Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
30 Kasım 2017 Perşembe - 15:19

Ali Bahar ATSO seçimlerini değerlendirdi

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan adayı Ali Bahar, DÖSİAD'ın konuğu oldu. Bahar, uzun bir aradan sonra ATSO seçimleri ile ilgili konuştu.

Ali Bahar ATSO seçimlerini değerlendirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DÖŞEMEALTI Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DÖSİAD) geleneksel kahvaltı etkinliğinin bu haftaki konuğu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan adayı Ali Bahar oldu. Antalya OSB içerisinde bulunan VİB Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe Bahar’ın yanı sıra Döşemealtı Emniyet Müdürü İsmail Cem Şahiner, OSİAD  Başkanı Ahmet Kasapoğlu, OSB Bölge Müdürü İlhan Metin ile Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Gülmez ve DÖSİAD üyeleri katıldı.
 
EN BÜYÜK 5’İNCİ

DÖSİAD ailesini OSB içerisinde ağırladıkları için mutlu olduğunu söyleyen Bahar, DÖSİAD üyelerine OSB hakkında da bilgi verdi. Bu tip toplantıların kaynaşmak adına önemli olduğunu vurgulayan Bahar, sözlerine şöyle devam etti:  “Bu tip toplantılar, duvarların yıkılması için son derece önemli. Antalya OSB, 6 milyon metrekarelik bir alanda. Yaklaşık 1 milyon metrekare daha büyüme gerçekleşecek. 272 tane firma var. 8 milyar lira civarında bir ticaret hacmi var ve 14 bin insan çalışıyor. Türkiye’deki 5’inci büyük OSB’yiz. Bütün başkanlar çok itinayla bu bölgeyle ilgilenmiş. Çok hizmet vermişler. İlklerin OSB’si olarak anılıyor. İlk teknik lise, ilk sera Antalya OSB’de. En ucuz elektrik, su, doğalgaz bu OSB’de kullanılıyor. Bunlar bizim için övünç kaynağımız. 3 kere en temiz, en doğal OSB seçildik. Kurduğumuz çamur kurutma tesisi de doğaya duyduğumuz saygıyı gösteriyor.  Karikatür sergisi yaptık. Otelimiz çok beğeniliyor. Cami yapıyoruz. Biz, Antalya’ya birşeyler katmak için çalışıyoruz.”
 
‘DÖSİAD EN İYİLERDEN BİRİ’

Antalya OSB’yi Antalya’nın içine sokmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bahar, “Antalya’da siyad fazlalığı olduğunu konuşuyorlar. Bence 2 katı fazla olmalı. Fikrini söylemek, işi yapmak için insanlar bir araya geliyor. Bu güzel bir şey. DÖSİAD, bunların içerisinde en iyilerden biri. Bu kurumda gazeteci de var, emlakçı da var, sanayici de var. Bu demografik yapı güzel. Buradan birçok zenginlik çıkar. Her türlü birlikteliğe her zaman hazırız. Birlikte projeler üretmeye hazırız. Olmamamız mümkün değil. Şehrin yapısı, büyüklüğü, koltuğumuzu ve kurumlarımızı küçültmemize engeldir zaten. OSBÜK’te başkan vekili olduk. İlk defa katıldığımız yerde bize böyle bir görev yüklediler. Bu görev yaptığımız işler sonrası bize verildi. Oldukça da güzel oldu. Orada Türkiye’yi görüyoruz. Ülkemizin  kalkınması için gördüklerimizi söylüyoruz, şehrimizin kalkınması için de gördüklerimizi  Antalya’da uyguluyoruz” dedi.
 
EĞİTİM PROBLEMİ

Göreve başladıklarında en büyük problemin nitelikli eleman olduğunu fark ettiklerini belirten Bahar, konuyla ilgili şunları söyledi: “Biz, buraya meslek teknik lisesi açmak istedik ama 3 yıl önce izin vermediler. Bugün yapın diyorlar. Göreve geldiğimizde eğitim birimimizi kurduk. 3 bin 500 adet sertifika dağıttık. OSB’de sürekli anket yapıyoruz, sektör toplantıları yapıyoruz. Fen ve Matematik alanında zayıfız. Fen Lisesi açalım dedik. Onun da olurunu şimdilik alamadık. Ama gerekli.  Herkesle birlikte yöneteceğiz dedik ve öyle de yapıyoruz. Buradakilerin başkana ihtiyacı yok. Zaten hepsi kendi içersinde başkan. Biz başkancılık oynamıyoruz, şehre katma değer katıyoruz. Burası OSB’den daha fazla bir yer. Bu havzanın inovatif tetikleyicisiyiz. Biz yakında kuracağımız Teknoloji Geliştirme Merkezi’ne dikkat etmenizi istiyoruz. 2 üniversite, 1 Genç OSB ile birlikte açacağız burayı ve güzel işler başaracağız.Türkiye’nin en iyisi olacak. Bu projemizi dünyanın her yerine pazarlayacağız. Kurduktan sonra ‘Saldım çayıra mevlam kayıra’ demeyeceğiz.”
 
‘ÜLKE GİBİ YÖNETİLMELİ’

Antalya’da mikrofonu eline alan kişilerin çok afili laflar söylediğini belirten Bahar, “Ancak bu lafların altı dolması lazım. Burayı sadece fabrikaların olduğu bir alan olarak düşünmüyoruz. Biz, Antalya’nın bir ülke olarak yönetilmesini istiyoruz. Antalya için eğer turizmin, tarımın başkenti diyorsak buradaki yöneticiler burayı şehir olarak değil, ülke olarak yönetmeli. Biz, Antalya’da projelerin tekil olarak yürütüldüğünü görüyoruz. Antalya’nın ülke olarak değerlendirmesi ve bu doğrultuda eserler üretilmesi gerekiyor. Biz sanayi olarak, bu düşünceyle hareket edersek çok daha başarılı oluruz. Sicilya’ya 14 milyon turist geliyor. 5 milyon nüfusu var. Gelen turistlerin yüzde 48’i yabancı, yüzde 52’si yerli. Keşke biz bu demografik yapıyı Antalya’ya oturtabilseydik. İşte o zaman Rus uçağı düştüğünde telaşa kapılmazdık. Ani kararlar almak zorunda kalmazdık. Turistin buraya gelme sebepleri belli. Hava, deniz güneş, kumsala geliyorlar. Bunların hiçbirini biz yapmadık. Biz neyi yaptık? Otelleri yaptık. Ancak bu yeterli değil. Hava değiştiğinde turist gelmiyor. Şehrin içine bugüne kadar dokunuşları doğru yapsaydık ya da bundan sonra doğru yaparsak daha iyi olacak şehrimiz için” dedi.
 
‘GENÇ OSB’Yİ KURDUK’

Üniversite ile sanayi sektörü arasında köprü görevi üstlenmek istediklerini söyleyen Bahar, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitelerimiz maalesef birbirlerini tekrarlıyorlar. Yeni ve yaratıcı bölümler olmak zorunda. İnsanların gözüne bakarak konuşmaya başladığımızda farklı şeyler görmeye, hissetmeye başladık. Babalarıyla buraya gelen çocukların ciddi bir fikir ayrılığı vardı. Bu noktada Genç OSB’yi kurduk. 18 ile 36 yaş arasındaki gençlerimizi bir dernek altında topladık. Türkiye’de hiç olmayan bir dernek. Bunun değerini 20 yıl sonra anlayacağız. 5 tane iş adamının tanışmadığı yerde bugün 55 tane tanışan,birbirleriyle iş yapan genç var. Bu gençler Organize Sanayi Bölgemiz’i ileriye taşıyacaklar. Burayı büyütmek için, Antalya’nın gelişmesi için çok önemli fikirlerimiz var.”
 
‘STK’LAR İSTEMELİ’

Antalya’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’nın şehre daha fazla katkı koymak adına yöneticilerden daha fazla şey talep etmesi gerektiğini anlatan Bahar, sözlerine şöyle son verdi: “STK’ların kuruluş amacının ilk 3 maddesine ‘isteyeceksin’ yazmak gerekir.  Bu yaşları boşa harcarsak gelecek nesilleri heba ederiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu yetişmiş beyinlerden faydalanmasını istiyorsanız bu doğrultuda çalışmalısınız. Sizi bilmem ama biz bunu kabullenmiyoruz ve bunu değiştirmek için çaba harcıyoruz. Şehrin muhakkak bütünleşik projelerle yönetilmesi gerekiyor. Projeleri tekil yaparsanız sanayi 4.0’ın bir önemi yok. Ben, bugün burada olduğum için son derece mutluyum. Sizlerle olduğum için, sizlerle düşüncelerimi paylaşabildiğim için Başkan Gencer’e teşekkür ediyorum.”

ATSO SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEDİ

Ali Bahar konuşmasının ardından soruları cevaplamak istediğini söyledi. Bunun üzerine kendisine, ATSO adaylığı ile ilgili bir soru yöneltildi. Bahar, bu soruyu cevaplarken, ATSO Başkanı olan ve nisan ayında yapılacak seçimde karşısına aday olarak çıkacak Davut Çetin için ‘Çok sevdiğim bir ağabey’ dedi. Bahar, seçim sürecinin kendileri açısından dolu dizgin devam ettiğini belirterek şunları söyledi:
 
“Çok sevdiğimiz bir ağabeyimizle yarış içerisindeyiz. Bu yarışa kalite getirir. Bizim sözlerimizde, bizim duruşumuzda hiçbir değişiklik yoktur ve olmaz… Zira bu yarışta buna karar verecek Ali Bahar değildir, arkasında ciddi bir ekip vardır. Ali olacak olmayacak buna karar verecek olan ciddi bir ekip vardır. Şunu açık açık söylüyorum. Sanayici başkan istemiyor. Hepsi zaten başkan. Sanayici koltuğu bize temsil etmemiz için teslim etti dedim. Hepsi ile birlikte yöneteceğim burayı dedim. Onun için başkancılık oynamıyorum burada diyorum. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’da 40 bin üyesi ile yönetilir. Şehir 2 milyonla, ülke 80 milyonla yönetilmeli. Ekip yola dolu dizgin devam etmektedir. İstişaresiz hiçbir harekette bulunmuyoruz. Ben söyledim oldu, yok öyle bir şey… Buradaki 40 kişinin verdiği karar Ali’nin verdiği karardan daha iyi olmaz mı? Ali neden kendi başına karar verip böyle riskleri göze alsın. İstişare olacak ve ondan sonra en mükemmelini gerçekleştireceğiz. Kararımızda hiçbir değişiklik olmaz. Değil bir yıl, 5 yıl da uzasa, 15 yıl da uzasa ilk açıklamamızda ne söylediysek onu yerine getiririz. Üyemizin yanında ne kadar uzasa uzasın geçireceğim her dakika değerimize değer katacaktır.”

'BİZ ŞEHRİN ADAYIYIZ'

Bahar, “Bu yarışta siyasi partilerin bir etkisini hissediyor musunuz?” sorusuna, “Biz şehrin adayıyız dedik. Politika ve siyaset bizim gündemimizde zinhar yoktur” cevabını verirken, “Karşı tarafın gündeminde var mı?” sorusu yöneltildi. Bahar bu soru üzerine de şunları söyledi:

“Bizi ilgilendirmez. Biz yolumuza devam ediyoruz. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın içinde de öyle huzurlu, öyle rahat ve öyle verimliyiz ki, dolayısıyla çıktığımız yolun da ne kadar doğru olduğunu net bir şekilde görüyoruz.”
 
‘OSB BİZE GÜÇ VERDİ’

Bahar’ın ardından söz alan DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ise şunları söyledi: “DÖSİAD olarak ilçenin en eski siadıyız. Ekonomiye nasıl katkı koyabiliriz konusuna odaklandık. Bölgenin markalarının tanıtımına katkı koymak için çalışıyoruz. 16 ülkede iş formu düzenledik. Bizim düzenlediğimiz yerlerde hükümetin de iş formu düzenlediğini gördük. Bununla gurur duyduk. Elimizi taşın altına koyarak bir vizyon konulması gerektiğini savunduk. Bunu Antalyaspor’da da yaptık. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bazıları rahatsız olsa da biz bu çalışmaları yaparken OSB’nin bu bölgede olması bize çok büyük güç verdi. Her ortamda bundan gururla bahsettik. Şu ana kadar tam anlamıyla kucaklaşamadık. Ancak biz her türlü işbirliğine hazırız. Döşemealtı birçok konuda lider olma potansiyeline sahip. Çok güzel çalışmalar yapabiliriz. Bölgenin seçilmişleri dahil çalışmalar yapmazken biz halımızı dahi gittiğimiz yerderde tanıtmaya çalışıyoruz. Hepimizin düşüncesi bölgemize katkı koymak. Ali Bahar’da biz o enerjiyi görüyoruz ve bugün buraya geldiği, bizimle olduğu için kendisine teşekkür ediyorum.”



Konuşmaların ardından Başkan Gencer, Başkan Bahar’a günün anısına bir plaket verdi. Etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. 
 

Etiketler:
 
Dağa çıkan 2 rus çocuk mahsur kaldı
 
öğretmenlere atık pil eğitimi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sayın Bahar Kiralık Otocular 1 Aralık 2017 Cuma 11:12

Kiralık Oto Firmalarının Karşısına Aday çıkartmanız gerekmezmi? O Komite de karşı adaylar yokmuş. 5 Kişilik Tek grup varmış. Umarım Komiteleri iyi araştırırsınız. Bir an önce kiralık oto , taşımacılar ve Seyahat acentelerı ıle ılgılı bır calısma yapınız.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mert Endüstriyel'e renkli açılış
ASPENDOS Bulvarı üzerinde kunulan beş katlı Mert Endüstriyel Otel Ekipmanları ...
Ekonomi S.O:S veriyor
BATI Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret Borsası ...
Ali Bahar, KONYSİAD'ın konuğu oldu
Antalya ​OSB Başkanı Ali Bahar, Av. Bora Terzioğlu’nun başkanlığını ...
 
Bodrum'daki arsa stoku dudak uçuklattı
Ali Ağaoğlu'nun Türkiye'deki arsa stoku dudak uçuklattı. Sadece Bodrum'daki ...
Dolar yine fırladı
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni başkanının faiz artışı yanlısı olabileceğine ...
AGT, INTERMOB Fuarı'nda
Türkiye’nin önde gelen mobilya bileşenleri markası AGT, dünya pazarında ...
 
Alanyalı kasap Mc Donalds'ın ortağı oldu
Alanya'da önce kasaplık yapan daha sonra besi çiftliği, et entegre tesisleri ...
97 milyon dolarlık 22 yat denize indirildi
DÜNYANIN en önemli ultralüks yat yapım merkezlerinden Antalya Serbest ...
İş dünyasının patronları enflasyonu değerlendirdi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve Antalya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva