37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
25 Haziran 2015 Perşembe - 18:42

CHP sizden ne çekti be…

CHP Antalya'da neden oy oranını düşürdü?.. Yazılacak 77 neden var ama bunun müsebbipleri okurlar mı, ders alırlar mı bilemediğimden şimdilik 7'sini yazıyorum.

CHP sizden ne çekti be…
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hakikaten CHP büyük parti…

C’sinden tutuyorlar, H’sinden çekiştiriyorlar, P’sinden sağa sola savuruyorlar. Aldığı onca darbeye rağmen hala uzak ara iktidar alternatifi, ana muhalefet partisi.  Hem içten, hem dıştan gelen darbelere, ihanetlere Osmanlı İmparatorluğu bile dayanamamış yıkılıp gitmiş, CHP ise hala  ‘Ben varım’ diyor ya, vallahi bravo…

Bunu da Atatürk’ün attığı sağlam temelleri, onun manevi şahsına borçlu…

CHP Antalya’da danışma kurulları toplantılarına başlamış.

Soru çok basit; Antalya’da niye oy kaybettik?..

Öyle ya… İktidar onca yıpranmışlığına rağmen, Antalya’da birinci çıkıyor da, CHP niye oy kaybediyor?..

Bunu ilçelerde sorgulayanlara baktım, güldüm… Seçimin kaybedilmesinin müsebbipleri, seçimi kaybeden olarak gördüklerine soruyorlar.

Kimi, kime şikayet ediyorsun misali bir durum…

Seçimi kaybedenler de kendileri, ‘Niye acaba?’ diye cevap arayanlar da kendileri…
Kendi şahsına münhasır bir siyasetçi, hocaların hocası Mustafa Akaydın’da, ilçelerde, ‘ CHP Antalya’da seçimde neden oy kaybetti?’ araştırması yapanlardan…

Vay ki, vay…

Biri de çıkıp, ‘Hocam seçimi neden kaybettik diye soruyorsun ya, aynaya bak anlarsın’ dese ne olur?..

Bence iyi olur…

Bilgisi, becerisi değil, sadece ve sadece Baykal karşıtlığı ile ön seçimi kazanan Akaydın,  kendi kaybettiği belediye başkanlığı seçimi nedeniyle hesap sorulan bir siyasetçiden, hesap soran bir siyasetçi konumuna gelmiş de haberimiz yok.

“Seçim neden kaybedildi” nin cevabını, seçimi kaybedenlerin araması, bulamamaları demektir.  Çünkü hepsi haklı, oy vermedikleri için seçmen haksızdır.

Beyler, bayanlar…

CHP Antalya’da neden başarısız oldu ben size söyleyeyim…

Bir: Ön seçim olacak mı, olmayacak mı süreci uzun tutuldu. Adaylar yoruldu, çok para harcadı. Ön seçimden ilk 5’e girenler çalıştı, birkaç istisna hariç diğer adaylar ve aday adayları yan gelip yattı.

İki:  Propaganda döneminde Çetin Osman Budak dışında adaylar para harcamadı. Genel merkezden gelen para da yetmedi. İlk beşe girenler ‘Nasıl olsa vekillik çantada keklik’ dedi, altıncı sıradaki Figen Çalıkuşu’nun çabası, nefesi yetmedi.

Üç: Niyazi Nefi Kara’nın ön seçimde yarattığı mucize, ‘Halkın doktoru’ imajı, adaylık sürecinde seçmende karşılık bulamadı.  Adaylık biraz şımarttı da… Ön seçimde havalandı,  yemin töreninde TBMM’ye kondu… Büyükşehir koltuğunu kaybeden bir Mustafa Akaydın ile bir yıl önceki yerel seçim yenilgisinin bir numaralı aktörü Devrim Kök, her ne kadar ön seçimde CHP üyelerinden geçer not alsa da,  seçmenin genelini cezbedemedi.  Kıssadan hisse: CHP’nin aday listesi, seçmende ‘Vaovvv’ etkisi yaratmadı.

Dört: AKP Antalya’da genel merkezin vaatleri dışına çıktı, artı olarak Antalya’ya yapacaklarını anlattı. CHP’li vekil adayları bu konuda yaya kaldı. Yerel çözüm üretemediler, AKP’ye genel politikalar üzerinden yüklendiler.  AKP, ‘Antalya’ya hızlı tren’ dedi, ‘Olmaz’ dediler. AKP, ‘Batı’ya Havalimanı’ dedi, onlar burun kıvırdılar.  CHP Antalya’da hep istemezükçü oldu. Türkiye genelinde vaatleriyle AKP ve diğer partileri peşinden koşturan CHP, Antalya’da yerel vaatler konusunda bu önceliği AKP’ye kaptırdı.

Beş: CHP’li belediyeler tam anlamıyla sınıfta kaldı. 19 ilçeden 16’sında AKP önde çıktı. CHP Döşemealtı ve Konyaaltı’nda inanılmaz oy kaybetti. İbradı da öyle…  CHP’nin kelesi Muratpaşa’da bile oy kaybı yaşandı. Zurnanın tam zırt dediği yerde, yani seçimin en sıcak günlerinde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık soruları ortaya çıktı. AKP ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile her gün sahadaydı… Türel sanki seçime kendi giriyor gibi çalıştı.

Altı: Seçimin en civcivli yerinde, CHP Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Şafak Otuzaltı’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çektirdiği fotoğrafları paylaşması, bunu eleştiren CHP’lileri, ‘Siz bu kafayla iktidara gelemezsiniz’ demesi  tam bir şok etkisi yarattı. Otuzaltı’nın, CHP’den meclis üyesi olduğunu hatırlatanlara da, ‘Beni CHP değil, Muhittin Böcek aday gösterdi’  sözleri ise bu işin tuzu biberi oldu. Peki CHP yönetimi ne yaptı?.. Tıssss…

Yedi: CHP Türkiye genelinde olduğu gibi partiden HDP’ye gidecek oyların büyüklüğünün önce farkına varmadı. Sonra, ‘Biz yardım kuruluşu değiliz, oyları bölmeyin’ dedi ama çok cılız kaldı.

Daha yazılacak çok şey var…

Yedi değil yetmiş yedi neden sayarım…

Ama okurlar mı, ders çıkarırlar mı, şüphem var.

Bu nedenle şimdilik bu kadar yeter.
 
 
 

 
THY'den zorunlu iniş
 
CHP'de kongre süreci başladı
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 30 Haziran 2015 Salı 10:19

Vurdur vurdur yere:) daha dank etmemiş:))) Aynı yerdesin daha..arada bir kafayı da vurdur osman abi:))

Yorumu oyla      4      3  
Hüseyin 28 Haziran 2015 Pazar 22:23

la Kamil yaz youtube izle o zaman rozeti ne zaman almış sidik yarıştırmıcam seninle hadi güzelim takıl sen yandaşlarla.

Yorumu oyla      3      4  
Partili 28 Haziran 2015 Pazar 19:15

Bak yine mıçtın:))rozet seçim sonrası alınır oysa biz seçim sürecini konuşuyoruz osman abi:))) iyisimi sen yere vurdurmaya devam et, belki sarsıntıdan kafa ayılır da doğru düşünmeye başlarsın:))))))

Yorumu oyla      4      4  
Hüseyin 28 Haziran 2015 Pazar 13:14

CHP Rozeti almaya gitti kardes mazbatanın yarısı zaten onca yazdığım yazıdan bunu almıssın kapasite bu kadar sen bi araştır Çetin beyi kimmiş neler yapmış Antalya için neyse sen yandaşlığa devam et sizinde devriniz bitiyor az kaldı. Yakındır siz Akepeliler birbirinize gireceksiniz o zaman çakma Partili bu yazdıklarından utanacaksın!!

Yorumu oyla      4      4  
Partili 28 Haziran 2015 Pazar 11:29

:))) mazbata ankaradan değil antalyadan alınır. Çakma hüseyin(çetin) Sen de öğrenmişsin belli aynı oyunu:)

Yorumu oyla      6      5  
Hüseyin 28 Haziran 2015 Pazar 08:03

Korkmadan isminle yorum yapsaydın partili belki insanlar bu dediklerine o zaman inanırdı :) Adam Antalya ve ilçelerindeydi Ankaraya gitti doğrudur ama mazbatasını almaya gitti. Sen bence Antalya çevresindeki köylere bir git sor soruştur kimler gitmiş oralara seninde yandaş olduğun yaptığın yorumundan belli... yok adam nasıl dans ediyormuşda bilmemnede basitleşme bence insanları dansıyla yargılama yaptığı işlere bak çakma kod adlı PARTİLİ kardeş.

Yorumu oyla      5      5  
Partili 27 Haziran 2015 Cumartesi 17:28

Çetin osman budak hiç çalışmadı ama hiiiçççç çalışmaların içinde olan biri olarak söylüyorum sürekli istanbul ve ankaradayım diyerek araziye uydu. Yalnız bir şeyi unutamayacağım bir etkinlikte totosunu yere vurdurarak roman (sanırım roman)havası oynaması ilginçti:)))) acaba tayyiple karşılıklı roman havası oynar mı ki aralarına izmir vekili roman kardeşimizi de alarak

Yorumu oyla      6      6  
Hüseyin 27 Haziran 2015 Cumartesi 08:59

Çetin Osman Budak dışında hiçkimse çaba göstermedi. Kendi parasıyla birşeyler yapmaya çalıştı. Antalyayı CHP'den mecliste tek temsil edecek kişi BUDAK olucaktır. Geçmişinede bakarsak çalışkan bir isim. Gerisi bilindik kendini düşünen isimler...

Yorumu oyla      6      4  
..... 26 Haziran 2015 Cuma 18:58

dursun bey, tesbitler olağanüstü demiştim.biliyorum sevvdiğiniz ve ilişkileriniz iyi olan bir insan ama tüm bunların temel sebebi aslında ÜMİT UYSAL dır.başlangıç,devrim kök ün il başkanı seçilmesiyle oldu..daha sonra yapılan anlaşmalar bir bir faaliyete geçirildi..belediye başkanlığı seçimlerinde defalarca yorum yapmıştım.yapılan anlaşmada ümit uysal muratpaşa başkanı olacak,d.kök de milletvekili...tabiii bunda seçilememesi halinde akaydın da dahildi.plan aynen devam etti..sanki ümit uysal piyangodan çıkmış gibi aday yapıldı.güya kendisi de istemeden olmuştu..ama aynen planladıkları şekilde yapıldı herşey.kısacası hiçbirşey tesadüf değil....ümit uysal çalışmı gibi gözüktü...g.paşa ilçesine gitti örneğin..ama bilin ki ilçede sevilmeyen bir insan ve aile....tepki bile çekti...her neyse....olan gerçek cumhuriyetçilere ve atatürkçülere oluyor bu arada...

Yorumu oyla      6      3  
yörük07 26 Haziran 2015 Cuma 17:08

Yorumlara bakıyorum da bir kaç sünepe saldırıyoda saldırıyo, KONYAALTInı KONYAALTI YAPANDA CHPli ilçe yapanda MUHİTTİN BÖCEKTİR... 1999da KOnyaaltının ismini bilmeyen, memleketleri akpnin kalesi olan dışardan yerleşenler bilmez de 99 seçimlerinde anap-mhp yarıştı chpnin sembolik oyu vardı... Ne zaman ki MUHİTTİN BÖCEK CHPye geçti KONYAALTI CHP OLDU BU DA BÖYLE BİLİNEEEEEE

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal: Uzlaşma artık mecburiyet
Baykal: "Türkiye’deki demokrasiye bir sıçrama yaptıracak yeni bir durum ...
İşte CHP'nin Grup Başkanvekilleri
CHP'de, TBMM Başkan adayının ardından, grup başkanvekilleri de belli oldu.
Ankara'da yeni hayatlar
ANTALYA'nın mecliste 4 siyasi partiden oluşan 14 kişilik meclis grubunda ...
 
Yemin töreninden notlar
TBMM 25. Dönem milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda yeminlerini etti. ...
Antalya vekilleri yemin etti
Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin ...
HDP'nin yeminle imtihanı
Baykal’a, HDP’nin yeni isimlerinden Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ...
 
Selvi, 'AKP ile CHP olur' diyor
Selvi: "MHP liderinin önceliğinin koalisyon olduğunu düşünmüyorum."
Baykal'ı Erdoğan'a gittiğine pişman ettiler
Erdoğan’la buluşma polemiği ilk toplantıda da sürdü.
HDP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biraz önce grup toplantımızda ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva