ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
16 Aralık 2022 Cuma - 20:07

Validen Gabar ve Cudi için Antalya örneği...

Şırnak Valisi Osman Bilgin, "Antalya, Ankara nasıl güvenliyse, artık Gabar, Cudi ve diğer dağlarımız da güvenli olacak" dedi.

Validen Gabar ve Cudi için Antalya örneği...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ŞIRNAK'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılıyor. Yılsonunda 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması hedefleniyor. Vali Osman Bilgin, "Çok yüksek gravite, yani dizel araçlarda traktöre buradan çıkan petrolü koyduğumuzda direkt çalışabilen petroldür" dedi.

Terörden arındırılan Gabar Dağı'nda, 2020'de başlatılan sismik çalışmalar sonrası petrol rezervi bulunması üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışma yaptı. Çalışmalar sonrası 13 Eylül 2021'de ilk kuyu, 'Şehit Esma Çevik-1' adı ile faaliyete alındı. TPAO, 6 noktada çalışmalarını yoğunlaştırdı. 5 kuyunun faaliyete alındığı tesiste kuyularda günlük 5 bin 300 varil petrol çıkartılıyor. Yılsonunda 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması hedefleniyor.

SIRNAK GABAR DAGI'NDAKI PETROL REZERVINDE GUNLUK 5 BIN 300 VARIL PETROL CIKARILIYOR. YIL SONUNDA 2 KUYUNUN DAHA FAALIYETE GIRMESI ILE GUNLUK URETIMIN 10 BIN VARILE CIKARILMASI HEDEFLENIYOR. FOTO: SEKVAN KUDEN/SIRNAK,(DHA)

Şırnak Valisi Osman Bilgin, beraberinde 23’üncü Jandarma Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal ve Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al ile beraber, Akçay köyündeki ‘Şehit Astsubay Esma çevik 1’ kuyusunda incelemelerde bulundu. TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir tarafından karşılanan Bilgin ve beraberindeki heyet, çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Petrol rezervi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Osman Bilgin, faal 5 kuyu olduğunu 6'ncısının üretime geçmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarıldığını ifade eden Vali Bilgin, "Çok yüksek gravite, yani dizel araçlarda traktöre buradan çıkan petrolü koyduğumuzda direkt çalışabilen petroldür" diye konuştu. 

'ŞIRNAK’IN HER YERİNDE TPAO, GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ İLE BİRLİKTE PETROL ARIYORLAR'

Güvenliğin sağlandığı bölgede petrol arama faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Vali Bilgin, "Bir zamanlar bu bölge, bırakın petrol çıkarmayı, siz değerli basın mensupları veya buradaki vatandaşlarımızın normal günlük faaliyetlerini yürütemeyeceği bir alandı. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde burada İçişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız koordinasyonunda çok büyük mücadele sonucunda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, jandarmamız, emniyetimiz, istihbarat teşkilatımız, tüm birimler ile birlikte verilen mücadele ile kamu görevlileri değil, bütün vatandaşlarımız rahat bir şekilde bu bölgeyi gezebiliyorlar, faaliyetlerini yürütebiliyorlar. Hepsinden önemlisi, bölgenin insanımızın kendi kaynağı olan, doğal kaynaklarımıza ulaşabiliyoruz ve bunları çıkarabiliyoruz. Türkiye’nin gururu olan ve Türkiye’nin son dönemde parlayan yıldızı olan TPAO’nun başta genel müdürü olmak üzere tüm çalışanları ile birlikte verdiği mücadele ile artık hem denizde, hem karada çok büyük keşifler yapılıyor. Türkiye’nin en büyük doğal gaz keşfi hatta dünyanın büyük keşiflerinden biri malumunuz olduğu üzere, Kilyos sahasında yapıldı. Çok şükür ki burada da Türkiye’nin hatta dünyanın son yılda en büyük 10 keşfinden biri yapıldı. Burada Enerji Bakanımıza, TPAO Genel Müdürü Melih Bilgin'e ve çok değerli TPAO çalışanları, TPIC hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bölge neresi biliyor musunuz? Bu bölge Bayraktar TB-2’nin Türkiye’ye kazandırıldığı bölge. Özdemir Bayraktar, Akçay Tugayı’nda Bayraktar TB-2’nin geliştirme faaliyetlerini, alan faaliyetlerini yapmıştır. Bugün Selçuk Bayraktar’ın ve onun ekibinin yüksek çalışmaları ile ortaya çıkan Bayraktar TB-2 bu bölgede deneme faaliyetleri, geliştirme faaliyetleri ile birlikte bu bölgede yer altı kaynaklarını çıkarıyoruz. Halkımıza çok büyük bir imkan sağladı. Ülkemizin, paramızın yurt dışına çıkmasına engel olduk. Ülkemizin, paramızın yurt dışına çıkmasına engel olduk. Şu an açılan 5 kuyu var. 6’ncısı açıldı ama üretime geçmedi. 5 bin 300 varil, çok yüksek gravite ve bir araca koyduğumuzda direkt çalışabilecek vaziyettedir. Sadece sondaj çalışmaları ile birlikte Cudi, Gabar, Bestler Dereler'de, Kato’da şu an Şırnak’ın her yerinde TPAO ve güvenlik güçlerimiz ile birlikte petrol arıyorlar. Artık güvenliği sağladık bu dağlarda, artık Şırnak son dönemlerde petrol ile adından söz ettiriyor. Şırnak artık çok fazla gündemde kalacak. Artık mutluluğu, başarılarıyla, ülkeye kattığı katma değerler, güvenliği ile gündemde kalacak. Gelecek yıl günde üretimi 25 bin varile çıkaracağız. Bu miktar ile birlikte bölgenin ekonomisi değişecek. İnsanlarımız artık özgürce her türlü faaliyetlerini yapabilecekler. Antalya, Ankara nasıl güvenliyse, artık Gabar, Cudi ve diğer dağlarımız da güvenli olacak."

Daha sonra petrol kuyusundan çıkan petrolü bir pet şişeye dolduran Vali Bilgin, bunu gazetecilere gösterdi.

SIRNAK GABAR DAGI'NDAKI PETROL REZERVINDE GUNLUK 5 BIN 300 VARIL PETROL CIKARILIYOR. YIL SONUNDA 2 KUYUNUN DAHA FAALIYETE GIRMESI ILE GUNLUK URETIMIN 10 BIN VARILE CIKARILMASI HEDEFLENIYOR. FOTO: SEKVAN KUDEN/SIRNAK,(DHA)

SIRNAK GABAR DAGI'NDAKI PETROL REZERVINDE GUNLUK 5 BIN 300 VARIL PETROL CIKARILIYOR. YIL SONUNDA 2 KUYUNUN DAHA FAALIYETE GIRMESI ILE GUNLUK URETIMIN 10 BIN VARILE CIKARILMASI HEDEFLENIYOR. VALI OSMAN BILGIN(ORTADA)FOTO: SEKVAN KUDEN/SIRNAK,(DHA)

SIRNAK GABAR DAGI'NDAKI PETROL REZERVINDE GUNLUK 5 BIN 300 VARIL PETROL CIKARILIYOR. YIL SONUNDA 2 KUYUNUN DAHA FAALIYETE GIRMESI ILE GUNLUK URETIMIN 10 BIN VARILE CIKARILMASI HEDEFLENIYOR. FOTO: SEKVAN KUDEN/SIRNAK,(DHA)


iSIRNAK GABAR DAGI'NDAKI PETROL REZERVINDE GUNLUK 5 BIN 300 VARIL PETROL CIKARILIYOR. YIL SONUNDA 2 KUYUNUN DAHA FAALIYETE GIRMESI ILE GUNLUK URETIMIN 10 BIN VARILE CIKARILMASI HEDEFLENIYOR. FOTO: SEKVAN KUDEN/SIRNAK,(DHA)
Sekvan KÜDEN/ ŞIRNAK, (DHA)-

 
Sinisa Mihajlovic kanser nedeniyle hayatını kaybetti
 
Antalyalı doktor: ‘70 liralık test için 1300 TL istediler’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Faruk Fatih Özer'in, Türkiye'deki duruşmaları ertelendi
THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'le ilgili iki farklı yargılama, Arnavutluk ...
Elif Nur'un şüpheli ölümüne soruşturma
ESKİŞEHİR'de cezaevinde olan Sibel- Gökhan Tiftik'in kızları Elif Nur ...
Ekrem İmamoğlu: Doğru zamanda doğru itirazlar yapılacaktır
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Her şeyin ...
 
Bakan Koca: İlaç sorununun çözümü için ikinci adım attık
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "İlaç bulunamaması sorununun çözümü için ...
'Sahte içki' operasyonu: 7 gözaltı
TEKİRDAĞ ve Kırklareli'de, polisin düzenlediği operasyonlarda 15 ton 409 ...
Otomobille taksi durağına daldı
BEŞİKTAŞ'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taksi ...
 
AVM'de çıkan yangın söndürüldü
LEVENT'te bulunan bir AVM'de çıkan yangın söndürüldü.
'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz'a 13 yıla kadar hapis istemi
TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' ...
81 ilde uygulama; 883 düzensiz göçmen yakalandı
İÇİŞLERİ Bakanlığı, düzensiz göçle mücadele kapsamında 81 ilde uygulama ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva