Okullarda yerli malını özendirmek amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihlerindeki Yerli Malı Haftası kutlamaları, Kepez ilçesindeki Alpay Kalkan Delen Anaokulu'nda yıla yayıldı. Okuldaki 5 ve 6 yaşlarındaki 227 öğrenci, annelerinin hazırladığı yöresel yemekleri okula getirdi. Arkadaşlarına eşsiz lezzetteki yöresel yemekleri tattıran minikler yerel kıyafetlerini giydi. Okuldaki kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.
Anaokulu Müdürü Hacer Bozat, yerli malı etkinliğini tüm seneye yaydıklarını bu sayede çocukların tüm yöreleri tanımasına katkı sağladıklarını anlattı. Öğrenci velilerinin evlerinde kullanmış olduğu çömlek, testi, eski bakır kabak gibi yöresel ürünleri okula getirip bir sınıfta sergilediklerini belirten Bozat, “Minik öğrencilerimiz hangi yörede ne meşhur onu öğrendi. Velilerimiz zeytinyağlı sarma, ekşili köfte, kete, içli köfte gibi yöresel ürünleri okula getirdi. O yörelerde kullanılan ürünleri tanıma ve tatma fırsatı yaşattı. Birlikte çok güzel yerli malı etkinliği geçirmiş olduk" dedi.
Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||