Muhtarlara hitap eden Tonbul, “Sizler vatantaşın sesini devlete ulaştıracak seçilmiş kişilersiniz. Kamu gücünü elinde bulunduran biri olarak değil, vatandaşın yerine kendimizi koyarak hizmet etmeliyiz. Memur, devletin ve milletin kuludur. Bir devletin güçlü olması için milletinin o devlete inanıp güvenmesi gerekir. Muhtarlar olarak sizler vatandaşın sorun, öneri ve taleplerine ne kadar çok duyarlı olursanız vatandaş da devletine o denli inanır ve güvenir. Güvenlik konusunda vatandaştan gelen olumlu-olumsuz eleştirileri bize ilettiğiniz sürece bizler çevremizi daha iyi görür ve daha kaliteli hizmet veririz" diye konuştu.
Cemil Tonbul, Muratpaşa İlçesi suç çeşitliliği açısından hareketli bir yer olmasına rağmen, özellikle son bir yılda geçmiş yıllara göre suç oranlarının düştüğünü, bu başarıda da mahalle muhtarları ve vatandaşlarla kurulan iletişim ve işbirliğinin öneminin büyük olduğunu belirtti.
ANTALYA, (DHA)


Emniyet md zün yerel mahalle yöneticileriyle hemde muhtarlarla toplanması,onlarla antalyanın güvenliğini konuşması takdir edilecek,diğer il, ilçe md lerinede örnek bir davranış olmuş,kendilerini tebrik ediyorum.