RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu

Dursun Gündoğdu

Baykal geldi, yeni yönetim yoktu
5 Temmuz 2012 Perşembe

 
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, il başkanlığı seçiminden hemen sonra Antalya’dan ayrılmıştı.
Özer Ülken’i devirip CHP Antalya İl Başkanlığı koltuğuna oturan Devrim Kök ise Baykal Antalya’dan gittikten sonra ilk iş olarak makam odasındaki fotoğrafını indirmiş ve ‘Deniz Baykal’ı bundan böyle her Antalya’ya geldiğinde ve gittiğinde karşılayıp, uğurlamayacağını’ açıklamıştı.
Ve, o andan itibaren konuyla ilgilenen herkes, Deniz Baykal’ın Antalya’ya geleceği güne odaklanmıştı. En başta da gazeteciler...
Deniz Baykal Antalya’ya geldiğinde Devrim Kök ve ekibi havalimanında olacak mıydı?.. Tüm merak edilen buydu.
 
BAYKAL ANSIZIN GELDİ
 
Sonuçta Baykal geldi ve merak giderildi. Devrim Kök ve yönetimden kimse karşılamaya gitmedi.
Daha doğrusu Gün Haber’e ulaşan bilgilere göre olay şöyle gelişti.
Baykal, Ankara’dan uçağına binmek için Esenboğa Havalimanı’na gitti. VİP salonunda CHP eski Milletvekili Tuncay Ercenk’te vardı. Ercenk, son il başkanlığı seçiminde Özer Ülken için çalışmıştı. Bilindiği gibi Baykal’da delegeden Ülken için destek istemişti.
Ercenk, Baykal’ın Antalya’ya gittiğini öğrenince, yeni il başkanı Devrim Kök’ü arayacağına eski il başkanı Özer Ülken’e haber verdi. Ülken’de saatler 19.20’yi gösterdiğinde 3-4 değişik telefon numarasından, ‘CHP Antalya Milletvekilimiz Sayın Deniz Baykal bugün saat 20.00’de Antalya Havalimanı’nda olacaktır. Bilgilerinize, saygılarımla’ mesajı attırdı.
Halbuki, Deniz Baykal’ın her zaman olduğu gibi böyle bir karşılanma talebi yoktu. Karşılanma gibi bir isteği, arzusu bulunmuyordu.
Böyle bir isteği olsaydı, hem il başkanlığı seçiminde, hem tüzük kurultayında kapı gibi yanında duran Antalya milletvekillerine durumu bildirir ve işi organize ettirirdi. Çünkü, onlar da Baykal’ın bu gelişinden haberdar değildi.
Onlar da başka partililer gibi, Özer Ülken’in çektirdiği mesajlardan öğrendiler Baykal’ın geleceğini.
Baykal Antalya Havalimanı’na geldiğinde 40-50 kişilik bir grup vardı. Gelen bilgiye göre, Yıldıray Sapan, Özer Ülken, Levent Kıldır, Eşref Ural, Servet Yıldız, Ramazan Bıçak gibi isimler Baykal’ı karşılayanlar arasındaydı.
Ne Devrim Kök vardı orada, ne de 30 kişilik yönetim kurulu üyesinden herhangi biri…
 
ÜLKEN NEDEN BÖYLE YAPTI?
 
Şimdi aklımıza gelen soru şu; Özer Ülken neye hizmet etmek için ortalığı böyle velveleye verdi.
O mesaj, Devrim Kök ve yeni yönetime geçildi mi?.. Geçilmediyse bunda bir art niyet mi var?..
Geçildi de onlar gelmediyse, Deniz Baykal’a, ‘Bakın, biz hala yanınızdayız, ama yeni yönetim gelmedi’ mesajı mı verilmek istendi?..
Baykal ile Devrim Kök arasına yeni duvarlar mı örülmek isteniyor?.. Olası bir Baykal-Kök yakınlaşmasının engellenmesine mi çalışılıyor?
Yangına körükle gidilip, ‘Karşılamaya gitmeme’ konusu soğutmaya bırakılacağına, yeniden mi alevlendiriliyor?..
CHP’de birlik ve beraberlik sağlanacağına, küçük hesaplar için küçük oyunlar mı oynanıyor?..
Ama ben biliyorum ki, bu minik kumpaslar, dar alandaki kısa paslaşmalar, siyasetin devler liginde oynamış, her türden ayak oyunlarına bir vole çakmış Deniz Baykal’ı sadece güldürüyordur.
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tesev Solcusu mu Kemalist Solcu Mu? 29 Temmuz 2012 Pazar  19:00

Sayın Kılıçdaroğlu, Ne yüzle Atamızın huzurundasınız! TESEV SOLCUSU OLMAKLA KEMALİST SOLCU OLMAK ARASINDAKİ FARK AŞAĞIDAKİ YAZIDA BELİRTİLEN SORUNLARA BAKIŞ AÇISI İLE NET DEĞERLENDİRİLEBİLİNECEK BİR DURUMDUR!Ben sosyal demokrat değil Kemalist Solcuyum ve gerçek CHP lilik bu demektir.Gerisi sulandırmadır,alet olmadır,hikayedir! Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; Osman Baydemiri duydunuz mu!Özerklik istiyor,"Türkiyede Kürdistan" olacak diyor.Niye tepki koymuyorsunuz?!Niye Susuyorsunuz?! 4 parti evet derse Bölücübaşı Öcalanın affına evet dediğiniz gibi buna da mı evet diyeceksiniz ?! Yazıklar olsun CHP yi bu hale getirenlere ve izleyenlere!Gaflet delalet ve hatta hıyanet işçerisinde olanları bu toplum afetmez,herkes adımını ona göre atsın.Baydemir sen de şunu bil o dediğini yapcak adam doğmadı anasının karnından!Kolaysa buyurun hodri meydan!Antalyalı Kemalist

Yorumu oyla      8      3  
asparagas 28 Temmuz 2012 Cumartesi  15:41

Umıt Uysal Parti meclisinde yarı oy oldığını gazetelerde ifade etmek zorunda kalmış.yani 472 oy yokmuş.yarısını aldığı halde başlangıçta bilerek asparagas haber yaptırdılar başarıvarmış gibi.Yedek listeye bile girilememesi başarı mı.Dünkü 27.7 de sabah akdenizde çıkan Haluk Öncelin yazısını okumanızı öneririm." bu gömlek Devrim Köke dar geldi" diye bir yazı ile Haluk Öncel çok güzel özetlemiş yaşananları.

Yorumu oyla      7      3  
Bir Gün 20 Temmuz 2012 Cuma  14:06

MART 2001 ANTALYA MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİ DENİZ BAYKALIN YAPACAĞI BELLİ OLUR.BAYKAL 131 ADAY ADAYINI İL BİNASI TOPLANTI SALONUNA ÇAĞIRIR İKİ ÜÇ KİŞİ HARİÇ BÜTÜN ADAYLAR GİDER KENDİNİ BAYKALA TANITIR.ARZI ENDAM EDER.İÇLERİNDEN İKİ TANESİ VARDIRKİ BAYKALA EN BÜYÜK YALAKALIĞI EDER.SEN SİYASETN GÜNEŞİSİN SEN OLMASAN SİYASETİN GÜNEŞİ BİTER DER,BENİM ÇOCUĞUMUN ADI SİZİNKİ GİBİ DEVRİM DER.PEKİ BU İKİ YAĞCI KİMMİDİR.DEVRİM KÖK VE MEHMET ÖZBEY BU DEDİĞİMİ VE DAHA FAZLASINI O GÜN ORADA BULUNAN HERKEZE SORABİLİRSİNİZ.NEREDEN NEREYE

Yorumu oyla      11      3  
Bedel 19 Temmuz 2012 Perşembe  15:13

Deniz Baykalı hafife alanlar bedelini böyle öderler.ödeyecekler.

Yorumu oyla      10      3  
AZARLANAN İL BAŞKANI 15 Temmuz 2012 Pazar  16:41

Siz Genel Başkan OLSAYDINIZ VE BUNLARI BİLSEYDİNİZ NE YAPARDINIZ?:Antalya eski il başkanı Ümit Uysal ve şimdiki il Başkanı Devrim Kökün geçmişte Sarıgülün partisini desteklediklerini,iştişare içinde olduklarını herkes Antalyada bilir.Bunu Antalyada bir partiliye açıp telefonla sorarsanız öğrenirsiniz.Aksini iddia edenler kime sorsanız bu durumu gerçek partililerden öğrenirsiniz.Şimdi Ümit Uysalın adı parti meclisi için geçiyormuş da filan."Ümit Uysal nasıl parti meclisini hakeden birisi oluyor,efsane oluyor ben anlamıyorum.Anlayan varsa açıklasın.Ümit Uysalın parti meclisine gönderilmesi Sarıgülün desteklenmesi demektir.Kemal Bey, sarıgülcü birini parti meclisine koymaz.Çünkü ilk fırsatta hem Devrim Kök,hem Ümit Uysal Kemal Kılıçdaroğlunu hançerleyecektir.Zaten Deniz Beyi karşılamadığı için Devrim Kökü azarlaması;Devrim Kökün Ona karşı tutumunu çoktan netleştirmiştir(kaynak 15 temmuz tarihli www.gercekgundem.com da yayınlanan Kemal Kılıçdaroğlu röportajı). Genel Merkez, CHP çizgisinden sapma noktasında geçmişte yapılan zikzagları görmezden gelmeyip PARTİ MECLİSİNDE isim tesbiti yaparken gereğini yapacağına inanıyoruz.Antalya CHP tabanı bu zigzagları görmezden geldi ama,Kemal Bey yutmaz bu zigzagları.Bizler de "Kemal Bey bunları görür ,bilir,gereğini de yapar" diye düşünüyoruz,gönül rahatlığı içerisindeyiz.Ümit Uysal Deniz Baykala saygısızlık derecesinde uygulatma yaptırdı Devrim Köke.Devrim Kök bu yanlışlara tek başına karar vermedi.Yok İl binasından Deniz Baykalın resimini indirtmeler yok havalanında karşılatmamalar.Bu arkadaşlar koca Genel Başkanı madara etmeye çalışıyorlar ama güçleri yetmezler,kamuyoyunda da partimizi rezil rüsva ettiklerinin farkında değiller.Kemal Bey de herkesin önünde fırçasını attığını röportajlarında söylüyor.15.7 tarihli gercekgundem.com daki ropörtaj bölümüne bakınız Kemal Bey Türkiyeye ne diyor.Devrim Kök, Genel Başkan tarafından azarlanmış bir il başkanı olarak siyasi tarihte yer aldı,başlamadan bitirdi kendisini.İtibarı çocuk nezdinde değer görüyor artık Genel Merkezde.Peki Kendilerini aşamayandan ülkeye ,partiye mi hayır gelecek.Bu Deniz Beye karşı fikirler sadece İl Başkanı Devrim Kök ün fikri değil.Ümit Uysalın da payı büyük.Deniz Baykalı incitenler, Ona saygısızlık yapanlar bütünleştirici olamazlar,Antalya CHP yi temsil edemezler,partimizi toparlayamazlar.Biz bunu böyle biliriz.Genel merkezin de gereğini yapacağına inanıyoruz.CHPli Sade Üye

Yorumu oyla      15      4  
Emre İtaatsizlik 15 Temmuz 2012 Pazar  14:28

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz tarihli gercekgundem.com da yaptığı röportajda "Deniz Baykalı karşılamam dediği içim Antalya il başkanını herkesin önünde fırçaladığını, önceki genel başkan Deniz Baykalın karşılanması gerektiği talimatını verdiğini" açıkladığı halde Devrim Kök ,Deniz Baykalı karşılamamaya devam etmiştir.Devrim Kök Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğluna da karşı gelmektedir.Emre itaatsizlik devam ederse, Devrim Kök görevden alınmalıdır.Parti Kültürü saygıyı gerektirir.Deniz Bey Genel Başkanlık yapmış birisi olarak karşılanmayı doğal olarak hakederken,Devrim Kök ün bu tavrı haddini bilmezliktir!Haddini bilmeyene haddi bildirilir;bildirilmelidir.

Yorumu oyla      15      4  
chp taban 12 Temmuz 2012 Perşembe  08:32

devrim kök genel başkan kemal kılıçdaroğlundan başkasını karşılasın! devrim kökle siyaset yapma şansımız kalmıyo!

Yorumu oyla      7      3  
davut 7 Temmuz 2012 Cumartesi  18:00

Ulken chp nin basina gelebilecek en kotu baskandi. Cok sukur kurtulduk.dedelere mum yakip kurban kesmek lazim. Hatta 40 gun 40 gece senlik yapalim.bu adam deniz baykali kullanmaya devam ediyor.partililer baykala sahip cikin bu ulken denilen yapiskanda kendiliginden gider. Ey guzel allahim bir insani hicmi kimse sevmez. Bi insandan bu kadarmi nefret edilir. Bir insan bir orgutten bu kadarmi kovulurcasina atilir. Ve ona ragmen bu kadarmi genis olunur.bu adami 4 kez il yonetiminden oylamayla attilar(tarihte ilktir) bu adami tam 4 defa gorevden aldilar. Ama o hic birsey yokmus gibi davranabiliyor. İlginc....

Yorumu oyla      7      8  
7 Temmuz 2012 Cumartesi  09:51

Deniz Bey Parti Meclisine Yıldıray Sapan'ı mı önerecek acaba?

Yorumu oyla      7      5  
ismail Büyüka 6 Temmuz 2012 Cuma  22:47

Memleketin gündemi ne chp Antalyanın gündemi ne... Allahtan yakınlarda seçim yok yoksa akp %60'ın üstüne güle oynaya çıkar...

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva