Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, başkentte uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcılarını 7 ay süreyle takibe aldı. Takip sonucu sokak satıcılarına uyuşturucu temin ettiği belirlenen bir şebeke ortaya çıkarılınca Ankara merkezli Gaziantep, Mardin, Batman, Antalya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Manisa'da uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen şebekeye yönelik operasyon yapıldı.

Operasyonda, Batman'da yaşayan ve Güney sorumlusu olarak tanınan F.A., ve Ankara sorumlusu olarak bilinen M.Ş.'nin elebaşılığını yaptığı suç örgütünden 42 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve araçlarında toplam 202 kilo 855 gram esrar, 13 bin 50 adet Ecstasy hap, 50 parça halinde içime hazır hale getirilmiş kokain ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 1610 TL nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin alınması ardından, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak, nakletmek, kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek ve bulundurmak" suçlarından haklarında düzenlenen soruşturma evrakıyla birlikte Ankara Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 25 şüpheli tutuklandı, 17'si serbest bırakıldı. Operasyonlarda, ayrıca 27 kişi hakkında ise "kullanmak için uyuşturucu veya uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan yasal işlem yapıldı.

Ümit KOZAN/ANKARA, (DHA)-