Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
17 Temmuz 2012 Salı - 09:15

CHP Antalya'da Parti Meclisi savaşları

CHP'nin 34. kurultayı Antalya grubuna hazırlanan çapraz ateşle geçiyor. Gazeteciler, İl Başkan Devrim Kök'ü, "Baykalı karşılama" konusunda sıkıştırırken, Atilla Emek, Gürkut Acar ve Yıldıray Sapan'ın Parti Meclisi'ne girmek için senaryo üstüne senaryo ürettikleri bildiriliyor.

CHP Antalya da Parti Meclisi savaşları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya CHP Teşkilatı olarak Genel Merkez Parti Meclisi'ne Ümit Uysal, Salih Taşçıoğlu, Zeki Durmaz, Hüsnü Çöllü, Dilek Özmen isimlerini veren İl Başkanı Devrim Kök'ün, bazı 4 gazeteciler tarafından "Baykal'ı karşılayıp karşılamama" konusunda özellikle sıkıştırılarak kongreden koparılmaya çalışıldığı iddia edildi.
 
Milletvekili Yıldıray Sapan, “Deniz Baykal PM üyesi olmamı istiyor" şeklinde bir iddiayı yaymaya çalışırken, Atilla Emek'in de "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Devrim Kök’ü Divan Üyeliğine önermesini" sildirmek için çalıştığı iddia ediliyor.
 
Bu arada Gürkut Acar'ın da PM üyeliği için çalışma başlattığı belirtilirken, Devrim Kök'ün önerdiği Ümit Uysal ve diğer 4 partilinin PM'ye girişleri önlenerek, Kök'ün prestij kaybetmesi amacıyla çalışma yapıldığı da sızan bilgiler arasında.
 
 
İddiaya göre, Deniz Baykal, Genel Başkan Kemal Klıçdaroğlu'ndan Yıldıray Sapan'ın Parti Meclis listesine alınmasını istedi. Kılıçdaroğlu da bir hafta önce Devrim Kök'ü arayarak, listesinde kimlerin olduğu sordu ve Yıldıray Sapan isminin olup olmadığını öğrenmek istedi. Bu iddia için Devrim Kök cephesi, "Kasıtlı üretilmeye çalışılıyor, Deniz Baykal'in Yıldıray Sapan'ı istediği imajı yaratılmaya çalışılıyor" şeklinde değerlendirdi. Yıldıray Sapan cephesinden ise bu iddia doğrulatılamadı.
 
Antalya ekibi Ankara'da Parti Meclisi için verdiği 5 kişilik listeyi diğer il delegelerine kabul ettirme çalışması yapmaya başladığı saatlerde, İl Başkanının bu konuda önünün kesilmeye çalışıldığı iddiaları Antalya’ya ulaştı. Buna göre bazı internet gazeteleri, Kemal Klıçdaroğlu'na "Deniz Baykal karşılanmalı mı?" sorusunu cevaplatmaya çalışırken, Kılıçdaroğlu'nun, "Eski Genel Başkanlarımızın karşılanmamasını kabul edemem" dediği gündeme taşındı ve gazeteciler Devrim Kök'ü sıkıştırmaya çalıştı. Devrim Kök, diğer illerin delegeleri ile görüşmek ve kendi sunduğu listeye oy verilmesini sağlamak için çalışırken, gazetecilerin sıkıştırması karşısında, çalışmalarını devam ettirebilmek için telefonunu kapatmak zorunda kaldı. Bu sırada Genel Merkez, kurultayın divan kurulunu oluştururke Antalya İl Başkanı Devrim Kök'ün de divan üyeliğinde görevlendirilmesi kararını verdi. Kararın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çıktığı bilgisi ulaştı. Tam sistem yerine oturdu derken, CHP'nin mevcut Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek'in, Devrim Kök'ü Divan Üyeliği öneri listesinden sildirdiği bilgisi ortalığı karıştırdı. CHP Antalya Teşkilatı bu defa bu durumu düzeltmek için bastırmaya başladı ve Devrim Kök ismi tekrar Divan Üyeliğine önerilecek 4'lü listeye dahil edildi. Bu defa Atilla Emek ile Gürkut Acar'ın da Parti Meclisi'ne aday oldukları haberi havalarda uçuştu. Ankara'da bulunan Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Yasin Karasu'nun telaşla koşuşturmaya başladığı gözlendi. Yasin Karasu, İl Seçimlerinde Menderes Dal ismine güç toplamak için yanlarında yer alan Atilla Emek'in PM adaylığını duyurmak ve destek toplamak adına koşuşturduğu bilgisi geldi. Diğer iller kendi öneri listelerine kilitlenirken,  Antalya’nın oyun içinde oyun tezgahlarıyla karşı karşıya kalması Antalya kulislerine de yansıdı.
 

Evet bütün bu gelişmeler bugünde sürecek. Çünkü bugün sadece Genel Başkanlık seçimi yapılacak. Yarın ise dananın kuyruğu kopacak. CHP Antalya Teşkilatı’ndan Parti Meclisi'ne kaç kişi girebilecek, kaç kişi sokulabilecek göreceğiz. Ne var ki Antalya’dan hiçbir üyenin parti meclisine alınmaması halinde, yani Devrim Kök'ün sunduğu 5'li Parti Meclis Üyesi listesi, ikili Merkez Disiplin Kurulu üye listesinden kimsenin seçilememesinin faturasının Devrim Kök'e kesilmeye hazırlanıldığı da gözleniyor. Antalya kulisleri Devrim Kök'ün bazı çevrelerce "Parti Meclisine ve Merkez Disiplin Kuruluna bir kişi dahi sokamadı" suçlamasının hedefi yapılmaya çalışıldığı da sızan haberler arasında. Evet bugün Ankara'da neler olup bittiğini yarınki köşe yazımızda paylaşacağız. Dileğimiz, mücadelenin partiye zarar noktasına gelmemesidir...

Şükran AKKAYA/ ANKARA-Beyaz

 
3 AKP'li başkan ihraç istemiyle disipline sevkedildi
 
Yolun karşısına geçerken servisi midibüsü çarpan genç kız öldü
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP PAYANDA OLAMAZ! 5 Ağustos 2012 Pazar 10:36

CHP PAYANDA OLAMAZ!SİNE-İ MİLLET ZAMANI! ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN..BU ŞEHİTLER HATIRINA,AKAN KANLARIMIZIN DEĞERİ OLMASI İÇİN,ANAYASA ÇALIŞMALARINDAKİ KİRLİ OYUNU BOZALIM!ÇÜNKÜ ÜLKEMİZ BÖLÜNMEYE GİDİYOR!ÜLKEMİZ SAVAŞA GİDİYOR!BUNU ENGELLEYECEK TEK GÜÇ CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR.AMA ASLINA DÖNMESİ GEREKİR!DENİZ BAYKAL,HALUK KOÇ,ADNAN KESKİN,İLHAN CİHANER,İSA GÖK,EMİNE ÜLKER TARHAN,MUHARREM İNCE,ALİ RIZA ÖZTÜRK,GÜRKUT ACAR,YILDIRAY SAPAN,ARİF BULUT,OSMAN KAPTAN SİZE HERZAMANKİNDEN DAHA FAZLA GÖREV VAR BUGÜN!CESARETLİ OLUN!GENEL MERKEZİ UYARINIZ!GEREKİRSE SİNE-İ MİLLET YAPINIZ. "CHP PAYANDA OLAMAZ KAMPANYASI "İÇİN HAYDİ TÜRKİYE!HAYDİ ANTALYA!HAYDİ ULUSALCI GERÇEK CHPLİ MİLLETVEKİLLERİ! YCHP NİN AKP İLE DANIŞIKLI DÖĞÜŞÜ:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ İŞBİRLİĞİNİ İYİ GÖZLEMLEYİN EY YENİ CHP LİLER!VE UYANIN ARTIK LÜTFEN! Emine Ülker Tarhan, "CHP Anayasa çalışmalarında AKP nin payandası olmayacak "dedi..Bravo ama Emine ÜLKER TARHAN yalnız kalmamalı.Tüm Antalya Milletvekilleri dahil Hepimiz destek mesajı verelim.Kampanya başlatalım..Haydi CHP liler oyunu bozalım.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunu da fax,mail,mektup mesaj yağmuruna tutalım.. Bu sahne Karşılıklı danışıklı döğüş sahnesi..Kemal Kılıçdaroğlu görevini yerine getiriyor.Deniz Baykalın düşürülmesinden sonra ona verilen görev bu zaten..Türkiyenin Anayasa sorunu yok.Burada amaç sadece Kürtlere özerklik verecek bir anayasal düzenlemenin yolunu açmak,değiştirilemez denilen ilk 3 ana maddeleri değiştirmek..YCHP nin görevi de AKP nin bu Anayasa politikalarına destek vermek..Kemal Kılıçdaroğlunun bazen hırgür çıkarır gibi gözükmesi de işin gerçek gözükmesi için yapılan bir durum.Ama CHP tabanı,İl /İlçe Örgütleri ve Halk bunu yemez,yemeyecektir,yememelidir; susmamalıdır!Gerçek CHP liler Oyunu bozacaktır;bozmalıdır!SAYIN DENİZ BAYKALI FİKRET BİLA VE STAR TELEVİZYONUNDAKİ AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUZ,DENİZ BEYİN DAHA FAZLA DETAYLARI KONUŞMASINI ;EYLEME GEÇMESİNİ İNSANLARIMIZI AYDINLATMASINI ,İL İL ANADOLUYU DOLAŞMASINI BEKLİYORUZ.GAZİPAŞALI KEMALİST SOLCU

Yorumu oyla      5      3  
asparagas siyaset 28 Temmuz 2012 Cumartesi 15:48

Umıt Uysal Parti meclisinde yarı oy oldığını gazetelerde ifade etmek zorunda kalmış.yani 472 oy yokmuş.yarısını aldığı halde başlangıçta bilerek asparagas haber yaptırdılar başarıvarmış gibi.Yedek listeye bile girilememesi başarı mı.Dünkü 27.7 de sabah akdenizde çıkan Haluk Öncelin yazısını okumanızı öneririm." bu gömlek Devrim Köke dar geldi" diye bir yazı ile Haluk Öncel çok güzel özetlemiş yaşananları.

Yorumu oyla      9      3  
Hayır Gelmaz! 25 Temmuz 2012 Çarşamba 21:10

Mustafa Sarıgülle işbirliği yapanlardan CHP ye hayır gelmez.Ben bunu bilerim.

Yorumu oyla      9      3  
SUSMAK SUÇA ORTAK OLMAK DEĞİLMİDİR? 24 Temmuz 2012 Salı 22:45

SİYASET ÜLKE İÇİN YAPILMALIDIR!ŞAHSİ İKBAL İÇİN DEĞİL.ŞİMDİ BAKIYORUMDA SUSANLAR VAR,PARTİDEKİ EKSEN KAYMASINI ŞAHSİ SİYASİ İKBALİ İÇİN GÖRMEZDEN GELENLER VAR. BAZILARI DA RANT PEŞİNDE,BELEDİYELERDEN PARA KAZANMA DERDİNDE SUSUYOR...OYSA HERKES BİRBİRİNİ TANIYOR,TARİHE VE VİJDANLARA NOT EDİLİYOR.İKBAL SIRASI DEĞİL.ŞAHSİ İKBALDEN ÖNCE ÜLKE YANGIN İÇİNDE İKEN,ŞEHİTLERİMİZ VAR İKEN,RANT-EĞLENCE-ŞAN-ŞÖHRET HEVESİ YERİNE ÖNCE VATAN MEVZULARINI KONUŞMALARINI-DÜŞÜNMELERİNİ BEKLİYORUZ ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN VE İLBAŞKANLARININ..BU KONUDA ÜZERİNE DÜŞEN TAVRI HERKES GÖSTEREBİLMELİDİR.GERİSİ HİKAYE..GERÇEK CHP TABANI DENİZ BEYİ BU KONULARDA GÖSTERDİĞİ NET TAVIRLARI NEDENİYLE ÖZLEDİ..Deniz Bey partinin şimdi başında olmalıydı diyor yurtseverler,ülkesini düşünenler,KÖTÜ gidaşatı Görenler..Onun cesur-net tavırları daha iyi anlaşılıyor bu açıklamaları ,gelişmeleri görünce;bu ortaya çıkıyor.Haddini bilmeyen ülkenin ve partimizin gidişatını göremeyen yöneticiler Deniz beyi de ,dış poitika uzmanı Yurtsever-Kemalist Onur Öymeni de arattılar!Ama ,üzgünüm esas şimdi uyuyan bazı partili arkadaşlarımız bunun farkında değil..Acı bir gerçek te bu..Esasen şimdi ne desek boş gibi bazılarına..boş..Allah sonumuz hayretsin ama ben yine de umutsuz değilim.Niye mi diyorsunuz?Söyleyeyim arkadaşlar:Atamız ve silah arkadaşları Kurtuluş Savaşımızı verirken ,Atamıza destek veren ,olayları algılayabilen insanların oranı 0 lardaydı da ondan.İşte O 0 lar bu ülkeyi kurtardıda ondan.Esas yine partimizdeki aklı selimler hem partimizi hem de ülkemizi büyük belalardan ;"İŞGALDEN" er ya da geç kurtaracaktır.Ben buna inanıyorum,inanmaya devam edeceğim.Sayın Deniz Baykal da; arkadaşları da o ender kurtuluş mücadelicileridir bugün.Belki şimdi kaybedildi gözüküyor ama tarih Deniz Beyi,arkadaşlarını ve onlara inanları bir gün haklı çıkardığını gösterecektir.Ben bunu görüyorum.Ama malesef bazı arkadaşlar bunu anlayamıyor şimdi..2013 -2014 de seçim sonuçları hezimet olursa ne yapacak bu arkadaşlar göreceğiz.Seçim sonuçlarını bırakalım ülkemiz bölünme noktasına gelirse ne olacak esas,6 ok bir kenara itilirse ne olacak esas !?Ülkemiz kendisinin olmayan bir savaşa bölünmesi için sürüklenirse ne olacak?Ortadoğu ateşin içinde iken Dünya Savaşı çıkartma hesabı yapanların ülkemize ödettireceği hersabı bilmeyen liderler bu ülkeye ve göreve ihmal değil ihanet ederler.Bunları inşallah bize yaşatmazlar!CHP tabanı da bu gerçekleri görür..BU YIKIMIN SORUMLUSU SADECE DIŞ VE İÇ ODAKLAR DEĞİL; BUNU GÖREMEYEN KENDİ SİYASİ İKBALİ PEŞİNDE KOŞAN ARKADAŞLARIMIZDIR DA.!BU İHMAL,İHANET TARİHE NOT EDİLİYOR! Ve Antalya ,Türkiye Yiğitlerine vefasız davranmayacaktır arkadaşlar.Göreceksiniz bunu!Parti eksenine oturacaktır,oturmalıdır.Çünkü Ülkemiz ve Ortadoğu,Dünya Barışı sıkıntı içerisindedir.Emperyalizme dur diyecek bir güce ihtiyaç bulunmaktadır..Bunu hep beraber başarmalıyız.Gazipaşalı KEMALİST

Yorumu oyla      11      3  
472 yalanı 22 Temmuz 2012 Pazar 14:57

Ümit Uysal 472 oy almamış ki.Yedek listede bile yok.Bunlar uydurma .kim çıkarmışsa bu fısıltıyı.

Yorumu oyla      12      3  
20 Temmuz 2012 Cuma 14:00

Anahtar listede olmasa bile 472 oy alarak parti meclisi yedek üyeliğine seçilen ümit uysal gücünü ispat etmiştir.Onu hedef alanlar siyasette geleceği noktayı iyi takip etsinler.Önseçimlerde birinci sırada çıkarak Antalya Milletvekili olacaktır.

Yorumu oyla      4      14  
Bedel 19 Temmuz 2012 Perşembe 15:08

Deniz Baykalı hafife alanlar bedelini böyle öderler

Yorumu oyla      13      4  
Tek Yol Kemalizm 18 Temmuz 2012 Çarşamba 21:36

Sayın İSA GÖKÜ İZLEDİĞİ SİYASET VE CESARETİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM.KURULTAYDA BELİRTTİĞİ GÖRÜŞLERİNE KATILIYORUM. Siyaseten birşey olup olmamak ta çok önemli değil.Önemli olan inandığını savunma cesareti gösterebilmektir.En azından onurlu bir mücadele yapıyor;Siyaseti ticaret aracı olarak ,şahsi siyasi ikbal aracı olarak değil ;İDEOLOJİ olarak,HALKA VE HAKKA HİZMET OLARAK görüyor ve diyoruz ki:"Bu parti Atatürk'ün partisi olup halkçı ve devrimci yönü ile ağır basmalıdır,Emperyalizme ve İşbirlikçilerine karşıdır,hiç kimse gaflet, delalet ve hiyanet içerisinde olmamalıdır." O nedenle inanız tüm kalbimle söylüyorum Deniz Baykal ve Kemalist CHP Satıhtır! Satıh savunulmalıdır. BÜLENT KOCABAŞ-GAZİPAŞA

Yorumu oyla      20      3  
18 Temmuz 2012 Çarşamba 21:01

Başarılı siyasetçi Ümit Uysala olumsuz görüş yazan arkadaş(lar).Başarısını kıskandığınız Ümit Uysal önseçim yapıldığında birinci sırada çıkacaktır.Antalya onun yanında

Yorumu oyla      4      21  
Barış Yarkadaşın Kurultay Yorumu 18 Temmuz 2012 Çarşamba 16:50

Barış Yarkadaşın Yazısı:"17 Temmuz 2012 CHP'nin yeni rotası belli oldu ANKARA - CHP, 34. Olağan Büyük Kurultayı'nı Temmuz ayının ortasında, Ankara bozkırının sıcağında gerçekleştiriyor. Neredeyse 62 yıldır tek başına iktidar olamayan CHP'nin tabanı, seçmeni ve iktidarın nimetlerinden yıllardan bu yana yararlanamayan emekçileri, tüm olumsuzluklara rağmen partilerini sahipleniyor. Yaklaşık 15 bin kişi, Arena Spor Salonu'nu dolduruyor ve partilerinin iktidar yarışına omuz veriyor. CHP'nin perşembe sabahından itibaren değişecek olan yönetimi, bu vefayı, bağlılığı ve emeği bir saniye dahi olsun aklından çıkarmamalı... Arena Spor Salonu'nu dolduran ve ekranları başında kurultayı izleyen milyonlarca kişi, CHP'den artık iktidar bekliyor. Bunu, salonda sohbet etme fırsatı bulduğum onlarca partiliden bir kez daha duydum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona girmesiyle birlikte heyecanlanan ve dakikalarca "Başbakan Kemal" sloganını atan CHP'liler, kurultay salonundan hangi duygularla ayrıldılar, doğrusu bilmiyorum. Ancak Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından sohbet ettiğim partililerin bir çoğunun beklentilerinin karşılanmadığı gerçeğini rahatlıkla ifade edebilirim. Salona gelen CHP'liler, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının başlangıcında yaptığı vurgulara alkış ve sloganlarla sahip çıktılar. CHP liderinin CHP'den "ulu bir çınar" diye söz etmesi partisinin emperyalizme karşı aldığı net tavrı sahiplenmesi tabanda hemen karşılığını buldu. Kılıçdaroğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik övgü dolu sözleri de aynı oranda coşku yarattı. Atatürk'ün adının geçtiği her yerde, salon adeta dalgalandı."

Yorumu oyla      15      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 AKP'li başkan ihraç istemiyle disipline sevkedildi
AK Parti MYK, Bursa- Karacabey, Konya-Doğanhisar ve Giresun’un bir ilçesinin ...
AKP'den CHP'ye sürpriz katılımlar olabilir
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP'lilere yuvalarına dönme çağrısında ...
Yavuz Bingöl CHP'yi protesto etti
Daha önce yaptığı bir açıklamayla AKP'ye oy verebileceğini söyleyen sanatçı ...
 
Numan Kurtulmuş'a AKP'de büyük sorumluluk
Numan Kurtulmuş, teşkilatta Tayyip Erdoğan’dan sonra tek yetkili olacak.
Ak Parti yollarda…
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Kadın Kolları Başkanı Av. ...
Baykal, Kılıçdaroğlu'ndan ne zaman hesap sorulacağını açıkladı
Şubat kurultaylarını es geçen eski Genel Başkan Deniz Baykal da bu kez ...
 
Başbakanın gelecekteki AKP'si...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini ...
Ömer Melli, Menderes Türel'den özür bekliyor
Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı Ömer Melli, AK Parti Antalya Milletvekili ...
MHP'li Günal: AKP milletvekilleri beni tehdit etti
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AKP’li Antalya milletvekilleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva