Fransız 35 yaşındaki Buruno Jeannoel Lebon'un eşinin kaybolduğunu bildirmesi üzerine çalışma başlatan polis, Macar 25 yaşındaki Orsovya Reka Acs'ı, 3 saat sonra Amasra yolu üzerinde bulunan Kazpınarı Köyü girişinde buldu.


Fransa'dan pedal çevirmeye başlayan Buruno Jeannoel Lebon ile Macaristan uyruklu eşi Orsovya Reka Acs, dün Bartın'a ulaştı. Bartın'da şehir içi trafiğinde bisikletle ilerleyen çift birbirlerini kaybetti. Bunun üzerine Lebon saat 16.00 sıralarında polise giderek eşinin kaybolduğunu söyledi. Bartın Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Acs'ın bulunması için tüm imkanları seferber etti.

Polis ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucu Orsovya Reka Acs, Amasra yolu üzerinde bulunan Kazpınarı Köyü girişinde bulundu. Polis tarafından İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Acs, eşi Buruno Jeannoel Lebon'a uzun süre sarılarak, polislere teşekkür etti. Bartın Polisevi'ne götürülen çift ikram edilen yemeğin ardından otele yerleştirildi.

Lebon, "Eşimle beraber 10 gündür İstanbul'daydık. Bartın, Amasra, Safranbolu gezimizin ardından Karadeniz gezisi yaparak İran üzerinden Çin ve Hindistan'a gitmeyi düşünüyorduk ama maalesef eşim Bartın'da kayboldu. Bir tane telefonumuz olduğu için birbirimizle bağlantı kuramadık. Fakat Türk polisi çok özverili şekilde çalışarak eşimi kısa sürede buldu. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

Orsovya Reka Acs ise "Kaybolduğumu anladığımda önce paniğe kapıldım. Eşimle Amasra'ya geçeceğimiz için o yöne gitmeye başladım. Ancak eşimi bulamayınca korkmaya başladım. Arama çalışmaları başlatılmış. Polis ekipleri beni bulduklarında çok sevindim. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DHA)