Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
25 Mayıs 2012 Cuma - 12:47

CHP'de kritik kongre

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da CHP il örgütü yarın kongreye gidiyor. Dört adaylı başkanlık yarışının bir tarafında Deniz Baykal'ın desteğini alan mevcut İl Başkanı Özer Ülken, diğer tarafında CHP Genel Merkezi'nin desteğiyle yarışa giren Menderes Dal ile Baykal'a muhalif olan Mustafa Erdem ve Devrim Kök yer alıyor.

CHP de kritik kongre
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Antalya il örgütünde başkanlık için 4 aday yarışacak. Yarış, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'la sorunlar yaşayan, buna rağmen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın desteğiyle kongreye giren mevcut İl Başkanı Özer Ülken ve karşısında yer alan Menderes Dal, Mustafa Erdem ve Devrim Kök arasında geçecek.

CHP Antalya İl Kongresi için 1700 kişilik tribün kapasitesine sahip Atatürk Spor Salonu tercih edildi. Saat 10.00'da başlayacak kongrenin gerçekleşeceği salona Mustafa Kemal Atatürk posteri, Türk bayrağı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu fotoğrafı ve parti bayrakları dışında afiş ve fotoğraf sokulamayacak. Kongre salonunun dışı ise adayların her türlü tanıtım çalışması için serbest bırakıldı.

BLOK LİSTE

Seçimlerin blok liste usulüyle yapılması beklenen kongrede partinin yeni il başkanı, il yönetimi ve kurultay delegelerinin seçimi için 614 delege oy kullanacak. CHP Antalya İl Yönetim Kurulu'nun, il başkanı hariç, 20 olan üye sayısı, bu kongreyle 30'a çıkacak. Parti tüzüğü uyarınca il yönetimi kurulu üyelerinin 10'u kadın olacak. Antalya'da CHP'nin mevcut il yönetiminde 5 kadın üye bulunuyor. İl kongresinde, CHP'nin büyük kurultayında oy kullanacak 28 delegenin de seçimi yapılacak. Kongrenin divan başkanlığını ise CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in yapması bekleniyor. Kongrenin yapılacağı salonda oy kullanımı için 8 paravan hazırlandı.

BAYKAL KONGREYE KATILACAK

Antalya milletvekili olduğu için kongre delegesi olan Deniz Baykal'ın, yakın çevresine, genel başkan olduğu dönemde hiç katılmadığı il kongresine, sade bir milletvekili olarak bu kez katılacağınını söylediği öğrenildi. Kongre sürecinde, CHP Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Osman Kaptan'la birlikte mevcut İl Başkanı Ülken'e destek veren eski Genel Başkan Baykal, Antalya'nın 19 ilçesinde örgütleri tek tek gezerek Ülken için oy istedi. İl kongresine yönelik gerçekleştirdiği çalışmada gazetecilerden uzak duran Baykal'ın, kongrede bir konuşma yapması da bekleniyor.

'BÜYÜK AĞABEY'DEN SONRA İLK KARŞILAŞMA

Antalya'da Deniz Baykal'a karşı yaptığı 'Büyük Ağabey' çıkışıyla gündeme gelen ve eleştirilerini partinin ilçe kongrelerinde sürdüren, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Hizmette 3'üncü Yıl Tanıtım Toplantısı'nda "Ben 'Kral çıplak' dedim. Kral cıscıplak. Ama kızdırırlarsa daha da cıplatırım" diyen Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da kongreye katılma kararı aldı. Salonda ne kadar kalacağı ve konuşma talebinin olup olmayacağı konusunda henüz karar vermediğini belirten Başkan Akaydın, oy kullanacağını söyledi. Başkan Akaydın, partisinin 2 yıl önce gerçekleştirilen ve şimdi sorunlar yaşadığı Ülken'in seçildiği il kongresine katılmamıştı.

ORTAK ÖZELLİK BAYKAL KARŞITLIĞI

CHP Genel Merkezi'nin desteklediği aday Menderes Dal için çalışmayı, eski Antalya Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek yürüttü. Genel Başkan Yardımcısı Emek, ilçe başkanlarını tek tek telefonla arayıp CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tercihinin Menderes Dal olduğunu bildirdi.

CHP'nin bir diğer adayı, aynı zamanda Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMO) Başkanı Mustafa Erdem, bir dönem Baykal'ın Antalya ekibinde yer alan milletvekilleri ile çalışıyor. CHP eski Antalya milletvekilleri Nail Kamacı, Feridun Baloğlu, Hüsnü Çöllü'nün yer aldığı ekibin dikkat çekici isimleri, Baykal'ın genel başkanlıktan ayrılmasının ardından partiye dönebilen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul ile yine Deniz Baykal'a karşı oluşan cephe içinde yer alan eski İl Başkanı Ertuğrul Ünal oldu.

CHP'nin 36 yaşındaki en genç adayı Devrim Kök ise Antalya'da bir dönem parti içinde Deniz Baykal'a yönelik muhalefetin örgütlendiği 'Sol Değişim Hareketi' adlı yapının önemli isimlerinden eski İl Başkanı Ümit uysal tarafından destekleniyor. Kök, 12 Haziran seçimlerinde de CHP'den milletvekili aday adayı olmuş, fakat liste dışı bırakılmıştı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Kraliçe adayları kampa girdi
 
Türk insanının çiçek tüketimi yıllık 3 dolara yükseldi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tebrikler ama.. 27 Mayıs 2012 Pazar 09:13

Ben Özer Ülkeni destekledim.Ancak Devrim Kök kazanmıştır ona başarılar dilerim;elimizden gelen desteği vereceğiz.Ancak şunu da belirtelim Baykal Dönemi CHP Türkiye genelinde bitmez,bitmemelidir.Devrimin de Baykala gereken özeni,ilgiyi göstermesini isterim.Bu Devrim Kök kü yüceltir.Çünkü Baykal Ulusal duruşu temsil ediyor.Kemalist CHP nin neferi O.Şimdi Birlik zamanı.

Yorumu oyla      4      3  
26 Mayıs 2012 Cumartesi 10:57

Menderes Dal adaylıktan çekilmekle büyük bir hata yaptı.Onu bu yarışa sürükleyen herkes onu yüzüstü bıraktı.Kimse arkasında durmadı.Ekibi etkili değildi.Ekibinin içinde yer alan kavgacı kişiler onu savaş ortamına sürükledi.Bu çocuğun siyasi hayatını bitirdiler.menderes arkadaşım, bundan sonra aday olup çekilme..düşmanlarını sevindirme..yanındaki bazı isimleri kov.bir daha görüşme.sana destek oluyorum diyen belediye başkanı ve genel merkez yöneticilerinin bir daha yüzüne bakma..ekibindeki çatlakları temizle.sen ihanete uğramayı hak etmedin.senin üzerinden pazarlıklar yapıldı..sen kaybetmedin.KAYBETTİRİLDİN!!!!!

Yorumu oyla      5      3  
26 Mayıs 2012 Cumartesi 10:39

dallar budandı

Yorumu oyla      4      4  
26 Mayıs 2012 Cumartesi 10:17

arkadaşlar genel merkezin adayı menderes dal değildir.genel merkezden genel başkan adına gelen gürsel erol menderes dal'a seninle kongre kazanmamız imkansız demiştir.genel merkez devrim kök ismi üzerinde durmaktadır.

Yorumu oyla      3      3  
TURGAY ACAR 26 Mayıs 2012 Cumartesi 08:52

BÜYÜK GÜN GELDİ.SALON ŞOVMENİNE DERSİNİ VERMEK İÇİN BİRLİK OLALIM.YAŞASIN DEVRİMCİLER,YAŞASIN CHP LİLER,YAŞASIN KİMLİĞİ CEBİNDE OLANLAR!.............

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den bomba kulisler
CHP Antalya İl Kongresi Cumartesi günü yapılıyor. Kimin il başkanı olacağı ...
Baykal İl kongresine katılacak mı?
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, cumartesi ...
Gürsel Tekin'den şok Baykal açıklamaları
CHP genel başkan yardımcılığından geçtiğimiz günlerde istifa eden İstanbul ...
 
Baykal’dan Batı Akdeniz turu
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, cumartesi ...
Baykal, Yaşar Okuyan’ın nikah şahidi
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 12 Eylül ...
‘Parti içi eleştirileri irdelemem'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Parti içinde kavgaya izin vermem. ...
 
Türel, Yıldıray Sapan'ı mahkum ettirdi
Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, kendisine seçim döneminde ...
Bölükbaşı'dan yeni kaset yorumları
Kaset skandalının ardından MHP yönetiminden ve adaylıktan istifa etmek ...
Ülken'e yalanlama
CHP İl Başkanı Özer Ülken’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva