Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
3 Ağustos 2012 Cuma - 10:57

Baskın seçim olabilir

Yeni Anayasa konusundaki çalışmalar sessiz sedasız ilerliyor. Son gelişme, AK Parti’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na verdiği öneri oldu. Öneride, özellikle Türkiye’yi Avrupa’da çok sıkıştıran “yüzde 10’luk seçim barajı” ile seçim yasasında ülkenin siyaset iklimini değiştirebilecek çok önemli adımlar var.

Baskın seçim olabilir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

SEÇİM YASASI DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN “1 YIL BEKLEME” ŞARTI
AK Parti, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na verdiği öneride, seçim yasası değişikliklerinde 1 yıllık sınırı kaldırılmasını önerdi. Ak Parti, “Seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakları” başlıklı madde önerisinde 1982 Anayasası’na 2001’de eklenen “Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz” hükmüne yer vermedi.
Bu öneri, yakın vadede sonuçları olabilecek, Türkiye’nin siyaset iklimini değiştirebilecek nitelikte...
Son dönemde Ankara kulislerinde hükümetin 2014’deki yerel seçimleri 2013’e çekmek istediğine ilişkin haberler çıkmıştı. Ancak mevcut Anayasa, hükümetin böyle bir uygulamaya gitmesine olanak vermiyor. Eğer Ak Parti’nin yeni Anayasa için yaptığı “seçim yasası değişikliklerinde 1 yıllık sınır kaldırılsın” önerisi önümüzdeki dönemde kabul görür, yeni Anayasa’ya girer, ya da bu yönde bir anayasa değişikliği olursa, yerel seçimlerin 2012’e çekilmesinin de önü açılabilecek.
SEÇİM BARAJI HÜKMÜNE YER VERİLMEDİ
Ak Parti önesinde dikkat çeken bir başka unsur, seçim barajı konusunda. Seçim kanunundaki yüzde 10 barajına ilişkin madde, mevcut Anayasa’da bulunan bir maddeye dayanılarak uygulanıyordu. Anayasa’daki bu madde, “seçim kanunları, temsilde adalet ve yönetimde istikrar ilkelerini bağdaştıracak biçimde düzenlenir” ifadesini taşıyor. Yüzde 10 barajı da “yönetimde istikrar” cümleciğine dayanarak yasal hale getiriliyor. Bu cümleciğin yeni Anayasa’da yer almaması halinde, seçim barajının düşürülmesi ya da tümden kaldırılmasının önü açılacak. Anayasa Mahkemesi daha önce seçim barajının kaldırılması başvurularını, bu cümleciği dayanak göstererek reddetmişti.  (Hürriyet)

 
Şeriata çıplak protesto
 
Çin’de 2 çocuğun hayatına mal olan dehşet verici kaza kamerada
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Ağustos 2012 Pazartesi 23:38

Bugün seçim yapılsa AKP en az %55-60, CHP en fazla %15-16,MHP en fazla %10-11 alabilir.Çünkü muhalefet partileri asla alternatif olabilecek çözümler ortaya koymuyor.Samimi değiller.Yerel yönetimlerde bile muhalefet partisi belediyeleri çok başarısız.Hem CHP'li belediyeler hem de MHP'li belediyeler kavgalı,hizmetten yoksun davranıyor.Hem CHP'de hem de MHP'de kendi içinde bir mutabakat yok.Bu nedenle yerel ve genel seçimlerde CHP ve MHP bozguna uğrayacaktır.AKP'ye tek alternatif yine kendileri olacaktır.Saygılarımla

Yorumu oyla      7      4  
6 Ağustos 2012 Pazartesi 09:21

Chp genel merkezi uyuyor

Yorumu oyla      9      4  
ŞİMDİ SİNE-İ MİLLET ZAMANI! 5 Ağustos 2012 Pazar 10:33

CHP PAYANDA OLAMAZ!SİNE-İ MİLLET ZAMANI! ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN..BU ŞEHİTLER HATIRINA,AKAN KANLARIMIZIN DEĞERİ OLMASI İÇİN,ANAYASA ÇALIŞMALARINDAKİ KİRLİ OYUNU BOZALIM!ÇÜNKÜ ÜLKEMİZ BÖLÜNMEYE GİDİYOR!ÜLKEMİZ SAVAŞA GİDİYOR!BUNU ENGELLEYECEK TEK GÜÇ CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR.AMA ASLINA DÖNMESİ GEREKİR!DENİZ BAYKAL,HALUK KOÇ,ADNAN KESKİN,İLHAN CİHANER,İSA GÖK,EMİNE ÜLKER TARHAN,MUHARREM İNCE,ALİ RIZA ÖZTÜRK,GÜRKUT ACAR,YILDIRAY SAPAN,ARİF BULUT,OSMAN KAPTAN SİZE HERZAMANKİNDEN DAHA FAZLA GÖREV VAR BUGÜN!CESARETLİ OLUN!GENEL MERKEZİ UYARINIZ!GEREKİRSE SİNE-İ MİLLET YAPINIZ. "CHP PAYANDA OLAMAZ KAMPANYASI "İÇİN HAYDİ TÜRKİYE!HAYDİ ANTALYA!HAYDİ ULUSALCI GERÇEK CHPLİ MİLLETVEKİLLERİ! YCHP NİN AKP İLE DANIŞIKLI DÖĞÜŞÜ:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ İŞBİRLİĞİNİ İYİ GÖZLEMLEYİN EY YENİ CHP LİLER!VE UYANIN ARTIK LÜTFEN! Emine Ülker Tarhan, "CHP Anayasa çalışmalarında AKP nin payandası olmayacak "dedi..Bravo ama Emine ÜLKER TARHAN yalnız kalmamalı.Tüm Antalya Milletvekilleri dahil Hepimiz destek mesajı verelim.Kampanya başlatalım..Haydi CHP liler oyunu bozalım.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunu da fax,mail,mektup mesaj yağmuruna tutalım.. Bu sahne Karşılıklı danışıklı döğüş sahnesi..Kemal Kılıçdaroğlu görevini yerine getiriyor.Deniz Baykalın düşürülmesinden sonra ona verilen görev bu zaten..Türkiyenin Anayasa sorunu yok.Burada amaç sadece Kürtlere özerklik verecek bir anayasal düzenlemenin yolunu açmak,değiştirilemez denilen ilk 3 ana maddeleri değiştirmek..YCHP nin görevi de AKP nin bu Anayasa politikalarına destek vermek..Kemal Kılıçdaroğlunun bazen hırgür çıkarır gibi gözükmesi de işin gerçek gözükmesi için yapılan bir durum.Ama CHP tabanı,İl /İlçe Örgütleri ve Halk bunu yemez,yemeyecektir,yememelidir; susmamalıdır!Gerçek CHP liler Oyunu bozacaktır;bozmalıdır!SAYIN DENİZ BAYKALI FİKRET BİLA VE STAR TELEVİZYONUNDAKİ AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUZ,DENİZ BEYİN DAHA FAZLA DETAYLARI KONUŞMASINI ;EYLEME GEÇMESİNİ İNSANLARIMIZI AYDINLATMASINI ,İL İL ANADOLUYU DOLAŞMASINI BEKLİYORUZ.GAZİPAŞALI KEMALİST SOLCU

Yorumu oyla      9      3  
4 Ağustos 2012 Cumartesi 19:13

CHP %12'de kalmaz.%15 civarında bekliyorum.Bundan daha fazlası hayalcilik olur.

Yorumu oyla      6      3  
3 Ağustos 2012 Cuma 17:12

AKP %70'le gelir.Chp %12-13 alır.Mhp baraj altı kalır

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan eşini çıldırtan yolculuk
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı, kirli koltuğa ...
Yusuf Ziya İrbeç Bahçeli'nin koltuğuna aday
MHP'den ihraç edilen Antalya Bağımsız Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, MHP ...
Böyle AKP'li alkışlanır
ANTALYA'da alevi yurttaşlar için önemli olan Dur Dağı'ndaki mermer ocağı ...
 
CHP'den Kaleiçi çıkarması
CHP İl Başkanı Devrim Kök; yaklaşık 70 kişiyle birlikte Kaleiçi’ne indi. ...
Gül'ün AKP rahatsızlığı
Abdullah Gül Çankaya Köşkü’nde beşinci yılını doldurmak üzere. Gül'ün ...
CHP: AKP sel felaketinde sınıfta kaldı
CHP; 10 ay önce sel felaketine maruz kalan köylülerin devam eden dramını tekrar gündeme taşıdı
 
Baykal'da kripto var, delil yok !
Wikileaks belgelerine göre, ABD Müsteşarı’nın Emniyet’in verdiği brifinge ...
AKP'li vekil mankenle böyle yakalandı
AKP'li vekilin bir mankenle tehlikeli yakınlaşması... Birlikte görüntülendikleri ...
Erdoğan'ın masasındaki anket
Erdoğan'ın kurmayları son MYK toplantısında geniş bir araştırmanın sunumunu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva