Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
21 Temmuz 2014 Pazartesi - 17:40

Akaydın'dan 13 eleştiri

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Ak Parti'nin kendisi hakkındaki 'Bir tane çivi çakmadı' iddiasını Menderes Türel için ortaya attı.

Akaydın dan 13 eleştiri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akaydın, Konyaaltı sahilinde şezlongların da çalınmadığını kırıldığını belirterek, "O kadar kalitesiz ki. Bir de halkı hırsız yerine koyuyorsunuz. Övünebilecek bir tane iş yok" dedi.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, 5 yıl önce görevi devralıp 5 yıl sonra yeniden bıraktığı Menderes Türel'in hakkındaki iddialarına cevap verdi. CHP İl binasında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına ilişkin basın toplantısında kendisine yöneltilen soru üzerine açıklamalarda bulunan Akaydın, 13 başlık sıraladı.

17 MOTOSİKLETE 42 BİN 500 TL

Mustafa Akaydın, 17 motosikletin kiralanması için 42 bin 500 TL ödediğine ilişkin iddia için 'cımbızlama' benzetmesi yaptı. Söz konusu ihalenin park bahçe hizmetleri paket ihale olduğunu kaydeden Akaydın, "Bakım onarım, ilaçlama, çimlendirme gibi 100 kalemden oluşan bir ihale. Sadece bir tanesi motosiklet. Böyle ihaleler bütün paketin ucuzluğuna göre verilir. Nitekim Kamu İhale Kurumu'nun denetiminden de geçmiştir" dedi.

YEŞİL ALANLARA 161 MİLYON TL

Mustafa Akaydın, kent genelinde yeşil alanların bakımı için 161 milyon TL ödediğini, bununla birlikte belediyenin yeşil alanlarını üç katın üzerinde artırdıklarını söyledi. Akaydın, şunları kaydetti: "550 dönüm park yarattık Antalya'ya. Düden Park, Akdeniz Park ve Sarısu olmak üzere. Sadece bizim zamanımızda orta refüjler çiçeklendi, kavşaklarda peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Bunun için gerekli personeli de aldık, harcamayı da yaptık. Bir de çiçek ve fide üretim tesisi kurduk. Eskiden olduğu gibi firma zengin etmedik."

ÖDENMEYEN SGK VE VERGİ BORÇLARI

Akaydın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve vergi borçlarının ödenmesinde sadece 2013 yılının son birkaç ayında aksama yaşanmış olabileceğini, bunun karşısında devraldığı belediyenin de SGK, vergi borçları bulunduğunu belirterek, "Devraldığımız bu borçları yapılandırarak ödedik, sıfırladık" dedi.

ALTGEÇİTLERİN BOYASI İÇİN 303 BİN TL

Mustafa Akaydın, altgeçitlerin boyanması için 303 bin TL ödediklerini doğrularken, buralar için kullanılan boyanın sıradan bir boya olmadığını ifade etti. Akaydın, "Özel bir teknolojisi var. Egzoz gazını emen özel bir teknolojiye sahip. Biz buna göre ihale ettik, işçilik ve korkulukların boyanması dahil. Ne oldu? Türel belediyesi gelince, 45 bin TL'lik adi boyama yöntemiyle 303 bin TL'lik yatırımın üstünü boyadıkları gibi yıllarca dayanabilecek bir yatırım da bitti. Kamuyu zarar soktular" diye konuştu.

325 BİN TL'YE ARAÇ KİRALAMA

Mustafa Akaydın, başkanlığının son yılında AK Parti hükümeti tarafından Bütünşehir Yasası'na geçişi öngören şekilde mal ve hizmet alım ihaleleri düzenlediklerini söyledi. Bunun bir örneğinin araç kiralama ihaleleri olduğunu kaydeden Akaydın, şöyle devam etti: "Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanı 19 belediyeye çıkacağı ve eskiden olduğu gibi araçlar da 8 saat hizmet vermeyeceği için, hem araç sayısı arttı hem de 24 saat çalışma esasına göre ihale yapıldı. Dolayısıyla rakam da arttı. Kendi çıkardıkları için övündükleri yasanın gereklerini yapıyoruz."

DEVLET DESTEĞİ ALDI MI?

Mustafa Akaydın, 1 milyon 118 bin TL devlet desteği aldığı iddiasının ise 'komik' olduğunu söyledi. Bu rakamı Türkiye'de, İstanbul hariç hiçbir belediyenin alamayacağını belirten Akaydın, "Bunlar zaten formüllere göre, sizin kentinizin Maliye'ye aktardığı vergilere göre verilen bir şey. Hiç kimsenin kaşına gözüne bakılarak verilecek bir şey değil" dedi. Mustafa Akaydın, başkanlığının son aylarında bu rakamın aylık 15 milyon TL civarında olduğunu ifade etti.

PERSONEL SAYISI NEDEN ARTTI

Eski Başkan Akaydın, belediye personel sayısının 8 bin 642'ye çıkmasına yönelik eleştirilere ise "O zaman Türel'e soruyorum: Bekir Kumbul zamanında bin 877 belediye işçisi vardı. Sen niye 4 bin 175'e çıkardın? Neden yüzde 172 artış yapmıştın" sözleriyle karşılık verdi. Büyükşehir'de personel politikasını Bütünşehir Yasası kapsamında revize ederek artışa gittiklerini açıklayan Akaydın, "Üstelik üretim tesisleri kurduk. Boğaçayı, Gürsu Üretim Tesisleri, beton boru fabrikası, ASMEK merkezlerinin sayısını 4 kat arttırdık. Sosyal belediyecilik hizmetlerinde personel emek gerektiren işler yaptık" diye konuştu.

Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'e çağrıda bulunan Akaydın, "Bütün personeli işten çıkart, senede 1 milyar kar et o zaman. Ama önce Bekir Kumbul'dan aldığında niye artırdığının hesabını ver ki samimi olduğuna inanalım" dedi. Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet sınırları içinde 10 binin üzerinde personele ihtiyacı bulunduğunu da belirterek, "Türel de 5 yıl içinde bu noktaya gelecek" görüşünü dile getirdi.

BELEDİYE BİNASINI NEDEN BİTİRMEDİ?

Temeli Menderes Türel'in ilk belediye başkanlığı döneminde atılan belediye hizmet binasını teslim aldığında ancak yüzde 30 seviyesinde bitmiş olduğunu kaydeden Akaydın, "Öyle iddia edildiği gibi yüzde 70 değildi ve tamamlanması için 22 milyon TL'ye ihtiyaç vardı" dedi. Projenin yer seçimi itibariyle de yanlış olduğunu savunan Akaydın, şöyle devam etti: "Kırcami planlaması yaptık. Orada kocaman belediye hizmet alanı ayırdık. Belediye sarayının yeri belli. Burayı başka bir şekilde değerlendirsin ya da satsın."

BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE DURUM

Akaydın, eleştirilerin yoğunlaştığı belediye şirketi ALDAŞ'ın sadece bir müşavirlik firmasıyla kendi döneminde üreten bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Bunun için yatırım yaptıklarını, Moskova'ya büro açtıklarını anlatan Mustafa Akaydın, "İstersen 93 personeli işten çıkar. Bu üretim faaliyetlerini ortadan kaldır" dedi. Akaydın, belediyenin diğer 5 şirketinde ise yeni dönemde bütün yönetim ve denetim kurulu üye huzur haklarında ciddi oranda zam yaptığını söyledi. Bunların 5 yılda belediyeye maliyetinin 4 milyon 200 bin TL olduğunu kaydeden Akaydın, "Üstelik bu noktalara getiren isimler arasında AKP'nin il yöneticileri de var. Bu kendini siyasi partine, belediye olanaklarına peşkeş çekmek değil midir" diye konuştu.

ELEKTRİK PARASI VE BORÇ MİKTARI

Mustafa Akaydın, iddia edildiği gibi belediyenin 11 milyon TL ödenmemiş elektrik borcu olduğunu söyledi. Fakat devraldıkları dönemde bu borcun 47,5 milyon TL olduğunu aktaran Mustafa Akaydın, hafif raylı sistemin, yürüyen merdivenlerin kaçak elektrikle çalıştığını iddia etti.

Eski Başkan Akaydın, iddia edildiği gibi belediyeyi 2 milyar değil 1 milyar 275 bin TL borçla devrettiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'ni 1 milyar 420 bin TL borçla devraldığını ve bu süre içinde dolar kuru üzerinden 400 milyon borç kapattıklarını anlatan Akaydın, "Kendisi Bekir Kumbul'dan 254 milyon TL'yle belediyeyi devralmıştı. Önce kendi yarattığı farkın hesabını versin" dedi.

ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLERİNİ NEDEN ÖDEMEDİ

Mustafa Akaydın, Menderes Türel'in 18 Temmuz Cuma günü İstanbul'da, Yıldız Sarayı'nda gerçekleştirdiği 51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali tanıtım toplantısında, 50'nci festivalin ödüllerinin hala ödenmediğine ilişkin açıklamasının da gerçek dışı olduğunu söyledi.

Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Festivali yarışma yönetmeliği uyarınca ödüllerin ödenme tarihinin 31 Mart olduğunu belirten Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimler 30 Mart'ta yapıldı. Bıraktığımda kasada 18 milyon TL nakit para ve 60 milyon TL'lik yetkisi alınmış ama kullanılmamış kredi bıraktım. Onu ödememişsin 4 aydır, şimdi de diyorsun ki 'Çok utanıyorum."

EŞİ GÜNSELİ AKAYDIN İLE İLGİLİ İDDİALAR

Akaydın, Çıplaklı'da bulunan Büyükşehir Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nin eşi Günseli Akaydın'ın başkanlığını yaptığı derneğe peşkeş çekildiği iddialarını da yalanladı. Eşinin merkezin çalışır duruma getirilmesindeki tutumu için 'kahramanlık örneği' değerlendirmesinde bulunan Akaydın, "Geride bıraktıkları tümü bağışlarla sağlanmış, kuyruklu piyanosuna varıncaya kadar 120 milyon TL'lik bir yatırımdır" diye konuştu.

'TÜREL TEK BİR ÇİVİ ÇAKMADI'

Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresi boyunca Ak Parti'nin hakkında yürüttüğü 'Bir tane çivi çaktı mı' kampanyasını bu kez kendisi, Başkan Türel'e yöneltti. "İktidarın belediye başkanı bir tane çivi çaktı mı" diyen Akaydın, Gazi Bulvarı'nda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kavşak çalışmalarının hem 15 yıl gecikmiş hem de yanlış bir yatırım olduğunu savundu, projenin belediyeyle ilgisi olmadığının da altını çizdi.

Deniz otobüsü konusunda Antalya - Kemer seferlerinin kendi döneminde başladığını fakat bunu yaparken de çalışmayacağını bildiğini aktaran Akaydın, "Fiyatı 10 TL'ye çekti, 'Çalıştıracağım' dedi. Yapsın. Ama gene çalışmıyor. 10 TL'den bile müşteri bulamıyor" eleştirisini dile getirdi.

'ŞEZLONGLAR ÇALINMADI, KIRILDI'

Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı'nda başlattığı ücretsiz halk plajı uygulamasını ise "Birkaç bin tane şezlong koydu" sözleriyle değerlendirdi. Fakat iddianın aksine o şezlongların çalınmadığını, kırıldığını söyleyen Mustafa Akaydın, "O kadar kalitesiz ki. Bir de halkı hırsız yerine koyuyorsunuz. Övünebilecek bir tane iş yok" dedi.

TÜREL'İN DÖRT AYI

Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in geride bıraktığı yaklaşık 4 aylık dönemini 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den dinlediği bir fıkrayı anlatarak ele aldı. Akaydın'ın anlattığı fıkra şöyle:

'Yeni seçilen bir belediye başkanı, eski başkana 'Bana bir öğüdün var mı?' diye sormuş. Eski Başkan, 'Sana üç tane zarf bırakıyorum. Başın sıkıştığı zaman numara sırasına göre bu zarfları aç' demiş. Aradan bir zaman geçmiş, belediye başkanı çok bunalmış ve ilk zarfı açmış. İlk zarfta, 'Tasarruflu davran, personel kısıtlamasına git, gelirlerini arttırıcı önlemleri al' yazıyor. Kısa süre sonra yine bunalmış belediye başkanı ve 2 numaralı zarfı açmış. İkinci zarfta, 'Kendinden önceki belediye yönetimini kötüle' diyor. Aradan kısa bir süre daha geçiyor üçüncü zarfa sıra geliyor. Orada da 'Kendinden sonra gelecek belediye başkanı için sen de üç zarf hazırla' yazıyor."

Mustafa Akaydın, fıkranın ardından Başkan Menderes Türel'in durumunu için "Kısa bir sürede ikinci zarfa geldik" iddiasında bulundu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Antalya programı
 
Kamuoyuna açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emekli siyasetçi 22 Temmuz 2014 Salı 13:12

yalova kaymakamı oldun.kimse seni iplemez

Yorumu oyla      5      3  
inadına değil gerçeklerle Akp 22 Temmuz 2014 Salı 11:05

Yetti Gari Hocaaa ...Çamur at çamur at...her zaman çamur at..Biz şunu gerçekten yaptık biz şunları şöyle yaptık de bi ya...hiç biride inandırıcı değil...Şezlondlar belki kalitesizdir ama o hizmeti de büyükşehir ilk defa yaptı...Sende yapabilirdin...Önemli olan başlayabilmek...Türel en azından başladı bi ucundan..Hataları da olacak elbette...Onu da önümzdeki sezon düzeltir merak etme...Sizler gibi o yok şu yok ...Her şeye engel olan birisi değil..Çevreyolu kavşaklarına neden 1 yıldır izin vermedin...Türel geldi izin verdi karayollarıda şimdi cayır cayır yapıyor...Sizin gibilerde çıkıp yok büyükşehir yapmıyor karayolları yapıyor die haykırıyosun...Yapacaksın engel olmayacaksın...

Yorumu oyla      5      4  
YENİKÖYLÜ CHP'Lİ 22 Temmuz 2014 Salı 09:35

Sayın Akaydın, seni belediye başkanı seçen ekibe İHANET etmeseydin, "büyük ağabey, küçük ağabey" diye baykal ve diğer milletvekillerini suçlamasaydın bu gün gene belediye başkanıydın. Adliyede Ömer Çavuşoğlu 52.000 CHP oyunu iptal ettirmiş.İhanetin bedeli ağır olur.:((

Yorumu oyla      4      3  
... 21 Temmuz 2014 Pazartesi 18:28

türgev de bir eğitim vakfı...türgeve belediyeler bağış değil kullanım hakkı ile yer tahsis edince chp hoplayıp zıplayıp duruyor.yolsuzluk diyor.ama akaydının eşi için sırf antalya da 120 milyon tl bağış...hadi bakalım chp li vekiller konuşun....

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devrim Kök; Görevim bitmiştir
CHP Antalya İl Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle toplandı. Burada ...
Baykal Finike'deydi
CUMHURİYET Halk partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski il yöneticilerinden ...
Baloğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na mektup
CHP eski Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdanoğlu'na ...
 
En şık siyasetçi
CHP’nin Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç, giyimiyle Antalya’nın en şık ...
Pınar Toğaç; Size de ihanet ederler
CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç, kendi ilçesinden seçilip AKP'ye ...
Bu pazar seçim olsa
Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi , ‘Bu Pazar milletvekili genel seçimleri ...
 
CHP Eylül'ü bekleyecek
Seçim yenilgisi ve ardından yaşanan transferler tüm gözleri Antalya Örgütü’nün ...
MHP'li Kepez AKP'li oldu
MHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Osman Kepez, dün akşam törenle AKP'ye geçti.
Kılıçdaroğlu'nun Antalyalı 7 misafiri
Ankara'da, dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva