Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
26 Nisan 2021 Pazartesi - 19:14

Yeni bir dünya kurma zamanı

Turgut Güngör

Yeni bir dünya kurma zamanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ozan Aşık Ferhat'ın türküsünü, yıllarca bir milli marş gibi söyledik. "Tilki gibi sinmen yeter/yoksul halkı ettin beter/bir gün olur zulmün biter/hoşt Amerika p.şt Amerika"

68 kuşağının gençleri olarak 6. Filo'ya karşı, dilimizde bu türkü, Amerikan denizcilerini Dolmabahçe'de denize döktük.

O gün bize direnen sözde "milli" birileri, Amerikan emperyalizmini savunuyordu. Bugün de aynı kafa yapısındakiler Amerikan çıkarlarına hizmet etmek için yarışıyor.

 Amerika ile ilişkilerimiz hiçbir zaman dört dörtlük, ballı çörekli ve dostça olmadı. 61 yılda iki ülke arasında 31 kriz olmuş. Bu nasıl bir dostluktur?

24 Nisan günü "Türkler, Ermeni soykırımı yaptı" diyen bir çocuk pornocusu...Göreve geldikten sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile görüşmeyen bir yaşlı başkan... Halkbank davası...Kişisel banka hesapları gibi farklı dosyaları el altından gösteren bir şantajcı..

ASIL BÜYÜK KATLİAMLAR

1915 olaylarının 106. yıl dönümünde Amerika Birleşik Devletleri başkanı, Ermeni tehciri için ilk kez "soykırım, büyük felaket" sözcüklerini kullandı.

Amerikalı, sana anlatayım yaptığın katliamları, soykırımları, gerçek büyük felaketleri. 15-70 milyon kişiyi bulan  kızılderilileri katlettin, onların verimli topraklarına yerleştin. 350 bin Japon'u Hiroşima ve Nagasaki'ye üç günde attığın 2 atom bombası ile yok ettin. Kore'de 3 milyon  kişiyi, Vietnam'da 4 milyon masum insanı öldürdün. Kamboçya ve Laos'ta bir milyon insanı katlettin. Afganistan'da 250 bin-1 milyon kişinin canına kıydın. Irak'ta 2,5 milyon kişi yaşamını yitirdi. 

İLİŞKİLER SIFIRLANIYOR

Ermenilerin zorunlu göçüne "soykırım" diyen Amerika yönetimi, Türkiye'yi gözden çıkarmış, bir anlamda silmiş gibi görünüyor.

ABD, İncirlik ve yurdun dört bir yanındaki üslerinin etkisini sıfırlamak için tüm bölgede alternatif üsler kurdu. Suriye'de, Irak'ta, Kıbrıs Rum kesiminde, Girit'te, Gürcistan, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'da, Ukrayna ve Kırım'da artık Amerikan üsleri var. 

1910-1922 yılları arasında Ermeni çetelerin yaptığı katliamlar, Başbakanlık Devlet Arşivlerinde belgeleriyle korunuyor. Anadolu'da Ermeni çeteleri kadın, yaşlı, çocuk ayırmadan 523 bin 955 Türk'ü katletti. Erzurum'un Ilıca ilçesinin Alaca köyünde, Ermeni çetelerin kurşunlarıyla öldürülen, 103 hanedeki insanların toplu mezarı var. Soykırım arayan gelsin, görsün.

ABD İLE YOL AYRIMINDA

Türkiye gerçek diplomatları görevden uzaklaştırdı, yerlerine kariyersiz kişileri, sadece AKP'li diye bu makamlara atadı. Başımız çok fena ağrıyor. 

1915 olayları bir soykırım değildir. Türk milleti asildir, soykırım yapmaz. Türkiye Cumhuriyeti tarihi belgeler arşivlerini açtı. Bir tane soykırım belgesi bulan tarihçi yok. 

Ermeni terör örgütü Asala'nın yakın tarihte şehit ettiği Türk diplomatlar, tüm dünyanın bildiği ve kabul ettiği bir gerçektir.

Amerikan yönetimi parasını ödediğimiz F 35 uçaklarını ambargo gerekçesiyle vermiyor. Rusya'dan aldığımız S- 400 füzelerini kullanamazsın diyor.

ABD ile bir yol ayrımına geldik. Ermenistan toprak ve tazminat isteyebilir. Bir açmazdayız. Bir yanda Amerika, öte yanda Rusya.. Avrupa Birliği'ne girmeye çalışırken, Arap dünyasına özenti...

FATURASI OSMANLIYA

ABD'nin yeni başkanı, seçimde verdiği sözü yerine getirdi. Diplomatik bir üslup kullandı. Konstantinopolis dedi, Osmanlı dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nden söz etmedi. Faturayı, Osmanlı Devleti'ne kesti. Bu ifadeler, TC ile ilişkilerin minimum düzeye indirgenmesi, sıfırlanması, muhatap alınmaması anlamına gelir.  

Biz gençler, toprağımıza ayak basan Amerikan askerlerini denize dökerken, onlar 6. Filo'yu kıble belleyip, secde yapıyordu. O günlerde, tam bağımsız Türkiye'yi savunan gençlere saldıranların yol arkadaşları, bugün devleti yönetiyor ve Amerika'ya gıkını çıkaramıyor. ABD yönetimi kararını vermiş. Bu tavır, bu üslup, bu tutum, bu davranış "Türkiye artık stratejik ortağımız değil" demenin kibarca söylemidir. Büyük devlet adamı İsmet İnönü'nün tarihi sözü, bugünler için de geçerli: "Yeni bir dünya kurulur ve Türkiye de orada yerine alır."

Etiketler:
 
Motosiklet yayaya çarptı: 2 yaralı
 
İşte tam kapanmayı getiren o tablo
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Recai Özdemir 26 Nisan 2021 Pazartesi 22:36

ABD nin Ortadoğu projesinin pratiğe dönüşü.Tabi iktidar sahiplerinin çıkarları için onlarla ortak oluşunu sadece seyreden bizler az suçlu değiliz...

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Recai Özdemir 26 Nisan 2021 Pazartesi 22:33

ABD nin tutumu büyük Ortadoğu projesinin uygulamasının gerçeği .Türkiye nin ipini çekmiş ,sadece Karadeniz kalmış.Ancak tüm olanlar iktidar sahiplerinin bunlarla kendi çıkarları İçin ortak davranmaları.Yoksa bahanesi olmaz.Bizler daha aktif olmadıkça demokrasi bahanesi ile daha kötü olacağız...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motosiklet yayaya çarptı: 2 yaralı
BURSA'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye ...
İş yerine giren yavru sansar, ilgi odağı oldu
KARAMAN'ın Ermenek ilçesindeki iş yerinin açık olan kapısından içeri giren ...
Koronavirüs temaslısı kumar baskınında yakalandı
TOKAT’ın Niksar ilçesinde koronavirüs temaslısı olduğu için karantinada ...
 
Mağazada açılış indirimi, koronavirüsü unutturdu
SAKARYA'nın Karasu ilçesindeki mağazanın açılışında indirim uygulanması ...
16 yaşındaki kızı isteme kavgasında silahlar kullanıldı
ADANA’da iki aile arasında 16 yaşındaki kız çocuğunu isteme meselesi yüzünden ...
İstanbul'da polisler KADES'i tanıttı
TOPLUM Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, İstanbul'da kadınlara ...
 
Oyun oynarken dereye düşen Suriyeli Azize boğuldu
ADANA'da, oyun oynadığı sırada dereye düşüp, sürüklenen zihinsel engelli ...
Eşi ve çocukları gelince intihardan vazgeçti
ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde Muharrem U. (55), inşaat hailindeki 5 katlı ...
Kuzenini öldüren katil zanlısı adliyede
KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde, hayvanların bahçesine girmesi nedeniyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva