ATSO'nun 2019 yılı son meclis toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer başkanlığında yapıldı. Toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Çetin’in üniversite ile ilgili sözleri dikkat çekti. Çetin şöyle konuştu:
“Üniversite kenti olması konusuna katılmıyorum. Antalya’nın üniversite kenti olması Antalya’nın vizyonuna çok yakışmıyor. Antalya’ya uygun bir vizyon değil bana göre… Antalya’da tarım ve turizm varken, üniversite kenti bana göre 3’ncü sıraya 4’ncü sıraya gelir. Ama üniversite olsun mu?..Tabi ki olsun…”
BAKAN TAM TERSİNİ SÖYLEMİŞTİ
Oysa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2017 yılında yaptığı bir konuşmada Antalya'nın aynı zamanda eğitim kenti olması için de çalıştıklarını ifade etmiş şunları söylemişti:
"Antalya'mızı üniversiteler şehri yapacağız dedik. Halen 5 üniversite var. İnşallah Manavgat'ta bir üniversite, batı Antalya'da da bir üniversite daha kurulacak. Üniversite sayısı 7'e çıkacak. Önümüzdeki süreçte hedefimiz 10 üniversite. Gazipaşa'da Uzay Bilimleri ve Havacılık Fakültesi açacağız."


Üniversiteden ziyade Bilim Üniversitesi Tarzında geleceğe dönük bilim teknoloji tarzı bir üniversite kurulması gerekir.
ayrıca üniversite kurulacak madem direk Expo 2016 alalnına kurun yer hazır yapın 50 bin kişilik yeni bir kampis Teknoloji Bilim ve Sanat üniversitesi olsun ama. içinde bu alanların dışında başka bölüm olmasın! Uzay bilimini, nükleer enerjiyi veya daha yeni olmayanı bulmaları için kurulsun burası. Ülke olarak en çok neyi ithat ediyorsak onun yerli üretimini muadilini yapmak için uğraşsınlar. Expo 2016 boş kalana kadar. 2 milyar TL harcandı ama hala boş !!!
davut çetin in ne kadar vizyon sahibi olduğu anlaşılıyor,atso görevini bırakıp çiftçiliğe devam etsin.