'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
8 Mart 2011 Salı - 16:35

Baykal taciz iddialarına cevap verdi

Ergenekon'da gözaltına alınan alınıp savcılıktan bırakılan Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın ifadesinde röportaj için gittiği Baykal'ın kendisini taciz ettiğini öne sürmesi gündemi sarstı.

Baykal taciz iddialarına cevap verdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Deniz Baykal iddialarla ilgili “Bir açıklamam yok” demişti. Bugün ise Baykal'ın avukatından yazılı açıklama geldi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatı  Muzaffer Yılmaz, “bir tacize ve tecavüze maruz kaldığını iddia eden kişinin,  iddiasını ispat ederek konuyu yargıya taşımasını” istedi. 

Yılmaz, “Deniz Baykal'ın vekili” sıfatıyla yaptığı yazılı açıklamada,  “Odatv'de gazetecilik yaptığını söyleyen bir kişinin, 24 Ocak 2011 tarihinde, 
Deniz Baykal'ın sekreterini iki, korumasını da bir kez arayarak ısrarla görüşmek  istediğini” belirterek, “Görüşme gerekçesi olarak, herhangi bir gazetecilik  faaliyeti, röportaj talebi dile getirilmemiştir. Bazı fotoğraflar verileceği  söylenmiştir” ifadesine yer verdi.

Deniz Baykal'ın bu kişiyle tanışmadığını ve ziyaret öncesi aralarında  telefon görüşmesi yapılmadığını kaydeden Yılmaz, görüşmenin Baykal'ın TBMM'deki  “22 metrekarelik odasında gerçekleştiğini” bildirdi. Odanın konumuna ilişkin  bilgiler veren Yılmaz, “Ziyaretin 15 dakika sürdüğünü, herhangi bir fotoğraf  getirilmediğini, ziyaretçinin de herhangi bir gerginlik yaşamadan gülen bir yüzle  oradan ayrıldığını” ifade etti.

Avukat Yılmaz, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Deniz Baykal'ın o gazeteci ile gerçekleştirdiği tek görüşme budur. Bu  görüşmeden sonra da onu ne telefonla ne de elektronik ortamda aramıştır,  mesajlaşmıştır. Buna karşılık, o gazeteci
Deniz Baykal'ı ev telefonundan,  gözaltına alınıncaya kadar defalarca aramıştır. Bu telefon görüşmelerinde yapılan  buluşma talepleri, gece gündüz evine çağırma girişimleri, Deniz Baykal'ı evinde  ziyaret etme istekleri kararlı bir şekilde reddedilmiştir. Bir şantaj ve komplo  projesinin yaşama geçirilmesine fırsat verilmemiştir.

Bir tacize ve tecavüze maruz kaldığını iddia eden kişi, derhal iddiasını  ispat etmeli, konuyu yargıya taşımalıdır. Taciz, tecavüz iddialarının dile  getirilmesi gereken yer
gazete sütunları, TV ekranları değil, yargı  mercileridir.”

Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, “İddia sahibine ispat imkanı sağlamak  üzere” konuyu kendilerinin yargıya taşıyacaklarını da bildirdi.

“Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv
Ankara  muhabiri İklim Bayraktar'la ilgili haberlerde, Deniz Baykal'a yönelik bazı  iddialar da yer almıştı.

KILIÇDAROĞLU: "AKP'Lİ YÖNETİCİ HAKKINDA İDDİADA BULUNDU"

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak serbest bırakılan ve taciz iddialarıyla gündeme gelen OdaTV muhabiri İklim Bayraktar’ın bir AK Partili yönetici ile ilgili iddiada bulunduğunu söyledi.

AİLESİNİ BİLGİLENDİRMİŞ

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, “yalan, iftira, kirli bir tezgâh” sözleriyle nitelediği şahsına yönelik komplo girişimiyle ilgili olarak eşi Olcay Baykal ve kızı Aslı Baykal ile Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’i ilk günden bilgilendirdiği ortaya çıktı. Baykal Ailesini ve yakın çalışma arkadaşlarını, “Bana yönelik bir komplo tezgahı kurulmaya çalışılıyor, hepinizin haberi olsun. Herkes de dikkatli olsun” diyerek uyardı, komplonun detaylarıyla ilgili bilgi verdi. Savcılık tutanaklarına yansıyan iddiaların basına yansımasının ardından ise Baykal, yakın çevresine şunları söyledi:

Kurulmuş tuzak

“Benimle ilgili bir komploya teşebbüs edilmiş ama bu komploya neden Kemal Bey karıştırılmak isteniyor, ince nokta bu. Kemal Bey’e gidip bu yalanları neden anlatıyor? Çünkü, ‘Bu işi ben kendi başıma yapmadım’ demek istiyor. Kemal Bey’e de kurulmuş bir tuzak. O tuzağa düşmüş olsam ‘Sen bu işi nasıl yaptın?’ diye sorulduğunda çıkıp ‘Bunu Kemal Bey’le konuştum’ diyecek. Al sana bir büyük bomba. Ondan sonra çıkıp ‘Birinciyi de kim yaptı anladığınız mı şimdi?’ diyecekler.”

Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz dün yaptığı yazılı açıklamada, “Taciz, tecavüz iddialarının dile getirilmesi gereken yer gazete sütunları, TV ekranları değil yargı mercileri. İddia sahibine ispat imkanını sağlamak üzere konuyu yargıya biz taşıyacağız” dedi. Yılmaz’ın yazılı açıklaması şöyle: “24 Ocak’ta Odatv’de gazetecilik yaptığını söyleyen bir kişi Baykal’ın TBMM’deki sekreteryasını bir buçuk saatte üç kez arayarak ısrarla görüşmek istemiştir. Gerekçe olarak herhangi bir gazetecilik faaliyeti dile getirilmemiş, bazı fotoğrafların verileceği söylenmiştir. Baykal bu kişi ile hiçbir şekilde daha önce tanışmamıştır.

10 kişi tanıktı

Ziyaretten önce de bu kişiyle Baykal arasında hiçbir telefon görüşmesi yapılmamıştır, ziyaret 15 dakika sürmüş herhangi bir fotoğraf da getirilmemiştir. Ziyaretçi, hiçbir gerginlik yaşamadan gülen bir yüzle mutlu bir şekilde ayrılmıştır. 10’dan fazla insan bu durumun tanığıdır. Bu şartlar altında bir tacizin ya da tecavüzün gerçekleşmiş olabileceğine inanmak için, insanın kötü niyetli ya da geri zekalı olması lazımdır. Baykal’ın o gazeteci ile gerçekleştirdiği tek görüşme budur. Bu görüşmeden sonra da onu ne telefonla ne de elektronik ortamda aramamıştır, mesajlaşmamıştır. Bir daha da karşı karşıya gelmemiştir.

Evde ziyaret istedi

Buna karşılık o gazeteci, Deniz Baykal’ı ev telefonundan gözaltına alınıncaya kadar defalarca aramıştır. Bu telefon görüşmelerinde yapılan buluşma talepleri, gece gündüz evine çağırma girişimleri Deniz Baykal’ı evinde ziyaret etme istekleri kararlılıkla ret edilmiştir. Bir şantaj ve komplo projesinin yaşama geçirilmesine fırsat verilmemiştir. Bir tacize ve tecavüze maruz kaldığını iddia eden kişi derhal iddiasını ispat etmeli, konuyu yargıya taşımalıdır.” (Onur Konuralp-Hürriyet)

 
Psikolog eşten işkence iddiası
 
Seçim istifaları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.tepe 9 Mart 2011 Çarşamba 01:22

neyi merak ediyorum biliyormusunuz?iklim bayraktar niçin serbest kaldıktan sonra açıkladı...sadece bunu merak ediyorum

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan sert çıktı
Başbaka ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip ...
Üç bakan değişti
Anayasa gereği, seçim kararının alınmasının ardından 5 gün içinde görevi ...
'Ergenekon, arap saçı'
Ergenekon ve Balyoz davalarının siyasi olduğunu iddia eden Hak ve Eşitlik ...
 
CHP'de sürpriz istifa
CHP İstanbul İl Başkan Nebil İlseven, geçtiğimiz ocak ayından bu yana ...
DP'de ittifak yok
Saadet Partisi(SP), Demokrat Parti(DP), Türkiye Partisi(TP) ve Büyük Birlik ...
Kılıçdaroğlu, Akaydın görüşmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 ilde yaptırdığı bir anketten söz ...
 
Erdoğan'ın Antalya'dan beklentisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 12 Haziran'da tarihi bir seçimi ...
Akaryakıt sorusu
CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
Müsteşarların önü açık
Seçim takvimi gereği Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva