri. Serbest bölgemizi ve organize sanayi bölgemizi de büyüttük bu 2.5 sene içerisinde. OSB’nin ihtiyacı olursa büyüyecek imkanımız da var” dedi. Antalya’nın turizm şehri olma özelliğini korumak zorunda olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, “Antalya’nın havasını suyunu toprağını kirletecek sanayiden uzak durmak lazım” diye konuştu. Toplantı, ANSİAD Başkanı Sadi Kan’ın, Vali Münir Karaloğlu’na günün anısına plaket takdimiyle sona erdi.

 
Ara Güler bugün son yolculuğuna uğurlanıyor
 
Antalya'da alt geçitte sollamak istedi ama...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalyalı 21 Ekim 2018 Pazar 21:50

Vali bey kahvaltıyı yasaklar ama kahvaltıda konusur. Insanlar köle degildir yasak koyarak degil insanlari calismaya tesvik ederek onlara deger vererek sağlıklı bir toplum ve çalışan kazanılır. Sizin yaptığınız Mobbing uygulamaktır. Her kurumun amiri zaten saat 10 da kahvaltı yapılmayacağını bildiği icin buna musaade etmiyordur bu aldığı karar sadece çalışanı degil kurum amirlerinide hiçe saymaktır. Okullarda 45 dk da bir 10 dk tenefus vardır o zaman şartları duzeltin her kurumda ara olsun robot degiliz sonucta sayin valim. Kimsenin ekmeğiyle oynamayın çalışana baskı uygulatmayın.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Akseki'de yol uygulaması
AKSEKİ- Manavgat karayolunda yapılan yol uygulamasında uyuşturucu madde ele geçirildi.
Türel'i övdü hemşehrisi başkanları fena gömdü
Dünya Vatandaşları Örgütü (WCO ) Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, 13. İpek ...
CHP'li Semih Esen, Konyaaltı için aday adayı
CHP Antalya eski İl Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Belediye Başkan aday ...
 
Gazipaşa'da öğrenciler tarihsel yolculuğa çıktı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından tarih bilincinin oluşturulması ...
Ölümüne neden olan sürücüye hapis istemi
ANTALYA'da, Özgü İzem Ahırlı'nın (8) ölümüne, babaanne Gülşen Ekinak'ın ...
Türel: Hizmetlerimiz en büyük referansımız
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'da turizmciler ...
 
İSTSU Özel Ödülü, Büyükşehir ASAT'ın
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nün, 'Su Hayattır' ...
Resim bölümü mezununun ilk sergi heyecanı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü'nden ...
InterFresh 2018 Alım Heyeti, ATSO'yu ziyaret etti
ANTALYA Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki InterFresh 2018 Yaş Sebze Meyve Depolama ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva