AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı

Dursun Gündoğdu

Baykal “Genel Başkan" mı?
26 Nisan 2011 Salı

               CHP’nin Antalya adaylarını tanıttığı toplantı için AKM’ye gittim. Toplantı öncesi Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Akaydın ile birlikte bir odada sohbet edip çay içtik. Çünkü, Deniz Baykal henüz gelmemişti.
Baykal’ın geldiği haber verilir verilmez, Akaydın ve birkaç gazeteci arkadaş salona geçtik. Akaydın salonu girer girmez bir alkış koptu. Bu bile bazı partililer tarafından yadırgandı. Nedendir anlamadım.
Sonuçta, Akaydın o partinin bir belediye başkanı…
Salonu çok gergin gördüm.
Yer yer boşluklar vardı. Adaylar ve örgüt görevlerini yerine getirememiş anlaşılan. Salonu CHP bayrakları ve afişlerle süslenmişler ama heyecan yaratmamışlar.
Baykal’ın AKM’ye geç gelmesinin nedeni de bu sanırım.
Ben, bu toplantıyı kapı girişinde tüm salona tepeden hakim bir yerde ayakta izledim. Ne olup bittiğini göreyim diye…
İlk tepkiler daha ilk konuşma başlar başlamaz geldi.
Bazı gençler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun lehine sloganlar atmaya başladı. Sloganlar atılabilir ama zamanını iyi seçmek önemli. Bu sloganların konuşmayı bölmek adına atıldığı belliydi.
Asıl fırtına adayların tek tek kendilerini tanıtım faslında koptu.
Adaylar söze, Deniz Baykal’ı kastederek, “Sayın genel başkanım” diye başlayınca orta yerde oturan bir kadın, “Tek genel başkan var” diye ayağa fırladı. Kastettiği o tek genel başkan da Kemal Kılıçdaroğlu idi…
Arkada benimle birlikte ayakta duran 5-6 genç, “Baykal’a genel başkanım demeyeni alkışlayalım tamam mı?” diye sözleştiler.
Ancak, tüm adaylar tam aksine “Genel başkanım” demeyi sürdürdü.
CHP Milletvekili adayı Alican Deveci adı anons edilip kürsüye yöneldiğinde bu gençler hep birlikte tezahürat yapıp alkışladı. Deveci’de konuşmasına “Genel başkanım” diye başlayınca gençler alkışı kesip, “Sende mi?” diye söylendiler.
İşte, o kadının, “Bir tane genel başkan var” sözü Deveci’nin “Genel başkanım” dediği sırada duyuldu. Deveci, 25 yıldır politikanın içinde bulunmanın avantajı ile durumu hemen toparladı; “Bizim birinci genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk, ikinci genel başkanımız İsmet İnönü, üçüncü genel başkanımız Bülent Ecevit, dördüncü genel başkanımız Deniz Baykal ve beşinci genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.
Sonra, dilinin döndüğünce, eski milletvekillerine, eski bakanlara, eski il ve ilçe başkanlarına siyasi litaratürde ve geleneğinde “Başkanım” dendiğini, Deniz Baykal’a da o yüzden “Genel başkanım” dendiğini anlatmaya çalıştı.
Ben açıkçası, bu tanıtım toplantısının aslında bir hesaplaşma toplantısı havasında yapıldığı kanaatindeyim.
Oradaki gençler ve salondaki bazı gruplar, listeye olan tepkilerini dile getirmekten çekinmediler. Ancak, yeri miydi, zamanı mıydı o tartışılır.
O protestocu kadın ve gençlere şunu hatırlatmak isterim. CHP’nin bir tane genel başkanı olduğunu hiç kimse inkar etmiyor. O da Kılıçdaroğlu’dur. Ancak, siyaset arenasında titrler ölene kadar insanın üzerinde kalıyor.
Fi tarihinde başbakanlık, bakanlık, vekillik yapmış birine bugün bile o ünvanıyla hitap ediliyor. Siyasette de böyle, askerlikte de böyle… Bir albaya veya bir paşaya ben hiç, “Nasılsınız sayın emekli paşam” veya “Nasılsınız emekli albayım” dendiğini duymadım.
O hesap, Baykal’a da kimsenin “Genel başkanım” demesinden gocunmaması lazım.
Sanırım, Kılıçdaroğlu’da Deniz Baykal’a hala “Genel başkanım” diye hitap ediyordur.
Bu partiyi 12 Eylül darbesinden sonra ayağa kaldırmış, yıllarca genel başkanlığını yapmış birine, “Genel başkanım” denilmesi o kişiyi onore eder. Bazı CHP’lilerin bunu kabullenmesi ve Deniz Baykal’a, “Genel başkan” denildiğinde partide iki başlılık olduğunu düşünmesi yanlış.
Ve, tekrar söylüyorum; CHP’nin bir tek resmi genel başkanı vardır. O da; Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
 
 
 
 
  

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yeni CHP liler! 13 Ağustos 2011 Cumartesi  20:07

DIŞ GÜDÜMÜ ,MANDAYI KABUL EDEMEYİZ Can arkadaşım,esasen YENİ CHP LİLER vasıtasıyla dış emperyal güçler partimizi karıştırıyor.Bu nedenle sanırım Yeni CHP liler eğer bu gerçeği görmez ise bu partiden dışlanmalı.İLK SEÇİMLİ KURULTAY da da bu gerçekleşecektir!Bursada olduğu gibi! Yeni CHP diyenler gitsin parti kursunlar.Biz Atatürkün ,Bülent ECEVİTİN ve Deniz Baykalın CHP sini özlüyoruz ve esas bu CHP memlekete faydalı olur!Kurucuların Partisine girenler bu partiyi beğenmiyorsa gitsinler DIŞ GÜDÜMLÜ yeni bir parti kursunlar.Biz gerçek CHP liler DIŞ GÜDÜMÜ MANDAYI KABUL EDEMEYİZ!Atamız gibi!Bunu herkes kafasına iyi soksun..Dürüst Solcu

Yorumu oyla      6      3  
Sayın Deniz Baykal, Atatürkten sonra Cumhuriyet Halk Partisinin 2 .nci Kurucu Genel Başkanıdır 6 Ağustos 2011 Cumartesi  11:35

Unutulmamalıdır ki Sayın Deniz Baykal, Atatürkten sonra Cumhuriyet Halk Partisinin 2 .nci Kurucu Genel Başkanıdır.Görkemli bir Chp Binasını gelecek kuşaklara hediye etmiş bir liderdir.Saygı sınırlarını aşan arkadaşları vefalı ve nezaketli davranmaya davet ediyorum. Ayrıca Sayın Deniz Baykal, Emperyalizmin , Türkiyeyi Kuşatmaya çalıştığı bir dönemde, Ulusalcı-Milli Egemelikçi kişiliğiyle dim dik duruşunu sergilemeye devam etmektedir ve edecektir.O şimdilik ,bu duruşu nedeniyle,Emperyalizmin mağdurudur ama göreceksiziniz CHP Tabanı ve Halk ona hakettiği değeri verecektir.Saygılarımla. Bülent Kocabaş, Gazipaşa

Yorumu oyla      9      3  
27 Nisan 2011 Çarşamba  22:39

Deniz Baykal siyasi olarak tükenmiş ve yok olma noktasına kadar gelmitir.Memleketi Antalya'da bile bu duruma düşmüş olması üzüntü vericidir.Bu durumu Baykal adına siyaset yaparak ayakta kalmaya çalışan Osman Kaptan neden olmaktadır.Osman Kaptan Baykal'ın tüm kredisini sıfıra indirmiştir.Bence Baykal'ın Osman Kaptan'ı derhal yanından uzaklaştırması ve parti işlerine karışmaması gerekir.

Yorumu oyla      3      10  
onur kayaalp 26 Nisan 2011 Salı  23:33

son yaptıklarıyla baykal hak etmiyor.

Yorumu oyla      8      7  
hasan aydın 26 Nisan 2011 Salı  20:58

deniz baykalsız bir chp düşünelimez o bir narka

Yorumu oyla      10      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva