TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
21 Ağustos 2020 Cuma - 09:16

Fıstıkla eti buluşturdu, talebe yetişemiyor

GAZİANTEP'te kebapçılık yapan Necdet Kılıçoğlu, taze Antep fıstığını ete sarıp, kebap yaptı. Kılıçoğlu, 'Fıstıklı et dürümü' ismi verdiği ve patent başvurusunda bulunduğu kebap ilgi görünce talebe yetişememeye başladı.

Fıstıkla eti buluşturdu, talebe yetişemiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gastronomi kenti Gaziantep'te kebapçılık yapan Necdet Kılıçoğlu, kente has Antep fıstığı ile eti birleştirerek yeni bir kebap türü buldu. Dövülmüş kuzu etinin içine tane Antep fıstığı koyan Kılıçoğlu, daha sonra eti kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağında marine ederek mangalda pişiriyor. Etli fıstık dürüm ismini verdiği yeni kebabı ilgi toplayan Kılıçoğlu şimdi talebe yetişemiyor.

Antep fıstığının tatlılar dışındaki yemeklere de kullanılabildiğini göstermek istediğini söyleyen Necdet Kılıçoğlu, "Bu sezonumuz bizim fıstık sezonumuz. Biz de yeni bir inavasyon yaparak fıstıkla eti buluşturduk. Fıstıklı et dürümü ortaya çıkardık. Bizce müthiş bir şey oldu ve baya bir talep almaya başladık. Günde 20-30 porsiyon civarında satışımız var. Kuzunun budundan aldığımız kısmı ince ince kesip, dövecekle elden geçiriyoruz. İçine kekik, tuz, çekilmiş ve tane Antep fıstığı dürüm edip sarıyoruz. Sonra bu eti şişe geçirip mangalda pişiriyoruz. Hem kentimizde sabah saatlerinde tüketilen katmerin hem da akşam yenilen kuşbaşı kebabın tadını alıyoruz. Şu ana kadar çok güzel tepkiler topladık yemeğe gelenler çok beğendi. İnşallah ürünümüzün patent başvurusunu yaptık, hayırlısı ile patentini de alacağız" dedi.

Fıstıklı et dürümü yemeye gelenler ise yeni keşfedilen kebabın tadına doyum olmadığını söyleyerek, yerli ve yabancı turistleri bu lezzeti tatmaya davet etti.

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU, TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU, TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU, TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU, TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU, TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU, TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU, TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU(FOTOGRAFTA), TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU, TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE KEBAPCILIK YAPAN NECDET KILICOGLU, TAZE ANTEP FISTIGINI ETE SARARAK KEBAP YAPTI. KILICOGLU, 'FISTIKLI ET DURUMU' ISMI VERDIGI VE PATENT BASVURUSUNDA BULUNDUGU KEBAP ILGI GORUNCE TALEBE YETISEMEMEYE BASLADI. FOTO:EYYUP BURUN-GAZIANTEP-DHA

Eyyüp BURUN- Mustafa KANLI/GAZİANTEP, (DHA)

Etiketler:
 
2 günlük bebeği, göbek bağını iple bağlayıp sokağa terk ettiler
 
Meyil Obruk Gölü, pembeye büründü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 Mehmet'te neler oluyor?
Sayısız defalar yılın restoranı seçilen, Türkiye’de ve dünyada Antalya'nın ...
Gazipaşa'da yapılıyor kilosu 40 liradan satılıyor
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yaz sezonuyla birlikte fiyatı düşen kapya ...
Artık Türk sofralarında...
MERSİN'in Erdemli ilçesinde, 3 yıl önce başladığı ejder meyvesi yetiştiriciliğinden ...
 
Bu restoranda mantarsız yemek yok
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesindeki restoranda, sadece mantar kullanılarak, ...
Sahte bal üretiminde yeni oyun...
Kamuoyunda sahte bal olarak bilinen ve nişasta bazlı şuruplara aroma katılarak ...
'Çavuş üzümü' tescillendi
ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesinde ...
 
Burdurlular, bu bayram da su böreğinden vazgeçmedi
BURDUR'da yaşayan vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazı su böreğinden ...
128 çeşit turşu yapıyor, yok satıyor
ORDU'nun Perşembe ilçesinde, baba mesleği olan turşuculuğu sürdüren Yasin ...
Salgın günlerinde ramazanda meyveli güllaç
BURSA’da tatlı ustası Yüksel Aktaş, uzmanların koronavirüsten korunmak ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva