Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
20 Şubat 2011 Pazar - 13:59

DSP'nin seçim stratejisi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 12 Haziran’a hazırlanırken seçim stratejilerini; ‘sosyal içerikli ekonomi politikalarının egemen olduğu bir devlet yapısı’ ve ‘özgürlük’ olmak üzere iki nokta üzerine dayandıracaklarını söyledi.

DSP nin seçim stratejisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türker, Ankara İçkale Otel'de düzenlenen İl Başkanları toplantısında DSP’nin seçim stratejisini açıkladı.
Türker, son bir araştırmada yüzde 37 olarak gösterilmesine rağmen AKP’nin bugüne kadar bütün araştırma şirketlerinden kendisine çıkan çıplak oyun yüzde 32’yi geçmediğini belirterek, “Türkiye’yi iki partiye indirdiği zaman AKP’nin iktidarının garanti oluyor.
İddia ediyorum, halkımız Türkiye’de 5. bir partiyi, 5. bir grubu parlamentoda oluştursun, Türkiye’deki bu baskı, bu korku imparatorluğu sona erer ve yeniden gerçek demokrasi yaşanır” dedi. Türkiye’de en çok sözü edilen temel hakların, özgürlük, eşitlik, adil yargılama ve en önemlisinin de onur içinde yaşam biçimi olduğunu söyleyen Türker, iktidar tarafından Türkiye’de insanların fakirleştirilerek, yoksullaştırılarak muhtaç hale getirildiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aile sigortası projesini de eleştiren Türker, “Oysa asıl oluşturulması gereken şey şudur; dünyada yoksullukla mücadele aşamasında ‘vatandaşlık hakkı’ diye bir çalışma oluşturulmuştur. Bu çalışmada ne sigorta adı altında, ne de sadaka adı altında para verme değil, her eve, her eve yaşayan bireye iş yaratma sorumluluğudur” dedi. Türker, bu kapsamda ‘sosyal içerikli ekonomi politikalarının egemen olduğu bir devlet yapısı’ ve ‘özgürlük’ olmak üzere DSP’nin 12 Haziran’a hazırlanırken seçim stratejisini iki nokta üzerine dayandıracaklarını söyledi.
Türkiye’nin Atatürkçü düşünceden ve ulusalcı çıkardan yana olduğunu, Türkiye’nin cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacağını belirterek, “Türkiye’de resmi dil tek olacaktır, Türkiye’de yek bayrak, tek millet esası olacaktır. Biz Türkiye’de korkusuz bir şeklide bunları söyleyeceğiz. Ama herkes mezhebi ne olursa olsun, dini ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun ‘ben oyum’ dediğini rahatlıkla yaşabilecektir. Biz bunun yolunu açmış bir partiyiz” dedi.

-KÜRTÇE TELEVİZYONUN ÖNÜNÜ BİZ AÇTIK-

Türker, 2001 yılında Anayasada gerçekleştirdikleri değişiklikle, en çok dil meselesi üzerinde durduklarını vurgulayarak “Bugün Kürt vatandaşlarımızın Kürtçe televizyon dinleyebilmelerinin, rahatlıkla resmi daire giderken bile, bilmiyorsa kendi dilini ifade edip tercümanla işini yaptırmasının, gerekiyorsa kurs açmasının, kültürünü geliştirmesinin önünü biz açtık” dedi. Türker, Aleviler eğer ‘Cem evi’ ibadet yerimiz diyorsa, bunu da kabul ettiklerini belirterek, “Oturup da onlara ‘hayır siz ille de Camiye gidin’ deme hakkımız yok” diye konuştu. Din dersleri de kaldırılmıyorsa, mevcut din derslerini de alevi inancına ilişkin konuların konulmasından yana olduklarını ifade eden Türker, “Biz bunlardan korkarsak, bunları yapmazsak, Türkiye’yi üniter devlet olarak, ulusal birlik içinde nasıl tutarız?” diye sordu.

-EVİNİZDE AZICIK MEMNUYETSİZLİK VARSA, AİLEDEN BİR OY VERİN-

Türker, DSP’nin seçime girmek ‘zorunda’ olduğunu söyleyerek, siyasi partilere ‘demokratik birliktelik’ çağrısını yineledi. Türker, “Bizim son girdiğimiz seçim, ‘sivil darbe’nin gerçekleştirildiği seçimdir, Başbakan ve Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in önderliğinde girdik ve yüzde 1,2’yi o zaman aldık. O günden sonra hiç seçime girmedik. Biz, bizden giden o oyları geri almayı bakıyoruz. Buradan sesleniyorum, sağda ve solda hangi parti olursa olsun, gelin bizimle birlikte Cumhuriyetin değerleri, güçlü bir Türkiye için demokratik birliktelin yapın, birlikte 5. grubu oluşturalım” dedi.
DSP Lideri, olmazsa olmaz hedeflerinin ise ‘her evden bir oy’ olduğunu söyledi. Türker, “Diyoruz ki; azıcık evinizde memnuniyetsizlik varsa, evinizdeki oylardan bir tanesi DSP’ye veriniz. Bu oy karşılığında herkesin, gelecek endişesini yok etmeye talibiz” diye konuştu.

-"MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN"-

Türker, konuşmasında DSP’den istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in CHP'ye geçiş sürecinin 2009 yerel seçimlerinden önce başladığı yönündeki sözlerine de tepki gösterdi. Türker, “Ne zaman hazırlıklarını yapmıştın, seçilmeden önce mi, seçildikten sonra mı? Çünkü demesin ki, ‘beni gönderdiler’. Mağdur edebiyatı yapmasın. Sen telefon açıp benim bazı Parti Meclisi üyelerime DSP’nin seçime girmemesi gerektiğini söyleyeceksin, biz de seni neye davet ettik; dedik ki ‘ya DSP’liyim’ de ‘ya da gereğini yap’. Hiç kimse DSP’den büyük değildir” diye konuştu.

 
Bahçeli tasvip etmedi
 
ABD'yi kınadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli tasvip etmedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, komutan eşlerinin Anıtkabir'i ziyaret ...
'Recep Bey Başsavcı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Siyasette Barış Stratejisi' toplantısına ...
İşte seçim takvimi
12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için gözler AKP’nin, seçimlere ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana cevap
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
'Telekulak iktidarı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti'nin kulaklarının çok büyük ...
Antalya artıyor, Isparta azalıyor, Burdur aynı kalıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçen ay, illerin. 2010 sonu nüfuslarını ...
 
Başbakandan Odatv açıklaması
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş ...
'Af değil kolaylık'
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ...
TESK'ten imzala çağrısı
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva