Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
7 Kasım 2020 Cumartesi - 09:20

Antalya'nın Don Kişot'u metal çembere karşı...

Antalya'da Aktur Park'ta kurulu 42 kabinli dönme dolaba, ‘Antalya’nın kalbi’ denilmesi, yılların gazetecisi Mustafa Tuncel’i kızdırdı; “Vay beee! Biraz parayla metalden büyük bir çember yapınca ‘Antalya'nın Kalbi’ oluyorsunuz...”

Antalya nın Don Kişot u metal çembere karşı...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’da TRT’de program yapımcılığı, haber müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra emekli olan gazeteci/yazar Mustafa Tuncel bugüne kadar ‘Beydağları Efsane Söyler’in de aralarında bulunduğu 7 kitap yazdı.

Organ bağışı ile ilgili dönme dolapta bir etkinlik düzenleyen Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nin yetkililerinin, dönme dolaptan, “Antalya'nın simgesi” ve  “Antalya’nın kalbi-Hearth of Antalya” olarak bahsetmesi Mustafa Tuncel’i ‘Kınıyorum’ diye biten  bir açıklama yapmaya yöneltti. Tuncel, Gün Haber’de yer alan söz konusu haberin altına şu mesajı gönderdi:

BASINA DA SİTEM VAR

“Vay beee! Biraz parayla metalden büyük bir çember yapınca ‘Antalya'nın Kalbi’ oluyorsunuz... Sonra, toplumsal duyarlılık damarlarını oynatacak bir programla zirveye çıkmayı deniyorsunuz... Ne oldu da böyle oldu? Yivli Minare yıkıldı mı? Kesik Minare onuldu mu? Kaleiçi savruldu mu? Beydağları yamuldu mu? Mavi deniz gömüldü mü? ‘Alp Er Tunga öldü mi, ıssız acun kaldı mi?’ / Yeni destan peşinde koşanlar ve bir şeyi yok etmeye çalışanlar, alt etmeyi hedefledikleri o şeyi çok iyi tanımak zorundadırlar. Bu, savaş stratejilerinin de temel kuralıdır. Yoksa, savaştan yıkımla dönerler. Antalya'nın binlerce yıllık simgelerini (Londra'dan kopya) bir metal çemberle yıkmaya girişenleri ve bunu hiçbir süzgeçten geçirmeden basında parlatanları kınıyorum.”

“ANTALYA’NIN GÖZÜ” DE DENİYOR

400 ton ağırlığında, 90 metre yüksekliğindeki dönme dolap, 2019 yılının ağustos ayında hizmetine sunuldu. Şirket tarafından 'Heart of Antalya- Antalya'nın Kalbi' adı verilen Türkiye'nin en büyük, Avrupa'da İngiltere'nin başkenti Londra'daki 'London Eye- Londra'nın Gözü'den sonra ikinci büyük dönme dolap, kenti kuş bakışı izleme imkanı sunuyor. 

KÖTÜLERE GÖZ AÇTIRMAYAN DON KİŞOT

Dünyaya adalet dağıtmak üzere cılız atıyla yola düşen Don Kişot, mazlumları koruyan ve kötülere göz açtırmayan bir roman karakteri. Yel değirmenlerine savaş açan Don Kişot’un hikayesi İspanya’nın başkenti Madrid’e 140 kilometre mesafedeki Puerto Lapice Köyü’nde geçiyor. Don Kişot yel değirmenleriyle savaşını kaybetse de onlarla savaşılabileceğini herkese gösterir ve cesaretini kanıtlar.

 

 

 

 
Bir fotoğraf için hayatlarını tehlikeye atıyorlar
 
İzmir'de, çadır kentlerde yaşam sürüyor
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özden C. 22 Kasım 2020 Pazar 03:09

Saçma bir eleştiri.

Yorumu oyla      1      1  
Esila 7 Kasım 2020 Cumartesi 18:45

Sizde iyi bilirsiniz ki biz Antalya nın kalbi olan değerlerimizden Yivli Minaresi, Saat Kulesi, Antik liman ve her sokağı tarih kokan kalaiçinden vazgeçmez değerlerimize değer katarız tıpkı antalya''nın Kalbi olan dönme dolab gibi..

Yorumu oyla      1      1  
Nalan 7 Kasım 2020 Cumartesi 18:31

Antalyanın kalbinin tarihi olduğu konusunda yorum yazan arkadaşların hiç birinden aksi bir yazı okumadım ama yıl olmuş 2020 ve boyle bir imkanla Avrupanin ikinci Türkiyeninse tek buyuk donme dolabı yapılmış birazcik gurur duyun yapılan işlerden Allah aşkına...işte böyle zihniyetler yüzünden geri kalan bir ülke olarak hayatımıza devam ediyoruz ne yazık ki..Biz eski destanlarımıza saygı duyuyoruz ama yeniliklerle de gelişerek yaşamak istiyoruz onun için size Türkiyenin en büyük dönme dolabından Antalyanin güzelliklerini izlerken selam yolluyorum..

Yorumu oyla      1      1  
Esila 7 Kasım 2020 Cumartesi 18:20

Dolayısıyla benim kim olduğumdan, ne yapmış olduğumdan bahsetmesi ve bir benzetme yapması site yönetimin takdiri demişsiniz. Tıpkı dönme dolabın adını Antalya halkının belirlemesi gibi..

Yorumu oyla      1      1  
Esila 7 Kasım 2020 Cumartesi 17:54

Peki sayın Tuncel birbirini andıran tepkileriniz, birbirinizi tanıdığınız şekilde yorumlanabilir ve örgütlü toplum her zaman üstündür demişsiniz.Birden fazla aynı düşünce yapısına sahip insanlar olduğunu kabullenmek yerine neden örgütlenmiş ve tanışmış kişiler olduğumuza inanıyorsunuz nihayetinde bir düşünceyi ülkemizde birden fazla savunan insan varken

Yorumu oyla      1      1  
parcali bulutlu 7 Kasım 2020 Cumartesi 17:41

mustafa bey sizinle antik yunan ve misir tarihi uzerine bir munazara yapmak istiyorum zat-i aliniz musait oldugu zaman

Yorumu oyla      1      1  
Mustafa Tuncel 7 Kasım 2020 Cumartesi 17:10

Değerlendirmelerinizi okudum, hepsinden de memnun oldum. Fakat bazı yanlışlarınızı düzeltmek de hakkım olsa gerek: 1. Birbirini andıran tepkileriniz, birbirinizi tanıdığınız şeklinde yorumlanabilir. Olsun, ben öylesini daha çok severim. Örgütlü toplum her zaman üstündür. 2. Kabadayıca verilmiş sıradan yanıtlar benim alanım olmadığı için onlara hiçbir şey diyemem. 3.Benim kısa değerlendirmemde, dönme dolabın yersiz olduğuna dair en ufak bir ima edici kelime yoktur, bir daha bakın isterseniz. Yatırımı yapan ve işletenle ilgili tek bir olumsuz virgül yoktur, boşuna aramayın. Lakin "çember" oluşu bir aşağılama değil, dünyanın her yerinde böyle tanımlanır. Mısır'dan örnek veren arkadaşımız da bilir ki o "taş yığınları" piramittir. Mısır Piramitleri... Geometriden ödünç alınan bu kavramlarla tanımlanmak hiçbir şeyi küçültmez. 4. Benim sorumluluğunu üstlendiğim paragraf bu sitedeki haberde bir tanedir ve dönme dolabı adlandırmayla sınırlıdır. Bunun dışındaki metin editöre aittir. Dolayısıyla benim kim olduğumdan, ne yapmış olduğumdan bahsetmesi ve bir benzetme yapması tamamen site yönetiminin takdiridir. Editoryal bağımsızlık diye bir durum vardır, Türkiye'de epeydir unutuldu ama ona saygı göstermek esastır. Eğer varsa bilgi yanlışlarını düzeltmeyi rica edebiliriz, bunun dışında ne diyebiliriz ki... (Özür: Don Kişot İngiliz değil, İspanyol'dur.) 5. Antalya'nın kalbi, bütün dirençlerinize rağmen Antik Limanı, Yivli Minaresi, Saat Kulesi ve her sokağında bizi selamlayan tarihi yapıların olduğu Kaleiçi'dir. 6. Büyük çembere "Antalya'nın Gözü" demeniz tabii ki yerinde olur. Her kentin gelişen hayatında yeni simgeler ortaya çıkabilir ama başkalarından isim çalmadan yüceltilmelidirler. 7. Hiçbir yerde reklama ihtiyacım olmadığını, hiçbir reklamın bu yaşımdan sonra beni bir yere taşımayacağını, siz değerli arkadaşların da bilmesini isterim. 8.Eleştiri ve tartışma kültürü gitgide bu toplumu terkediyor. Herkes kendisinin ve yaptığının alkışlanması dışında bir şey beklemiyor. Yer yer tanımadığınız birini küçültmeye ve alçatmaya kadar vardırdığınız ekteki yazılarınız eleştiri kültüründen ne kadar uzaklaştığımızın güzel örnekleridir. Beni Don Kişot değil, bir eşeğin üstünde Sancho Panza yapacak olan, tam da bu tahammülsüzlüktür.

Yorumu oyla      1      1  
Vildan 7 Kasım 2020 Cumartesi 16:05

Gündemde olan bunca olay varken neden antalyanın kalbi olarak adlandırılan ve bukadar hassas bir konuya aracı olan aktur parka saldırı var anlayamadım bunu da konuşalım mı?

Yorumu oyla      1      1  
Esila 7 Kasım 2020 Cumartesi 15:45

Bişey merak ediyorum Sayın Don Kişot Antalya nın binlerce yıllık simgelerin ( Londra''dan kopya) bir metal çemberle yıkmaya girişenleri kınıyorum demişsiniz ya.. Antalya''nın binlerce yıllık simgelerini yıkmaya çalışmak yerine Antalya''ya yeni bir simge kazandırmaya çalışılıyor diye düşünmek yerine ve tıpkı sizin isminiz gibi ( Don Kişot) Londra ''dan kopya olduğunu düşünmek yerine Antalya''ya kazandırılmış bir simge olarak düşünmeye davet ediyorum. Ve ayrıca Antalya nın kalbi adını firma yetkilileri tamamen Antalya halkına bırakıp sosyal medya üzerinden Antalya halkı seçmiştir. Aynı zamanda toplumsal duyarlılık damarlarını oynatacak bir programla zirveye çıkmayı değil gerek pandemi, gerek Azerbaycan''a destek, İzmir Depreminde tüm İzmir halkına ve küçük büyük demeden LÖSEVLE savaşan hastalara karşı Antalya''nın sesi olmuştur. Siz sanıyormusunuz ki firma yetkililerinin bu durumlardan maddi kar sağladığını.. Bu düşünce ile biz sizi kınıyoruz.!

Yorumu oyla      1      1  
Ahmet yavuz 7 Kasım 2020 Cumartesi 15:41

TüM İŞİNİZ BİTTİ AYLARCA UĞRAŞ VE EMEK VERİLEREK YAPILAN ANTALYA YA COK GÜZEL BİR SİMGE OLMUŞ DEGERE ZARAR VERİYORSUNUZ ANTALYA DA UĞRAŞILACAK O KADAR SORUN LAR (OTOBÜSLER DE DOLULUK, YAGMURLARDA ALT YAPI SORUNU AC KALAN HAYVAN DOSTLARIMIZ SOKAKLARDA CALİŞAN COCUKLAR VS VS...) VAR İKEN BOŞ İŞLERLE UGRAŞMAYIN YAPILAN EMEGE SAYGI DUYUNUZ BÖYLE VE BUNA BENZER BİR COK ETKİLİĞİN YAPILDIGİİÇİN ANTALYANIN KALBİNE SAHİP CIKILMALI

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir fotoğraf için hayatlarını tehlikeye atıyorlar
ANTALYA'da Düden Şelalesi'nin denizle buluştuğu noktaya gelen yerli ve ...
Hava sıcaklığı tüketicinin cebini yaktı
ANTALYA'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, ...
Antalya'da kontrolden çıkan araç kaldırımdaki yayaya çarptı
ANTALYA'da Ercan Ç.’nin (24) kullandığı otomobil, önce kaldırımda yürüyen ...
 
Felç olan 6 çocuk babası yardım istedi
ANTALYA'da, bir ay önce beyin kanamasının ardından sol kolu ve sol bacağı ...
Antalya'da bir lise öğretmeni, dansçı kızı döverek öldürmekle suçlanıyor
ANTALYA'da Belaruslu dansçı Anastasiya Yazerskaya'yı (23) öldürüp cesedini ...
Gözlemlerimizi Yazdık. Ne oldu? Ne değişti?
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel...
 
Pazartesi günü bu kavşaktan geçmeyin
Pazartesi günü Akra Barut Oteli önündeki kavşakta düzenleme çalışması gerçekleştirilecek.
Çadırda kalan aile, işveren tarafından dolandırıldıklarını öne sürdü
AKSARAY'dan iş ve kalacak yer vaadiyle evlerini boşaltarak Antalya'ya ...
Dünya Organ Bağışı Haftası'na ışıklı gösteriyle dikkat çekildi
AKDENİZ Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva