Polis kaynaklarına göre kaza, Irvine kentinde gece saatlerinde meydana geldi. James Wehr’in kullandığı McLaren marka spor otomobilin, trafik ışığının yeşile dönmesinin ardından hızla hareket ettiği, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aracın kaldırıma ve ardından ağaca çarptığı belirtildi. Çarpmanın etkisiyle ikiye ayrılan otomobil alev aldı. Araçta bulunan Wehr ve Kramer olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazada yaşamını yitiren ikinci kişinin kimliği daha sonra açıklandı. Florida'da yaşayan ve modellik yapan Alexis “Lexi” Kramer’in, Wehr ile tanışmak için Kaliforniya’ya geldiği öğrenildi. Ailesi, ikilinin bir süredir sosyal medya üzerinden görüştüğünü ve Kramer’in ilk kez Wehr ile yüz yüze buluştuğunu açıkladı.

Otomobil tutkusuyla tanınan James Wehr, ABD’nin en büyük otomobil buluşmalarından biri olarak gösterilen “South OC Cars & Coffee” organizasyonunun kurucuları arasında yer alıyordu. Alexis Kramer ise modellik çalışmalarının yanı sıra otomobil ve motosikletlere olan ilgisiyle biliniyordu.

Kazanın kesin nedeni henüz netlik kazanmazken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. İlk değerlendirmelerde aşırı hızın kazada etkili olabileceği belirtiliyor.

(BILD)