MURATPAŞA 1.DERECEDE DEPREM BÖLGESİ
Antalya da 1999 yılına kadar tüm yapıların,4.derecede deprem kuşağına göre ve 1975 yılı afet yönetmenliğine göre yapıldığına dikkat çeken CHP Muratpaşa Belediye başkan aday adayı Adnan Yıldız, ancak Marmara depremi ile birlikte bu yapıların sağlıksız olduğunu hep birlikte gördüklerini söyledi. Yıldız, Antalya’nın 1.derecede deprem kuşağına ve yeni deprem yönetmeliğine göre yeniden yapılandırıldığını fakat 1999 yılına kadar yapılan yapılarla ilgili geriye dönük hiçbir tedbir alınmadığını belirterek, göreve geldiklerinde AB Kriterleri doğrultusunda, Muratpaşa ilçesinde, 1999 yılından önce inşa edilen tüm yapıların,halkın güvenliği,sağlığı ve mutluluğu için tekrar gözden geçireceklerini ifade etti.
AFET YÖNETİM REHBERİ OLUŞTURACAĞIZ
Muratpaşa ilçesinde afetler konusunda,halkın mutlaka eğitilmesi gerektiğinin altını çizen CHP Muratpaşa Belediye başkan Aday Adayı Adnan Yıldız, afet bilgi sistemi içinde Muratpaşa ilçesinde tüm sokak ve mahallelerin,okul,hastane, karakol,v.b.ile parklarını içeren kitapçık biçiminde bir Muratpaşa ilçesi rehberi hazırlayacaklarını ve afetlere karşı planlama ve alınabilecek önlemlere yönelik çalışmaları bu kitapçıkta halkın bilgisine sunacaklarını ifade etti.
Doğal afetlere karşı planlama ve alınabilecek önlemlere yönelik çalışmalar ile güvenlik kültürünün oluşturulması hedeflenen “Afet Yönetim Merkezi Projesi” ni mutlaka hayata geçireceklerini belirten Adnan Yıldız ayrıca, Muratpaşa ilçesinde yerleşim amaçlı jeolojik ve jeoteknik etüt raporu hazırlanarak yapılan saha çalışması ile elde edilen zemin bilgileri bilgisayara aktarılarak, ilçede yerleşime uygunluk haritaları oluşturulacağını söyledi.
YARDIM HARİTALARI OLUŞTURACAĞIZ
Afet bilincini yükseltmek, kendimizi ve çevremizdekileri gelecek bir afete hazırlamak için,böyle bir projenin Muratpaşa ilçesinde gerekli olduğunun altını çizen,Yıldız, AFET BİLGİ SİSTEMİ oluşturacaklarını belirterek, "İlçemizdeki mahalle, cadde,sokak, parsel, kapı numaralarını bu sisteme kayıt edeceğiz. Afet konteyner yerlerinden, eğitim ve sağlık binaları, akaryakıt istasyonları, resmi kurumlar, geçici iskan alanları, enkaz dökülebilecek alanlar, ilk yardım koordine merkezleri , lojistik destek merkezi ve çadır kent alanları v.b. gibi afet anında gerekli bilgilerin de girildiği İlçe Acil Yardım Haritaları oluşturacağız”dedi.
Yıldız ayrıca,göreve geldiklerinde Muratpaşada yaşayan herkesin deprem konusunda eğitilmesini hedefleyen “Eğitim Projesi” başlatacaklarını da sözlerine ekledi.


Değerli partili arkadaşlarım, uzun zamandır özlem duyup, hasret kaldığımız ilkeli tutarlı ne yaptığını ne dediğini bilen halkın gerçek sorunlarını dile getirip çözeceğini söyleyen kendinden emin olan inşaat mühendisi Adnan Yıldız a sahip çıkmanın zamanı diye düşünüyorum. Örgütten gelen bir arkadaşımızdır. Ben kendisini Muratpaşa Belde Başkanlığından tanıyorum orada da çok ciddi çalışmalar yaptı ve tüm partililerimizi kucaklayan bir anlayışta oldu o hepimizin başkanı oldu. Belediye başkanlığında da tüm partililerimizi kucaklayacağına ve halka kaliteli hizmet sunacağına inanıyorum. Kandisine başarılar diliyorum. Ben kendi adıma gerekli çalışmaları yapacağım. Saygılar.
MURATPAŞA DA ADNAN YILDIZIN AYAK SESLERİ,,,
SAYIN BAŞKANIM DAHA ÖNCE PROJE KİTAPCIGINI GÖRDÜĞÜMDE İŞTE MURATPAŞAYA BÖYLE BİR BAŞKAN OLMASI GEREKİYOR DEMİŞTİM.. ŞİMDİ BU HABERDEN SONRA MURATPAŞADA ÇARPIK KENTLEŞMENİNDE ÖNÜNÜ KESECEGİNE İNANCIM TAM GELMİŞTİR. DEPREM COK ÖNEMLİ BİR AFETTİR VE MURATAPAŞAMIZDA BÖYLE PROFOSYENEL DÜŞÜNEN BAŞKANA İHTİYACI VARDIR...
BU PROJE ANTALYA İÇİN ÇOK GEÇ KALMIŞ BİR PROJEDİR. ÖNCELİKLE BU PROJEYİ GÜNDEME GETİREN ADNAN YILDIZ BAŞKANIMIZI YÜREKTEN KUTLUYOR ADAYLIGINI TEMENNİ EDİYOR VE CHP VE MURATPAŞAMIZIN BELEDİYE BAŞKANI OLMASINI İZTİYORUZ.